X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z synem używałam elektryczny laktator Avent,ręcznym nie umiałam się posługiwać :) Teraz,jeśli będzie to konieczne zostanę przy tym samym laktatorze.
    Co do nakładek na sutki, to naczytałam się na blogu Hafija,żeby się z nimi nie spieszyć.
    Wszystko pewnie zweryfikuje dziecko i doradca lajtacyjny,bo w niego chyba najlepiej zainwestowac ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984, wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek bo chciałam pogadać na priv.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Natalia1984, wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek bo chciałam pogadać na priv.
    Przyjęłam :)

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Agatek_gagatek Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Dzięki dziewczyny za listy zakupów! Powiem wam, że kiedyś nie mogłam się doczekać aż będzie odpowiedni czas na robienie wyprawki, a teraz kiedy w zasadzie już można ja mam jakiś opór, że jeszcze za wcześnie.

Co do laktatora to wezmę chyba ten Aventa elektryczny. Czytałam, ze jest dobry, a i tak butelki będę kupowała tej firmy to będą do kompletu :)

Moja mała ma dzisiaj ogromnego lenia, zjadłam obiad, lody, ciasto a ona tylko kilka razy się poruszyła :/

https://www.smyk.com/philips-avent-laktator-elektryczny-natural.html - o tym piszesz?

Marrgoo lubi tę wiadomość

2017r. - puste jajo płodowe (10tc)
    2018r. - narodziny zdrowego bobaska
    2019r. - ciąża od 4.09.19r. wg OM, zakończona poronieniem w 11+1 tc
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Dzięki dziewczyny za listy zakupów! Powiem wam, że kiedyś nie mogłam się doczekać aż będzie odpowiedni czas na robienie wyprawki, a teraz kiedy w zasadzie już można ja mam jakiś opór, że jeszcze za wcześnie.

Co do laktatora to wezmę chyba ten Aventa elektryczny. Czytałam, ze jest dobry, a i tak butelki będę kupowała tej firmy to będą do kompletu :)

Moja mała ma dzisiaj ogromnego lenia, zjadłam obiad, lody, ciasto a ona tylko kilka razy się poruszyła :/
    Margoo nie martw się. Moja dziś też w ciągu dnia ledwo kopala. Natomiast jak widac w nocy szaleje. Właśnie dopadl mnie ogromny głód, jem co jest w lodówce;)

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wizyta aaaa boje sie :D. Ale dopiero o 16. Kto jeszcze wizytuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 05:56

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis mam wizyte, kolo 17.00 :)

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia laski na wizytach. Ja jutro.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś o 10 po pnad 4 tygodniach przerwy więc ledwo już żyję :D

Co do laktatora to kupię chyba elektryczny- lovi prolactis dziewczyny na innych wątkach bardzo polecały. Drogie to cholerstwo no ale nie chcę się później denerwować. Zakup jego planuje jednak na sam koniec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że bardzo polecane jest medela....

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz jak zobaczył ceny recznych i ceny elektrycznych to powiedział że za te kilka stow to on sam bedzie mi pompował :D
    Mam nadzieje, że bede go potrzebowala tylko w bardzo wyjatkowych sytuacjach jak bede potrzebowala wyjsc na chwile gdzies sama i maz bedzie musial zostac z dzieckien

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 dzien mnie już drapie to gardlo i katar. Nie mam pojęcia co to jest. Temperatura w normie. Czuje sie tylko trochę "przyćpana". Juz sie zaczelam zastanawiać czy to moze nie jakaś alergia.

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej... powodzenia na wizytach... :) ja właśnie jestem po wypiciu cudownego eliksiru :) teraz najgorsze to czekanie :/ powiem Wam że ja jak przy synu popekaly mi brodawki tak że już nie było mowy o przystawieniu to do piersi to zawiodły mnie oba odciagacze: ręczny to o dupe rozbić A elektryczny był za mocny i też mnie bolało. więc skończyło się na tym że odciagalam ręcznie i powiem Wam że jak doszłam do wprawy to raz dwa i mialam odciagniete mleko. :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam elektryczny Nuka ale jakis taki inny niż te co teraz widzę (pewnie tego modelu już nie ma hihi) ale tak czy siak nie potrafiłam się nim obsłużyć. Prawie nic nie chciało lecieć :/ ale miałam w zapasie drugi ręczny Tommee Tippee i ten już był ok. Cały zestaw z Tommee Tippee miałam dla małego i teraz już też zakupiłam dla malutkiej. Butelki się sprawdziły bo np na butelkę z Aventu mały się złościł.

f2w33e3k8kpk8877.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie piatkowej na echo serduszka :-) wszystko jest w porzadku :-) pani badala ze 40 minut juz myslalam ze zejde na zawal nie moglam wylezec slabo mi bylo :-(
    Mlode dobrze znioslo podroz prawie 300 km wiec nad morze tez sie uda dojechac :-)

Izabelle, GuBo, promyczek 39 lubią tę wiadomość

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • cziqitka89 Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś wizytuje o 15 :)

Co do laktatora to ja najpierw kupuje ręczny Avent, a jak bedzie potrzeba to dopiero dokupie elektryczny. W ogóle do tej pory piersi mi nic nie urosły mimo, że przytyłam już 8 kg, nie mam żadnej siary i martwię się, że mogę mieć problemy z pokarmem...

82doj48arfknt48q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za to mleko leci chyba juz od 17 tygodnia i ciagle musze nosic wkladki, strasznie mi jakos tez nie urosly, a mimo to w ostatnich dniach pojawiły mi sie na nich rozstepy:-/ gdzie na brzuchu nie mam na razie ani jednego.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    U mnie za to mleko leci chyba juz od 17 tygodnia i ciagle musze nosic wkladki, strasznie mi jakos tez nie urosly, a mimo to w ostatnich dniach pojawiły mi sie na nich rozstepy:-/ gdzie na brzuchu nie mam na razie ani jednego.
    Ja zawsze miałam biust A/B a ostatnio noszę stanik D :D Smaruj, nawilżaj, masuj.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam od koleżanki laktator ręczny canpol babies. Ktoś używał ? Ale i tak chciałam kupić elektryczny firmy Medel. Ale ceny w zależności od modelu od 300 zł. Zastanawiam się bo chyba nie zawsze sie przydaje. Sama nie wiem. Narazie ja tez nie mam wogole pokarmu. Chociaż moje piersi urosły, sutki stercza mi non stop od początku ciazy i mam mnóstwo niebieskich żyłek. Wiec coś tam się dzieje.
    A aspirator do noska kupujecie tez elektryczny?

‹‹ 758 759 760 761 762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ