X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/12x-waterwipes-chusteczki-nasaczane-czysta-woda-60-i7235758039.html Co sądzicie o tych chusteczkach? Sroka pisze, że są ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 11:13

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenalen ma baaaaardzo ale bardzo kiepski skład, cukier, cukier i jeszcze raz cukier. Krasnalova jak kiedyś chorowałam non stop na angine ropną i wymiotowałam ropą to już było mi wszystko jedno co wlewam do paszczy! Przyjmne ani smaczne to to nie jest ale odkąd leczę tak gardło nie miałam anginy= jakieś 5lat albo i lepiej, a kiedyś to minimum dwa razy w roku angina ropna z antybiotykami. Także warto spróbować, wiele to nie kosztuje.

Jak któraś koniecznie chce płyn do kąpieli-po kupie idealnie sprawdza się woda z olejem kokosowym bo jeszcze zostawia ochronną powłokę, i tak ja mylam syna dluuuuugi czas bez żadnego plynu i serio był czysty, to polecam płyn do kąpieli dla dzieci z marki Nacomi. Świetny skład i zapach nie jest intensywny.

Sudocremu nigdy nie używałam, także jak dla mnie to zbędny wydatek. Na odparzenia-u nas okropne były po pieluchach pampersa, to jedynie maka ziemniaczana i częste wietrzenie pupska. Na delikatne podrażnienia to linomag zielony, do tej pory używam.

Chusteczki te z woda spoko jak trzeba ma wyjście, w domu to waciki, badz chusteczki bawełniane i ciepła woda wystarcza

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z aptecznych to sól fizjologiczna do przemywania oczu, inhalacji, do nosa itd, nożyczki do obcinania paznokci, gaziki. Jeszcze mi się przypomniało, że na odparzenia spoko był bepanthen extra, więc warto kupić. Dla siebie tantum rosa na ewentualne rany po nacięciu, obtarciu, no i ogólnie warto polewać Grażynę po porodzie bo wtedy mega jesteśmy narażeni na infekcje. Na sutki jeśli ktoś planuje kp ewentualnie można czystą lanoline, choć mi i tak najbardziej pomagało smarowanie swoim mlekiem.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planujecie kupować pieluszki bambusowe? Do mam, które karmiły piersią. Jak w ogóle wyglądały początki? Ja mam ten problem, że mam płaskie sutki, prawie wcale nie wystają, moja mama miała ten sam problem i nie karmiła mnie.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sól fizjologiczna
    Aspirator
    Termometr bezdotykowy
    Waciki gaziki
    Bepanthen extra
    Alantan- sama używam
    Płyn do kąpieli
    Nożyczki
    Witamina d
    Woda morska
    Chusteczki nawilżane
    Oliwka z migdałów - juz mam smaruje brzuch
    Coś na kolki
    Szczotka miękka
    Patyczki z ogranicznikami
    Płatki kosmetyczne do mycia
    Chusteczki nasaczone spirytusem do pepka

Termometr do kąpieli

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie do szpitala to wiadomo tantum rosa podpaski poporodowe majtki poporodowe podkład

• renjak Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Planujecie kupować pieluszki bambusowe? Do mam, które karmiły piersią. Jak w ogóle wyglądały początki? Ja mam ten problem, że mam płaskie sutki, prawie wcale nie wystają, moja mama miała ten sam problem i nie karmiła mnie.
    Ja też miałam płaskie i na początku było ciężko, ale ostatecznie się udało. Na początku był straszny mętlik bo niektóre położne mi mówiły żebym używała nakładek, bo syn wogóle nie mógł się przyssać, a inne że się przyzwyczai..i skończyło się na tym że on płakał wniebogłosy i dałam mu ze dwa razy mm. Potem kazałam mężowi kupić nakładki i na pewno przez co najmniej 3 tygodnie przez nie karmiłam, ale stopniowo ograniczałam. Tzn. nakładałam tylko żeby się zassał i potem odkładałam. Czasami chciała czasami nie. Sporo mnie to na początku kosztowało nerwów i łez, że nie potrafię własnego dziecka nakarmić. I miałam źle dobrane, jak się okazało za małe, bo mi brodawki krwawiły przez ponad dwa miesiące. Na szczęście zawołałam doradczynię laktacyjną, która baaaardzo mi pomogła, co szczerze polecam, żeby się wogóle nie zastanawiać i dzwonić. A potem karmienie stało się ogromną przyjemnością, z której oboje z synem długo nie rezygnowaliśmy przez dwa lata. Myślę, że jeśli jesteś pozytywnie nastawiona do kp to już jest większość sukcesu. I poszukaj sobie wcześniej, albo popytaj o dobrą doradczynię od laktacji.

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź Renjak. Przed porodem z pewnością będę się konsultować z doradczynią laktacyjną. A co sądzisz o nakładkach Avent Niplette? Słyszałaś o nich?

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi polozna polecala muszle laktacyjne cokolwiek to jest

• lena86 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Polecam zjeść rzodkiewkę ;) ja jak tylko zjem to zaraz mam bombardowanie w brzuchu, chyba szczypie :P

uwielbiam rzodkiewkę:D!! jem codziennie;)

w4sq43r85k8egy8f.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cziqitka89 wrote:
    Mam pytanie: czy też macie tak, że jak pochodzicie lub postoicie trochę więcej to Wam się napina mocno brzuch? Bo ja ostatno nawet jak pójdę do supermarketu na zakupy i nic nie dźwigam tylko chodzę to zaraz mam twardy brzuch i takie nieprzyjemne uczucie napięcia :/

Ja ostatnio przedźwigałam się chyba (byłam na placu, kupiłam sporo warzyw i owoców, w sumie dość ciężkie reklamówki, kawałeczek do domu) a później bolał mnie brzuch jak się schylałam albo kucałam. Już nigdy więcej:/

w4sq43r85k8egy8f.png
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź Renjak. Przed porodem z pewnością będę się konsultować z doradczynią laktacyjną. A co sądzisz o nakładkach Avent Niplette? Słyszałaś o nich?
    Nie słyszałam, ale ja sobie już potem w domu odciągałam kilka razy strzykawką:) a potem to już syn wystarczył. Dość szybko nauczyliśmy się siebie nawzajem no i dzieci szybko rosną, więc ich umiejętnosci objęcia całej brodawki też:) a muszle laktacyjne bardzo mi się przydały do gojenia brodawek. Bardzo polecam. Tylko ciągle o nich zapominałam i musiałam się przebierać po kilka razy dziennie, bo wstarczyło się schylić i nawet nie wiela ilość mleka od razu na bluzce, ale to już skutek uboczny..trudno..

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlaśnie czytam o tych muszlach bo powiem szczerze że nawet nie wiedziałam że coś takiego jest :/ Hmmm ciekawie to wygląda ale jak w praktyce... Chyba będzie trzeba kupić i zobaczyć :) Jeju ale człowiek po tych kilku latach głupi ;)

f2w33e3k8kpk8877.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wynalazłam na necie coś takiego jak kompresy żelowe na piersi :) to też może być fajne na obolałe piersi.

f2w33e3k8kpk8877.png
  • Agatek_gagatek Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy macie już upatrzone jakieś laktatory? Ręczny czy elektryczny? Skłaniam się ku elektrycznemu, ale chętnie posłuchałabym, który model polecacie :)

2017r. - puste jajo płodowe (10tc)
    2018r. - narodziny zdrowego bobaska
    2019r. - ciąża od 4.09.19r. wg OM, zakończona poronieniem w 11+1 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej reczny na początek. Chciałabym go uzywac jak najrzadziej. A jeśli sie okaze ze sa jakies problemy z karmieniem albo cos to wtedy kupie elektryczny, który juz jest duzo drozszy. Jak na razie mleko sie ze mnie wylewa, wiec mam nadzieje ze karmienie pojdzie gladko:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za listy zakupów! Powiem wam, że kiedyś nie mogłam się doczekać aż będzie odpowiedni czas na robienie wyprawki, a teraz kiedy w zasadzie już można ja mam jakiś opór, że jeszcze za wcześnie.

Co do laktatora to wezmę chyba ten Aventa elektryczny. Czytałam, ze jest dobry, a i tak butelki będę kupowała tej firmy to będą do kompletu :)

Moja mała ma dzisiaj ogromnego lenia, zjadłam obiad, lody, ciasto a ona tylko kilka razy się poruszyła :/

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy wasze maluchy tez maja tak, ze jak jesteście w większym towarzystwie i jest więcej głosów to są spokojniejsze i prawie nie kopia? Wczoraj na urodzinach u mojego brata jeszcze chociaż trochę kopała, ale u teściów dzisiaj zero :) a jak zostajemy sami z mężem to kopie aż brzuch faluje :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak jadę w aucie długo i jestem np. Na żużlu i jest głośno to młody cichutko jak myszka siedzi. Ale podobno dzieci nie lubią hałasu. Opowiadała mi znajoma że jak młody się tukł ale już była wysoko i kopniaki były bolesne to uruchamiala mikser i syn zasypial.

ola_g89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sie ostatnio zrobila bardzo aktywna. Albo zawsze taka byla a ja przez to lozysko na przedniej nie zawsze ja czulam. Bo teraz czuje ja doslownie co chwile jak sie przewraca, przesuwa, kopie, puka.

‹‹ 757 758 759 760 761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ