WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPrenalen ma baaaaardzo ale bardzo kiepski skład, cukier, cukier i jeszcze raz cukier. Krasnalova jak kiedyś chorowałam non stop na angine ropną i wymiotowałam ropą to już było mi wszystko jedno co wlewam do paszczy! Przyjmne ani smaczne to to nie jest ale odkąd leczę tak gardło nie miałam anginy= jakieś 5lat albo i lepiej, a kiedyś to minimum dwa razy w roku angina ropna z antybiotykami. Także warto spróbować, wiele to nie kosztuje.
Jak któraś koniecznie chce płyn do kąpieli-po kupie idealnie sprawdza się woda z olejem kokosowym bo jeszcze zostawia ochronną powłokę, i tak ja mylam syna dluuuuugi czas bez żadnego plynu i serio był czysty, to polecam płyn do kąpieli dla dzieci z marki Nacomi. Świetny skład i zapach nie jest intensywny.
Sudocremu nigdy nie używałam, także jak dla mnie to zbędny wydatek. Na odparzenia-u nas okropne były po pieluchach pampersa, to jedynie maka ziemniaczana i częste wietrzenie pupska. Na delikatne podrażnienia to linomag zielony, do tej pory używam.
Chusteczki te z woda spoko jak trzeba ma wyjście, w domu to waciki, badz chusteczki bawełniane i ciepła woda wystarcza -
nick nieaktualnyZ aptecznych to sól fizjologiczna do przemywania oczu, inhalacji, do nosa itd, nożyczki do obcinania paznokci, gaziki. Jeszcze mi się przypomniało, że na odparzenia spoko był bepanthen extra, więc warto kupić. Dla siebie tantum rosa na ewentualne rany po nacięciu, obtarciu, no i ogólnie warto polewać Grażynę po porodzie bo wtedy mega jesteśmy narażeni na infekcje. Na sutki jeśli ktoś planuje kp ewentualnie można czystą lanoline, choć mi i tak najbardziej pomagało smarowanie swoim mlekiem.
-
nick nieaktualnySól fizjologiczna
Aspirator
Termometr bezdotykowy
Waciki gaziki
Bepanthen extra
Alantan- sama używam
Płyn do kąpieli
Nożyczki
Witamina d
Woda morska
Chusteczki nawilżane
Oliwka z migdałów - juz mam smaruje brzuch
Coś na kolki
Szczotka miękka
Patyczki z ogranicznikami
Płatki kosmetyczne do mycia
Chusteczki nasaczone spirytusem do pepka
Termometr do kąpieli
-
nick nieaktualny
-
Natalia1984 wrote:Planujecie kupować pieluszki bambusowe? Do mam, które karmiły piersią. Jak w ogóle wyglądały początki? Ja mam ten problem, że mam płaskie sutki, prawie wcale nie wystają, moja mama miała ten sam problem i nie karmiła mnie.
-
nick nieaktualny
-
cziqitka89 wrote:Mam pytanie: czy też macie tak, że jak pochodzicie lub postoicie trochę więcej to Wam się napina mocno brzuch? Bo ja ostatno nawet jak pójdę do supermarketu na zakupy i nic nie dźwigam tylko chodzę to zaraz mam twardy brzuch i takie nieprzyjemne uczucie napięcia
Ja ostatnio przedźwigałam się chyba (byłam na placu, kupiłam sporo warzyw i owoców, w sumie dość ciężkie reklamówki, kawałeczek do domu) a później bolał mnie brzuch jak się schylałam albo kucałam. Już nigdy więcej:/
-
Natalia1984 wrote:Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź Renjak. Przed porodem z pewnością będę się konsultować z doradczynią laktacyjną. A co sądzisz o nakładkach Avent Niplette? Słyszałaś o nich?
a potem to już syn wystarczył. Dość szybko nauczyliśmy się siebie nawzajem no i dzieci szybko rosną, więc ich umiejętnosci objęcia całej brodawki też
a muszle laktacyjne bardzo mi się przydały do gojenia brodawek. Bardzo polecam. Tylko ciągle o nich zapominałam i musiałam się przebierać po kilka razy dziennie, bo wstarczyło się schylić i nawet nie wiela ilość mleka od razu na bluzce, ale to już skutek uboczny..trudno..
-
Dziewczyny, a czy macie już upatrzone jakieś laktatory? Ręczny czy elektryczny? Skłaniam się ku elektrycznemu, ale chętnie posłuchałabym, który model polecacie2017r. - puste jajo płodowe (10tc)
2018r. - narodziny zdrowego bobaska
2019r. - ciąża od 4.09.19r. wg OM, zakończona poronieniem w 11+1 tc -
nick nieaktualnyJa raczej reczny na początek. Chciałabym go uzywac jak najrzadziej. A jeśli sie okaze ze sa jakies problemy z karmieniem albo cos to wtedy kupie elektryczny, który juz jest duzo drozszy. Jak na razie mleko sie ze mnie wylewa, wiec mam nadzieje ze karmienie pojdzie gladko:D
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny za listy zakupów! Powiem wam, że kiedyś nie mogłam się doczekać aż będzie odpowiedni czas na robienie wyprawki, a teraz kiedy w zasadzie już można ja mam jakiś opór, że jeszcze za wcześnie.
Co do laktatora to wezmę chyba ten Aventa elektryczny. Czytałam, ze jest dobry, a i tak butelki będę kupowała tej firmy to będą do kompletu
Moja mała ma dzisiaj ogromnego lenia, zjadłam obiad, lody, ciasto a ona tylko kilka razy się poruszyła -
Dziewczyny, a czy wasze maluchy tez maja tak, ze jak jesteście w większym towarzystwie i jest więcej głosów to są spokojniejsze i prawie nie kopia? Wczoraj na urodzinach u mojego brata jeszcze chociaż trochę kopała, ale u teściów dzisiaj zero
a jak zostajemy sami z mężem to kopie aż brzuch faluje
-
nick nieaktualnyJa jak jadę w aucie długo i jestem np. Na żużlu i jest głośno to młody cichutko jak myszka siedzi. Ale podobno dzieci nie lubią hałasu. Opowiadała mi znajoma że jak młody się tukł ale już była wysoko i kopniaki były bolesne to uruchamiala mikser i syn zasypial.
ola_g89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny