WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNie wiem juz:( ale widac wyraźnie ze z tygodnia na tydzien ona rosnie coraz wolniej, wszystko sie "cofa". Wszystkie jej wymiary coraz bardziej odbiegaja od wieku. Musze na jakis czas zrezygnować z forum, bo nie chce zatruwac. Moze jeszcze kiedys wroce, jak będę w stanie. Trzymajcie sie
-
Krasnalowa głowa do góry... dopóki nie masz diagnozy od lekarza nie masz co się załamywać... i przede wszystkim nie czytaj co w Internecie jest napisane... bo jeszcze bardziej będziesz się nakręcac... i proszę Cię zacznij w końcu wierzyć w to że będziesz miała piękna zdrowa córeczkę... bo jak nie Ty to kto... będzie dobrze... zobaczysz... trzymam mocno kciuki
... :* -
Gdzieś musisz się wygadać! Tym bardziej jak piszesz, ze nie masz wsparcia w mężu. Wiesz, ze zawsze tyle, ile możemy to wesprzemy chociaż dobrym słowem
na pocieszenie historia, która już kiedyś pisałam. Koleżanka urodziła dwie córeczki, żadna z nich nie miała 2500g nawet. I wiesz co lekarz powiedział? Ze to żadne hipotrofie ani inne - po prostu taka już jej „natura i urok”, ze rodzi małe dzieci. Tego się trzymajmy!
-
Krasnalowa ważne, że rośnie może rzeczywiście tak jak dziewczyny mówią bedzie drobniutka po rodzicach. Wiem, że się martwisz bo każda z nas by się tak samo martwiła ale nie pozostaje Ci nic innego jak czekać do następnej wizyty. Dzieci rosną skokowo może na następnej wizycie podgoni, tym bardziej, że lekarz nie widzi żadnej przyczyny. Trzeba po prostu częściej kontrolować, zeby w razie czego zadziałać. Trzymam kciuki za Ciebie i Maleńką
My po wizycie i Erni waży ok 901g. Przez 12 dni przybrał ponad 200Wymiary ma generalnie proporcjonalne do wieku, tylko kość udowa starsza o ponad 2 tygodnie ale to pewnie po tacie, który ma ponad 2 metry wzrostu
Szyjka też ok dł 37 mm, także jestem spokojniejsza
ola_g89, Mum2b, veritaserum, Paulla89, kasia1518, GuBo, JustynaG lubią tę wiadomość
-
krasnalowa wrote:Jestem po wizycie. Plakac mi sie chce szczerze mowiac. Naprawde liczylam ze to ze ja przybrałam, wiecej jadłam cos da. A ona jest taka malutka:-( wazy okolo 600g. Wszystkie części ciała ma bardzo male. Tak jalby coraz wolniej rosla. Glowke na szerpkosc ma juz 10dni mniejsza, brzuszek kilka dni, a przeklete kości udowe w zaleznosci od pomiaru od 9 do prawie 2tygodni w tyl:-((( ogolnie jest cala 9dni mniejsza. Lekarz niby mowi ze na razie nie ma jeszcze powodow do zmartwień ale musimy kontrolowac i zaprosil za 2 tygodnie na powtórne pomiary. Przewinelo sie slowo hipotrofia, choc na razie jeszcze nie do konca, ale powiedzial ze w razie czego leki na hipotrofie juz i tak mam bo sie wtedy bierze heparyne. Zreszta u mnie nie chodzi o przepływy bo sprawdzal i sa w normie. Jestem zalamanaCorka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualny86Monia wrote:Dziewczyny
Jakie miałyście wyniki cytomegalii jak wam wyszło, że przechodziłyście?
Bo wyczytałam, coś co mnie zaniepokoiło. Dopiero teraz miałam zrobione, a wyszło
IGG powyżej 500
IGM 0,2
Chorowałam, ale pytanie kiedy? Boję się, że to było w ciąży. Znalazłam info, że tak wysokie igg o tym świadczy...
Monia ja miałam IGG 170 i wyszło stare zakażenie. Jak masz się denerwować to zrób awidność przeciwciał. Będziesz miała informacje czy zakażenie jest sprzed 4 miesięcy czy wcześniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 18:50
-
nick nieaktualnyMum2b wrote:Krasnalowa, ale wyniki są do tyłu w stosunku do tygodnia tego co lekarz Ci liczy, czy w stosunku do tego tygodnia, co mówiłaś, że owulacja Ci się przesunęła?
-
nick nieaktualnyveritaserum wrote:Monia ja miałam IGG 170 i wyszło stare zakażenie. Jak masz się denerwować to zrób awidność przeciwciał. Będziesz miała informacje czy zakażenie jest sprzed 4 miesięcy czy wcześniej.
-
Jestesmy po wizycie, ogolem wszystko ok, jest lekko do tylu do 10 dni zalezy od czesci ciala. Ale mozliwe ze to blad pomiarow bo bylo baaardzo slabo widac - niestety przez problemy mamusi... ogolem lekarz przejal sie moimi flaczkami i kazal szybko robic badania i mu wyslac. Wagowo prawie 0,5kg siedzi niziutko i kopie mnie w pipke :p
Krasnalowa moze udaj sie do innego lekarza na konsultacje?Izabelle, kasia1518, ola_g89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKas_ia wrote:Jestesmy po wizycie, ogolem wszystko ok, jest lekko do tylu do 10 dni zalezy od czesci ciala. Ale mozliwe ze to blad pomiarow bo bylo baaardzo slabo widac - niestety przez problemy mamusi... ogolem lekarz przejal sie moimi flaczkami i kazal szybko robic badania i mu wyslac. Wagowo prawie 0,5kg siedzi niziutko i kopie mnie w pipke :p
Krasnalowa moze udaj sie do innego lekarza na konsultacje? -
nick nieaktualnyKrasnalowa przede wszystkim spokoj. Latwo sie mowi wiem. Ale tak jak mowisz , Ty ze swojej strony zrobilas wszystko z tefo co piszesz masz bardzo dobrego , troszczacego sie lekarza. To jeszcze nic nie znaczy. Urosnie , nie martw sie. A lekarz jak bedzie trzeba to zareaguje. Ja bym nie lazila do kolejnego bo to nic nie da. Ale ja jestem zwolennikiem trzymania sie jednefo lekarza i zaufania.
-
Krasnalowa, współczuję stresu, ale nie martw sie, tak jak piszą dziewczyny, nie to jeszcze nic nie znaczy, trzymam kciuki zebys na nastepnej wizycie miała dobre wiesci.
Ja tez po wizycie. Tsh na lekach 1,3. Morfologia i mocz ok. Cmv ujemne. Mam teraz skierowanie na odczyn combsa, potas, magnez i ta nieszczesna glukoze. Szyjka ok. Nie mialam dokladnych pomiarow. Lekarz sprawidzil pozycje i rytm serca i to wszystko. Nastepne dokladne pomiary pewnie bede miala w III trymestrze... Wcześniej na polowkowych wg om byl 19,6 tc a wg usg
20 tc. Poszczegolna biometria od 19,4 do 20,4. Jak teraz rozszyfrowuje te skroty glowka 19,4 a kosci udowe 20,4 i moj chlopczyk wazyl wtedy 330 g. Dzis koncze 22 tydz. I delikatne kopniaczki czuje dopiero od wczoraj.pierwszego kopniska dostałam jakieś 2 tyg. Temu i potem długo nic no i sie doczekalam
Izabelle, cziqitka89, kasia1518, JustynaG lubią tę wiadomość
Antoś
-
nick nieaktualny
-
Kas_ia Ty pisałaś, że masz problem z biegunkami, prawda? Ja od ponad 2 miesięcy codziennie rano mam 2,3 luźne stolce, potem już nic tylko pod wieczór zaczynają się wzdęcia i gazy
Mam zdiagnozowany IBS, który najwidoczniej znów uaktywnił się w ciąży. Biorę cały czas probiotyk Sanprobi IBS i Espumisan na wzdęcia i jakoś daje radę póki co. Ginekolog nie zwraca uwagi na te przewlekłe biegunki bo przybierm na wadze i wyniki też ok, mam tylko zalecone pić dużo wody mineralnej i w razie co brać węgiel leczniczy i no-spe na skurcze jelit. A jak to wygląda u Ciebie? Ta bakteria, którą Ci wykryli to w jakim badaniu?
-
cziqitka89 wrote:Kas_ia Ty pisałaś, że masz problem z biegunkami, prawda? Ja od ponad 2 miesięcy codziennie rano mam 2,3 luźne stolce, potem już nic tylko pod wieczór zaczynają się wzdęcia i gazy
Mam zdiagnozowany IBS, który najwidoczniej znów uaktywnił się w ciąży. Biorę cały czas probiotyk Sanprobi IBS i Espumisan na wzdęcia i jakoś daje radę póki co. Ginekolog nie zwraca uwagi na te przewlekłe biegunki bo przybierm na wadze i wyniki też ok, mam tylko zalecone pić dużo wody mineralnej i w razie co brać węgiel leczniczy i no-spe na skurcze jelit. A jak to wygląda u Ciebie? Ta bakteria, którą Ci wykryli to w jakim badaniu?
-
nick nieaktualnyMoja mama jak jej marudzę o pomiarach to mówi, że jednak ona to była szczęśliwa bez USG. Urodziła dwoje małych dzieci (ja 3000g, siostra 2700) i nikt jej nie mówił, że dzieci za małe. Muszę przyznać jej rację bo jestem pewna, że koniec końców każda z nas urodzi zdrowe dziecko po prostu o innej wadze. Krasnalowa ja doskonale rozumiem twój niepokój bo sama mam karakanka ale uszy do góry! Będę trzymać kciuki żeby pogoniła do następnej wizyty!
Asiaf, kasia1518, ola_g89 lubią tę wiadomość