WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny czy Wasi lekarze podają Wam ilość wód płodowych za pomocą tego współczynnika AFI? Trochę się martwię bo mój na wydrukuje z USG zawsze tylko pisze ,, ilość wód płodowych w normie" ale tego współczynnika nie podaje ;/ Pewnie niepotrzebnie latam ale wolę Was zapytac.
-
veritaserum wrote:Dziewczyny czy Wasi lekarze podają Wam ilość wód płodowych za pomocą tego współczynnika AFI? Trochę się martwię bo mój na wydrukuje z USG zawsze tylko pisze ,, ilość wód płodowych w normie" ale tego współczynnika nie podaje ;/ Pewnie niepotrzebnie latam ale wolę Was zapytac.
Kiedy zamawiacie wózek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 20:39
-
nick nieaktualnyMi chyba mówi że w normie. Miałam ilość tylko na badaniach tych u innego lekarza na usg genetycznym i 2 trymestru.
Byłam dzisiaj u osteopaty/ fizjoterapeuty. Mój mąż do niego chodził i poszłam również bo nasila mi się ból ledzwi i barku. Przez godzinę mocno zmasakrowal moj jeden posladek i udo. Bardzooo bolało.. Ale wstałam z ulga. Teraz sie nasila ból. Ale tak ma być. Mówił ze kobiety się boja w ciąży a bardzo poleca żebym nawet sobie poczytała o osteopatii w ciąży. Mówił że maluszek też wtedy jest zrelaksowany. No zobaczymy jak będzie ale czuje sie odprezona. -
nick nieaktualnyMycha321 wrote:Dziewczyny czy któraś nosi może te biustonosze sportowe i może jakiś dobry polecić? Chodzi mi o to żeby w miarę trzymał wszystko na miejscu i nie robił takich klapciochów. Ostatnio na badaniu glukozy było kilka brzuchatek i zaraz było widać która ma sportowy biustonosz albo i nie ma nic
Ja właśnie wykopałam gdzieś w szafce jakieś takie moje stare sportowe zwyklaki i po domu mogą być ale żeby wyjść z domu to już sie nie nadają bo jeden cycek pod jedną pachą a drugi pod drugą i do tego kładą się na brzuchu
Na stronie H&M widzialam że mają ale czy to się nadaje? -
nick nieaktualny
-
veritaserum wrote:Dziewczyny czy Wasi lekarze podają Wam ilość wód płodowych za pomocą tego współczynnika AFI? Trochę się martwię bo mój na wydrukuje z USG zawsze tylko pisze ,, ilość wód płodowych w normie" ale tego współczynnika nie podaje ;/ Pewnie niepotrzebnie latam ale wolę Was zapytac.
ale pewnie lada moment zaczną sprawdzać.
Natalia - wózek najpóźniej w połowie lipca. Facet w bobowózkach doradził, że na spokojnie wystarczy. Mimo urlopów itd. Chociaż tak się zakochałam, że chyba jeszcze w czerwcu pójdziemy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa rozważam zakup łóżeczka koniec czerwca/ początek lipca. Choć już nie prżez sklep ale przez internet. W sklepie czeka się od 2 do 6 tygodni. A jak to jest prżez internet ? Chyba szybciej? Wybraliśmy najprostsze łóżeczko drewniane Radek X. Żeby było łatwo go przenieść, prźesunac. A wy już kupiliście łóżeczka .? A i materacyk Hevea lateksowy- kokosowy
podobno bardzo dobre sa materace z tej firmy.
-
nick nieaktualny
-
susełek wrote:Ja rozważam zakup łóżeczka koniec czerwca/ początek lipca. Choć już nie prżez sklep ale przez internet. W sklepie czeka się od 2 do 6 tygodni. A jak to jest prżez internet ? Chyba szybciej? Wybraliśmy najprostsze łóżeczko drewniane Radek X. Żeby było łatwo go przenieść, prźesunac. A wy już kupiliście łóżeczka .? A i materacyk Hevea lateksowy- kokosowy
podobno bardzo dobre sa materace z tej firmy.
http://allegro.pl/materac-lateks-pianka-120x60-10cm-gruby-premium-p-i7153430670.html#thumb/1
Łóżeczko Radek VIII albo z Bellamy model MaryLou - jest przepięknie proste, ale cena trochę gorzejCamilla13 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVeritaserum niech Ci Bozia w szybkim porodzie wynagrodzi
Co do ilości wód, to ja zawsze słyszę "ilość w normie"
Łóżeczka nie kupuje, bo mam po synku. Musialam jemu kupić "dla starszaka" bo bez sensu było kupować drugie szczebelkowe.
Wózek też mam po pierworodnym, gondolę uwielbiamrozkminiam tylko czy kupować dostawke i jaką. Starszak upodobał sobie drzemke w ciągu dnia w wózku na spacerze i trochę nie wiem jak to teraz rozwiązać...
Dziewczyny gdzie czujecie ruchu dzieci? Ja mam ciągle wrażenie, że za nisko, pierworodny o tej porze dawno kopał mnie po Żebrach... Trochę się martwię, że maly nadal będzie pośladkowo. Mało się rusza w porownaniu do starszego brata i trochę to dla mnie dziwne, jakoś mam fisia na tym punkcie,bo muszę się dobrze zrelaksować żeby dał o sobie znać -
frezyjciada wrote:Veritaserum niech Ci Bozia w szybkim porodzie wynagrodzi
Co do ilości wód, to ja zawsze słyszę "ilość w normie"
Łóżeczka nie kupuje, bo mam po synku. Musialam jemu kupić "dla starszaka" bo bez sensu było kupować drugie szczebelkowe.
Wózek też mam po pierworodnym, gondolę uwielbiamrozkminiam tylko czy kupować dostawke i jaką. Starszak upodobał sobie drzemke w ciągu dnia w wózku na spacerze i trochę nie wiem jak to teraz rozwiązać...
Dziewczyny gdzie czujecie ruchu dzieci? Ja mam ciągle wrażenie, że za nisko, pierworodny o tej porze dawno kopał mnie po Żebrach... Trochę się martwię, że maly nadal będzie pośladkowo. Mało się rusza w porownaniu do starszego brata i trochę to dla mnie dziwne, jakoś mam fisia na tym punkcie,bo muszę się dobrze zrelaksować żeby dał o sobie znać
To jak i ile i gdzie czujemy ruchy to widzimisie bobasa. Ja mam dni ze brzuch mi fakuje tak kopie ze filmy nagrywam a czasem mam takie dni ze wszystkie kopniaki ida gdzies w czasoprzestrzen czuje je wewnatrz gdzies w kiszkach takze wtedy nie ma szans by poczuc pod reka. Czasem mam tak ze czuje go az pod rana po cc tak nisko a czasem kopie praktycznie pod piersiamiwidocznie Twoj bobas sobie taka pozycje wybral ze kopie nisko we wnetrza :ad
17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
susełek wrote:I u mni tylko info ze wody płodowe w normie. Wózek od tygodnia stoi zapakowany w pudle w garażu. Trochę się pospieszyliśmy z zakupem:)
A ty Natalia1984 w końcu zdecydowałaś się na bebetto bresso? Widziałaś go na żywo ?
Ja czuję małą dosłownie wszędzie. Czasem w kilku miejscach jednocześnie. Czyli macha wszystkimi kończynami jak szalonaCzasem kopie mnie w pipkę, wrażenie mam takie jakby siedziała mi w pochwie. Już jutro znów zobaczymy nasz skarb na USG.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 22:06
-
86Monia wrote:Mi chyba mówi że w normie. Miałam ilość tylko na badaniach tych u innego lekarza na usg genetycznym i 2 trymestru.
Byłam dzisiaj u osteopaty/ fizjoterapeuty. Mój mąż do niego chodził i poszłam również bo nasila mi się ból ledzwi i barku. Przez godzinę mocno zmasakrowal moj jeden posladek i udo. Bardzooo bolało.. Ale wstałam z ulga. Teraz sie nasila ból. Ale tak ma być. Mówił ze kobiety się boja w ciąży a bardzo poleca żebym nawet sobie poczytała o osteopatii w ciąży. Mówił że maluszek też wtedy jest zrelaksowany. No zobaczymy jak będzie ale czuje sie odprezona. -
nick nieaktualnyhej dziewczyny melduje się po wizycie! A więc tak poszłam do zupełnie obcego lekarza, poleconego przez koleżankę. Powiedziałam mu, że martwią mnie rozbieżności w pomiarach szpitala i mojego lekarza zarówno jeśli chodzi o szyjkę (mój lekarz 3 cm/ szpital 4.5 cm) jak i o młodą (u mojego lekarza młodsza o 2 tygodnie wg daty OM). Lekarz powiedział żebym nic więcej mu nie mówiła żeby on się niczym nie sugerował, że zrobi swoje pomiary i zobaczymy. Zbadał mnie na fotelu powiedział, że z tej strony wszystko wygląda dobrze, następnie zmierzył mi szyjkę na USG. Wyszło 3,1 cm a więc prawie jak u mojego lekarza. Powiedział, że nie jest specjalnie długa ale wystarczająca i najważniejsze, że nie rozwiera się od strony wewnętrznej. Następnie przeszedł do pomiarów Hanki. Waga wyszła 905 g, najmniejsza jest główka - 1 tydzień. Reszta mniejsza o 2/3 dni. Powiedział, że na tym etapie ciąży nie ma co sugerować się pomiarami bo dziecko bardzo różnie rośnie i dopiero po 32 tygodniu można do tego przykładać jakąś wagę. Powiedział, że ma pacjentkę której główka jest mniejsza o 3 tyg. ale on jej tego nie mówi bo to nie ma na tym etapie żadnego znaczenia medycznego. Wytłumaczył ,że różnice w pomiarach zależą od sprzętu i ręki. Dodał, że on sam badając tą samą pacjentkę na dwóch różnych sprzętach ma dwa odbiegające od siebie wyniki (w tym samym dniu). Na koniec poprosił o kartę ciąży i jak zobaczył kto jest moim lekarzem to się uśmiechnął i powiedział, że przyszłam podważyć pomiary najlepszego ultrasonograficzny we Wrocławiu. Powiedział, że mam wierzyć mojemu lekarzowi bo jest bardzo dobry i jeśli mój lekarz nie wypatrzy jakiejś anomalii to nikt w mieście tego nie zrobi. Zalecił oszczędny tryb życia i kontrolę szyjki bo mimo wszystko nie jest to szyjka idealna.
Jestem już spokojna i tak jak powiedział muszę ufać swojemu lekarzowi
Veritaserum, mój lekarz zawsze mówi mi tylko ilość wód płodowych w normie bo on ocenia to na oko. Ale ten zmierzył i mam podany ten współczynnik co mówiłaś jako 10 cm
Mam nadzieje, że komuś będzie chciało się to czytaćkasia1518, Angel1988, Natalia1984, Camilla13, ola_g89, Asiaf, Izabelle, cziqitka89, veritaserum, JustynaG lubią tę wiadomość