WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczelyscie juz cwiczenia oddechowe?
    Na ostatnich zajeciach w szkole rodzenia polozna pokazywala co i jak. Teraz jak tak oddycham mala zaczyna mocniej kopac ^^ pokladam w oddychanii duza nadzieje na mniejszy bol i szybszy porod ^^

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasi lekarze podają Wam ilość wód płodowych za pomocą tego współczynnika AFI? Trochę się martwię bo mój na wydrukuje z USG zawsze tylko pisze ,, ilość wód płodowych w normie" ale tego współczynnika nie podaje ;/ Pewnie niepotrzebnie latam ale wolę Was zapytac.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny czy Wasi lekarze podają Wam ilość wód płodowych za pomocą tego współczynnika AFI? Trochę się martwię bo mój na wydrukuje z USG zawsze tylko pisze ,, ilość wód płodowych w normie" ale tego współczynnika nie podaje ;/ Pewnie niepotrzebnie latam ale wolę Was zapytac.
    U mnie też napisane, że ilość wód płodowych w normie. Idę jutro na USG, może powie coś więcej.
    Kiedy zamawiacie wózek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 20:39

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chyba mówi że w normie. Miałam ilość tylko na badaniach tych u innego lekarza na usg genetycznym i 2 trymestru.

Byłam dzisiaj u osteopaty/ fizjoterapeuty. Mój mąż do niego chodził i poszłam również bo nasila mi się ból ledzwi i barku. Przez godzinę mocno zmasakrowal moj jeden posladek i udo. Bardzooo bolało.. Ale wstałam z ulga. Teraz sie nasila ból. Ale tak ma być. Mówił ze kobiety się boja w ciąży a bardzo poleca żebym nawet sobie poczytała o osteopatii w ciąży. Mówił że maluszek też wtedy jest zrelaksowany. No zobaczymy jak będzie ale czuje sie odprezona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Dziewczyny czy któraś nosi może te biustonosze sportowe i może jakiś dobry polecić? Chodzi mi o to żeby w miarę trzymał wszystko na miejscu i nie robił takich klapciochów. Ostatnio na badaniu glukozy było kilka brzuchatek i zaraz było widać która ma sportowy biustonosz albo i nie ma nic :/ Ja właśnie wykopałam gdzieś w szafce jakieś takie moje stare sportowe zwyklaki i po domu mogą być ale żeby wyjść z domu to już sie nie nadają bo jeden cycek pod jedną pachą a drugi pod drugą i do tego kładą się na brzuchu :/
    Na stronie H&M widzialam że mają ale czy to się nadaje?
    Nie noś tego, deformujesz w ten sposob piersi, będą wyglądać okropnie po ciąży i okresie karmienia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    U mnie też napisane, że ilość wód płodowych w normie. Idę jutro na USG, może powie coś więcej.
    Kiedy zamawiacie wózek?
    U mnie tez info że w normie. My wózek mamy w domu od 2 tygodni albo nawet dłużej :P

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Jeszcze nie mierzył. Mam tylko info, że w normie. Nawet na prenatalnych i połówkowych miałam napisane, że w normie. Wskaźników nie było :) ale pewnie lada moment zaczną sprawdzać.

Natalia - wózek najpóźniej w połowie lipca. Facet w bobowózkach doradził, że na spokojnie wystarczy. Mimo urlopów itd. Chociaż tak się zakochałam, że chyba jeszcze w czerwcu pójdziemy :D

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mni tylko info ze wody płodowe w normie. Wózek od tygodnia stoi zapakowany w pudle w garażu. Trochę się pospieszyliśmy z zakupem:)
    A ty Natalia1984 w końcu zdecydowałaś się na bebetto bresso? Widziałaś go na żywo ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Gdzieś teraz wyczytałam, że mniej więcj od 30 tyg robi się to regularnie ;)

Co do wózka my zamawiamy w lipcu jakoś na początku ;)

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej niż wózka nie mogę się doczekać szafy i łóżeczka. Chciałabym już poprać i poprasować te ubranka... Ale muszę poczekać. 18.06. zaczynamy remont, a później już będę szaleć :D

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozważam zakup łóżeczka koniec czerwca/ początek lipca. Choć już nie prżez sklep ale przez internet. W sklepie czeka się od 2 do 6 tygodni. A jak to jest prżez internet ? Chyba szybciej? Wybraliśmy najprostsze łóżeczko drewniane Radek X. Żeby było łatwo go przenieść, prźesunac. A wy już kupiliście łóżeczka .? A i materacyk Hevea lateksowy- kokosowy :) podobno bardzo dobre sa materace z tej firmy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje na poczatek dostawke drewniana 90 na 40(55)chyba Filip e mebluś.

• ola_g89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Ja rozważam zakup łóżeczka koniec czerwca/ początek lipca. Choć już nie prżez sklep ale przez internet. W sklepie czeka się od 2 do 6 tygodni. A jak to jest prżez internet ? Chyba szybciej? Wybraliśmy najprostsze łóżeczko drewniane Radek X. Żeby było łatwo go przenieść, prźesunac. A wy już kupiliście łóżeczka .? A i materacyk Hevea lateksowy- kokosowy :) podobno bardzo dobre sa materace z tej firmy.
    Jeśli chodzi o materace to na allegro jest sprzedawca, który ma dokładnie takie same materace, jak Hevea - nawet procentowo skład jest identyczny, a są dużo tańsze. Przyjaciółka rodzi w czerwcu i zamówiła z neta. Jest bardzo zadowolona. Podrzucam linka może kogoś zainteresuje:
    http://allegro.pl/materac-lateks-pianka-120x60-10cm-gruby-premium-p-i7153430670.html#thumb/1

Łóżeczko Radek VIII albo z Bellamy model MaryLou - jest przepięknie proste, ale cena trochę gorzej :)

Camilla13 lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • kasia1518 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to ilości płynu owodniowego to u mnie też tylko napisane że ilość prawidłowa.

My planujemy czerwiec/lipiec kupić wózek, łóżeczko i komode z przewijakiem- tak żeby małej zrobić kącik w naszej sypialni.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nam wczoraj przyszlo lozeczko. W sumie mamy juz wszystko zostal tylko wozek. Ale to dopiero gdzies w sierpniu :)

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum niech Ci Bozia w szybkim porodzie wynagrodzi ;)

Co do ilości wód, to ja zawsze słyszę "ilość w normie"
    Łóżeczka nie kupuje, bo mam po synku. Musialam jemu kupić "dla starszaka" bo bez sensu było kupować drugie szczebelkowe.
    Wózek też mam po pierworodnym, gondolę uwielbiam :) rozkminiam tylko czy kupować dostawke i jaką. Starszak upodobał sobie drzemke w ciągu dnia w wózku na spacerze i trochę nie wiem jak to teraz rozwiązać...

Dziewczyny gdzie czujecie ruchu dzieci? Ja mam ciągle wrażenie, że za nisko, pierworodny o tej porze dawno kopał mnie po Żebrach... Trochę się martwię, że maly nadal będzie pośladkowo. Mało się rusza w porownaniu do starszego brata i trochę to dla mnie dziwne, jakoś mam fisia na tym punkcie,bo muszę się dobrze zrelaksować żeby dał o sobie znać

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Veritaserum niech Ci Bozia w szybkim porodzie wynagrodzi ;)

Co do ilości wód, to ja zawsze słyszę "ilość w normie"
    Łóżeczka nie kupuje, bo mam po synku. Musialam jemu kupić "dla starszaka" bo bez sensu było kupować drugie szczebelkowe.
    Wózek też mam po pierworodnym, gondolę uwielbiam :) rozkminiam tylko czy kupować dostawke i jaką. Starszak upodobał sobie drzemke w ciągu dnia w wózku na spacerze i trochę nie wiem jak to teraz rozwiązać...

Dziewczyny gdzie czujecie ruchu dzieci? Ja mam ciągle wrażenie, że za nisko, pierworodny o tej porze dawno kopał mnie po Żebrach... Trochę się martwię, że maly nadal będzie pośladkowo. Mało się rusza w porownaniu do starszego brata i trochę to dla mnie dziwne, jakoś mam fisia na tym punkcie,bo muszę się dobrze zrelaksować żeby dał o sobie znać

To jak i ile i gdzie czujemy ruchy to widzimisie bobasa. Ja mam dni ze brzuch mi fakuje tak kopie ze filmy nagrywam a czasem mam takie dni ze wszystkie kopniaki ida gdzies w czasoprzestrzen czuje je wewnatrz gdzies w kiszkach takze wtedy nie ma szans by poczuc pod reka. Czasem mam tak ze czuje go az pod rana po cc tak nisko a czasem kopie praktycznie pod piersiami :D widocznie Twoj bobas sobie taka pozycje wybral ze kopie nisko we wnetrza :ad

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    I u mni tylko info ze wody płodowe w normie. Wózek od tygodnia stoi zapakowany w pudle w garażu. Trochę się pospieszyliśmy z zakupem:)
    A ty Natalia1984 w końcu zdecydowałaś się na bebetto bresso? Widziałaś go na żywo ?
    Tak, kupujemy Bebetto Bresso, udało mi się znaleźć przez neta za 1739 zł z darmową wysyłką. Nie widziałam go właśnie nigdzie na żywo. Wybiorę się może za tydzień, dwa do Krasnegostawu obejrzeć bo mają tam na stanie te wózki.
    Ja czuję małą dosłownie wszędzie. Czasem w kilku miejscach jednocześnie. Czyli macha wszystkimi kończynami jak szalona :P Czasem kopie mnie w pipkę, wrażenie mam takie jakby siedziała mi w pochwie. Już jutro znów zobaczymy nasz skarb na USG.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 22:06

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Mi chyba mówi że w normie. Miałam ilość tylko na badaniach tych u innego lekarza na usg genetycznym i 2 trymestru.

Byłam dzisiaj u osteopaty/ fizjoterapeuty. Mój mąż do niego chodził i poszłam również bo nasila mi się ból ledzwi i barku. Przez godzinę mocno zmasakrowal moj jeden posladek i udo. Bardzooo bolało.. Ale wstałam z ulga. Teraz sie nasila ból. Ale tak ma być. Mówił ze kobiety się boja w ciąży a bardzo poleca żebym nawet sobie poczytała o osteopatii w ciąży. Mówił że maluszek też wtedy jest zrelaksowany. No zobaczymy jak będzie ale czuje sie odprezona.
    Mnie tak lędźwie bolą, że też coraz bardziej zastanawiam się czy nie skorzystać z pomocy.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny melduje się po wizycie! A więc tak poszłam do zupełnie obcego lekarza, poleconego przez koleżankę. Powiedziałam mu, że martwią mnie rozbieżności w pomiarach szpitala i mojego lekarza zarówno jeśli chodzi o szyjkę (mój lekarz 3 cm/ szpital 4.5 cm) jak i o młodą (u mojego lekarza młodsza o 2 tygodnie wg daty OM). Lekarz powiedział żebym nic więcej mu nie mówiła żeby on się niczym nie sugerował, że zrobi swoje pomiary i zobaczymy. Zbadał mnie na fotelu powiedział, że z tej strony wszystko wygląda dobrze, następnie zmierzył mi szyjkę na USG. Wyszło 3,1 cm a więc prawie jak u mojego lekarza. Powiedział, że nie jest specjalnie długa ale wystarczająca i najważniejsze, że nie rozwiera się od strony wewnętrznej. Następnie przeszedł do pomiarów Hanki. Waga wyszła 905 g, najmniejsza jest główka - 1 tydzień. Reszta mniejsza o 2/3 dni. Powiedział, że na tym etapie ciąży nie ma co sugerować się pomiarami bo dziecko bardzo różnie rośnie i dopiero po 32 tygodniu można do tego przykładać jakąś wagę. Powiedział, że ma pacjentkę której główka jest mniejsza o 3 tyg. ale on jej tego nie mówi bo to nie ma na tym etapie żadnego znaczenia medycznego. Wytłumaczył ,że różnice w pomiarach zależą od sprzętu i ręki. Dodał, że on sam badając tą samą pacjentkę na dwóch różnych sprzętach ma dwa odbiegające od siebie wyniki (w tym samym dniu). Na koniec poprosił o kartę ciąży i jak zobaczył kto jest moim lekarzem to się uśmiechnął i powiedział, że przyszłam podważyć pomiary najlepszego ultrasonograficzny we Wrocławiu. Powiedział, że mam wierzyć mojemu lekarzowi bo jest bardzo dobry i jeśli mój lekarz nie wypatrzy jakiejś anomalii to nikt w mieście tego nie zrobi. Zalecił oszczędny tryb życia i kontrolę szyjki bo mimo wszystko nie jest to szyjka idealna.

Jestem już spokojna i tak jak powiedział muszę ufać swojemu lekarzowi :)

Veritaserum, mój lekarz zawsze mówi mi tylko ilość wód płodowych w normie bo on ocenia to na oko. Ale ten zmierzył i mam podany ten współczynnik co mówiłaś jako 10 cm :)

Mam nadzieje, że komuś będzie chciało się to czytać :D

kasia1518, Angel1988, Natalia1984, Camilla13, ola_g89, Asiaf, Izabelle, cziqitka89, veritaserum, JustynaG lubią tę wiadomość

‹‹ 790 791 792 793 794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ