WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Jak radzicie sobie z upałami? Mnie dzisiaj pierwszy raz wyjątkowo zagotowalo. A tu całe wakacje oby nie okazało się że lato stulecia bo padniemy jak wieloryby wyrzucone na brzeg oceanu :):)
    Niestety, ja kiepsko znoszę upały. Może dlatego, że w maju to takie nienaturalne 33 stopnie. Kompletnie nie mam mocy ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    cześć... gratuluję udanych wizyt :) ja wizytuje jutro... ktoś jeszcze ze mną :) już zaczynam mieć stres... kurde jak tak patrzę na wyniki Oli z krzywej to się zastanawiam czy moje są dobre:
    na czczo- 84 po 1h- 139 po 2h- 85. jak myślicie??
    Są rewelacyjne jak na moje oko :) w pierwszym trymestrze miałam praktycznie taki sam wynik krzywej i lekarz stwierdzil, ze super.

Co do upałów, zawsze uwielbiałam słońce i wysokie temperatury - teraz najchętniej cały dzień lezalabym gola w przeciągu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 10:38

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Są rewelacyjne jak na moje oko :) w pierwszym trymestrze miałam praktycznie taki sam wynik krzywej i lekarz stwierdzil, ze super.

Co do upałów, zawsze uwielbiałam słońce i wysokie temperatury - teraz najchętniej cały dzień lezalabym gola w przeciągu :D

Ja też ciepłolubna a dzisiaj czuje się słabo.... Jednak ciążę lepiej przezimować... Jeszcze pachwiny od Wczoraj pulsuja....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 10:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję krzywej... Kiedyś byłam u rodzinnej i po śniadaniu zrobiła mi cukier i miałam 70! Zaaplikowala mi kroplowke z glukozy i miałam 55! Także w drugą stronę ale coś jest zaburzone...

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja od zawsze nie cierpialam upalu, dla mnie lato mogloby nie istniec. Najbardziej lubie wiosne, słońce, ale tak 20-25stopni. Dostalam wyniki, toksoplazmozy nie przechodzilam nadal. Hemoglobina sie praktycznie nie podniosla mimo brania zelaza, nadal kolo 12.
    Psychika nadal kiepsko, nie potrafie sobie przemówić że moge miec zdrowe dziecko po tym jak coraz wolniej rosnie. Dr google podsuwa miliony najgorszych scenariuszy. Chciałabym zeby okres ciazy sie juz skończyl, nie cierpie byc w ciazy, to nie na moje nerwy. Milego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 10:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak mi siedzi ta cytomegalia i NT. Lekarz niby uspokaja dlatego nie czytam już nie myślę nie szukam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 11:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Tak jak mi siedzi ta cytomegalia i NT. Lekarz niby uspokaja dlatego nie czytam już nie myślę nie szukam.
    Mnie niestety gubi dobra znajomosc angielskiego i to, ze zaczęłam czytac zagraniczne fora i artykuły. Tam Ci lekarze wszystko widza w czarnych barwach. Mala glowa- juz badania na infekcje, maloglowie, krotkie kosci- karzeł albo ZD, duze NT- amniopunkcja, nifty, echo serca. Tak mi to nabrudzilo w glowie. Wiec juz wpadłam w paranoje, ze moj lekarz robi za malo i olewa.

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też przerażają upały... coraz ciężej mi jest... A najgorsze dopiero przed nami :(

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wybylismy do rodzinki w okolice Nowego Sącza. Tutaj przy lasku nad strumykiem w ogóle upalu się nie odczuwa wiec w koncu mogę polezec w ogródku :) i ciesze się, bo mezowi przełożyli konferencje i zawiezie mnie w srode na echo. Juz sie balam, ze bede musiala jechac busem 40 km do centrum Krakowa, na 8.00 zatłoczonym uczniami i ludźmi do pracy. Z drugiej strony konferencja przełożona na 12-14 września a nasz termin 25.09

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalova jakieś niezłe szatańsko Ci mąci w głowie i nie daje się cieszyć ciąża. Przeczytaj sobie książkę "Jezu Ty się tym zajmij", idź do spowiedzi ale takiej prawdziwej, jak na pogaduchy a nie wymienienie z listy co jest nie tak. Pozwól podziałać Duchowi Świętemu! Napisałam Ci wcześniej ile w pierwszej ciąży u nas te pomiary się różniły, a syn zdrowy jak ryba, ale nieeeee doszukujesz się dalej. Wcale nie bierzesz pod uwagę opcji, że może być dobrze. To szatan tak działa. Serio.
    Na yt sobie posłuchaj księdza Piotra Glasa, on właśnie mówił jak Szatan działa, jakie sobie denne sposoby wybiera i ludzi i jak mąci w głowach. Pisałaś nie raz, że jesteś wierząca to idź w tą stronę!

Camilla13, kasia1518, Kitkat lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Krasnalova jakieś niezłe szatańsko Ci mąci w głowie i nie daje się cieszyć ciąża. Przeczytaj sobie książkę "Jezu Ty się tym zajmij", idź do spowiedzi ale takiej prawdziwej, jak na pogaduchy a nie wymienienie z listy co jest nie tak. Pozwól podziałać Duchowi Świętemu! Napisałam Ci wcześniej ile w pierwszej ciąży u nas te pomiary się różniły, a syn zdrowy jak ryba, ale nieeeee doszukujesz się dalej. Wcale nie bierzesz pod uwagę opcji, że może być dobrze. To szatan tak działa. Serio.
    Na yt sobie posłuchaj księdza Piotra Glasa, on właśnie mówił jak Szatan działa, jakie sobie denne sposoby wybiera i ludzi i jak mąci w głowach. Pisałaś nie raz, że jesteś wierząca to idź w tą stronę!
    Ech, wiem. Cos musze z tym zrobic bo sie wykoncze. Popadlam juz w bardzo zly stan, ktory zdarzył mi sie kilka razy w zyciu. Nie cierpię w nim byc. Do poniedzialku jeszcze jakos sie trzymałam, ale jak zobaczyłam ze ona coraz slabiej rosnie to juz sobie wlasciwie sama postawilam diagnoze i wpadłam w jakąś żałobę. Jestem nie do zniesienia dla samej siebie i otoczenia. :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź jutro do księgarni i kup tą książkę
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9fa594ed7d71.jpg
    Zachęcam wszystkich.ktorzy uważają się za wierzacych do przeczytania jej. Nie jest długa-110stron, szybko się czyta i napisana z sensem, jak wszystkie książki ks. Olszewskiego.
    Jak będziesz wracać z księgarni to zajdź do kościoła, posiedź i popatrz na główny ołtarz, staraj się o niczym nie myśleć, nic nie mieć w głowie, zwyczajnie siedź i patrz.

Malgonia lubi tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosias wrote:
    Dzięki za info, właśnie zastanawiam się nad szkołą rodzenia, ale z tego co wyczytałam to nie gwarantuje miejsca na porodówce, ale być może dowiem się wstępnych informacji na różne tematy dotyczące noworodka. Bo w tym momencie jestem "zielona" w tym wszystkim. Co do porodu naturalnego to muszę porozmawiać z dr, jestem dosyć szczupła- wąskie biodra, także z tego co się orientuję może być to przeszkodą do sn. Moja koleżanka rodziła na krasnickich, z opieki jest zadowolona, ale... W dniu kiedy zaczęła się akcja rodziło 8 kobiet, także męczyła się biedna ponad 10 godzin, zanim zdecydowali się na cesarkę.

Cięcia też tam robią jak jest przeszkoda do SN, moja koleżanka zaczęła rodzić naturalnie A skończyło się cięciem bo nie miała rozwarcia - u Dr Swatowskiego. Mam nadzieję że jak mamy lekarzy z tego szpitala to i miejsce na poród się znajdzie- na to przynajmniej liczę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 16:06

jatoszka lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie znoszę takich upałów. W zasadzie wyjdę gdzieś na spacer i po pół godzinie mam opuchnięte ręce nie mogę obrączki ściągnąć ;/ Najlepiej dla mnie to tak max do 25 stopni jest super. A dziewczyny najgorsze dopiero przed nami. Ja chyba wtedy będę tylko siedziała w domu...

• asese Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapytałam wprost moją panią doktor, czy nie będzie problemu z przyjęciem do porodu na Al.Kraśnickiej i powiedziała, że nie, więc chyba lekarze z danego szpitala nie odsyłają swoich pacjentów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 14:05

rg50flw1ig1o65jx.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Cieńcia też tam robią jak jest przeszkoda do SN, moja koleżanka zaczęła rodzić naturalnie A skończyło się cieńciem bo nie miała rozwarcia - u Dr Swatowskiego. Mam nadzieję że jak mamy lekarzy z tego szpitala to i miejsce na poród się znajdzie- na to przynajmniej liczę
    Mam nadzieje, ze mi zrobia planowana ta cc i bezstresowo mnie przyjma

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki a jak jest z karmieniem po cesarce? Na siedzaco, na lezaco?

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Mamuśki a jak jest z karmieniem po cesarce? Na siedzaco, na lezaco?
    Mi ogólnie najwygodniej było na leżąco :) myślę, że po cc tym bardziej, bo jednak siedząc ta blizna na brzuchu może boleć z początku....

• mitaka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Mi ogólnie najwygodniej było na leżąco :) myślę, że po cc tym bardziej, bo jednak siedząc ta blizna na brzuchu może boleć z początku....
    Ale ja to nijak na bok sie nie moglam przekrecic, a kladac dziecko na brzuch to nie wiem czy mi cycka zlapie

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od zawsze kocham lato, upał i opalanie się długimi godzinami a wczoraj zemdlalam i to w domu, gdzie jest naprawdę przewiewnie. Strach myśleć co będzie dalej. Krasnalova wynik 12 to naprawdę dobry wynik, ja mimo suplementacji i diety mam 9.

‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ