WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8e6da592baec.jpg
    Mam coś podobnego,czasem bardziej lub mniej intensywne
    Nie boli,nie piecze,nic się z tym nie dzieje. Moze samo przejdzie ;) ?

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gdyby któraś z Was szukała peelingu do ciała, który przy okazji nawilża skórę, to polecam Nacomi. pierwszy raz w życiu byłam zachwycona peelingiem! Ich kosmetyki są genialne i mają super skład :)
    Dzień dobry w 26 tc :) :D Dostałam w sobotę od endokrynologa Euthyrox na ustabilizowanie hormonów tarczycy, bo FT4 miałam za niskie, tak poza tym wszystko ok z tarczycą. W piątek idziemy na USG podglądać naszą Ziutkę, nie mogę się doczekać :D Mam nadzieję, że łożysko się chociaż trochę zaczyna podnosić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 16:20

Asiaf, Angel1988, kasia1518, kasia1518, Izabelle, JustynaG lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :) i ja się melduję po weekendzie
    Krasnalowa no widzę że wróciłaś do nas co mnie bardzo cieszy bo nie ukrywam że mi Ciebie brakowało :) w kupie będzie nam raźniej
    Dzisiaj miałam OGTT i załapałam się na graniczny wynik :/ więc dostałam receptę na glukometr i muszę mierzyć 4 razy dziennie cukier a za tydzień do kontroli :/ a zgagi takiej dostałam dzisiaj po tej glukozie jak nigdy i trzyma mnie do teraz :/

f2w33e3k8kpk8877.png
  • cziqitka89 Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś o 18 mamy pierwsze zajęcia w szkole rodzenia. Ciekawa jestem jak to będzie wyglądać. Sczerze mówiąc to już mi się nie chce z domu wychodzić, bo od rano sporo chodzenia plus upał i jak wróciłam do oczywiście nogi spuchnięte :/ Ale ciśnienie mam ok, w moczu też nic nie wyszło więc to pewnie przez te temperatury. Kupiłam sobie krem na opuchnięte nogi z Bielendy i póki co testuje. Jak znacie jakieś fajne żele na opuchnięte nogi, które można stosować w ciąży to polećcie proszę ;) A no i udało mi się kupić 3 zestawy tych body kopertowych z Lidla i dwa sweterki zapinane dla Erniego ale musiałam odwiedzić aż 3 Lidle, bo tak poprzebierane było :P Chciałam sobie kupić jakąś luźną sukienkę ale już nic nie było. A Wy gdzie kupujecie letnie sukienki w rozsądnej cenie?

82doj48arfknt48q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Jeszcze nie byłam. W piątek mam wizytę. Mimo wszystko znów mega uważam na to co jem. Jak tak dalej pójdzie,to będę jadła trawę..
    Mi udało się wizyte przełożyć na jutro, zobaczymy co powie lekarz. Teraz już wiem, ze to nie przez spadki ciśnienia zasypialam bez ostrzeżenia, a przez cukier :|

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Cześć Dziewczynki :) i ja się melduję po weekendzie
    Krasnalowa no widzę że wróciłaś do nas co mnie bardzo cieszy bo nie ukrywam że mi Ciebie brakowało :) w kupie będzie nam raźniej
    Dzisiaj miałam OGTT i załapałam się na graniczny wynik :/ więc dostałam receptę na glukometr i muszę mierzyć 4 razy dziennie cukier a za tydzień do kontroli :/ a zgagi takiej dostałam dzisiaj po tej glukozie jak nigdy i trzyma mnie do teraz :/
    Mozesz podać wyniki swoich pomiarów? Ja walczyłam z tym żeby nie puścić pawia, a po powrocie do domu zasnelam na prawie 3 godziny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Mam coś podobnego,czasem bardziej lub mniej intensywne
    Nie boli,nie piecze,nic się z tym nie dzieje. Moze samo przejdzie ;) ?

U mnie to też jest takie jakby gorące. Byłam u lekarza i dostałam skierowanie na próby wątrobowe.

Mam też pytanie do dziewczyn którym puchną stopy a mianowicie czy też macie takie uczucie napięcia skóry? Jakby swędzenie, łaskotanie?

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    U mnie to też jest takie jakby gorące. Byłam u lekarza i dostałam skierowanie na próby wątrobowe.

Mam też pytanie do dziewczyn którym puchną stopy a mianowicie czy też macie takie uczucie napięcia skóry? Jakby swędzenie, łaskotanie?

Ja swędzenia/laskotania nie mam, ale skóra jest napięta mocno i jak się dotyka to czuć że naciągnięta.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:

Ja zrobiłam próby wątrobowe i wyszły ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 18:54

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A robiłaś kwasy żółciowe? bo zastanawiam sie czy zrobić we własnym zakresie bo na skierowaniu tego nie ma...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwasy żółciowe sa diagnostyka ku cholestazie. Ja bym ci poleciła najpierw zrobić próby i zobaczyć wyniki.

• evitkagg85 Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

U mnie OGTT 87/205/128 czyli dość dziwne, nie znalazłam ani jednego opisu takiego wyniku. Niby rano i po 2h ok ale pomiędzy szybuje w górę ... na tyle niejednoznaczne ze niby jeszcze nie alarm ale tak być nie powinno => dostałam juz glukometr od położnej pracującej w laboratorium i pogadanke o diecie. Przy takich atrakcjach chyba będę odliczala każdy dzień do 40 tygodnia.

Oby nie miało to wpływu na małego brykacza!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 19:35

7u22sek2ss7p1b9p.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cziqitka89 wrote:
    A my dziś o 18 mamy pierwsze zajęcia w szkole rodzenia. Ciekawa jestem jak to będzie wyglądać. Sczerze mówiąc to już mi się nie chce z domu wychodzić, bo od rano sporo chodzenia plus upał i jak wróciłam do oczywiście nogi spuchnięte :/ Ale ciśnienie mam ok, w moczu też nic nie wyszło więc to pewnie przez te temperatury. Kupiłam sobie krem na opuchnięte nogi z Bielendy i póki co testuje. Jak znacie jakieś fajne żele na opuchnięte nogi, które można stosować w ciąży to polećcie proszę ;) A no i udało mi się kupić 3 zestawy tych body kopertowych z Lidla i dwa sweterki zapinane dla Erniego ale musiałam odwiedzić aż 3 Lidle, bo tak poprzebierane było :P Chciałam sobie kupić jakąś luźną sukienkę ale już nic nie było. A Wy gdzie kupujecie letnie sukienki w rozsądnej cenie?
    W ciuchu :D Ciekawe czy ten krem Bielendy nie ma składników zakazanych w ciąży. Ja bez bloga Srokao już nic nie kupuję. Wszystkie kosmetyki oddam koleżance, niektóre poszły do kosza. Teraz już pół wypłaty wydałam na naturalne kosmetyki :D Żałuję, że tak późno ale lepiej późno niż wcale. Codziennie czytam tego jej bloga po kilka godzin i sama już jestem w stanie ocenić czy dany produkt ma ok skład.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 19:39

klz9df9hvltz8vcc.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitka nawet jedno przekroczona wartosc to cukrzyca ciazowa.Po 1h jest norma 180,moze uda Ci sie zbić dietą.Ja tez dostałąm skierowanie do diabetologa :(

Dzis po wizycie ,Mała ma 725 g i wszystko ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 19:39

Natalia1984, Mum2b, evitkagg85, Angel1988, Izabelle, ola_g89, susełek, Left_ie lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbiera się spore grono słodkich mamusiek. Oj będzie kłucie :|:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę w czwartek. Wolałabym nie mieć oczywiście cukrzycy ale jeśli bedzie pech to chociaż nie będę jadła tyle i tyła tyle. Zawsze coś na plus hehe.

Natalia1984, kasia1518 lubią tę wiadomość

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sobote idę na badanie.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie OGTT wyszło dzisiaj 92/175/121 i to 92 złapało mnie na granicy. Więc glukometr na tydzień idzie w ruch i zbijamy dietą. Chociaż zastanawiam się czy ja wczoraj czasem czegoś nie pożarłam co mi dzisiaj podniosło ten cukier :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 20:11

f2w33e3k8kpk8877.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z mam stosowała myjki bambusowe zamiast wilgotnych chusteczek?

klz9df9hvltz8vcc.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie strach gdzies wychodzic, moje dziecko w tym sezonie mialo juz 9 kleszczy,a dzisiaj mi sie wbil :/ na szczescie poczulam, bo zaswedzialo i nie byl dluzej niz 10 min to moze nic mi nie bedzie :/

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
‹‹ 780 781 782 783 784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ