X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytomegalia bardziej przypomona objawy grypopodobne a nie przeziębienie czy alergiczne.weź prenalen tabletki do ssania czy saszetki do picia. Mi bardzo pomogły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj obudziłam się z katarem i bólem gardła, ale poszła w ruch acerola w gigantycznej dawce i woda utleniona do płukania gardzieli+ miodek do ssania i dziś jest już spoko ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie, nie bylabym w stanie wsadzic sobie wody utlenionej do ust. Jestem w tym wzgledzie obrzydliwa :D tak jak nigdy nie moglam zastosować zadnego syropu bo mnie obrzydzaja. Wlasnie czytalam o tym prenalenie. Musze wyslac meza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są w rossmann i w aptekach. Ja miałam tabletki i saszetki. Jest jeszcze syropek ale nie mialam. Ja też plucze woda utleniona i rewelacyjnym olejkiem z oregano-niestety w ciazy zabronione.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli decydujecie się na łóżeczko dostawne materiałowe a nie drewnianie to dokupujecie materac ? Bo one mają wbudowany ale miekki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba nie dokupuje. Prawdopodobnie zdecydujemy sie na lozeczko Lionelo.
    Zmierzylam brzuch to mam tak 89 na wysokosci pepka. Ale nie mam pojecia ile mialam przed ciaza, wiec nic mi to nie mowi:-)

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w piękny niedzielny poranek :) My zaczeliśmy dzień od godzinnego stania przy gofrownicy :/ bo synusiowi zachciało się gofrów z bitą śmietaną i truskawkami :)

f2w33e3k8kpk8877.png
  • cziqitka89 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wysokości pępka mam 95cm ale też nie wiem ile miałam przed ciążą.

Co do Prenalenu to ja kupiłam całą serię przy przeziębieniu na początku ciąży i powiem Wam dziewczyny, że szkoda kasy. Lepiej zaopatrzyć się w naturalny sok z malin, acerolę, polski czosnek lub cebulę i wyjdzie i taniej i skuteczniej ;)

82doj48arfknt48q.png
  • cziqitka89 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie: czy też macie tak, że jak pochodzicie lub postoicie trochę więcej to Wam się napina mocno brzuch? Bo ja ostatno nawet jak pójdę do supermarketu na zakupy i nic nie dźwigam tylko chodzę to zaraz mam twardy brzuch i takie nieprzyjemne uczucie napięcia :/

82doj48arfknt48q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cziqitka89 wrote:
    Mam pytanie: czy też macie tak, że jak pochodzicie lub postoicie trochę więcej to Wam się napina mocno brzuch? Bo ja ostatno nawet jak pójdę do supermarketu na zakupy i nic nie dźwigam tylko chodzę to zaraz mam twardy brzuch i takie nieprzyjemne uczucie napięcia :/

Mam to samo! Jak leżę jest ok.Jak chodzę mam napięty od piersi na dół, że nie mogę palca wcisnąć, jak leżę wszystko mięciutkie.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cziqitka89 wrote:
    Ja na wysokości pępka mam 95cm ale też nie wiem ile miałam przed ciążą.

Co do Prenalenu to ja kupiłam całą serię przy przeziębieniu na początku ciąży i powiem Wam dziewczyny, że szkoda kasy. Lepiej zaopatrzyć się w naturalny sok z malin, acerolę, polski czosnek lub cebulę i wyjdzie i taniej i skuteczniej ;)

U mnie bylo to samo ...zero efektów- stracone pieniądze A jeszcze cholerstwo takie słodkie że mi po tym było niedobrze - czosnek, miód, sok malinowy i syrop z cebuli - to mi pomogło.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do koszul/szlafrokow polecam stronę https://www.slodkisen.com.pl polski producent, wszystko bawełniane - ceny Ok, a teraz jeszcze jakieś promocje i dla maluszka też mają rzeczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 10:00

lena86, ola_g89 lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce sie powoli zabrac za tą wyprawke apteczna. Ale nie lubie takich rzeczy. Ja lubie kupowac rzeczy ladne a nie praktyczne:-). Chyba zrobie liste i zlece to mezowi, on lubi siedziec w necie i czytac i porownywac ceny:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 09:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Ja chce sie powoli zabrac za tą wyprawke apteczna. Ale nie lubie takich rzeczy. Ja lubie kupowac rzeczy ladne a nie praktyczne:-). Chyba zrobie liste i zlece to mezowi, on lubi siedziec w necie i czytac i porownywac ceny:D

Polecam gemini i doz. Ceny porównywalne. Ja już mam listę zrobioną tylko kupić.

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie kilka dni temu kupowałam w tej aptece doz. wcześniej kupowałam też w aptekarodzinna i byłam bardzo zadowolona bo szybka wysyłka i do tego dostałam kupę różnych próbek plus kubek niekapek canpola :) byłam mile zaskoczona. Teraz zamawiałam na tej doz bo w tej rodzinnej nie mieli paru rzeczy co mi trzeba było i czekam na dostawę.

f2w33e3k8kpk8877.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Polecam gemini i doz. Ceny porównywalne. Ja już mam listę zrobioną tylko kupić.
    Podrzuć, proszę :)
    Która z Was decyduje się na ten kosmetyk do kąpieli? http://www.srokao.pl/2018/05/analiza-aa-i-love-you-baby.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 10:35

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Mam to samo! Jak leżę jest ok.Jak chodzę mam napięty od piersi na dół, że nie mogę palca wcisnąć, jak leżę wszystko mięciutkie.
    Mam to samo, wtedy szukam miejsca żeby usiąść na chwilę i znowu jest wszystko ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba bede kapac w wodzie z olejem kokosowym, wiec nie kupuje żadnych rzeczy do kapieli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co konkretnie kupujecie w aptece?

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie bo i ja się zastanawiam. Sól morska do noska, szczoteczka do włosków tylko ja bym chciała jakąś np z włosia koziego,, sudocremu nie kupuję, bo może nawet nie będzie potrzeby. Gruszkę do noska mam, co jeszcze?
    Z pewnością będę kupowała jakiś płyn do mycia, nie wyobrażam sobie żeby kupkę wymyć samą wodą :/ Mama z Włoch przywiozła mi jakiś naturalny płyn do mycia, bez zapachu, muszę przynieść z piwnicy i sprawdzić skład.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 10:51

klz9df9hvltz8vcc.png
‹‹ 756 757 758 759 760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ