X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Kurcze dziewczyny mam nadzieję, że on zwróci na to uwagę bo jak w pierwszym trymestrze miałam TSH 2,54 chyba to nawet nie komentował. Ale to chyba duży skok w ciągu kilku tygodni... A jeśli ginekolog oleje sprawę będę musiała umówić się chyba do jakiegoś endokrynologa :/

Ja na początku ciąży miałam 2,185 A przed ciąża zawsze ok 1.6 no i FT3/FT4 w normie... przy jednym z usg węzłów chłonnych szyi , lekarz zwrócił mi uwagę że mam bardzo mała tarczyce - kazał powtórzyć badania w innym laboratorium dodatkowo anty-TPO i anty-TG i tam wszystko też było ok. Poszłam więc do endokrynologa i mi powiedziała że mimo że mała ta tarczyca to sobie radzi z produkcją i jest ok.
    Na wszystkich badaniach mam wskazaneże dla kobiet w ciąży norma z TSH to do 2.5.
    Ale teraz sama będę chciała skontrolować i powtórzę badania, bo różnie to może być.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 21:26

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wieczorową porą :)
    Malutka na usg pięknie ssała kciuk :) wszystko z nami ok :

Dziewczyny na heparynie: lekarka kazała juz co miesiąc sprawdzać anty xa.

Kilka stron wczesniej pisałam,że tsh w ciąży lubi skakać i to znacznie i potwierdzam,że najlepiej jak sięga do 2 . Jak już raz skoczyło,to lepiej sprawdzać co 4-6 tygodni w komplecie z ft4 i korygować dawkę leku.

Zakochałam się w szarej tapecie w kratę i już ją widzę pod skosem w sypialni. Mąż natomiast nie ;)

ola_g89 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Chyba jakies mial. Tutaj tez widzialam jest jakas z kotwica i napisem. Ja wzielam szara z rozowym kotem.
    Dziewczyny nie jestem pewna i nie chcę Was straszyć ale uważajcie na te koszule po taniości. Kliknełam na tego linka co podałyście i te koszule zalatują mi takim dziadostwem co kupiłam do szpitala przy synku :/ Niby wydawały się oki więc wyprałam i spakowałam do torby w szpitalu ubrałam i okazało się że to sztuczne badziejstwo i po 2h śmierdziałam dosłownie jak troll :/ Lepiej dopłacić dosłownie kilka zł i mieć bawełnę niż plastik na sobie :/ ja już mam nauczkę. No ale przy drugim dziecku też będziecie wiedziały czego nie warto kupować :)

lena86 lubi tę wiadomość

f2w33e3k8kpk8877.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Ja po wizycie kontrolnej. Dzidzia waży 860 g.
    Rośnie jak na drożdżach :) tylko się cieszyć.

Mum2b lubi tę wiadomość

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Dziewczyny nie jestem pewna i nie chcę Was straszyć ale uważajcie na te koszule po taniości. Kliknełam na tego linka co podałyście i te koszule zalatują mi takim dziadostwem co kupiłam do szpitala przy synku :/ Niby wydawały się oki więc wyprałam i spakowałam do torby w szpitalu ubrałam i okazało się że to sztuczne badziejstwo i po 2h śmierdziałam dosłownie jak troll :/ Lepiej dopłacić dosłownie kilka zł i mieć bawełnę niż plastik na sobie :/ ja już mam nauczkę. No ale przy drugim dziecku też będziecie wiedziały czego nie warto kupować :)
    Popieram!!! Bawełna, szukajcie bawełny!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u mojej ginki i jej również nie podoba się zdjęcie łożyska z badań polowkowych. Na jej sprzęcie nie widać dobrze. W przyszłym tygodniu mam się zgłosić na oddzial na dodatkowe badania u najlepszego gościa od USG.

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Byłam u mojej ginki i jej również nie podoba się zdjęcie łożyska z badań polowkowych. Na jej sprzęcie nie widać dobrze. W przyszłym tygodniu mam się zgłosić na oddzial na dodatkowe badania u najlepszego gościa od USG.
    A co u Ciebie z łozyskiem? U mnie na polówkowych wyszło częściowo przodujące ale nie kazali panikować bo do 30 tygodnia przeważnie się podnoszą. Strach mnie obleciał jak się naczytałam o tym :/ ale cały czas sobie tłumaczę że u mnie też się jeszcze podniesie.

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    A co u Ciebie z łozyskiem? U mnie na polówkowych wyszło częściowo przodujące ale nie kazali panikować bo do 30 tygodnia przeważnie się podnoszą. Strach mnie obleciał jak się naczytałam o tym :/ ale cały czas sobie tłumaczę że u mnie też się jeszcze podniesie.
    ja mam 9mm od ujscia a połozna powiedziała mi że mam o tym nie myslec bo przez 20 lat jej pracy tylko jednej kobiecie sie nie podniosło. a tak w 99% sie podnosi razem z rosnącym dzidziusiem :)

Mum2b lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog pisala, ze ma cos z przeplywami a nie żadne lozysko przodujace.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta co Wam wrzucilam pisze, ze bawelna. Przyjdzie to ocenie. Jak bedzie ok to nie chce wydawac niewiadomo ile na ta koszule nocna, bo nienawidze koszul i pewnie ubiore ja raz i koniec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Hedgehog pisala, ze ma cos z przeplywami a nie żadne lozysko przodujace.
    Przeczytaj sobie parę postów do tyłu

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Przeczytaj sobie parę postów do tyłu
    Co takiego??? Bo moze jestem slepa, ale widze tylko wpis z trzy dni temu o zlych przeplywach w lozysku

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam dzisiaj isc na test obciazenia glukoza, a tu wał. Przeziebienie mnie fopadlo, katar, gardlo drapie. Niby przeczytałam, ze nie powinno sie robic bedac chorym:-/ trudno, pojde chociaz toxo przebadac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Co takiego??? Bo moze jestem slepa, ale widze tylko wpis z trzy dni temu o zlych przeplywach w lozysku
    Też kojarzę coś o przepływach i zagrożeniem złej ilości wód.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Mialam dzisiaj isc na test obciazenia glukoza, a tu wał. Przeziebienie mnie fopadlo, katar, gardlo drapie. Niby przeczytałam, ze nie powinno sie robic bedac chorym:-/ trudno, pojde chociaz toxo przebadac.

Poczekaj. Masz jeszcze czas lepiej jak wydobrzejesz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie ide. Nastepny termin to bede mogla isc dopiero gdzies za 2 tygodnie, zeby maz mogl ze mna pojsc. Za tydzien mam ostatni zjazd na studiach mgr i koniec. Potem jeszcze tylko obrona pracy mi zostanie.

A Wasze maluchy juz głowkują? Bo ja mojej jeszcze ani razy nie widzialam w pozycji w głową w dol. Najczesciej lezy w poprzek na pleckach, albo sie kreci. A raz spala na brzuchu podparta głową, az myslalam wtedy, że cos jej sie stalo i ją polamalo:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś nigdy nie skupiam się na tym jak leży. Ostatnio ponoc było główka w dół w dwa tygodnie wcześniej pośladkowo. Także chyba to dziecko zmienia pozycję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalova mój Bąbel też głównie albo w poprzek, albo pośladkowo. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie obróci się główkowo i tak już zostanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czujecie już dzidzie w okolicy pępka? Bo ja dużo niżej....położna zwróciła uwagę że strasznie nisko...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie czuje ale slysze... jescze niedawno tetno znajdowałam bardzo nisko, a teraz praktycznie pod samym pepkiem dlatego wydaje mi sie ze ostatnio tez jest ulozona posladkowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 07:04

86Monia lubi tę wiadomość

‹‹ 752 753 754 755 756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ