WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Camilla13 wrote:Uwierz mi ze to najlepsza decyzja Twoich rodziców. Sama piszesz, ze nigdy nie byli idealnym małżeństwem, a przemeczyli się z sobą 30 lat. Wyobraź sobie, ze Ty nie możesz patrzeć na swojego męża. I fakt, ze komuś za chwilę urodzi się dziecko czy wnuk nikogo nie zobowiązuje do bycia z kimś na siłę, to najgorsze mozliwe rozwiązanie. Moi rodzice tez wreszcie żyją, jak sa oddzielnie. Ja sama rozwiodlam się z pierwszym mężem i to była najlepsza decyzja w moim życiu.
Rozwód to nie tragedia, to czasem jedyna droga do szczęścia, życie mamy tylko jedno.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 12:17
Camilla13 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEh dziewczyny mieszkam w 2 pokojowym mieszkaniu, które kupiliśmy i generalnie wyremontowaliśmy półtora roku temu. Mała na razie będzie dzieliła sypialnię z nami i chciałam zrobić dla niej kącik... od nowa. Zmienić tapetę w sypialni, przemalować ściany i oczywiście mój mąż się nie zgadza
Wiem, że trochę przesadzam bo mieszkanie jest świeże ale sypialnia jest taka szara i poważna, kiedy ją urządzałam nie planowałam w ogóle dzieci. Chciałam dodać odrobinę koloru kiedy urodzi się mała...
-
Marrgoo szary to dobre tło dla kolorowych dodatków
chociażby jakieś ładne plakaty w antyramach albo kolorowe obrazki możesz powiesić na ścianę. Kupić łóżeczko albo inne meble w kolorze https://image.ceneostatic.pl/data/products/48059338/i-pietrus-lozeczko-tapczanik-z-szuflada-artdeco-misza-mieta.jpg. W Ikei na przykład mają taką białą komodę z kolorowymi naklejkami na gałki, bardzo fajnie moim zdaniem to wygląda https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59180527/ . Bez dużego remontu spokojnie dodatkami możesz zrobić dzidziusiowy efekt
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa specjalnie pomalowalam pokoj teraz na szaro bo wlasnie uwielbiam polaczenie szsrosci i dodatkow, głównie w kolorze rozu. A tez mam w sypialni szara tapete w kratke, moze mamy ta sama:-) moj maz tez był pocztakowo przeciwny remontowi, bo dopiero 2lata temu go zrobiliśmy, ale w koncu go przekonalam i bedzie wszystko nowe. Kolor scian, meble, dodatki. Troche ponarzekal przy robieniu, ale mu przeszlo. Moze Twoj tez sie da przekonać.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
my na razie wchodzimy do mieszkania siostry męża, bo ona w Wawie, tam nic nie zmieniamy, zresztą mam nadzieję, że to opcja na maks. 2 lata i ruszymy z budową/kupnem czegoś swojego. dalsza rodzina, zwłaszcza ludzie starszej daty, suszą nam głowę, że na co, po co nam to, czemu nie u rodziców, tyle pieniędzy można by odłożyć, dawniej wszyscy się mieścili, ale się tym przestałam przejmować. Wolę mieć święty spokój i zapłacić niż siedzieć sfrustrowana, bo ktoś się z kimś pokłócił o plasterek szynki.
ja dopiero będę się zabierać od poniedziałku za pranie ciuszków, prasowanie i układanie, nareszcie na zwolnienie idęmam nadzieję, że mi te "porządki" w miarę szybko pójdą
Antoś
-
Generalnie słyszałam o przypadkach kobiet, co z syndromem wicia gniazda robiły remont, a jak już dziecko sie urodzicło i hormony odpuściły to remont robiły znowu, bo decyzje podjęte w ciaży były co najmniej nietrafione, dlatego ja bym się zastanowiła nad remontem, szczególnie, jak mąż niechętny
Zmieniłabym kolor zasłon, to na pewno podkoloruje pokój. Tutaj co prawda pasy na ścianie, ale znalazłam dwie takie inpiracje co można zrobić przy wzorzystej ścianie. https://www.disneybaby.com/wp-content/uploads/2013/08/1.jpg http://4.bp.blogspot.com/--G7TuSvN-S8/Vi0UTF4FOgI/AAAAAAAAI1A/CQ8BhApYDCE/s1600/DSC01603.jpg
Asiaf wrote:my na razie wchodzimy do mieszkania siostry męża, bo ona w Wawie, tam nic nie zmieniamy, zresztą mam nadzieję, że to opcja na maks. 2 lata i ruszymy z budową/kupnem czegoś swojego. dalsza rodzina, zwłaszcza ludzie starszej daty, suszą nam głowę, że na co, po co nam to, czemu nie u rodziców, tyle pieniędzy można by odłożyć, dawniej wszyscy się mieścili, ale się tym przestałam przejmować. Wolę mieć święty spokój i zapłacić niż siedzieć sfrustrowana, bo ktoś się z kimś pokłócił o plasterek szynki.
ja dopiero będę się zabierać od poniedziałku za pranie ciuszków, prasowanie i układanie, nareszcie na zwolnienie idęmam nadzieję, że mi te "porządki" w miarę szybko pójdą
My od trzech lat wynajmujemy kawalerkę 10 minut piechotą od domu teściów, to ile już dyskusji z nimi stoczyliśmy na temat tego, że po co wydajemy pieniądze na wynajem, kiedy powinniśmy mieszkać u nich i odkładać na szybsze ukończenie budowy... Teraz jak jestem w ciąży temat powrócił, no bo przecież tam dom z ogrodem, a tu kawalerka na 4 piętrze bez windy i lepiej by było dla dziecka móc tam być w wózku w ogródku etc. No cóż, myślę że Agacie będzie to na początku totalnie obojętne ile metrów i gdzie ma, natomiast jak matka nie dostanie pierdolca w wyniku mieszkania z teściami to wyjdzie jej to na dobreLeft_ie, Asiaf lubią tę wiadomość
Marrgoo wrote:
jak znajdę linka to Ci podeślę. Fakt, że łączyła wtedy w sypialnianej części szare z kremowymi w strefie dziecięcej i było pięknie
EDIT: Znalazłam linka do zdjęć na blogu i finału odcinka:
https://dorotaszelagowska.pl/domowe-rewolucje-odcinek-6-czyli-koniec-z-mieszkaniem-xero/
https://hgtv.pl/wideo/final-szostego-odcinka-domowych-rewolucji,1596762,1.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 13:30
Marrgoo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ithildin wrote:My od trzech lat wynajmujemy kawalerkę 10 minut piechotą od domu teściów, to ile już dyskusji z nimi stoczyliśmy na temat tego, że po co wydajemy pieniądze na wynajem, kiedy powinniśmy mieszkać u nich i odkładać na szybsze ukończenie budowy... Teraz jak jestem w ciąży temat powrócił, no bo przecież tam dom z ogrodem, a tu kawalerka na 4 piętrze bez windy i lepiej by było dla dziecka móc tam być w wózku w ogródku etc. No cóż, myślę że Agacie będzie to na początku totalnie obojętne ile metrów i gdzie ma, natomiast jak matka nie dostanie pierdolca w wyniku mieszkania z teściami to wyjdzie jej to na dobre
jestesmy na swoim i czujemy sie cudownie ^^
Camilla13 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny była u mnie położna na 1 wizycir. Młoda, fajna i wyluzowana. Narazie to pierwsza wstępna wizyta. Teraz jadę na piknik wojskowy bo mężuś stoi tam a potem napisze wam co mi powiedziała z ciekawostek moze któraś zainteresuje.
P.s. słuchałyśmy dzidziusia na detektor i to co ja na moim zawsze słyszałam to nie dzidziuś a szmer pepowinowy hehe. Nie mogła usłyszeć serduszka prawdopodobnie był odwrócony ale fikal bo zakłócenia pracy detektora to były kopniaczki. -
86Monia wrote:Dziewczyny była u mnie położna na 1 wizycir. Młoda, fajna i wyluzowana. Narazie to pierwsza wstępna wizyta. Teraz jadę na piknik wojskowy bo mężuś stoi tam a potem napisze wam co mi powiedziała z ciekawostek moze któraś zainteresuje.
P.s. słuchałyśmy dzidziusia na detektor i to co ja na moim zawsze słyszałam to nie dzidziuś a szmer pepowinowy hehe. Nie mogła usłyszeć serduszka prawdopodobnie był odwrócony ale fikal bo zakłócenia pracy detektora to były kopniaczki.
O co jeszcze pytałaś położną?
-
nick nieaktualnyO zobaczę sobie ten odcinek Doroty, też bardzo ją lubię. Będę musiała chyba wszystkie dodatki pododawać jednolite np pudrowo-różowe dla swojego psychicznego spokoju
Właśnie odebrałam wyniki krzywej cukrowej ale kompletnie nie mam pojęcia co oznaczają:
Glukoza na czczo 3,2 mmol/l Norma 3,9-5,4
Glukoza po 1 h 8,2 mmol/l
Glukoza po 2 h 6,4 mmol/l
Niepokoi mnie też TSH bo wyszło 3,36 przy normie 0,27-4,20 ;/
Któraś z was potrafi interpretować wyniki krzywej?ola_g89 lubi tę wiadomość
-
krasnalowa wrote:Ja specjalnie pomalowalam pokoj teraz na szaro bo wlasnie uwielbiam polaczenie szsrosci i dodatkow, głównie w kolorze rozu. A tez mam w sypialni szara tapete w kratke, moze mamy ta sama:-) moj maz tez był pocztakowo przeciwny remontowi, bo dopiero 2lata temu go zrobiliśmy, ale w koncu go przekonalam i bedzie wszystko nowe. Kolor scian, meble, dodatki. Troche ponarzekal przy robieniu, ale mu przeszlo. Moze Twoj tez sie da przekonać.
Szary rządzi:D
Pokój Małej pomalowaliśmy na szaro, na jednej ścianie są poziome biało szare pasy:), szara sofka dla mnie. Mieliśmy zamiar kupić szafę w Ikei (biało żółtą) do tego już mam zasłonki i poduszkę ale niestety wycofali tą kolorystykę i teraz chyba przerzucimy się na biało różowądo tego dokupię rolety różowe i będzie kolorowo:D biało-szaro-żółto- różowo:P