WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jejku czytam te Wasze wyniki z krzywej i sama aż się boję iść na to badanie- myślę że ok 15 czerwca się wybiorę, a jestem przekonana że dołączę do słodkich mamusiek- miło się zaskoczę jak będzie ok. Uwielbiam slodkie i moja glukoza zawsze była w tej górnej granicy ok 86-100.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 20:47
kasia1518
-
nick nieaktualny
-
U mnie było 83-142-99. Położna trochę kręciła nosem na wynik po 1h, że mógłby być niższy ale ogólnie uważam, że wynik ok:)
-
nick nieaktualny
-
Ja do tej pory nie miałam żadnych problemów z poziomem cukru, ale widać ze ciąża rządzi się swoimi prawami...
Samo mierzenie glukometrem i klucie wcale nie jest takie straszne. Dziś już 3 uklucia, po posiłkach 117 i 93 a u położnej nawet 75 wiec kazała się szybko najeść.
Na forum słodkich nam wyczytałam ze cukier staje się bardziej kłopotliwy do utrzymania im bardziej ciąża jest zaawansowana a dziecko większe. Wyzwania dopiero przed nami. -
nick nieaktualnykasia1518 wrote:Jejku czytam te Wasze wyniki z krzywej i sama aż się boję iść na to badanie- myślę że ok 15 czerwca się wybiorę, a jestem przekonana że dołączę do słodkich mamusiek- miło się zaskoczę jak będzie ok. Uwielbiam slodkie i moja glukoza zawsze była w tej górnej granicy ok 86-100.
-
nick nieaktualnyMum2b wrote:A miala ktoras z Was zrobioną wcześniej krzywą cukrową gdzie cukier spadał po zażyciu glukozy? Ja tak miałam i ciekawa jestem jak teraz cukier sie zachowa.
Ja nie miałam krzywej ale jak zaczęły mi się kiedyś bóle głowy miałam glukoze po śniadaniu 70 a po kroplowce glukozy 55. To był czad.Krasnalowa1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nie wiem kiedy w koncu zrobie to badanie. Miałam isc w tym tygodniu, a leżę w szpitalu. Wczoraj wieczorem na obchodzie byl jakis inny lekarz mówił, ze w sumie ja nic nie moge zrobic bo na to nie ma lekarstwa. Jedynie dużo leżenia na lewym boku, duzo pic, ale tak naprawde nie ma zadnego lekarstwa na to. Albo dzidziuś bedzie rosl albo coraz bardziej odbiegal. Nie cierpie juz chodzic na te usg. Jak po raz kolejny widze, ze coraz mniej urosla
-
Krasnalowa Twoja historia na pewno dobrze sie skonczy, trzymam mocno kciuki zeby na kolejnym usg dziewczynka podgonila i zebys byla spokojna.
Kolejny gorący dzien sie zapowiada. My jeszcze na poddaszu i bez klimy wiec jest hardcore.mam nadzieje, spakowac dzis kilka rzeczy do przewiezienia zeby ubywo
Wzielam euthyrox i czekam pol godziny zebyc moc cos zjesc i zastanawiam sie jak na badaniu krzywej w pt wytrzymam, skoro już mnie skreca z gloduAntoś
-
Krasnalowa, sprawdziłam skład Prenatalu duo. Niestety, moim zdaniem kwas foliowy jest mieszany,a bardzo ważna witamina B6 jest w zwykłej,nieorzyswajalnej dla Ciebie formie. Gdyby to byl super preparat,to moja lekarka, specjalista w prowadzeniu ciąż z mutacjami,by go polecała na prawo i lewo.
Zrobisz co chcesz,ale ja bym tego nie btała,można wszystko osobno brać. Taki mały szczegół,a może wpływać na dziecko. -
nick nieaktualny