WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze maluchy są też tak aktywne w brzuchu? Ostatniej nocy musiałam wstać i pochodzić bo od tego kopania już nie dawalam rady. Przestraszyłam się czy coś się nie dzieje, ale w dzień te ruchy były ale już nie tak uciążliwe
    Ostatnio na usg tydzień temu było wszystko dobrze ale w ta noc przestraszyłam się bardzo
    Czasem mi się wydaje że mały w ogóle nie śpi..
    Następna wizyta za tydzień i na pewno o to zapytam czy taka aktywność jest normalne
    Z jednej strony cieszę się że mały daje o sobie znać ale z drugiej nie wiem czy to jest ok

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Dziewczyny czy wasze maluchy są też tak aktywne w brzuchu? Ostatniej nocy musiałam wstać i pochodzić bo od tego kopania już nie dawalam rady. Przestraszyłam się czy coś się nie dzieje, ale w dzień te ruchy były ale już nie tak uciążliwe
    Ostatnio na usg tydzień temu było wszystko dobrze ale w ta noc przestraszyłam się bardzo
    Następna wizyta za tydzień i na pewno o to zapytam czy taka aktywność jest normalne
    Z jednej strony cieszę się że mały daje o sobie znać ale z drugiej nie wiem czy to jest ok
    Wydaje mi sie, ze tak moze byc zwlaszcza gdy sie polozymy. Mi wczoraj tak kopal na lewym boku, ze musialam przekrecic sie na plecy i po jakims czasie dopiero byl spokoj, w nocy na szczescie spie i nic nie czuje ;)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Wydaje mi sie, ze tak moze byc zwlaszcza gdy sie polozymy. Mi wczoraj tak kopal na lewym boku, ze musialam przekrecic sie na plecy i po jakims czasie dopiero byl spokoj, w nocy na szczescie spie i nic nie czuje ;)
    No właśnie mnie w nocy burza obudzila i nie mogłam zasnąć. Byc może zawsze tak jest tylko ja to kopanie po prostu przesypiam. Mam nauczkę żeby w dzień jak najmniej spać, żeby noce były przespane...

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:

Kopniaki w ciągu dnia mojej Małej nie są aż tak bardzo intensywne, ale czuję, że się nieźle wierci. Za to wieczorem to już jakaś masakra, cały brzuch faluje. Wczoraj w nocy też nie mogłam zasnąć, leżąc na lewym boku strasznie dawała popalić:D w moim przypadku moja zaczyna się robić aktywniejsza wieczorami.

w4sq43r85k8egy8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wypisuje sie z forum, usuwam konto. Nie chce tu byc jednym wielkim smutem i czarnowidzem a na nic wiecej mnie nie stac w obecnej chwili.nie chce tez juz nic czytac i sie nakręcac. Zycze Wam wszystkiego dobrego na najblizsze miesiace.

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz chlopczyk bardzo spokojny. Czuje tylko pare delikatnych kopniaczkow na dobę. W nocy budze sie pate razy ale zawsze mialam delikatny sen. Teraz pewnie dlatego zeby zmienić pozycję ale szybko znowu zasypiam.

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Ale ja to nijak na bok sie nie moglam przekrecic, a kladac dziecko na brzuch to nie wiem czy mi cycka zlapie
    Złapie złapie, spokojnie ;) ja długi czas karmilam pod górkę właśnie, bo miałam problem z hiperwypływem. Nawet gdzieś jest taki filmik jak bobas się przystawia tak do cycusia, jak znajdę to Wam podrzuce

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech biedna Krasnalowa, mam nadzieje ze szybko jej sie poprawi!

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa mam nadzieję że jak urodzisz śliczna i zdrową córeczkę to odezwiesz się i pochwalisz. Trzymaj się!

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.youtube.com/watch?v=0JNdwZ1TU0U#action=share mam!!!!❤❤❤❤❤❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 18:32

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)

Badanie glukozy poszło bardzo dobrze (pół cytryny dodanej do glukozy poprawiło smak) i wyniki 83/142/99.

Pogoda za oknem piękna. Najbardziej uciążliwa jest dla mnie jazda autem bez klimy. A tak poza tym, to da się wytrzymać. Dziś zrobiliśmy sobie z eMkiem spacer brzegiem plaży. :)

A Mała ma swoje godziny aktywności. No i lubi dawać kopniaki swojemu tacie :) Reaguje na jego dotyk.

ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza mała w upały jest zdecydowanie mniej ruchliwa. Jednego dnia aż musiałam się przeprosić z detektorem, bo nie czułam jej praktycznie kilkanaście godzin, nawet wieczorem, gdzie wtedy zazwyczaj daje popis. Chociaż możliwe, ze jest aktywna o innych portach, bo jak wstaje o 4 na siku to kopie jak szalona :)
    Justyna, nasza tez uwielbia kopać tatę. Od razu jak przyłoży rękę to dostaje kopniaka :) ale tata swoją droga tez lubi jej stukać w brzuch żeby się ruszyła :)

Krasnalowa, myśle o Was ciepło! Uporaj się ze wszystkim i daj znać, jak już urodzisz piękna gwiazdę! :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:

Moja mała w ciągu dnia mniej aktywna- A może tak ja czuje, a w nocy jak się położę zaczyna szaleć- często tak że zarywam noce.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Moja mała w ciągu dnia mniej aktywna- A może tak ja czuje, a w nocy jak się położę zaczyna szaleć- często tak że zarywam noce.
    Czyli to chyba jest normalne:)
    A ja wtedy tak się przestraszyłam, że może mały ma jakieś niedotlenienie bo źle ułożyłam się do snu i dlatego takie szybkie i bolesne te ruchy.

Wszystkiego najlepszego dla waszych dzieciaczkow:)))))

Izabelle lubi tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pozdrawiam z labo,trochę walczę z utrzymaniem glukozy w zołądku, Mała kopie jak szalona po tym cukrze ;)

Zosia przez dwa ostatnie dni bardzo była aktywna,kopała i wierciła się,miałam wrażenie jakby chciała zmienic pozycję,ale ostatecznie czuję ją dziś tak samo jak zawsze ;)

Frezycjada,jakąś dobrą książkę o kp możesz polecić?

Krasnalowa, zostań z nami. W kupie raźniej.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było to samo, moja mała szalała po glukozie. A najbardziej aktywna jest rano i wieczorem. Wstaję o 4-5 siku to skacze jak szalona ;)

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Mała tez najbardziej lubi urzędować rano i wieczorem ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wg belly best friend to już 7 miesiąc!:D zostało 98 dni do porodu O_O. A z innej beczki czy czuje któraś z Was czasem takie drgawki płodu? Coś jakby padaczka wewnątrz, mówiąc obrazowo? Czytam że to nie jest czkawka i że to skutek niedojrzałego układu nerwowego dziecka jeszcze i że to minie, ale jednak trochę zaczęło mnie to martwić.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już 7 :O ja mam termin 25.09 i sie zastanawialam czy mogę juz mowic ze w 6 jestem :D ruchy czuje bardzo rzadko i malo a łożysko jest na tylnej scianie... Dobrze, ze w srode echo to podejrzymy synusia na usg :)

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 miesiąc zaczyna się chyba w skończonym 26 tc, belly chyba liczy tydzień wcześniej. Ja nadal nie mogę uwierzyć, że jestem w 6 miesiąc ciąży czy w zaawansowanej ciąży :D To jakoś tak dziwnie dla mnie brzmi :D Z jednej strony nie mogę się doczekać, kiedy zobaczę maleńką, strasznie za nią tęsknię, jesteśmy blisko siebie ale nie mogę jej powąchać ani przytulić a z drugiej strony uwielbiam być w ciąży, to jest tak cudowny czas, że chyba zaraz po pierwszym robimy kolejne :P Takie mamy plany, ale co będę mówiła po porodzie to się okaże :D

Camilla13, Left_ie, JustynaG lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
‹‹ 770 771 772 773 774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ