X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może ona po prostu jest z natury drobniutka? Tak jak Ty. Moja ciotka rodziła dzieci po 3 kg a ostatnie, piąte miało ponad 5 kg wagi.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem juz:( ale widac wyraźnie ze z tygodnia na tydzien ona rosnie coraz wolniej, wszystko sie "cofa". Wszystkie jej wymiary coraz bardziej odbiegaja od wieku. Musze na jakis czas zrezygnować z forum, bo nie chce zatruwac. Moze jeszcze kiedys wroce, jak będę w stanie. Trzymajcie sie

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana proszę nie załamuj się, zatruwaj nam, po to tu jesteśmy, żeby wspierać siebie nawzajem. Buziak

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa głowa do góry... dopóki nie masz diagnozy od lekarza nie masz co się załamywać... i przede wszystkim nie czytaj co w Internecie jest napisane... bo jeszcze bardziej będziesz się nakręcac... i proszę Cię zacznij w końcu wierzyć w to że będziesz miała piękna zdrowa córeczkę... bo jak nie Ty to kto... będzie dobrze... zobaczysz... trzymam mocno kciuki
    ... :*

bl9c8ribv6acupjv.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś musisz się wygadać! Tym bardziej jak piszesz, ze nie masz wsparcia w mężu. Wiesz, ze zawsze tyle, ile możemy to wesprzemy chociaż dobrym słowem :) na pocieszenie historia, która już kiedyś pisałam. Koleżanka urodziła dwie córeczki, żadna z nich nie miała 2500g nawet. I wiesz co lekarz powiedział? Ze to żadne hipotrofie ani inne - po prostu taka już jej „natura i urok”, ze rodzi małe dzieci. Tego się trzymajmy! :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • cziqitka89 Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa ważne, że rośnie może rzeczywiście tak jak dziewczyny mówią bedzie drobniutka po rodzicach. Wiem, że się martwisz bo każda z nas by się tak samo martwiła ale nie pozostaje Ci nic innego jak czekać do następnej wizyty. Dzieci rosną skokowo może na następnej wizycie podgoni, tym bardziej, że lekarz nie widzi żadnej przyczyny. Trzeba po prostu częściej kontrolować, zeby w razie czego zadziałać. Trzymam kciuki za Ciebie i Maleńką :)

My po wizycie i Erni waży ok 901g. Przez 12 dni przybrał ponad 200 :D Wymiary ma generalnie proporcjonalne do wieku, tylko kość udowa starsza o ponad 2 tygodnie ale to pewnie po tacie, który ma ponad 2 metry wzrostu :P Szyjka też ok dł 37 mm, także jestem spokojniejsza :)

ola_g89, Mum2b, veritaserum, Paulla89, kasia1518, GuBo, JustynaG lubią tę wiadomość

82doj48arfknt48q.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Jestem po wizycie. Plakac mi sie chce szczerze mowiac. Naprawde liczylam ze to ze ja przybrałam, wiecej jadłam cos da. A ona jest taka malutka:-( wazy okolo 600g. Wszystkie części ciała ma bardzo male. Tak jalby coraz wolniej rosla. Glowke na szerpkosc ma juz 10dni mniejsza, brzuszek kilka dni, a przeklete kości udowe w zaleznosci od pomiaru od 9 do prawie 2tygodni w tyl:-((( ogolnie jest cala 9dni mniejsza. Lekarz niby mowi ze na razie nie ma jeszcze powodow do zmartwień ale musimy kontrolowac i zaprosil za 2 tygodnie na powtórne pomiary. Przewinelo sie slowo hipotrofia, choc na razie jeszcze nie do konca, ale powiedzial ze w razie czego leki na hipotrofie juz i tak mam bo sie wtedy bierze heparyne. Zreszta u mnie nie chodzi o przepływy bo sprawdzal i sa w normie. Jestem zalamana :-(
    Krasnalowa, ale wyniki są do tyłu w stosunku do tygodnia tego co lekarz Ci liczy, czy w stosunku do tego tygodnia, co mówiłaś, że owulacja Ci się przesunęła?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Dziewczyny

Jakie miałyście wyniki cytomegalii jak wam wyszło, że przechodziłyście?

Bo wyczytałam, coś co mnie zaniepokoiło. Dopiero teraz miałam zrobione, a wyszło
    IGG powyżej 500
    IGM 0,2

Chorowałam, ale pytanie kiedy? Boję się, że to było w ciąży. Znalazłam info, że tak wysokie igg o tym świadczy...

Monia ja miałam IGG 170 i wyszło stare zakażenie. Jak masz się denerwować to zrób awidność przeciwciał. Będziesz miała informacje czy zakażenie jest sprzed 4 miesięcy czy wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 18:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Krasnalowa, ale wyniki są do tyłu w stosunku do tygodnia tego co lekarz Ci liczy, czy w stosunku do tego tygodnia, co mówiłaś, że owulacja Ci się przesunęła?
    Od tego co liczy lekarz. Ale to nie ma znaczenia bo to tylko 4 dni roznicy, a chodzi o tendencje spadkowa. Coraz bardziej odbiegaja jej wymiary od wieku w którym jest i nie widac tego przyczyny, bo przepływy mam w normie. Niewiele jej brakuje do diagnozy hipotrofii :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Monia ja miałam IGG 170 i wyszło stare zakażenie. Jak masz się denerwować to zrób awidność przeciwciał. Będziesz miała informacje czy zakażenie jest sprzed 4 miesięcy czy wcześniej.
    Ale pewnie miałaś robione w 1 trym a mi teraz to o kant dupe rozbić bo 4 miesiące temu i tak byłam w ciąży. Zapytam jutro lekarza co o tym sądzi i tyle.....eh

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa, spokojnie Kochana. Trzeba wierzyć,że będzie dobrze, że córeczka jest malutka i drobna po Tobie.
    Powtórz anty xa 4 godz. po heparynie. Pisałam jakiś czas temu,ze teraz nuz co miesiąc trzeba sprawdzać anty xa.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy po wizycie, ogolem wszystko ok, jest lekko do tylu do 10 dni zalezy od czesci ciala. Ale mozliwe ze to blad pomiarow bo bylo baaardzo slabo widac - niestety przez problemy mamusi... ogolem lekarz przejal sie moimi flaczkami i kazal szybko robic badania i mu wyslac. Wagowo prawie 0,5kg siedzi niziutko i kopie mnie w pipke :p

Krasnalowa moze udaj sie do innego lekarza na konsultacje?

Izabelle, kasia1518, ola_g89 lubią tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Jestesmy po wizycie, ogolem wszystko ok, jest lekko do tylu do 10 dni zalezy od czesci ciala. Ale mozliwe ze to blad pomiarow bo bylo baaardzo slabo widac - niestety przez problemy mamusi... ogolem lekarz przejal sie moimi flaczkami i kazal szybko robic badania i mu wyslac. Wagowo prawie 0,5kg siedzi niziutko i kopie mnie w pipke :p

Krasnalowa moze udaj sie do innego lekarza na konsultacje?
    Nie wiem. Musze ochłonąć troche, bo jestem dzisiaj w zlym stanie psychicznym. Mecza mnie juz te wizyty i pomiary i z jednej strony poszlabym do innego lekarza, a z drugiej juz mi sie nie chce chodzic i patrzec na te pomiary i stresowac:-( zobaczę co na kolejnej wizycie. Jeśli bedzie dalej spadać to pójdę. Zresztą mysle, ze jelsi tak sie stanie to lekarz podejmie jakieś kroki bo dzisiaj powiedzial, ze jak cos go bedzie niepokoic to mi powie i odesle na konsultacje albo do szpitala w ktorym pracuje. Ja juz ze swojej strony wiecej nie moge zrobic, nie ma na to lekarstwa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa przede wszystkim spokoj. Latwo sie mowi wiem. Ale tak jak mowisz , Ty ze swojej strony zrobilas wszystko z tefo co piszesz masz bardzo dobrego , troszczacego sie lekarza. To jeszcze nic nie znaczy. Urosnie , nie martw sie. A lekarz jak bedzie trzeba to zareaguje. Ja bym nie lazila do kolejnego bo to nic nie da. Ale ja jestem zwolennikiem trzymania sie jednefo lekarza i zaufania.

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa, współczuję stresu, ale nie martw sie, tak jak piszą dziewczyny, nie to jeszcze nic nie znaczy, trzymam kciuki zebys na nastepnej wizycie miała dobre wiesci.

Ja tez po wizycie. Tsh na lekach 1,3. Morfologia i mocz ok. Cmv ujemne. Mam teraz skierowanie na odczyn combsa, potas, magnez i ta nieszczesna glukoze. Szyjka ok. Nie mialam dokladnych pomiarow. Lekarz sprawidzil pozycje i rytm serca i to wszystko. Nastepne dokladne pomiary pewnie bede miala w III trymestrze :/... Wcześniej na polowkowych wg om byl 19,6 tc a wg usg
    20 tc. Poszczegolna biometria od 19,4 do 20,4. Jak teraz rozszyfrowuje te skroty glowka 19,4 a kosci udowe 20,4 i moj chlopczyk wazyl wtedy 330 g. Dzis koncze 22 tydz. I delikatne kopniaczki czuje dopiero od wczoraj. :) pierwszego kopniska dostałam jakieś 2 tyg. Temu i potem długo nic no i sie doczekalam :)

Izabelle, cziqitka89, kasia1518, JustynaG lubią tę wiadomość

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ale pewnie miałaś robione w 1 trym a mi teraz to o kant dupe rozbić bo 4 miesiące temu i tak byłam w ciąży. Zapytam jutro lekarza co o tym sądzi i tyle.....eh
    Tak. Masz racje nie pomyslalam o tym.

• cziqitka89 Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia Ty pisałaś, że masz problem z biegunkami, prawda? Ja od ponad 2 miesięcy codziennie rano mam 2,3 luźne stolce, potem już nic tylko pod wieczór zaczynają się wzdęcia i gazy :/ Mam zdiagnozowany IBS, który najwidoczniej znów uaktywnił się w ciąży. Biorę cały czas probiotyk Sanprobi IBS i Espumisan na wzdęcia i jakoś daje radę póki co. Ginekolog nie zwraca uwagi na te przewlekłe biegunki bo przybierm na wadze i wyniki też ok, mam tylko zalecone pić dużo wody mineralnej i w razie co brać węgiel leczniczy i no-spe na skurcze jelit. A jak to wygląda u Ciebie? Ta bakteria, którą Ci wykryli to w jakim badaniu?

82doj48arfknt48q.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cziqitka89 wrote:
    Kas_ia Ty pisałaś, że masz problem z biegunkami, prawda? Ja od ponad 2 miesięcy codziennie rano mam 2,3 luźne stolce, potem już nic tylko pod wieczór zaczynają się wzdęcia i gazy :/ Mam zdiagnozowany IBS, który najwidoczniej znów uaktywnił się w ciąży. Biorę cały czas probiotyk Sanprobi IBS i Espumisan na wzdęcia i jakoś daje radę póki co. Ginekolog nie zwraca uwagi na te przewlekłe biegunki bo przybierm na wadze i wyniki też ok, mam tylko zalecone pić dużo wody mineralnej i w razie co brać węgiel leczniczy i no-spe na skurcze jelit. A jak to wygląda u Ciebie? Ta bakteria, którą Ci wykryli to w jakim badaniu?
    Ja jestem po przechorowaniu Clostridium i ten balcyl zmasakrowal mi jelita. Teraz jakby nawrocilo jelito drazliwe. Gin kazal mi zrobic pilnie posiew i mu wyslac wyniki. Teraz mam brac enterol i espumisan. Ale wydaje mi sie ze im wiecej pije wody tym jest lepiej. Wczoraj i dzisiaj malo pilam i mimo lekow masakra...

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa dobrze będzie- nie stresuj się- Ty jesteś drobna to i mała taka będzie.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama jak jej marudzę o pomiarach to mówi, że jednak ona to była szczęśliwa bez USG. Urodziła dwoje małych dzieci (ja 3000g, siostra 2700) i nikt jej nie mówił, że dzieci za małe. Muszę przyznać jej rację bo jestem pewna, że koniec końców każda z nas urodzi zdrowe dziecko po prostu o innej wadze. Krasnalowa ja doskonale rozumiem twój niepokój bo sama mam karakanka ale uszy do góry! Będę trzymać kciuki żeby pogoniła do następnej wizyty!

Asiaf, kasia1518, ola_g89 lubią tę wiadomość

‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ