WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
krasnalowa wrote:O nie, mnie zawsze te otulacze jakos przerazaly:D ze dziecko nawet swobodnie raczkami nie moze poruszac tylko jest w jakims kokonie. Ale nie znam sie, moze to jest dobre i zalecane, ale ja go nie kupuje. Tez zamierzam uzywac spiworka.
A masz jakiś konkretny śpiworek upatrzony?
Śpiworek to już dla większego malucha tak czytałam. Dla noworodka najlepszy otulacz. Ja kupię jeden otulacz na początek, bo nie każde dziecko lubi spać tak zawinięte:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 16:03
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyfrezyjciada wrote:U nas trzeci dzień leniwych ruchów... Wczoraj cały dzień nic i jak już miałam zamiar udać się na ktg, to mi dał popalić po pęcherzu... Zamierzam kupić używany detektor tętna, bo jeśli mnie dorwie cholestaza to oszaleje z nerwów...
Uśpiłam dziecko w wózku-zasnal na spacerze a bidulek nie może spać na dworzu, bo burza właśnie... Wtachałam go do domu razemz tym wózkiem... Szkoda, bo jak pospi w dzien na zewnątrz, to potem w nocy nie budzi się tak często. Wczoraj spał u babci jak ja byłam u tego dietetyka i w nocy pobudka co godzinę...
Oby te leniuszki brzuchowe nasze były później też takimj spioszkamki w real. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOj Monia bardzo bym chciała! Byla by ti piękna odmiana po pierwszym synku, który do tej pory nie przespał ciągiem dłużej niż 4h a to i tak kilka razy się zdarzylo jedynie.... Więc było by super!
U nas syn spał w rożku przez pierwsze trzy miesiące, potem bez niczego i do tej pory nie daje się przykryć. Nawet samą poszewka nie idzie.
Natomiast brata córeczka uwielbiała być skrępowana, od razu uspokajala się w otulaczu, zupełnie inne dziecko! Maluchy zazwyczaj lubią ciasno być opatulone, bo to przypomina im brzuszkowe mieszkanko, ale.sa takie brzdące jak mój Tymoteusz, że każda próba Krępacji była powodem do awanturyno ale też syn miał wnm i onm i dyschazje niemowlęca i ogólne problemy z jelitami, wiec to też inaczej.
Co do ruchów i sposobów na pobudzenie dziecka to provowaam wszystkich sposób, włącznie z chłodnymi okładami brzucha. I zero reakcji,na każdym usg też śpi w najlepsze. Przy pierwszej ciąży nigdy nie miałam takiej sytuacji, młody ruszał się non stop, miał może max 1h przerwe, a tak to wiercil się niesamowicieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 19:09
-
nick nieaktualnyDziewczyny jaki macie teraz obwód brzucha? Wczoraj u tej dietetyk mnie zmierzyła, zważyła, wiem ile ważą kości jaki mam wiek.metaboliczny itd. Fajnie było. Teraz czekam na ułożoną dietę i biorę się do roboty dla mojej wątroby... No i ciekawi mnie jakie obwody macie teraz
z synem wcale nie mierzylam a teraz żałuję, bo mogłabym sobie porównać. Kilogramy to różnie mogą się rozkładać a jednak centymetr prawdę powie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo właśnie ja w nocy budzę się często, bo syn nas budzi mniej więcej co dwie h czasem częściej i zawsze jest spokój. Czego nie moge powiedzieć o pierwszej ciąży, bo wtedy o której bym się nie przebudziła to była impreza w brzuchu.
No ja właśnie żałuje, że nie mierzyłam przed, ani w pierwszej ciąży. Ale teraz będę to robić min raz w miesiącu żeby zobaczyć jak to się rozkłada w czasiea i mieć do czego porównać w kolejnej ciąży-daj Boże
-
nick nieaktualny
-
frezyjciada wrote:Dziewczyny jaki macie teraz obwód brzucha? Wczoraj u tej dietetyk mnie zmierzyła, zważyła, wiem ile ważą kości jaki mam wiek.metaboliczny itd. Fajnie było. Teraz czekam na ułożoną dietę i biorę się do roboty dla mojej wątroby... No i ciekawi mnie jakie obwody macie teraz
z synem wcale nie mierzylam a teraz żałuję, bo mogłabym sobie porównać. Kilogramy to różnie mogą się rozkładać a jednak centymetr prawdę powie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAle mnie w nocy bolaly wiezadla. No myślałam, ze mi zaraz pachwiny eksploduja. Ale juz troche lepiej jest. No i katar i drapanie w gardle. Dobrze, ze ostatnio zrobilam to badanie na cmv bo bym pewnie teraz swirowala, ze to to:D no chyba ze zachorowalam akurat tydzien po zrobieniu badania