X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Uwierz mi ze to najlepsza decyzja Twoich rodziców. Sama piszesz, ze nigdy nie byli idealnym małżeństwem, a przemeczyli się z sobą 30 lat. Wyobraź sobie, ze Ty nie możesz patrzeć na swojego męża. I fakt, ze komuś za chwilę urodzi się dziecko czy wnuk nikogo nie zobowiązuje do bycia z kimś na siłę, to najgorsze mozliwe rozwiązanie. Moi rodzice tez wreszcie żyją, jak sa oddzielnie. Ja sama rozwiodlam się z pierwszym mężem i to była najlepsza decyzja w moim życiu.
    Ja mam ojca alkoholika i za to, że mama się z nim rozwiodła i wyeksmitowała z mieszkania będę jej wdzięczna do końca życia, od 14 lat ma nowego męża, który bardziej dba o mnie niż mój własny ojciec, który oczywiście wciąż chleje i zatruwa mi życie. Mój narzeczony również się rozwiódł z żoną, mimo, że mieli dwoje małych dzieci, sądził, że tak już musi być, ta będzie i nie spotka już nikogo innego. Ale było już tak źle, że podjął decyzję o rozstaniu, poznał mnie i jesteśmy oboje bardzo szczęśliwi, budujemy dom, oczekujemy na narodziny naszej córeczki. Ja miałam w życiu kilku partnerów, z żadnym nie było mi tak dobrze jak z tym, jak określił mój tatuś, gołodupcem i dzieciorobem :) Rozwód to nie tragedia, to czasem jedyna droga do szczęścia, życie mamy tylko jedno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 12:17

Camilla13 lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh dziewczyny mieszkam w 2 pokojowym mieszkaniu, które kupiliśmy i generalnie wyremontowaliśmy półtora roku temu. Mała na razie będzie dzieliła sypialnię z nami i chciałam zrobić dla niej kącik... od nowa. Zmienić tapetę w sypialni, przemalować ściany i oczywiście mój mąż się nie zgadza :( Wiem, że trochę przesadzam bo mieszkanie jest świeże ale sypialnia jest taka szara i poważna, kiedy ją urządzałam nie planowałam w ogóle dzieci. Chciałam dodać odrobinę koloru kiedy urodzi się mała...

• Ithildin Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo szary to dobre tło dla kolorowych dodatków :) chociażby jakieś ładne plakaty w antyramach albo kolorowe obrazki możesz powiesić na ścianę. Kupić łóżeczko albo inne meble w kolorze https://image.ceneostatic.pl/data/products/48059338/i-pietrus-lozeczko-tapczanik-z-szuflada-artdeco-misza-mieta.jpg. W Ikei na przykład mają taką białą komodę z kolorowymi naklejkami na gałki, bardzo fajnie moim zdaniem to wygląda https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59180527/ . Bez dużego remontu spokojnie dodatkami możesz zrobić dzidziusiowy efekt ;)

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem w tym, że tapeta jest w szarą kratkę i cokolwiek się na niej powiesi wygląda tak ciapato :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja specjalnie pomalowalam pokoj teraz na szaro bo wlasnie uwielbiam polaczenie szsrosci i dodatkow, głównie w kolorze rozu. A tez mam w sypialni szara tapete w kratke, moze mamy ta sama:-) moj maz tez był pocztakowo przeciwny remontowi, bo dopiero 2lata temu go zrobiliśmy, ale w koncu go przekonalam i bedzie wszystko nowe. Kolor scian, meble, dodatki. Troche ponarzekal przy robieniu, ale mu przeszlo. Moze Twoj tez sie da przekonać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy uda mi sie wstawić ale tu jest zdjęcie mojej sypialni i tapety :P

c274f67ceb553bfbmed.jpg

I własnie mam wrażenie, że wystarczy delikatnie inny wzór i już jest naciapane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 12:54

Left_ie, Natalia1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ta poduszke z kotami z ikei tez mam :P ale ta kratkę to mam w naszej sypialni, a u małej cały szary pokój bedzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 13:26

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my na razie wchodzimy do mieszkania siostry męża, bo ona w Wawie, tam nic nie zmieniamy, zresztą mam nadzieję, że to opcja na maks. 2 lata i ruszymy z budową/kupnem czegoś swojego. dalsza rodzina, zwłaszcza ludzie starszej daty, suszą nam głowę, że na co, po co nam to, czemu nie u rodziców, tyle pieniędzy można by odłożyć, dawniej wszyscy się mieścili, ale się tym przestałam przejmować. Wolę mieć święty spokój i zapłacić niż siedzieć sfrustrowana, bo ktoś się z kimś pokłócił o plasterek szynki.

ja dopiero będę się zabierać od poniedziałku za pranie ciuszków, prasowanie i układanie, nareszcie na zwolnienie idę :) mam nadzieję, że mi te "porządki" w miarę szybko pójdą

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Ithildin Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie słyszałam o przypadkach kobiet, co z syndromem wicia gniazda robiły remont, a jak już dziecko sie urodzicło i hormony odpuściły to remont robiły znowu, bo decyzje podjęte w ciaży były co najmniej nietrafione, dlatego ja bym się zastanowiła nad remontem, szczególnie, jak mąż niechętny ;) Zmieniłabym kolor zasłon, to na pewno podkoloruje pokój. Tutaj co prawda pasy na ścianie, ale znalazłam dwie takie inpiracje co można zrobić przy wzorzystej ścianie. https://www.disneybaby.com/wp-content/uploads/2013/08/1.jpg http://4.bp.blogspot.com/--G7TuSvN-S8/Vi0UTF4FOgI/AAAAAAAAI1A/CQ8BhApYDCE/s1600/DSC01603.jpg

p19ugywljhfa9tgr.png

• Ithildin Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    my na razie wchodzimy do mieszkania siostry męża, bo ona w Wawie, tam nic nie zmieniamy, zresztą mam nadzieję, że to opcja na maks. 2 lata i ruszymy z budową/kupnem czegoś swojego. dalsza rodzina, zwłaszcza ludzie starszej daty, suszą nam głowę, że na co, po co nam to, czemu nie u rodziców, tyle pieniędzy można by odłożyć, dawniej wszyscy się mieścili, ale się tym przestałam przejmować. Wolę mieć święty spokój i zapłacić niż siedzieć sfrustrowana, bo ktoś się z kimś pokłócił o plasterek szynki.

ja dopiero będę się zabierać od poniedziałku za pranie ciuszków, prasowanie i układanie, nareszcie na zwolnienie idę :) mam nadzieję, że mi te "porządki" w miarę szybko pójdą

My od trzech lat wynajmujemy kawalerkę 10 minut piechotą od domu teściów, to ile już dyskusji z nimi stoczyliśmy na temat tego, że po co wydajemy pieniądze na wynajem, kiedy powinniśmy mieszkać u nich i odkładać na szybsze ukończenie budowy... Teraz jak jestem w ciąży temat powrócił, no bo przecież tam dom z ogrodem, a tu kawalerka na 4 piętrze bez windy i lepiej by było dla dziecka móc tam być w wózku w ogródku etc. No cóż, myślę że Agacie będzie to na początku totalnie obojętne ile metrów i gdzie ma, natomiast jak matka nie dostanie pierdolca w wyniku mieszkania z teściami to wyjdzie jej to na dobre :D

Left_ie, Asiaf lubią tę wiadomość

p19ugywljhfa9tgr.png

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Nie wiem czy uda mi sie wstawić ale tu jest zdjęcie mojej sypialni i tapety :P

c274f67ceb553bfbmed.jpg

I własnie mam wrażenie, że wystarczy delikatnie inny wzór i już jest naciapane.
    Jestem ogromną fanką Doroty Szelągowskiej i pamiętam, że w jednym odcinku robiła właśnie sypialnię z kącikiem dla dziecka i użyła dokładnie takich tapet! :) jak znajdę linka to Ci podeślę. Fakt, że łączyła wtedy w sypialnianej części szare z kremowymi w strefie dziecięcej i było pięknie <3

EDIT: Znalazłam linka do zdjęć na blogu i finału odcinka:

https://dorotaszelagowska.pl/domowe-rewolucje-odcinek-6-czyli-koniec-z-mieszkaniem-xero/

https://hgtv.pl/wideo/final-szostego-odcinka-domowych-rewolucji,1596762,1.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 13:30

Marrgoo lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2dv9250.jpg

JustynaG lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucilam jeszcze raz, bo tamto jakies małe było. Uwielbiam tą tapete:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest ta od Doroty
    ne6r0x.jpg

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jak ja żałowałam, że nie zrobiłam u siebie tapety w kratkę, pięknie wygląda!

ola_g89 lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ithildin wrote:
    My od trzech lat wynajmujemy kawalerkę 10 minut piechotą od domu teściów, to ile już dyskusji z nimi stoczyliśmy na temat tego, że po co wydajemy pieniądze na wynajem, kiedy powinniśmy mieszkać u nich i odkładać na szybsze ukończenie budowy... Teraz jak jestem w ciąży temat powrócił, no bo przecież tam dom z ogrodem, a tu kawalerka na 4 piętrze bez windy i lepiej by było dla dziecka móc tam być w wózku w ogródku etc. No cóż, myślę że Agacie będzie to na początku totalnie obojętne ile metrów i gdzie ma, natomiast jak matka nie dostanie pierdolca w wyniku mieszkania z teściami to wyjdzie jej to na dobre :D
    Hehe wlasnie dlatego z mezem wolimy splacac 30 lat kredyt na dom i wykanczac go stopniowo. Mielismy opje nadbudowy u tesciow ale chyba jakos wole swiety spokoj :) jestesmy na swoim i czujemy sie cudownie ^^

Camilla13 lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny była u mnie położna na 1 wizycir. Młoda, fajna i wyluzowana. Narazie to pierwsza wstępna wizyta. Teraz jadę na piknik wojskowy bo mężuś stoi tam a potem napisze wam co mi powiedziała z ciekawostek moze któraś zainteresuje.

P.s. słuchałyśmy dzidziusia na detektor i to co ja na moim zawsze słyszałam to nie dzidziuś a szmer pepowinowy hehe. Nie mogła usłyszeć serduszka prawdopodobnie był odwrócony ale fikal bo zakłócenia pracy detektora to były kopniaczki.

• lena86 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Dziewczyny była u mnie położna na 1 wizycir. Młoda, fajna i wyluzowana. Narazie to pierwsza wstępna wizyta. Teraz jadę na piknik wojskowy bo mężuś stoi tam a potem napisze wam co mi powiedziała z ciekawostek moze któraś zainteresuje.

P.s. słuchałyśmy dzidziusia na detektor i to co ja na moim zawsze słyszałam to nie dzidziuś a szmer pepowinowy hehe. Nie mogła usłyszeć serduszka prawdopodobnie był odwrócony ale fikal bo zakłócenia pracy detektora to były kopniaczki.

O co jeszcze pytałaś położną?

w4sq43r85k8egy8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O zobaczę sobie ten odcinek Doroty, też bardzo ją lubię. Będę musiała chyba wszystkie dodatki pododawać jednolite np pudrowo-różowe dla swojego psychicznego spokoju :D

Właśnie odebrałam wyniki krzywej cukrowej ale kompletnie nie mam pojęcia co oznaczają:
    Glukoza na czczo 3,2 mmol/l Norma 3,9-5,4
    Glukoza po 1 h 8,2 mmol/l
    Glukoza po 2 h 6,4 mmol/l

Niepokoi mnie też TSH bo wyszło 3,36 przy normie 0,27-4,20 ;/

Któraś z was potrafi interpretować wyniki krzywej?

ola_g89 lubi tę wiadomość

• lena86 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja specjalnie pomalowalam pokoj teraz na szaro bo wlasnie uwielbiam polaczenie szsrosci i dodatkow, głównie w kolorze rozu. A tez mam w sypialni szara tapete w kratke, moze mamy ta sama:-) moj maz tez był pocztakowo przeciwny remontowi, bo dopiero 2lata temu go zrobiliśmy, ale w koncu go przekonalam i bedzie wszystko nowe. Kolor scian, meble, dodatki. Troche ponarzekal przy robieniu, ale mu przeszlo. Moze Twoj tez sie da przekonać.

Szary rządzi:D
    Pokój Małej pomalowaliśmy na szaro, na jednej ścianie są poziome biało szare pasy:), szara sofka dla mnie. Mieliśmy zamiar kupić szafę w Ikei (biało żółtą) do tego już mam zasłonki i poduszkę ale niestety wycofali tą kolorystykę i teraz chyba przerzucimy się na biało różową;) do tego dokupię rolety różowe i będzie kolorowo:D biało-szaro-żółto- różowo:P

w4sq43r85k8egy8f.png
‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ