X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    O nie, mnie zawsze te otulacze jakos przerazaly:D ze dziecko nawet swobodnie raczkami nie moze poruszac tylko jest w jakims kokonie. Ale nie znam sie, moze to jest dobre i zalecane, ale ja go nie kupuje. Tez zamierzam uzywac spiworka.

A masz jakiś konkretny śpiworek upatrzony?
    Śpiworek to już dla większego malucha tak czytałam. Dla noworodka najlepszy otulacz. Ja kupię jeden otulacz na początek, bo nie każde dziecko lubi spać tak zawinięte:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 16:03

w4sq43r85k8egy8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie mam jeden spiworek, kupiony bodajze za 2zl :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b3551e86ca86.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 16:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A podobaja mi sie te spiworki rekiny :-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/be8b636b9a2d.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    A podobaja mi sie te spiworki rekiny :-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/be8b636b9a2d.jpg

Hehe słodkie. Ciekawe czy też bezpieczne i praktyczne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    U nas trzeci dzień leniwych ruchów... Wczoraj cały dzień nic i jak już miałam zamiar udać się na ktg, to mi dał popalić po pęcherzu... Zamierzam kupić używany detektor tętna, bo jeśli mnie dorwie cholestaza to oszaleje z nerwów...
    Uśpiłam dziecko w wózku-zasnal na spacerze a bidulek nie może spać na dworzu, bo burza właśnie... Wtachałam go do domu razemz tym wózkiem... Szkoda, bo jak pospi w dzien na zewnątrz, to potem w nocy nie budzi się tak często. Wczoraj spał u babci jak ja byłam u tego dietetyka i w nocy pobudka co godzinę...

Oby te leniuszki brzuchowe nasze były później też takimj spioszkamki w real.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam zjeść rzodkiewkę ;) ja jak tylko zjem to zaraz mam bombardowanie w brzuchu, chyba szczypie :P

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj znowu spokojna. Wczoraj po glukozie to czułam ją cały dzień tak szalała, w nocy robiła jakieś fikołki, aż się wystraszyłam, że coś się dzieje. Na szczęście przekręciłam się na drugi bok i się uspokoiła :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj sie strasznie duzo rusza, prawie ciagle cos tam czuje, jakby w ogole nie spala. Mam nadzieje, że to ok, bo zbyt duza aktywnosc tez moze martwic:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha. Przeczytalam Marrgoo Twoj post jak juz wyslalam swoj:-) czyli wszystko ok,vtaki dzien:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Monia bardzo bym chciała! Byla by ti piękna odmiana po pierwszym synku, który do tej pory nie przespał ciągiem dłużej niż 4h a to i tak kilka razy się zdarzylo jedynie.... Więc było by super!

U nas syn spał w rożku przez pierwsze trzy miesiące, potem bez niczego i do tej pory nie daje się przykryć. Nawet samą poszewka nie idzie.
    Natomiast brata córeczka uwielbiała być skrępowana, od razu uspokajala się w otulaczu, zupełnie inne dziecko! Maluchy zazwyczaj lubią ciasno być opatulone, bo to przypomina im brzuszkowe mieszkanko, ale.sa takie brzdące jak mój Tymoteusz, że każda próba Krępacji była powodem do awantury :) no ale też syn miał wnm i onm i dyschazje niemowlęca i ogólne problemy z jelitami, wiec to też inaczej.

Co do ruchów i sposobów na pobudzenie dziecka to provowaam wszystkich sposób, włącznie z chłodnymi okładami brzucha. I zero reakcji,na każdym usg też śpi w najlepsze. Przy pierwszej ciąży nigdy nie miałam takiej sytuacji, młody ruszał się non stop, miał może max 1h przerwe, a tak to wiercil się niesamowicie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 19:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki macie teraz obwód brzucha? Wczoraj u tej dietetyk mnie zmierzyła, zważyła, wiem ile ważą kości jaki mam wiek.metaboliczny itd. Fajnie było. Teraz czekam na ułożoną dietę i biorę się do roboty dla mojej wątroby... No i ciekawi mnie jakie obwody macie teraz :) z synem wcale nie mierzylam a teraz żałuję, bo mogłabym sobie porównać. Kilogramy to różnie mogą się rozkładać a jednak centymetr prawdę powie.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może urzęduje jak Ty śpisz? Nie raz w nocy budziły mnie kopniaki ;) Kto wie co te nasze maluchy wyczyniają jak my słodko śpimy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 19:17

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żałuję bo nie wiem jaki mialam obwod brzucha przed ciaza. A to chyba tylko to daje porownanie nie? Bo jedna juz przed ciaza mogla miec 100 a inna tyle bedzie miala do porodu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja w nocy budzę się często, bo syn nas budzi mniej więcej co dwie h czasem częściej i zawsze jest spokój. Czego nie moge powiedzieć o pierwszej ciąży, bo wtedy o której bym się nie przebudziła to była impreza w brzuchu.

No ja właśnie żałuje, że nie mierzyłam przed, ani w pierwszej ciąży. Ale teraz będę to robić min raz w miesiącu żeby zobaczyć jak to się rozkłada w czasie :) a i mieć do czego porównać w kolejnej ciąży-daj Boże :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.na-macierzynskim.pl/placz/

GuBo lubi tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Dziewczyny jaki macie teraz obwód brzucha? Wczoraj u tej dietetyk mnie zmierzyła, zważyła, wiem ile ważą kości jaki mam wiek.metaboliczny itd. Fajnie było. Teraz czekam na ułożoną dietę i biorę się do roboty dla mojej wątroby... No i ciekawi mnie jakie obwody macie teraz :) z synem wcale nie mierzylam a teraz żałuję, bo mogłabym sobie porównać. Kilogramy to różnie mogą się rozkładać a jednak centymetr prawdę powie.
    Przed ciąża było 66, w tym momencie mam 90cm. Tak naprawdę nikt mi tego nie mierzył i nie wiem, czy to dużo czy mało ;)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 13:10

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    66 w brzuchu?? Na pewno w brzuchu a nie w talii? Ja nosząc rozmiar 36/38 miałam w brzuchu przef ciąża 82cm. Teraz 94.
    W sumie racja, to była talia :D kalafior ciążowy się odezwał :D

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 13:10

ola_g89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie w nocy bolaly wiezadla. No myślałam, ze mi zaraz pachwiny eksploduja. Ale juz troche lepiej jest. No i katar i drapanie w gardle. Dobrze, ze ostatnio zrobilam to badanie na cmv bo bym pewnie teraz swirowala, ze to to:D no chyba ze zachorowalam akurat tydzien po zrobieniu badania :D

‹‹ 755 756 757 758 759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ