WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Wow Izabelle wysoko czujesz małą. Czy jest ktoś z Was kto czuje ruchy na wysokości pępka max? Moje dziecko ma głowę na wysokości pępka.
    No właśnie moja Mała ma głowę na wysokości pępka. Jsk się pręży,to robi się za mało miejsca na wszystko inne ;)

Mum2b lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Ja bym poważnie uważała. Tez po wypadku w zeszłym roku korzystałam z takich usług. Też słyszałam że musi boleć, po 4 zabiegu nie mogłam dojść na przystanek oddalony o 500 metrów. Do domu wniósł mnie sąsiad. W kolejnej dobie byłam już po rezonansie. Facet nie powinien był w ogóle mnie palcem dotknąć mając do wgladu tylko rtg. Doprowadził mnie do takiego stanu ze przez kolejne 6 tygodni nie mogłam chodzić, spać, jeść, myśleć. Teraz już wiem, że wszelkie bóle kręgosłupa i okolic powinny być najpierw dobrze zdiagnozowane.
    Dobry osteopata musi umieć diagnozować,czytać zdjęcia rtg i usg. Kilka lat korzystam z ich usług,to moi i męża koledzy. Nigdy mnie nic po wizycie nie bolało,czułam wielką ulgę. Ostatni raz byłam na początku ciąży z mega bólem kręgosłupa lędźwiowego i wyszłam po pół godzinie jak nowonarodzona.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Dobry osteopata musi umieć diagnozować,czytać zdjęcia rtg i usg. Kilka lat korzystam z ich usług,to moi i męża koledzy. Nigdy mnie nic po wizycie nie bolało,czułam wielką ulgę. Ostatni raz byłam na początku ciąży z mega bólem kręgosłupa lędźwiowego i wyszłam po pół godzinie jak nowonarodzona.
    Właśnie nic nigdy Cię po wizycie nie bolało, a mnie okropnie. Dopiero w szpitalu po rozmowie z neurochirurgami dowiedziałam się że rtg to za mało i dopiero rezonans pokazał skalę uszkodzenia i to w żadnym wypadku nie podlega leczeniu przez kogokolwiek niż neuro i neurochirurg plus odpowiednia rehabilitacja. A osoba do której trafiłam powinna była mnie poinformowac, że najpierw rezonans a dopiero później można działać dalej. Doszło w rezultacie do tego , że przez 3 miesiące brałam leki psychotropowe które są też blokerami bólu bo nie dało się żyć.

• linka220 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuję mała różnie Ale czasem kopnie wysoko tuż pod piersią np. hmm

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy tylko poniżej pępka, bo młody ułożony pośladkowo. Zrobił sobie trampolinę z mojego pęcherza niestety!
    Któraś tam coś pisała o bialych plamach na bieliźnie i noszeniu wkładek. Kochana wywal wkładki, tym bardziej teraz latem. Lepiej 3 razu dziennie zmienić bieliznę niż tam Grażynę parować. A wydzielina,ktora nie zostawia "skorupy" na majtasach jest PRAWIDLOWA! Mocz nie zostawi śladów, także luuuuz.
    Poczytaj mamaginekolog ostatnio coś o tym pisała, albo jakiś live był może... Nie pamiętam. Ale bądź co bądź wkładki to zło!

Natalia1984 lubi tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Właśnie nic nigdy Cię po wizycie nie bolało, a mnie okropnie. Dopiero w szpitalu po rozmowie z neurochirurgami dowiedziałam się że rtg to za mało i dopiero rezonans pokazał skalę uszkodzenia i to w żadnym wypadku nie podlega leczeniu przez kogokolwiek niż neuro i neurochirurg plus odpowiednia rehabilitacja. A osoba do której trafiłam powinna była mnie poinformowac, że najpierw rezonans a dopiero później można działać dalej. Doszło w rezultacie do tego , że przez 3 miesiące brałam leki psychotropowe które są też blokerami bólu bo nie dało się żyć.
    Często się zdarza,ze moi koledzy kierują na rezonans lub tomografię i współpracuja z lekarzami. Mam do nich spore zaufanie ;)

Jeśli chodzi o wkładki to wg mnie samo zlo. Wywaliłam,jest o niebo lepiej, a tak infekcja za infekcja. Noszę w torebce ze dwie pary majtek na przebranie i wszystko tam na dole ładnie oddycha ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku ciazy mialam co 2 tyg infekcje pochwy ale jakos od dlugiego czasu sie uspokoilo. Wkladek nigdy nie nosilam mimo ogromnej ilosci bialego sluzu, wolalam zmieniac czesto bielizne. Od jakis 3 mies sypiam bez majtek-polecam czuje sie wspaniale po takiej nocy. Chyba zostane juz tak na stale nie tylko na czas ciazy. A i moj maz jakis weselszy z tego powodu :)

Izabelle lubi tę wiadomość

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Ja na poczatku ciazy mialam co 2 tyg infekcje pochwy ale jakos od dlugiego czasu sie uspokoilo. Wkladek nigdy nie nosilam mimo ogromnej ilosci bialego sluzu, wolalam zmieniac czesto bielizne. Od jakis 3 mies sypiam bez majtek-polecam czuje sie wspaniale po takiej nocy. Chyba zostane juz tak na stale nie tylko na czas ciazy. A i moj maz jakis weselszy z tego powodu :)
    Wcześniej spałaś w majtkach?? :-O Po co? Ja od dziecka śpię bez :P

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy w życiuvw majtkach nie spalam. Zimą piżama,a jak jest ciepło to nauczyłam się sypiać w koszulach nocnych,których kiedyś szczerze nienawidziłam,tetaz inaczej sobie nie wyobtażam ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Wcześniej spałaś w majtkach?? :-O Po co? Ja od dziecka śpię bez :P
    Zaczelam spac w majtkach odkad maly zaczal przychodzic do nas rano do łóżka:D zawsze majtki i koszulka od piżamy a teraz kupilam sobie dluga koszule i wole bez gaci juz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 09:31

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dziecka bez majtek i też właśnie zimą w piżamie ze spodniami a kiedy jest ciepło to lekka koszulka nocna, bez majtek oczywiście :P

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Agatek_gagatek Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam się za kompletowanie wyprawki i z racji tego, że to moje pierwsze dziecko to czuję się trochę jak słoń w składzie porcelany ;) Pytanie zatem do bardzie doświadczonych lub bardziej wyedukowanych mam:
    1. do czego mogą się przydać chusteczki muślinowe 30x30 i czy warto w ogóle je kupować? (https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/229259/s/motherhood-chusteczki-muslinowe-bawelniane-drzewka-rozowe-30x30-cm-7-szt/)

A może lepiej kupić pieluchy tetrowe 70x80? (https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/198383/s/motherhood-pieluszki-tetrowe-rozowy-classics-70x80-cm-5-szt/)

2. czym kierować się przy wyborze wanienki? I przede wszystkim w jaki rozmiar się zaopatrzeć? Logika podpowiada mi jakieś 86-102 cm, bo potem dziecko jest już siedzące i większe i można kąpać je w zwykłej wannie... Jaki zatem optymalny rozmiar wybieracie? Chętnie poczytam wskazówki czym się kierować :)

3. czy zakup fotelika do wanny jest dobrym pomysłem? Na logikę wydaje się dobrym ułatwieniem życia, bo dziecko się nie wyślizgnie, a i główka stabilniejsze ma podparcie niż na ręku- no i rodzic ma dwie wolne ręce. Pytanie tylko czy dziecko nie marznie bardziej niż w takiej wanience?
    a) https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/350309/s/tega-baby-aqua-fotelik-do-kapieli-niebieski/
    b) https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/142242/s/smiki-fotelik-do-kapieli-niebieski/

Nie chciałabym nakupować zbędnych gadżetów, stąd prośba o pomoc :) Chętnie zakupię rzeczy przydatne i ułatwiające życie, więc jeśli macie jakieś wskazówki to piszcie :)

2017r. - puste jajo płodowe (10tc)
    2018r. - narodziny zdrowego bobaska
    2019r. - ciąża od 4.09.19r. wg OM, zakończona poronieniem w 11+1 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Ja ruchy tylko poniżej pępka, bo młody ułożony pośladkowo. Zrobił sobie trampolinę z mojego pęcherza niestety!
    Któraś tam coś pisała o bialych plamach na bieliźnie i noszeniu wkładek. Kochana wywal wkładki, tym bardziej teraz latem. Lepiej 3 razu dziennie zmienić bieliznę niż tam Grażynę parować. A wydzielina,ktora nie zostawia "skorupy" na majtasach jest PRAWIDLOWA! Mocz nie zostawi śladów, także luuuuz.
    Poczytaj mamaginekolog ostatnio coś o tym pisała, albo jakiś live był może... Nie pamiętam. Ale bądź co bądź wkładki to zło!
    Chciałam uściślić, ze wkładki to nosze jak wybieram się gdzieś na dłużej. Czyli ewentualnie weekend, bo teraz już siedzę na zwolnieniu. Także wietrze muszeleke ile wlezie. Siedzę w koszulce i majtkach.A na noc spodenki bez majtek także muszelka nie ma tak złe :) Tylko wlasńie częstotliwość zmiany bielizny mnie przeraża. Ale w sumie to jest w tym momencie żaden problem.
    Dziś w nocy się obudziłam bo wszystko mnie swedzialo. W poniedziałek lecę na badania. Jestem zdołowana. Bo jugz mam dietę glutenowo, cukrzycowa. I jeszcze to. Po za tym mutacje i codzienne zastrzyki. Boje się co ja przekaże Erykowi w genach. Przepra#zam ze narżekam ale mam dziś dola.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe w ten upał każdy ma doła. Ja nosiłam wkladki kurcze dzisiaj Ubralam same majtki i odrazu mokre. Też tak macie?

Agatek gagatek ja Ci nie pomogę moje pierwsze dziecko. Kupiłam wanienke z Ikea za 20 zł. Pieluszki mam glownie tetrowe zwykłe i z nadrukiem zamówiłam 3 pak muslinowych i jedna bambusowa. Aha i mam jakieś flanelowe. Też nie chce kupować zbędnych ale już mnie poniosło kilka razy.

Agatek_gagatek lubi tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatek_gagatek wrote:
    Wzięłam się za kompletowanie wyprawki i z racji tego, że to moje pierwsze dziecko to czuję się trochę jak słoń w składzie porcelany ;) Pytanie zatem do bardzie doświadczonych lub bardziej wyedukowanych mam:
    1. do czego mogą się przydać chusteczki muślinowe 30x30 i czy warto w ogóle je kupować? (https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/229259/s/motherhood-chusteczki-muslinowe-bawelniane-drzewka-rozowe-30x30-cm-7-szt/)

A może lepiej kupić pieluchy tetrowe 70x80? (https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/198383/s/motherhood-pieluszki-tetrowe-rozowy-classics-70x80-cm-5-szt/)

2. czym kierować się przy wyborze wanienki? I przede wszystkim w jaki rozmiar się zaopatrzeć? Logika podpowiada mi jakieś 86-102 cm, bo potem dziecko jest już siedzące i większe i można kąpać je w zwykłej wannie... Jaki zatem optymalny rozmiar wybieracie? Chętnie poczytam wskazówki czym się kierować :)

3. czy zakup fotelika do wanny jest dobrym pomysłem? Na logikę wydaje się dobrym ułatwieniem życia, bo dziecko się nie wyślizgnie, a i główka stabilniejsze ma podparcie niż na ręku- no i rodzic ma dwie wolne ręce. Pytanie tylko czy dziecko nie marznie bardziej niż w takiej wanience?
    a) https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/350309/s/tega-baby-aqua-fotelik-do-kapieli-niebieski/
    b) https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/142242/s/smiki-fotelik-do-kapieli-niebieski/

Nie chciałabym nakupować zbędnych gadżetów, stąd prośba o pomoc :) Chętnie zakupię rzeczy przydatne i ułatwiające życie, więc jeśli macie jakieś wskazówki to piszcie :)
    Ja kupię bambusowe do codziennej pielęgnacji, zamiast mokrych chusteczek. Wkładki noszę tylko rano, czekam aż po nocy wypłynie luteina. Później idę się myć i zakładam nowe majtki bez wkładki już.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 13:09

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też śpię w samej koszulce bez żadnej bielizny :) A co do wkładek to też muszę założyć rano jak wstanę, bo pierwsze co robię to idę na spacer z psem a jakiś czas temu pociekłao tak, że musialam szybko popylać do domu. Dodam, że biorę luteinę na noc i to pewnie dlatego, choć na inne wyjścia do ludzi też zakladam wkładkę bo wydzieliny mam dużo. Dziewczyny poza tym polecam promo w Kauflandzie na proszki Lovela 1,6 czy tam 1,8 lub płyn za 13,99. Obkupiłam się na maxa :)
    Krasnalowa głowa do góry, mój mały w 26tyg. ważył ok.780g, większość parametrów ma z 25t..d siedzi pośladkowo i też mam macicę dwórożną (lekki stopień dwórożności lub łukowatą jakoś tak) i moj lekarz mówi, że wszystko jest ok. A żeby było śmieszniej to Ty prawie nic nie przytylaś a ja już 10kg :)

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps mój bąbel siedzi po prawej stonie brzuszka i jest bardzo aktywny rankiem zawsze, w ciągu dnia przy odpoczynku najlepiej po jedzonku i w nocy ok 23 jak idę spać. Wczoraj wysprzątałam całą chałupę na błysk, zmachałam się jak szaleniec i dziś z rana aż się wystraszyłam, bo była cisza a dzidziuś siedział po środku... Na szczęście po śniadaniu po ok. pół godz. się obudził :) wanienki ponoć warto kupować te duże bo są wygodniejsze i starczą na dłużej

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wanienki z własnego doświadczenia wiem że te większe lepsze bo na dłużej. Sama miałam aż 3 - jedna razem z przewijakiem fajny bajer ale niestety mały szybko wyrósł z niej, potem miałam ta średnią a później jak już był większy to tą dużą i żeby nie nalewać całej wanny wody i jakieś mi się to bezpieczniejsze wydawało to wkładałam ją do środka i mały mógł chlapać i chlapać.

f2w33e3k8kpk8877.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy mniejszą i większą wanienkę,a tylko dlatego,że je dostaliśmy :) Żadne wkładki do środka nam nie pasowały,bo dziecku było zimno,a tak zanurzony we wodzie i szczęśliwy ;) Maluszka najłatwiej myć własną dłonią.
    Nie wiem do czego pieluszki tetrowe,nam służyły przy ulewaniu. Flanelowe ze dwie,trzy do przykrycia itp

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka1984

Przypomnij mi z nacomi jaki peeling kupiłaś do ciała i inne kosmetyki które polecasz. Ja mam olejek z migdałów z nacomi. Z naturalnych firm bardzo polecam używam od lat fitomed.

Czy któraś z was ma już rozstępy?

Ja niestety dostałam w ciąży okropnego cellulitu. Wcześniej miałam ale teraz uda są jak kalafiory. Po narodzinach syna trzeba będzie się zabrać za to.

Jak z waszymi opuchliznami? Znajoma rodzi 21 czerwca- cesarka bo dzidzia 4 kg już, i już spuchla. Eh chyba czeka na nas trudne lato. Jeżeli opuchlizna idzie w parze z coraz większym brzuszkiem.

‹‹ 800 801 802 803 804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ