X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja od chyba 17 tyg jest ułożona główkowo. Na koniec zrobi psikusa i obróci się pupką :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja nie czuje ale slysze... jescze niedawno tetno znajdowałam bardzo nisko, a teraz praktycznie pod samym pepkiem dlatego wydaje mi sie ze ostatnio tez jest ulozona posladkowo.

No ja odpuściłam detektor jak okazuje się że słyszę szum pepowinowy. Z drugiej strony jak jest szum pepowinowy to chyba i akcja serca też

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje ze odróżniam te rozne dzwieki, bo slysze rozne 3 w szybkim tempie. Dzwiek lozyska, ktory jest taki bardziej jak wiatr, pepowina taka trudna do okreslenia i serduszko takie stukajace. Ale chyba jak sie slyszy którąkolwiek z tuch rzeczy to dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo mi sie na znanym lekarzu przelozyc wizyte z wtorku juz na poniedzialek, bo juz nie moglam wytrzymac, a dopiero 2,5tugodnia temu bylam:-) kurcze mam nadzieje, ze urosla uroszke, bo ja uroslam juz prawie 3kg i to wszystko w ostatnich trzech tygodniach:-)

ola_g89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Udalo mi sie na znanym lekarzu przelozyc wizyte z wtorku juz na poniedzialek, bo juz nie moglam wytrzymac, a dopiero 2,5tugodnia temu bylam:-) kurcze mam nadzieje, ze urosla uroszke, bo ja uroslam juz prawie 3kg i to wszystko w ostatnich trzech tygodniach:-)

Krasnalowa to sprawdza się to że kazda tyje w swoim tempie, Ja już kiedyś pisałam- moja kuzynka pierwszy kg miała po 20 tc skończyło się na 11 kilogramach. Jak rośniesz to i malutka rośnie :)Ja mam we wtorek wizytę, też już sraczkę mam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecałam napisać jak po wczorajszej wizycie. Ogólnie polecam te spotkania dla mam siedzących w domu. Ja wybrałam położną, gdzie mój lekarz rodzinny, akurat to młodziutka dziewczyna. Ona jeździ do godziny 14 akurat. Nie wykorzystam tych 11 spotkań przed, bo sama mi mówiła, że byłoby trudno z czasem, ale cześć planu edukacji jest mi zbędna.Na pierwszym spotkaniu był wywiad, słuchanie serduszka, ciśnienie, pytała o obrzęki i inne niepokojące symptomy. Omówiłyśmy wyprawkę. Większość wiedziałam już.

Niżej plan edukacji:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/86797fa7f01a.png

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e68ec9c11be1.png

A niżej wyprawka:

Jest kilka byków typu wyprawka dziecka podpaski :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d9577090304.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/59c2f289afef.jpg

Z tego co zapamiętałam

Najbardziej poleca śpiworek- nie krępuje ruchów dziecka jak otulacz, a dziecko nie wykopuje się jak z rożka. poleca organizer do łóżeczka, klin do spania to uwaza ze to placebo i wpływa bardziej na psychikę rodziców. Według niej warto zainwestować w dobry cykonosz :D do karmienia, ale lepiej kupić pod koniec ciąży jak biust się powiększy. Uważa, że większosć obwisłych cyców to nie z karmienia a źle dobranych biustonoszy. Mówi, że w hm są piekne koronkowe ale to nie o to chodzi. Najlepiej pójść do brafitterki...

z nowych hitów:

orzechy do prania- jeszcze o tym nie czytałam

i poduszka do karmienia- my brest friend pillow poduszka która zapinasz wokół bioder i nawet jak dziecko cycka cyca to możesz chodzic:D Z tego co szukam cieżko dostepna w PL.

Jak z czymś się nie zgadzacie albo macie inna wiedze proszę również o opinie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 08:40

Natalia1984, lena86 lubią tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja na połówkowych była ułożona pośladkowo, ale wiadomo, że kręci się. Często czuję ją powyżej pępka, dziś w środku nocy obudziła mnie hulankami :| USG mam 8 czerwca, ciekawa jestem ile urosła no i co z łożyskiem, czy się podniosło chociaż trochę. O 12 mam wizytę u endokrynologa, później idę do mojego prowadzącego, całe szczęście obie wizyty w jednym budynku, nie trzeba ganiać po całym mieście.
    Dziewuchy, kiedy zamawiacie wózki? My chcieliśmy w czerwcu, ale mamy do zapłacenia duże rachunki, więc nie wiem czy damy radę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 08:53

klz9df9hvltz8vcc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    A czujecie już dzidzie w okolicy pępka? Bo ja dużo niżej....położna zwróciła uwagę że strasznie nisko...

Moja też bardzo nisko siedzi - tak jakby chciała już wyjść

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam juz od dawna w domu te orzechy piorace. Uzylam ich moze raz:-) bo ja jednak lubie jak pranie pachnie, a po tych orzechach to bez zapachu. No ale dla malusxka to chyba dobrze bedzie jak.nie pachnie. Ale nie wiem jak one sie sprawdzaja przy plamach itd.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Krasnalowa to sprawdza się to że kazda tyje w swoim tempie, Ja już kiedyś pisałam- moja kuzynka pierwszy kg miała po 20 tc skończyło się na 11 kilogramach. Jak rośniesz to i malutka rośnie :)Ja mam we wtorek wizytę, też już sraczkę mam.
    Ile ja sie napracowalam żeby te 3 kilo przytyć :Djadlam ostatnio faktycznie za dwoch, a nie tylko dla dwoch.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Moja na połówkowych była ułożona pośladkowo, ale wiadomo, że kręci się. Często czuję ją powyżej pępka, dziś w środku nocy obudziła mnie hulankami :| USG mam 8 czerwca, ciekawa jestem ile urosła no i co z łożyskiem, czy się podniosło chociaż trochę. O 12 mam wizytę u endokrynologa, później idę do mojego prowadzącego, całe szczęście obie wizyty w jednym budynku, nie trzeba ganiać po całym mieście.
    Dziewuchy, kiedy zamawiacie wózki? My chcieliśmy w czerwcu, ale mamy do zapłacenia duże rachunki, więc nie wiem czy damy radę :/

My też planujemy w czerwcu bo jakby trzeba było zamawiać to czas oczekiwania 4-6tyg, więc jeszcze będzie czas, ale nie wiem czy zamówimy - wszystko zależy od pieniędzy - mamy pozamawiane kilka rzeczy do domu i dodatkowo będą kostkę kończyć, więc za to będziemy musieli płacić.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziadkowie kupują wozek, a pradziadkowie lozeczko, wiec tylko czekaja az damy im znac co chcemy:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mam niskie przepływy. Ledwo łapią się na normy, jakieś zgrubienia czy coś. Dla niej na zdjeciu wygląda to tak jak stan po próbie odklejenia. Ale muszą na lepszym sprzęcie zobaczyć razem z gościem który się konkretnie zajmuje takimi komplikacjami. Najważniejsze będzie żeby już niżej przepływy nie spadły bo wtedy będzie niewesoło. Niestety lepsze już nie będą, byle nie spadły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze Ci cos dadza na lepsze przepływy. Czytalam ze acard i heparyna w tym pomagaja. No i duzo odpoczywania na lewym boku

Marrgoo lubi tę wiadomość

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam najpiękniejeszy prezent na Dzien Matki ♥wczoraj wieczorem moja Mała mnie skopała ,pierwszy raz tak mocno,choc to juz 23 tydzień ,szczęsliwa jestem ♥

86Monia, Mum2b, Natalia1984, Izabelle, Angel1988, Left_ie, kasia1518, ola_g89, OctAngel, GuBo, jatoszka lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mojego malucha czuje nisko ostatnia wizyte mialam 4 tyg temu i wariuje. Mam w poniedzialek wiec tylko 2 dni.
    Wiecie co po szkole rodzenia ( na razie bylam na 2 spotkaniach ) tylko sie utwierdzam ze chce rodzic naturalnie. To jest piekne , to czekanie , to przezycie ze zaraz pojawi sie na swiecie nowa istota. Nie chcialabym teraz za zadne skarby miec cesarki umowionej tak na termin na zimno.:/
    Co do wozka to planujemy w lipcu zamowic jakos w polowie do porodu mam nadzieje dojdzie a jak nie to te 2 tyg poczekam ;)

Marrgoo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Mam najpiękniejeszy prezent na Dzien Matki ♥wczoraj wieczorem moja Mała mnie skopała ,pierwszy raz tak mocno,choc to juz 23 tydzień ,szczęsliwa jestem ♥

Moje dzisiaj znowu leniwe....

promyczek 39 lubi tę wiadomość

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh a moj codziennie tak wali kopy, maz sie cieszy jak policzek przyklada ze go tlucze, jak czasem az zaposzcze jak zaboli bo tak w dol czasem kopie. Male adhd czuje ze znow mi sie trafilo :D

promyczek 39 lubi tę wiadomość

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Tak mam niskie przepływy. Ledwo łapią się na normy, jakieś zgrubienia czy coś. Dla niej na zdjeciu wygląda to tak jak stan po próbie odklejenia. Ale muszą na lepszym sprzęcie zobaczyć razem z gościem który się konkretnie zajmuje takimi komplikacjami. Najważniejsze będzie żeby już niżej przepływy nie spadły bo wtedy będzie niewesoło. Niestety lepsze już nie będą, byle nie spadły.
    Niefajnie.... Może niech pomyślą,żeby włączyć Ci acard i heparynę. Bardzo dbaj o Was,odpovzywaj,nie dźwigaj,leż dużo.... Musi być dobrze. Badałaś kiedyś mutacje i homocysteinę?

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Zośka znienia pozycję. Długo była ułożona główkowo,potem miednicowo,tetaz rozpycha się poprzecznie. Niestety nadal dość nisko i tyłkiem wypycha mi pęchetz :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 753 754 755 756 757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ