WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola masz bardzo dobre wyniki krzywej. Myślę, że gin powinien odpuścić ;)

ola_g89 lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie szyjka bez zmian- 4,8cm. To na razie jedyne co w tej ciazy mnie nie zawodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szyjka też długa. Ale spokojnie. Moje dwie koleżanki- jedna w okolicy 6 miesiąc druga w 19tc miały mocno skrócone, polezaly trochę wzięły luteine i wszystko sie unormowalo. Ale one miały jeszcze jakies2 rozwarcia do tego.

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki krzywej:
    na czczo -100
    po 60 min-177
    po 120 min-89
    do tego mam krew w moczu ,swieze erytrocyty 8-10 ,gdzie normy 0-2,tydzien temu nie bylo tej krwi w moczu :(

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam szyjke w 12 tyg 4,5 a w 20 tyg 3,3 i przyznam szczerze, ze sie zaniepokoilam, ale znalazlam wyniki usg z poprzednich ciaz i w tym samym tygodniu mialam 3,3 i 3,2 takze ok. Potem mialam juz tylko manualne badania i zawsze twarda, zamknieta. Przy pierwszym porodzie mimo skurczy co 2 min nie chciala sie otworzyc dalej niz na 1 cm,musieli wspomagac, a przy drugim dziecku 1 cm mialam od 35 tc do cesarki w 38 tc

Marrgoo lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mi powiedział, że nie kwalifikuje się to na luteinę chyba że się chce infekcji nabawić. Ma fiola na punkcie tej infekcji. No nic, kolejną wizytę mam za 3 tygodnie jak się znowu skroci to będę nalegać na jakieś zmiany ;) Teraz leżę poki mogę.

mitaka uspokoiłaś mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 20:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Mam wyniki krzywej:
    na czczo -100
    po 60 min-177
    po 120 min-89
    do tego mam krew w moczu ,swieze erytrocyty 8-10 ,gdzie normy 0-2,tydzien temu nie bylo tej krwi w moczu :(

Ja bym powtórzyła mocz nawet prywatnie. Ja miałam zle pobrana próbkę wyszły cuda. Następny dzień Zanioslam druga i było ok.

promyczek 39 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mie dziwią te różnice w pomiarze szyjki bo 3 tygodnie temu na wizycie szyjka miała 3,7, dwa tygodnie temu w szpitalu 4,4 a dzisiaj dokładnie 2,95. Zastanawiam się czy to może dlatego, że w szpitalu praktycznie cały czas leżałam a w domu od 3 dni jestem ciągle na nogach... myślę, że 3,5 to piękna szyjka :)

veritaserum lubi tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    dostałam wyniki dzisiejszych badań i trochę się martwię, czy przypadkiem nie będę musiała 3 raz robić krzywej... Jestem ledwo poniżej norm. Jeśli lekarz będzie nadgorliwy (a jest) to obawiam się, że będę musiała jeszcze raz wypić boską ambrozję :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3031bd76fab0.jpg

Poza tym standardowo podwyższone IG i IG% - ostatnio mówił, że to nic ważnego i nie jest miarodajne dla kobiet w ciąży, ale ciągle rośnie. No i niestety pojedyncze bakterie w moczu. Zobaczymy we wtorek, co na to powie. :)
    Moim zdaniem wynik wyszedł bardzo dobrze, u mnie była ledwo zauważalna tendencja spadkowa, jak i wzrostowa. Gin kazał ograniczyć słodycze.

ola_g89 lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Agatek_gagatek Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was rozważa zakup łóżeczka turystycznego? Waham się między zwyczajnym drewnianym, a turystycznym. Spodobało mi się łóżeczko kinderkraft joy- czy ktoś rozważa taki zakup, bądź zna jakieś opinie od osób, które z niego korzystają?

https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/341096/?gclid=EAIaIQobChMI0Ou6xJuu2wIVS18ZCh3lXg8hEAQYAiABEgIGaPD_BwE

https://www.youtube.com/watch?v=sS0XrMySSRc

2017r. - puste jajo płodowe (10tc)
    2018r. - narodziny zdrowego bobaska
    2019r. - ciąża od 4.09.19r. wg OM, zakończona poronieniem w 11+1 tc
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja bym powtórzyła mocz nawet prywatnie. Ja miałam zle pobrana próbkę wyszły cuda. Następny dzień Zanioslam druga i było ok.
    Popieram, ja w czwartek robilam i wyszla mi jakas masakra, w sobote druga probka i wyszlo idealnie. Zwroc uwage na ilosc plynow, w te upaly ma to ogromne znaczenie.

Bylam dzisiaj na 1 zajeciach szkoly rodzenia. Ogolem spoko, jestem szczesliwa bo polozna, ktora wybralam jest doradca laktacyjnym :) w dodatku fajna i konkretna babka z duuuzym doswiadczeniem.

promyczek 39 lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatek_gagatek wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was rozważa zakup łóżeczka turystycznego? Waham się między zwyczajnym drewnianym, a turystycznym. Spodobało mi się łóżeczko kinderkraft joy- czy ktoś rozważa taki zakup, bądź zna jakieś opinie od osób, które z niego korzystają?

https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/341096/?gclid=EAIaIQobChMI0Ou6xJuu2wIVS18ZCh3lXg8hEAQYAiABEgIGaPD_BwE

https://www.youtube.com/watch?v=sS0XrMySSRc
    My na 100% kupujemy turystyczne dwupoziomowe, starszy o srewniane walil glowa jak uczyl sie siadac i wstawac i zmienilismy mu na turystyczne i od razu siniaki poszly w niepamięć.

Agatek_gagatek lubi tę wiadomość

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Mam wyniki krzywej:
    na czczo -100
    po 60 min-177
    po 120 min-89
    Może schodzi ci cos z nerek,zwykle takie wyniki moczu miałam,jak piasek złaził.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prawdopodobnie kupuje najpierw mała dostawka drewniania ale ona i tak służy tylko do siedzenia ok 6 mc plus minus a potem sie zobaczy.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sypialni będzie stało drewniane łóżeczko,w salonie,na parterze będzie turystyczne. Nie będę biegać na piętro w ciągu dnia ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • gosias Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Ja chodzę do dr Kondrackiej. Z informacji jakie posiadam to szpital mocno nastawiony na poród naturalny, opieka dobra, dużo pacjentek- z powodu braku miejsc, często przenoszą na patologie. Z położnych to Małgorzata Madej- polecana i mocno oblegana. Moja pierwsza ciąża więc informacji mam niewiele.
    Dzięki za info, właśnie zastanawiam się nad szkołą rodzenia, ale z tego co wyczytałam to nie gwarantuje miejsca na porodówce, ale być może dowiem się wstępnych informacji na różne tematy dotyczące noworodka. Bo w tym momencie jestem "zielona" w tym wszystkim. Co do porodu naturalnego to muszę porozmawiać z dr, jestem dosyć szczupła- wąskie biodra, także z tego co się orientuję może być to przeszkodą do sn. Moja koleżanka rodziła na krasnickich, z opieki jest zadowolona, ale... W dniu kiedy zaczęła się akcja rodziło 8 kobiet, także męczyła się biedna ponad 10 godzin, zanim zdecydowali się na cesarkę.

o8pzfos.png
    nfb945w.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć... gratuluję udanych wizyt :) ja wizytuje jutro... ktoś jeszcze ze mną :) już zaczynam mieć stres... kurde jak tak patrzę na wyniki Oli z krzywej to się zastanawiam czy moje są dobre:
    na czczo- 84 po 1h- 139 po 2h- 85. jak myślicie??

bl9c8ribv6acupjv.png
  • gosias Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Startowalam w 17 tyg z 4.8 cm na ostatniej wizycie byla 3.7 a teraz powiedział mniej wiecej to samo co twój :) ale znowu dostalam dupka bo mam te bole podbrzusza i zbiaczymy. Tez trochę sie niepokoje bo to prawnie 2 cm w dół, ale moze dupek cos pomoże :)
    Jestem w podobnej sytuacji, starowalam z przybliżona długościa ,na polówkowych dowiedziałam się że ma 3 cm. Luteine przyjmuje od początku ciąży, jedynie została mi zmieniona z 50 na 100 i z podjezykowej na dopochwowa. Czyli zalecenia- odpoczynek i luteina. Na ostatniej wizycie szyjka 2,4 , ale kazała się nie przejmować, gdyż na tym etapie ciąży czyli 26 tydzień jest ok. Najważniejsze że twarda i zamknięta. Zalecenia- oszczędny tryb życia i luteina. Także luteina będzie mi towarzyszyć przez całą ciążę;)

o8pzfos.png
    nfb945w.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 31 maja 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosias wrote:
    Jestem w podobnej sytuacji, starowalam z przybliżona długościa ,na polówkowych dowiedziałam się że ma 3 cm. Luteine przyjmuje od początku ciąży, jedynie została mi zmieniona z 50 na 100 i z podjezykowej na dopochwowa. Czyli zalecenia- odpoczynek i luteina. Na ostatniej wizycie szyjka 2,4 , ale kazała się nie przejmować, gdyż na tym etapie ciąży czyli 26 tydzień jest ok. Najważniejsze że twarda i zamknięta. Zalecenia- oszczędny tryb życia i luteina. Także luteina będzie mi towarzyszyć przez całą ciążę;)
    Mam to samo. U mnie wprawdzie szyjka caly czas trzyma ale prawie kg dziecka siedzi mi na szyjce, dziecko nie chce isc do góry. Troche sie boje ze biorę te luteine cos mi kiedys wpadlo o skutkach ubocznych tego leku w ciąży. Ktoś coś słyszał?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak radzicie sobie z upałami? Mnie dzisiaj pierwszy raz wyjątkowo zagotowalo. A tu całe wakacje oby nie okazało się że lato stulecia bo padniemy jak wieloryby wyrzucone na brzeg oceanu :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 10:29

kasia1518 lubi tę wiadomość

‹‹ 768 769 770 771 772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ