WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja mialam szyjke w 12 tyg 4,5 a w 20 tyg 3,3 i przyznam szczerze, ze sie zaniepokoilam, ale znalazlam wyniki usg z poprzednich ciaz i w tym samym tygodniu mialam 3,3 i 3,2 takze ok. Potem mialam juz tylko manualne badania i zawsze twarda, zamknieta. Przy pierwszym porodzie mimo skurczy co 2 min nie chciala sie otworzyc dalej niz na 1 cm,musieli wspomagac, a przy drugim dziecku 1 cm mialam od 35 tc do cesarki w 38 tc
Marrgoo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMój mi powiedział, że nie kwalifikuje się to na luteinę chyba że się chce infekcji nabawić. Ma fiola na punkcie tej infekcji. No nic, kolejną wizytę mam za 3 tygodnie jak się znowu skroci to będę nalegać na jakieś zmiany
Teraz leżę poki mogę.
mitaka uspokoiłaś mnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 20:25
-
nick nieaktualnypromyczek 39 wrote:Mam wyniki krzywej:
na czczo -100
po 60 min-177
po 120 min-89
do tego mam krew w moczu ,swieze erytrocyty 8-10 ,gdzie normy 0-2,tydzien temu nie bylo tej krwi w moczu
Ja bym powtórzyła mocz nawet prywatnie. Ja miałam zle pobrana próbkę wyszły cuda. Następny dzień Zanioslam druga i było ok.promyczek 39 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMie dziwią te różnice w pomiarze szyjki bo 3 tygodnie temu na wizycie szyjka miała 3,7, dwa tygodnie temu w szpitalu 4,4 a dzisiaj dokładnie 2,95. Zastanawiam się czy to może dlatego, że w szpitalu praktycznie cały czas leżałam a w domu od 3 dni jestem ciągle na nogach... myślę, że 3,5 to piękna szyjka
veritaserum lubi tę wiadomość
-
ola_g89 wrote:dostałam wyniki dzisiejszych badań i trochę się martwię, czy przypadkiem nie będę musiała 3 raz robić krzywej... Jestem ledwo poniżej norm. Jeśli lekarz będzie nadgorliwy (a jest) to obawiam się, że będę musiała jeszcze raz wypić boską ambrozję
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3031bd76fab0.jpg
Poza tym standardowo podwyższone IG i IG% - ostatnio mówił, że to nic ważnego i nie jest miarodajne dla kobiet w ciąży, ale ciągle rośnie. No i niestety pojedyncze bakterie w moczu. Zobaczymy we wtorek, co na to powie.ola_g89 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy któraś z Was rozważa zakup łóżeczka turystycznego? Waham się między zwyczajnym drewnianym, a turystycznym. Spodobało mi się łóżeczko kinderkraft joy- czy ktoś rozważa taki zakup, bądź zna jakieś opinie od osób, które z niego korzystają?
https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/341096/?gclid=EAIaIQobChMI0Ou6xJuu2wIVS18ZCh3lXg8hEAQYAiABEgIGaPD_BwE
https://www.youtube.com/watch?v=sS0XrMySSRc2017r. - puste jajo płodowe (10tc)
2018r. - narodziny zdrowego bobaska
2019r. - ciąża od 4.09.19r. wg OM, zakończona poronieniem w 11+1 tc -
86Monia wrote:Ja bym powtórzyła mocz nawet prywatnie. Ja miałam zle pobrana próbkę wyszły cuda. Następny dzień Zanioslam druga i było ok.
Bylam dzisiaj na 1 zajeciach szkoly rodzenia. Ogolem spoko, jestem szczesliwa bo polozna, ktora wybralam jest doradca laktacyjnymw dodatku fajna i konkretna babka z duuuzym doswiadczeniem.
promyczek 39 lubi tę wiadomość
-
Agatek_gagatek wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was rozważa zakup łóżeczka turystycznego? Waham się między zwyczajnym drewnianym, a turystycznym. Spodobało mi się łóżeczko kinderkraft joy- czy ktoś rozważa taki zakup, bądź zna jakieś opinie od osób, które z niego korzystają?
https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/341096/?gclid=EAIaIQobChMI0Ou6xJuu2wIVS18ZCh3lXg8hEAQYAiABEgIGaPD_BwE
https://www.youtube.com/watch?v=sS0XrMySSRcAgatek_gagatek lubi tę wiadomość
17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
promyczek 39 wrote:Mam wyniki krzywej:
na czczo -100
po 60 min-177
po 120 min-89
do tego mam krew w moczu ,swieze erytrocyty 8-10 ,gdzie normy 0-2,tydzien temu nie bylo tej krwi w moczu -
nick nieaktualny
-
kasia1518 wrote:Ja chodzę do dr Kondrackiej. Z informacji jakie posiadam to szpital mocno nastawiony na poród naturalny, opieka dobra, dużo pacjentek- z powodu braku miejsc, często przenoszą na patologie. Z położnych to Małgorzata Madej- polecana i mocno oblegana. Moja pierwsza ciąża więc informacji mam niewiele.
-
Marrgoo wrote:Startowalam w 17 tyg z 4.8 cm na ostatniej wizycie byla 3.7 a teraz powiedział mniej wiecej to samo co twój
ale znowu dostalam dupka bo mam te bole podbrzusza i zbiaczymy. Tez trochę sie niepokoje bo to prawnie 2 cm w dół, ale moze dupek cos pomoże
-
gosias wrote:Jestem w podobnej sytuacji, starowalam z przybliżona długościa ,na polówkowych dowiedziałam się że ma 3 cm. Luteine przyjmuje od początku ciąży, jedynie została mi zmieniona z 50 na 100 i z podjezykowej na dopochwowa. Czyli zalecenia- odpoczynek i luteina. Na ostatniej wizycie szyjka 2,4 , ale kazała się nie przejmować, gdyż na tym etapie ciąży czyli 26 tydzień jest ok. Najważniejsze że twarda i zamknięta. Zalecenia- oszczędny tryb życia i luteina. Także luteina będzie mi towarzyszyć przez całą ciążęCorka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualnyJak radzicie sobie z upałami? Mnie dzisiaj pierwszy raz wyjątkowo zagotowalo. A tu całe wakacje oby nie okazało się że lato stulecia bo padniemy jak wieloryby wyrzucone na brzeg oceanu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2018, 10:29
kasia1518 lubi tę wiadomość