WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czy wasze maluchy są też tak aktywne w brzuchu? Ostatniej nocy musiałam wstać i pochodzić bo od tego kopania już nie dawalam rady. Przestraszyłam się czy coś się nie dzieje, ale w dzień te ruchy były ale już nie tak uciążliwe
Ostatnio na usg tydzień temu było wszystko dobrze ale w ta noc przestraszyłam się bardzo
Czasem mi się wydaje że mały w ogóle nie śpi..
Następna wizyta za tydzień i na pewno o to zapytam czy taka aktywność jest normalne
Z jednej strony cieszę się że mały daje o sobie znać ale z drugiej nie wiem czy to jest ok
-
Nika312 wrote:Dziewczyny czy wasze maluchy są też tak aktywne w brzuchu? Ostatniej nocy musiałam wstać i pochodzić bo od tego kopania już nie dawalam rady. Przestraszyłam się czy coś się nie dzieje, ale w dzień te ruchy były ale już nie tak uciążliwe
Ostatnio na usg tydzień temu było wszystko dobrze ale w ta noc przestraszyłam się bardzo
Następna wizyta za tydzień i na pewno o to zapytam czy taka aktywność jest normalne
Z jednej strony cieszę się że mały daje o sobie znać ale z drugiej nie wiem czy to jest ok -
mitaka wrote:Wydaje mi sie, ze tak moze byc zwlaszcza gdy sie polozymy. Mi wczoraj tak kopal na lewym boku, ze musialam przekrecic sie na plecy i po jakims czasie dopiero byl spokoj, w nocy na szczescie spie i nic nie czuje
-
Nika312 wrote:Dziewczyny czy wasze maluchy są też tak aktywne w brzuchu? Ostatniej nocy musiałam wstać i pochodzić bo od tego kopania już nie dawalam rady. Przestraszyłam się czy coś się nie dzieje, ale w dzień te ruchy były ale już nie tak uciążliwe
Z jednej strony cieszę się że mały daje o sobie znać ale z drugiej nie wiem czy to jest ok
Kopniaki w ciągu dnia mojej Małej nie są aż tak bardzo intensywne, ale czuję, że się nieźle wierci. Za to wieczorem to już jakaś masakra, cały brzuch faluje. Wczoraj w nocy też nie mogłam zasnąć, leżąc na lewym boku strasznie dawała popalićw moim przypadku moja zaczyna się robić aktywniejsza wieczorami.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymitaka wrote:Ale ja to nijak na bok sie nie moglam przekrecic, a kladac dziecko na brzuch to nie wiem czy mi cycka zlapie
ja długi czas karmilam pod górkę właśnie, bo miałam problem z hiperwypływem. Nawet gdzieś jest taki filmik jak bobas się przystawia tak do cycusia, jak znajdę to Wam podrzuce
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczyny
Badanie glukozy poszło bardzo dobrze (pół cytryny dodanej do glukozy poprawiło smak) i wyniki 83/142/99.
Pogoda za oknem piękna. Najbardziej uciążliwa jest dla mnie jazda autem bez klimy. A tak poza tym, to da się wytrzymać. Dziś zrobiliśmy sobie z eMkiem spacer brzegiem plaży.
A Mała ma swoje godziny aktywności. No i lubi dawać kopniaki swojemu tacieReaguje na jego dotyk.
ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość
-
Nasza mała w upały jest zdecydowanie mniej ruchliwa. Jednego dnia aż musiałam się przeprosić z detektorem, bo nie czułam jej praktycznie kilkanaście godzin, nawet wieczorem, gdzie wtedy zazwyczaj daje popis. Chociaż możliwe, ze jest aktywna o innych portach, bo jak wstaje o 4 na siku to kopie jak szalona
Justyna, nasza tez uwielbia kopać tatę. Od razu jak przyłoży rękę to dostaje kopniakaale tata swoją droga tez lubi jej stukać w brzuch żeby się ruszyła
Krasnalowa, myśle o Was ciepło! Uporaj się ze wszystkim i daj znać, jak już urodzisz piękna gwiazdę! -
Moja mała w ciągu dnia mniej aktywna- A może tak ja czuje, a w nocy jak się położę zaczyna szaleć- często tak że zarywam noce.kasia1518
-
kasia1518 wrote:Moja mała w ciągu dnia mniej aktywna- A może tak ja czuje, a w nocy jak się położę zaczyna szaleć- często tak że zarywam noce.
A ja wtedy tak się przestraszyłam, że może mały ma jakieś niedotlenienie bo źle ułożyłam się do snu i dlatego takie szybkie i bolesne te ruchy.
Wszystkiego najlepszego dla waszych dzieciaczkow:)))))Izabelle lubi tę wiadomość
-
Ja pozdrawiam z labo,trochę walczę z utrzymaniem glukozy w zołądku, Mała kopie jak szalona po tym cukrze
Zosia przez dwa ostatnie dni bardzo była aktywna,kopała i wierciła się,miałam wrażenie jakby chciała zmienic pozycję,ale ostatecznie czuję ją dziś tak samo jak zawsze
Frezycjada,jakąś dobrą książkę o kp możesz polecić?
Krasnalowa, zostań z nami. W kupie raźniej. -
Dziewczyny wg belly best friend to już 7 miesiąc!
zostało 98 dni do porodu O_O. A z innej beczki czy czuje któraś z Was czasem takie drgawki płodu? Coś jakby padaczka wewnątrz, mówiąc obrazowo? Czytam że to nie jest czkawka i że to skutek niedojrzałego układu nerwowego dziecka jeszcze i że to minie, ale jednak trochę zaczęło mnie to martwić.
Izabelle lubi tę wiadomość
Corka - 2018
Syn - 2021 -
7 miesiąc zaczyna się chyba w skończonym 26 tc, belly chyba liczy tydzień wcześniej. Ja nadal nie mogę uwierzyć, że jestem w 6 miesiąc ciąży czy w zaawansowanej ciąży
To jakoś tak dziwnie dla mnie brzmi
Z jednej strony nie mogę się doczekać, kiedy zobaczę maleńką, strasznie za nią tęsknię, jesteśmy blisko siebie ale nie mogę jej powąchać ani przytulić a z drugiej strony uwielbiam być w ciąży, to jest tak cudowny czas, że chyba zaraz po pierwszym robimy kolejne
Takie mamy plany, ale co będę mówiła po porodzie to się okaże
Camilla13, Left_ie, JustynaG lubią tę wiadomość