WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marrgoo wrote:Kurcze dziewczyny mam nadzieję, że on zwróci na to uwagę bo jak w pierwszym trymestrze miałam TSH 2,54 chyba to nawet nie komentował. Ale to chyba duży skok w ciągu kilku tygodni... A jeśli ginekolog oleje sprawę będę musiała umówić się chyba do jakiegoś endokrynologa
Ja na początku ciąży miałam 2,185 A przed ciąża zawsze ok 1.6 no i FT3/FT4 w normie... przy jednym z usg węzłów chłonnych szyi , lekarz zwrócił mi uwagę że mam bardzo mała tarczyce - kazał powtórzyć badania w innym laboratorium dodatkowo anty-TPO i anty-TG i tam wszystko też było ok. Poszłam więc do endokrynologa i mi powiedziała że mimo że mała ta tarczyca to sobie radzi z produkcją i jest ok.
Na wszystkich badaniach mam wskazaneże dla kobiet w ciąży norma z TSH to do 2.5.
Ale teraz sama będę chciała skontrolować i powtórzę badania, bo różnie to może być.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 21:26
kasia1518
-
Witam Was wieczorową porą
Malutka na usg pięknie ssała kciukwszystko z nami ok :
Dziewczyny na heparynie: lekarka kazała juz co miesiąc sprawdzać anty xa.
Kilka stron wczesniej pisałam,że tsh w ciąży lubi skakać i to znacznie i potwierdzam,że najlepiej jak sięga do 2 . Jak już raz skoczyło,to lepiej sprawdzać co 4-6 tygodni w komplecie z ft4 i korygować dawkę leku.
Zakochałam się w szarej tapecie w kratę i już ją widzę pod skosem w sypialni. Mąż natomiast nieola_g89 lubi tę wiadomość
-
krasnalowa wrote:Chyba jakies mial. Tutaj tez widzialam jest jakas z kotwica i napisem. Ja wzielam szara z rozowym kotem.
Niby wydawały się oki więc wyprałam i spakowałam do torby w szpitalu ubrałam i okazało się że to sztuczne badziejstwo i po 2h śmierdziałam dosłownie jak troll
Lepiej dopłacić dosłownie kilka zł i mieć bawełnę niż plastik na sobie
ja już mam nauczkę. No ale przy drugim dziecku też będziecie wiedziały czego nie warto kupować
lena86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMycha321 wrote:Dziewczyny nie jestem pewna i nie chcę Was straszyć ale uważajcie na te koszule po taniości. Kliknełam na tego linka co podałyście i te koszule zalatują mi takim dziadostwem co kupiłam do szpitala przy synku
Niby wydawały się oki więc wyprałam i spakowałam do torby w szpitalu ubrałam i okazało się że to sztuczne badziejstwo i po 2h śmierdziałam dosłownie jak troll
Lepiej dopłacić dosłownie kilka zł i mieć bawełnę niż plastik na sobie
ja już mam nauczkę. No ale przy drugim dziecku też będziecie wiedziały czego nie warto kupować
-
nick nieaktualny
-
Hedgehog wrote:Byłam u mojej ginki i jej również nie podoba się zdjęcie łożyska z badań polowkowych. Na jej sprzęcie nie widać dobrze. W przyszłym tygodniu mam się zgłosić na oddzial na dodatkowe badania u najlepszego gościa od USG.
ale cały czas sobie tłumaczę że u mnie też się jeszcze podniesie.
-
nick nieaktualnyMycha321 wrote:A co u Ciebie z łozyskiem? U mnie na polówkowych wyszło częściowo przodujące ale nie kazali panikować bo do 30 tygodnia przeważnie się podnoszą. Strach mnie obleciał jak się naczytałam o tym
ale cały czas sobie tłumaczę że u mnie też się jeszcze podniesie.
Mum2b lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykrasnalowa wrote:Mialam dzisiaj isc na test obciazenia glukoza, a tu wał. Przeziebienie mnie fopadlo, katar, gardlo drapie. Niby przeczytałam, ze nie powinno sie robic bedac chorym:-/ trudno, pojde chociaz toxo przebadac.
Poczekaj. Masz jeszcze czas lepiej jak wydobrzejesz. -
nick nieaktualnyNo nie ide. Nastepny termin to bede mogla isc dopiero gdzies za 2 tygodnie, zeby maz mogl ze mna pojsc. Za tydzien mam ostatni zjazd na studiach mgr i koniec. Potem jeszcze tylko obrona pracy mi zostanie.
A Wasze maluchy juz głowkują? Bo ja mojej jeszcze ani razy nie widzialam w pozycji w głową w dol. Najczesciej lezy w poprzek na pleckach, albo sie kreci. A raz spala na brzuchu podparta głową, az myslalam wtedy, że cos jej sie stalo i ją polamalo:D -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa nie czuje ale slysze... jescze niedawno tetno znajdowałam bardzo nisko, a teraz praktycznie pod samym pepkiem dlatego wydaje mi sie ze ostatnio tez jest ulozona posladkowo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 07:04
86Monia lubi tę wiadomość