X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Kurcze dziewczyny mam nadzieję, że on zwróci na to uwagę bo jak w pierwszym trymestrze miałam TSH 2,54 chyba to nawet nie komentował. Ale to chyba duży skok w ciągu kilku tygodni... A jeśli ginekolog oleje sprawę będę musiała umówić się chyba do jakiegoś endokrynologa :/

Ja na początku ciąży miałam 2,185 A przed ciąża zawsze ok 1.6 no i FT3/FT4 w normie... przy jednym z usg węzłów chłonnych szyi , lekarz zwrócił mi uwagę że mam bardzo mała tarczyce - kazał powtórzyć badania w innym laboratorium dodatkowo anty-TPO i anty-TG i tam wszystko też było ok. Poszłam więc do endokrynologa i mi powiedziała że mimo że mała ta tarczyca to sobie radzi z produkcją i jest ok.
    Na wszystkich badaniach mam wskazaneże dla kobiet w ciąży norma z TSH to do 2.5.
    Ale teraz sama będę chciała skontrolować i powtórzę badania, bo różnie to może być.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 21:26

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wieczorową porą :)
    Malutka na usg pięknie ssała kciuk :) wszystko z nami ok :

Dziewczyny na heparynie: lekarka kazała juz co miesiąc sprawdzać anty xa.

Kilka stron wczesniej pisałam,że tsh w ciąży lubi skakać i to znacznie i potwierdzam,że najlepiej jak sięga do 2 . Jak już raz skoczyło,to lepiej sprawdzać co 4-6 tygodni w komplecie z ft4 i korygować dawkę leku.

Zakochałam się w szarej tapecie w kratę i już ją widzę pod skosem w sypialni. Mąż natomiast nie ;)

ola_g89 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Chyba jakies mial. Tutaj tez widzialam jest jakas z kotwica i napisem. Ja wzielam szara z rozowym kotem.
    Dziewczyny nie jestem pewna i nie chcę Was straszyć ale uważajcie na te koszule po taniości. Kliknełam na tego linka co podałyście i te koszule zalatują mi takim dziadostwem co kupiłam do szpitala przy synku :/ Niby wydawały się oki więc wyprałam i spakowałam do torby w szpitalu ubrałam i okazało się że to sztuczne badziejstwo i po 2h śmierdziałam dosłownie jak troll :/ Lepiej dopłacić dosłownie kilka zł i mieć bawełnę niż plastik na sobie :/ ja już mam nauczkę. No ale przy drugim dziecku też będziecie wiedziały czego nie warto kupować :)

lena86 lubi tę wiadomość

f2w33e3k8kpk8877.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Ja po wizycie kontrolnej. Dzidzia waży 860 g.
    Rośnie jak na drożdżach :) tylko się cieszyć.

Mum2b lubi tę wiadomość

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Dziewczyny nie jestem pewna i nie chcę Was straszyć ale uważajcie na te koszule po taniości. Kliknełam na tego linka co podałyście i te koszule zalatują mi takim dziadostwem co kupiłam do szpitala przy synku :/ Niby wydawały się oki więc wyprałam i spakowałam do torby w szpitalu ubrałam i okazało się że to sztuczne badziejstwo i po 2h śmierdziałam dosłownie jak troll :/ Lepiej dopłacić dosłownie kilka zł i mieć bawełnę niż plastik na sobie :/ ja już mam nauczkę. No ale przy drugim dziecku też będziecie wiedziały czego nie warto kupować :)
    Popieram!!! Bawełna, szukajcie bawełny!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u mojej ginki i jej również nie podoba się zdjęcie łożyska z badań polowkowych. Na jej sprzęcie nie widać dobrze. W przyszłym tygodniu mam się zgłosić na oddzial na dodatkowe badania u najlepszego gościa od USG.

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Byłam u mojej ginki i jej również nie podoba się zdjęcie łożyska z badań polowkowych. Na jej sprzęcie nie widać dobrze. W przyszłym tygodniu mam się zgłosić na oddzial na dodatkowe badania u najlepszego gościa od USG.
    A co u Ciebie z łozyskiem? U mnie na polówkowych wyszło częściowo przodujące ale nie kazali panikować bo do 30 tygodnia przeważnie się podnoszą. Strach mnie obleciał jak się naczytałam o tym :/ ale cały czas sobie tłumaczę że u mnie też się jeszcze podniesie.

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    A co u Ciebie z łozyskiem? U mnie na polówkowych wyszło częściowo przodujące ale nie kazali panikować bo do 30 tygodnia przeważnie się podnoszą. Strach mnie obleciał jak się naczytałam o tym :/ ale cały czas sobie tłumaczę że u mnie też się jeszcze podniesie.
    ja mam 9mm od ujscia a połozna powiedziała mi że mam o tym nie myslec bo przez 20 lat jej pracy tylko jednej kobiecie sie nie podniosło. a tak w 99% sie podnosi razem z rosnącym dzidziusiem :)

Mum2b lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog pisala, ze ma cos z przeplywami a nie żadne lozysko przodujace.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta co Wam wrzucilam pisze, ze bawelna. Przyjdzie to ocenie. Jak bedzie ok to nie chce wydawac niewiadomo ile na ta koszule nocna, bo nienawidze koszul i pewnie ubiore ja raz i koniec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Hedgehog pisala, ze ma cos z przeplywami a nie żadne lozysko przodujace.
    Przeczytaj sobie parę postów do tyłu

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Przeczytaj sobie parę postów do tyłu
    Co takiego??? Bo moze jestem slepa, ale widze tylko wpis z trzy dni temu o zlych przeplywach w lozysku

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam dzisiaj isc na test obciazenia glukoza, a tu wał. Przeziebienie mnie fopadlo, katar, gardlo drapie. Niby przeczytałam, ze nie powinno sie robic bedac chorym:-/ trudno, pojde chociaz toxo przebadac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Co takiego??? Bo moze jestem slepa, ale widze tylko wpis z trzy dni temu o zlych przeplywach w lozysku
    Też kojarzę coś o przepływach i zagrożeniem złej ilości wód.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Mialam dzisiaj isc na test obciazenia glukoza, a tu wał. Przeziebienie mnie fopadlo, katar, gardlo drapie. Niby przeczytałam, ze nie powinno sie robic bedac chorym:-/ trudno, pojde chociaz toxo przebadac.

Poczekaj. Masz jeszcze czas lepiej jak wydobrzejesz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie ide. Nastepny termin to bede mogla isc dopiero gdzies za 2 tygodnie, zeby maz mogl ze mna pojsc. Za tydzien mam ostatni zjazd na studiach mgr i koniec. Potem jeszcze tylko obrona pracy mi zostanie.

A Wasze maluchy juz głowkują? Bo ja mojej jeszcze ani razy nie widzialam w pozycji w głową w dol. Najczesciej lezy w poprzek na pleckach, albo sie kreci. A raz spala na brzuchu podparta głową, az myslalam wtedy, że cos jej sie stalo i ją polamalo:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś nigdy nie skupiam się na tym jak leży. Ostatnio ponoc było główka w dół w dwa tygodnie wcześniej pośladkowo. Także chyba to dziecko zmienia pozycję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalova mój Bąbel też głównie albo w poprzek, albo pośladkowo. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie obróci się główkowo i tak już zostanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czujecie już dzidzie w okolicy pępka? Bo ja dużo niżej....położna zwróciła uwagę że strasznie nisko...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie czuje ale slysze... jescze niedawno tetno znajdowałam bardzo nisko, a teraz praktycznie pod samym pepkiem dlatego wydaje mi sie ze ostatnio tez jest ulozona posladkowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 07:04

86Monia lubi tę wiadomość

‹‹ 752 753 754 755 756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ