X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla i co Twoje koty juz nie drapia i nie miauczą w nocy do sypialni? Ja mam kotke ,co prawda juz starsza 6-letnią,ale jest tak przyzwyczajona ze jest otwarta sypialnia,ze nie wiem jak to ogarnąc

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Dziewczyny jak macie wiedzę na temat zwierzątek. Miałam plan na wiosnę kupić w końcu upragnionego Maltańczyka. Ciąża zweryfikowala mi plan. Bałam się ze mogę np. Być w szpitalu a męża czesto nie ma. Czy jeśli bym zdecydowala się na psinke na wiosnę przyszła to nie bedzie to kolidowalo z maluszkiem? W sensie szczenię i 6 miesięczne dziecko...czy odczekać jeszcze z rok...
    Wszystko zalezy od tego jak jesteś zorganizowana, to psiak małej rasy, moje koty ważą więcej ale spacerów wymaga tak samo jak pies dużej rasy. Jesli nie będziesz w stanie 3 razy w ciągu dnia niezaleznie od pogody zorganizować sie chociaz na 15 minutowy spacer z psem i dzieckiem to daruj sobie. Zbyt wiele takich skrzywdzonych zwierzaków przewija się przez w najlepszym wypadku domy tymczasowe, fundacje i okropne schroniska. Ludzie nie zdają sobie sprawy ze skali problemu. Teraz np jest wysyp szczeniąt i kociąt, które umierają w okropnych meczarniach bo ludzie nie kastruja/sterylizuja zwierząt. Jeśli jednak jesteś pewna, że ogarniesz wszystkie obowiązki to psa kup z hodowli a nie pseudohodowli. Osoba prowadząca prawdziwą hodowlę bez problemu wpuści Cię na cały teran, a nie wyznaczony tylko punkt, każdy pies ma rodowód dostępny do razu a nie teksty typu "dosle pani" itp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cziqitka89 wrote:
    O to super, wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, bo pomoc bardzo się przyda :) Jak masz namiary na jakieś fajne stronki jak przygotować zwierzaka na nowego członka rodziny to chętnie poczytam, bo póki co trochę poczytałam, ale nie wiem jak się za to zabrać. Nasz Dżeki jest niestety nauczony, że to on jest zawsze w centrum uwagi, a jednak ta uwaga bedzie na początku głównie skierowana na Maluszka i obawiam się, że bedzie mu ciężko się przyzwyczaić...
    Ooo mój tez nazywał się Dzekus, odszedł 2 lata temu w wieku 17 lat, ukradlam go z podwórka meneli jak miał kilka miesięcy bo robili z nim okropne rzeczy. Psiaka można z powodzeniem włączyć w opiekę nad maluszkiem. Np podczas kąpieli, przebierania pozwolić żeby psiak obserwował i mówić do niego co teraz się robi, jak się myje dzidzie a z niego taki grzeczny piesek, wręczyć smaczek żeby miał dobre skojarzenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Camilla i co Twoje koty juz nie drapia i nie miauczą w nocy do sypialni? Ja mam kotke ,co prawda juz starsza 6-letnią,ale jest tak przyzwyczajona ze jest otwarta sypialnia,ze nie wiem jak to ogarnąc
    Przychodzą dopiero po 6 rano bo michy i brzuszki puste, ale czekają grzecznie pod drzwiami. Nasz najstarszy ma 13 lat i też się nauczył. Koty warto żeby były chociaz dwa.

promyczek 39 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia jeszcze jedna bardzo ważna sprawa, szczenięta tak samo jak dzieci cierpią gdy rosną im ząbki, dlatego gryzą wszystko i wszystkich bez przerwy. Dziecko też w 100% nie raz chapnie swoimi jak szpileczki ząbkami. I jeśli mialabys robić z tego tragedię i kombinować co zrobić z psem to nie zdecyduj się na zwierzaka. Chyba, ze później gdy dziecko bedzie miało 5-7 lat.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem po wizycie. Eryk ładnie się rozwija ma 879 g. Niestety obrócił się nogami do góry i nie pokazał twarzyczki. Zrobił nurka.
    Jeśli chodzi o moja krzywa cukrowa to lekarz potwierdził cukrzyce ciążowa i mam umówić się do diabetologa. Narazie zaczńiemy od diety i badania glukozy glukometrem. Jak to ńie zadziała trzeba będzie zastosować drastyczńiejsze środki :)

ola_g89, kasia1518, Angel1988, Izabelle, cziqitka89, Natalia1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Hej jestem po wizycie. Eryk ładnie się rozwija ma 879 g. Niestety obrócił się nogami do góry i nie pokazał twarzyczki. Zrobił nurka.
    Jeśli chodzi o moja krzywa cukrowa to lekarz potwierdził cukrzyce ciążowa i mam umówić się do diabetologa. Narazie zaczńiemy od diety i badania glukozy glukometrem. Jak to ńie zadziała trzeba będzie zastosować drastyczńiejsze środki :)
    Super, że z synkiem wszystko dobrze. Nasz synek od kilku tygodni jest skierowany głową do dołu. Ja niestety na wizyte u diabetologa mam czekać aż dwa tygodnie mimo, ze ustawa "za życiem" gwarantuje co innego. Sama jutro kupie glukometr żeby nie czekać bezczynnie do wizyty. A ta dieta to będzie koszmar, dziś na mieście co chwile buda z lodami albo goframi, mąż jadł a mi płakać się chciało :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Mój też twarzyczke zasłania za to siurka eksponuje hehe

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Przy cholestazie to jest i 500... Ja jestem słabym doradca bo dla mnie alat i aspat poniżej 100 jest dobrym wynikiem i cieszę się ja i moi lekarze. Cholestazy póki co nie mam. Także przy 50 to bym cieszyła się że norma a nie przejmowala sie ze było 20 a jest 50.

To mnie trochę pocieszylas. Dziś koleżanka położna mówiła mi że przy cholestazie to jest kilkakrotnie większe ALT I że to normalne że w ciąży jest ten wskaźnik wyższy niż normalnie.

A bierzesz jakieś leki żeby obniżyć to ALT?

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Dzisiaj dostałam wyniki prób wątrobowych i ALT mam 31 przy normach 5-41. Ale robiłam to badanie też 5 tygodni temu jak swędziało mnie całe ciało i mam wynik 38 przy normach 10-31 (inne laboratorium).

Bierzesz może heparyne? Bo ktoś mi już tu pisał a lekarz potwierdził, że ona lubi podwyższać wynik :)

Nie, nie biorę heparyny. Ogólnie przed ciąża nie miałam żadnych mutacji sprawdzanych.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    To mnie trochę pocieszylas. Dziś koleżanka położna mówiła mi że przy cholestazie to jest kilkakrotnie większe ALT I że to normalne że w ciąży jest ten wskaźnik wyższy niż normalnie.

A bierzesz jakieś leki żeby obniżyć to ALT?

U mnie jest skomplikowana sytuacja. Mam rzadką nieuleczalna chorobę i u mnie nie da się nic zrobić. Ale wiem że dziewczyny przy lekkich zaburzeniach aspat alat ggtp biorą essentiale forte i dieta watrobowa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży to wszystko jest dziwne. Cholestaza to przede wszystkim oprócz kwasów żółciowych to bilirubina.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Super, że z synkiem wszystko dobrze. Nasz synek od kilku tygodni jest skierowany głową do dołu. Ja niestety na wizyte u diabetologa mam czekać aż dwa tygodnie mimo, ze ustawa "za życiem" gwarantuje co innego. Sama jutro kupie glukometr żeby nie czekać bezczynnie do wizyty. A ta dieta to będzie koszmar, dziś na mieście co chwile buda z lodami albo goframi, mąż jadł a mi płakać się chciało :P
    Super, ze z Wami wszystko ok. Ja mam jutro wizytę i zobaczymy co gin powie na wyniki. Najwyżej będziemy walczyc dietą.

Camilla13 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie witam Was w III trymestrze i 7 miesiącu, aż wierzyć się nie chce ;)

Dziś czeka mnie dzień beksy. Zakończenie przedszkola :( Zaraz z Młodym musimy się wystroić i ruszamy w drogę.

Koleżanka dzwoniła,żebym podjechała po kilka worków ciuchów po jej córce. Nie mogę się doczekać aż będę przeglądała te skarby :)

Mum2b, Angel1988, ola_g89, Asiaf, kasia1518, cziqitka89, promyczek 39, Natalia1984, susełek, Camilla13, Marrgoo lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedawno się dowiadywalysmy, ze jesteśmy w ciąży, a tu już III trymestr! Gratulacje! :)
    I powodzenia w dniu beksy :D ciąża nie pomoże z tym walczyć. Ja ostatnio popłakałam się na... komunii :D

Miłego dnia dziewczyny! :)

Asiaf, Angel1988, Natalia1984, Izabelle lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh 3 trymestr :) dziś rozpoczynam 27tc i urlop 3 tyg. Więc nie ma nic piękniejszego w tym momencie jak cieszyć się wszystkim w wolne dni ;)

ola_g89, kasia1518, Asiaf, Angel1988, Natalia1984, Izabelle lubią tę wiadomość

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się własnie na zajęcia ze szkoły rodzenia, w centrum położniczym, wybrałam 2 tematy: poród aktywny i świadomy; pielęgnacja noworodka, 4 pozostałe odpuszczam. mam nadzieję, że będzie warto . Zajęcia w 2 pierwsze nd lipca przez 2,5 godz.

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Wrocławia jakie szkoły rodzenia polecacie?

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka chodziła do Centrum Rodzicielstwa i Bliskości i poleca, ale tylko jeśli jesteś nastawiona na poród SN. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Oficjalnie witam Was w III trymestrze i 7 miesiącu, aż wierzyć się nie chce ;)

Dziś czeka mnie dzień beksy. Zakończenie przedszkola :( Zaraz z Młodym musimy się wystroić i ruszamy w drogę.

Koleżanka dzwoniła,żebym podjechała po kilka worków ciuchów po jej córce. Nie mogę się doczekać aż będę przeglądała te skarby :)

Gratuluje. Tylko nie wiem czemu ja widzę na Twoim suwaczki 23 tc

Izabelle lubi tę wiadomość

‹‹ 788 789 790 791 792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ