WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia1984 wrote:Ja zawsze miałam biust A/B a ostatnio noszę stanik D
Smaruj, nawilżaj, masuj.
Natalia A zapytam- miałaś dobierany biustonosz przez brafiterke? Bo ja też zawsze miałam B (jak sama kupowalam), a jak poszłam kiedyś i mi Pani odpowiednio dobrała, to kupuje miseczkę E/F - zależy od producenta biustonosza, a nie mam dużych piersi- ale zdecydowanie lepszy komfort. Póki co w ciąży nie zmieniłam rozmiaru.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 09:42
kasia1518
-
nick nieaktualnyMi teraz ciezko dobrac biustonosz przez te wkladki laktacyjne. Kupilam juz większy, ale jak jeszcze dopchalam do tego te wkladki to juz sie cyce nie mieszcza:D-najlepsze sa dla mnie teraz sportowe, takie jakby krotkie staniko-topy i zamowilam sobie jeszcze takich.
-
susełek wrote:Ja dostałam od koleżanki laktator ręczny canpol babies. Ktoś używał ?
Przy drugim odciąganiu szlak go trafił, załowałam ze wydałam na niego kase (zamiast od razu na reczny aventu)prawie 100 złotych kosztował, wiec poszło jeszcze w dniu wyjscia ze szpitala do kosza. Mąz przywiozł mi ręczny z Aventu, odciagałam nim przez 4 miesiace , co 3 godziny , dał rade.Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
susełek wrote:Ja dostałam od koleżanki laktator ręczny canpol babies. Ktoś używał ? Ale i tak chciałam kupić elektryczny firmy Medel. Ale ceny w zależności od modelu od 300 zł. Zastanawiam się bo chyba nie zawsze sie przydaje. Sama nie wiem. Narazie ja tez nie mam wogole pokarmu. Chociaż moje piersi urosły, sutki stercza mi non stop od początku ciazy i mam mnóstwo niebieskich żyłek. Wiec coś tam się dzieje.
A aspirator do noska kupujecie tez elektryczny?Wydaje mi się że jak awarynie masz jakiś laktator to na początek wystarczy. Szkoda wydawać pieniędzy na nastepny bo może ten okaże się wystarczający.
-
krasnalowa wrote:Mi teraz ciezko dobrac biustonosz przez te wkladki laktacyjne. Kupilam juz większy, ale jak jeszcze dopchalam do tego te wkladki to juz sie cyce nie mieszcza:D-najlepsze sa dla mnie teraz sportowe, takie jakby krotkie staniko-topy i zamowilam sobie jeszcze takich.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 10:09
-
My dzisiaj na 17 15 mamy polowkowe. W nocy az mi sie snila wizyta :p
Trzymam kciuki za Wasze wizyty.
Ja chyba laktator kupie dopiero jak okaze sie, ze jest potrzebny... jednak nie jest to koszt 50zl wiec szkoda zeby lezal w szafie.
Zastanawiam sie nad szkola rodzenia... kurs trwa 10tyg i zaczyna sie albo teraz w srode albo na poczatku lipca... jak myslici isc teraz czy w lipcu? Niby termin mam na 29.09 ale jakie plany ma nasza corka nie wie nikt... -
Natalia1984 wrote:Tylko pytanie, czy one dobrze trzymają piersi, obawiam się, że nie i stąd rozstępy. Nie byłam u brafiterki, musiałabym jechać do Lublina. Planowałam wybrać się w 8-9 miesiącu. Ile płaciłaś za usługę i stanik?
Akurat za usługę nic nie płaciłam - kupowałam sukienkę w Galerii Olimp w Lublinie i ekspedientka mi powiedziała że w LaVantil pracuje brafiterka i odpowiednio dobierze i poszłam. Za biustonosz ok 120zl. Ogólnie w Lublinie teraz w sklepach z bielizną coraz częściej można spotkać się że pracuja tam beafiterki- ja już w kilku sklepach spotkałam.kasia1518
-
nick nieaktualnyNatalia1984 wrote:Tylko pytanie, czy one dobrze trzymają piersi, obawiam się, że nie i stąd rozstępy. Nie byłam u brafiterki, musiałabym jechać do Lublina. Planowałam wybrać się w 8-9 miesiącu. Ile płaciłaś za usługę i stanik?
Ja juz nie chce bisutonoszy z fiszbinami, koronkami, drutami bo odkad musze je nosić 24h/ na dobe zeby nie miec zalanej pizamy to zaczelo mnie wszystko denerwować i draznic. A taki mieciutki mi pasuje:-) -
Kas_ia wrote:My dzisiaj na 17 15 mamy polowkowe. W nocy az mi sie snila wizyta :p
Trzymam kciuki za Wasze wizyty.
Ja chyba laktator kupie dopiero jak okaze sie, ze jest potrzebny... jednak nie jest to koszt 50zl wiec szkoda zeby lezal w szafie.
Zastanawiam sie nad szkola rodzenia... kurs trwa 10tyg i zaczyna sie albo teraz w srode albo na poczatku lipca... jak myslici isc teraz czy w lipcu? Niby termin mam na 29.09 ale jakie plany ma nasza corka nie wie nikt...
Ja zaczynam późno bo 29 czerwca- A kurs trwa 12 tyg. Niestety położna która wybrałam jest mocno oblegana. W szkole rodzenia mi powiedzieli że ostatnie 3-4zajecia będę mogła nadrobić z grupą którą ta położna ma wcześniej.kasia1518
-
Kas_ia wrote:Zastanawiam sie nad szkola rodzenia... kurs trwa 10tyg i zaczyna sie albo teraz w srode albo na poczatku lipca... jak myslici isc teraz czy w lipcu? Niby termin mam na 29.09 ale jakie plany ma nasza corka nie wie nikt...
Idź teraz jak możesz bo później już będzie Ci ciężko a i upały do tego więc tylko będziesz się męczyć. Teraz zrobisz i będziesz miała z głowyTakie moje zdanie
-
nick nieaktualny
-
Hedgehog wrote:Natalia rozstępy nie robią się od lepszego czy gorszego podtrzymania. To ma wpływ ewentualnie na obwisniecie. Wizyta u bra-fittingu w ciąży jest też kiepskim pomysłem bo ten rozmiar oblicza się wtedy zupełnie inaczej niż normalnie a karmiąc potrzeba jeszcze inny rozmiar. Zresztą na kij ci brafiterka
poczytaj blogi/strony bieliźniane i sama dojdziesz co i jak.
Ponadto kiedy zaczynasz nosić dobrze dobrany stanik i prawidłowo go zakładasz biust "rośnie"
Ja pamiętam że lata temu z nieśmiertelnego 75b przeszłam na 60D a zaraz potem jakos na 60F/g ale to już ponad 10 lat temu było
Przed ciążą nosiłam 65F/G teraz 75H do karmienia pewnie będę potrzebować coś w okolicy 70 i/JJa zawsze kupowałam staniki w Triumph'ie. Gdzie waszym zdaniem najlepiej kupować takie na czas ciąży i karmienia?
-
Co do laktatorów to ja wygrałam laktator ręczny Nuby Comfort na jednych z warsztatów. Raczej chciałam kupić laktator elektryczny wiadomo ze względu na wygodę. Ale na początek spróbuję z tym ręcznym, może dam jakoś radę
a wątpię, że ktoś będzie chciał kupić taki ręczny.
-
Ja mam teraz właśnie z Triumpha typu Minimizer. Są gładkie i dobrze trzymają, jestem bardzo zadowolona chociaż pewnie z miesiąć maks dwa i trzeba będzie zmienić bo w obwodzie będą za małe ale kupiłam sobie kiedyś zwężacz obwodu do biustonosza i muszę zobaczyć czy będzie działał tez jako powiększacz
-
nick nieaktualnyJa już po wizycie. Nasza mała dzisiaj 766g, tradycyjnie nie spała, połykała wody płodowe
Szyjka utrzymana, zamknięta 3,5cm. Jestem spokojna. Kolejna wizyta 21.06.
Co do tematu czy ktoś ma już siarę czy nie. Rozmawialam z położna i mówiła, że nie ma żadnej reguły i się w ogóle tym nie martwić na ten moment. Obecność siary nie świadczy że będzie się miało pokarm i odwrotnie.
Staniki też mnie uciskają, chodzę póki co w sportowych a po domu w ogóle nie ubieram. Caly czas mi piersi rosną więc w czerwcu kupię może jakiś 1, a po porodzie to inna bajka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 11:33
Izabelle, ola_g89 lubią tę wiadomość
-
Mam laktator reczny aventu i nadgarstki pieknie wyrabia, ale takie sciaganie 7-5-3 czy jak to bylo przez 3 miesiace to masakra, mialam wrazenie,ze ledwo skonczylam to znow trzeba bylo ciagnac. Jak teraz mi nie wyjdzie z karmieniem to inwestuje w elektryczna dojarke
Staniki mam zwykle szmaciaki i nie inwestuje w nic, bo po ciazy i tak mam rodzyny wiec szkoda pieniedzy, potem sobie dobrego push upa sprawieNatalia1984 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mycha321 wrote:To teraz ja z pytaniem
Może któraś poleci jakieś fajne sukienki na lato. Chciałabym takie luźne coś jak za duży t-shirt czy tunika no wiecie typu wór na ziemniaki
Ja kupiłam staniki do karmienia w Lidlu,miękkie bez fiszbin,mają 4 rzędy zapięć i kosztowały 20 zł w komplecie. W pierwszej ciąży mam wrażenie, ze zniszczyłam sobie biust właśnie sportowymi stanikani. Tak mnie piersi bolały,ze zwykłych nie byłam w stanie nosić.
-
Ja kupuję staniki średnio co 1,5 miesiąca, bo tak mi piersi rosną. Ciążę zaczynałam z 70F a teraz mam 70J. Ostatnio kupuję półusztywniane na fiszbinach takie max za 60-70 bo krótko służą, a i tak mam wrażenie, że biust nie wytrzymuję obciążenia, bo śpię bez biustonosza, w takich sportowych to pewnie już bym miała biust do pasa. Ale pewnie inaczej jest jak się ma małe piersi, to i grawitacja mniejsza, więc zależy co komu pasuje.
Odnośnie laktatorów to zastanawiam się nad medela swing albo avent natural elektryczny. Muszę kupić wcześniej z powodu planowanej cesarki i obawy, że będę musiała podkręcać laktację.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 12:54