WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Któraś z Was bodajże w czwartek pisała, że kupiła w rossmanie olej migdałowy, 100% czysty i to w promocji. Byłam dzisiaj i niestety żadnej promocji już nie było- normalna cena za 500 ml ok 62 zł. Pytanie zatem- jaka promocja mnie minęła? Ile kosztował? Pochwalić się tą okazją, żebym wiedziała na zaś
Przejrzałam starą gazetkę promocyjną rossmana (do wczoraj akurat obowiązywała) i nie ma tam oleju migdałowego wymienionego, więc nie sprawdzę, a jestem ciekawa
Niezależnie, kupiłam dzisiaj w auchan proszek lovela (28,99 zł) + 2l płyn do tkanin lovela za 1 gr. Łączna cena 29 zł. Gdyby ktoś był zainteresowany samym proszkiem to w rossmanie jest za 21,99 zł- ta sama waga czyli 1,6 kg.2017r. - puste jajo płodowe (10tc)
2018r. - narodziny zdrowego bobaska
2019r. - ciąża od 4.09.19r. wg OM, zakończona poronieniem w 11+1 tc -
Agatek_gagatek wrote:Któraś z Was bodajże w czwartek pisała, że kupiła w rossmanie olej migdałowy, 100% czysty i to w promocji. Byłam dzisiaj i niestety żadnej promocji już nie było- normalna cena za 500 ml ok 62 zł. Pytanie zatem- jaka promocja mnie minęła? Ile kosztował? Pochwalić się tą okazją, żebym wiedziała na zaś
Przejrzałam starą gazetkę promocyjną rossmana (do wczoraj akurat obowiązywała) i nie ma tam oleju migdałowego wymienionego, więc nie sprawdzę, a jestem ciekawa
Niezależnie, kupiłam dzisiaj w auchan proszek lovela (28,99 zł) + 2l płyn do tkanin lovela za 1 gr. Łączna cena 29 zł. Gdyby ktoś był zainteresowany samym proszkiem to w rossmanie jest za 21,99 zł- ta sama waga czyli 1,6 kg. -
Krasnalowa1 wrote:Jesteśmy na granicy. Jeszcze nie pod siatkami ale blisko. Zobaczymy, w którą strone sie to rozwinie. Rowno w 26t0d mała wazyla tylko 730gram. Glownie brzuszek tak ciagnie w dół bo 2 tygodnie mniejszy:-(
Twoja córeczka wcale nie jest taka mała, mój synek najpierw w 22t5d ważył 447gram potem w 25t1d 691 gram i nikt nigdy nie stwierdził i nie powiedział mi że coś jest nie tak, nigdy nie usłyszałam słowa o hipotrofii i chodź urodził się w 33 tygodniu i również malutki jak na ten tydzień ciąży bo jedyne 1540 gram to dziś jest zdrowym wesołym chłopcem i nawet jak się urodził to nie było słowa o hipotrofii także spokojnie kochana. Poza tym hipotrofia to na prawdę nic strasznego w porównaniu do innych poważniejszych chorób, urodzi się i nadrobi moment te kilogramy, głowa do góryNatalia1984, Marrgoo, Asiaf, Camilla13 lubią tę wiadomość
-
Krasnalowa1 wrote:No właśnie ostatnio duzo sie doksztalcalam w zakresie hipotrofii, jestem na grupie fb gdzie sa setki rodzicow z hipo, rowniez z z zagranicy i np. W USA przy hipotrofii standardem jest konczenie ciazy przec cc do max 37t0d bo potem u tych dzieci gwaltownie rosnie ryzyko niedotlenienia i rowniez zle znosza porod naturalny. A na obracanie zewnetrze przy macicy dwuroznej rozniez w zyciu bym sie nie zdecydowala, bo czytalam że jest to niebezpieczne. Jesli na środku macicy mam "ścianę" to tak jakby probowac dziecko przepchac przez mur. Czytalam ze dzieci przy wadach macicy maja swoje powody zeby byc w pozycji glowa fo gory. Niektore po prostu nie mogą sie ibrocic bo maja za malo miejsca, a niektore wiedza że przy tak beznadziejnym kształcie lepiej im bedzie w innej pozycji.
A propo czytania wszystkiego w internecie, wiesz że w sieci można przeczytać wszystko...lepiej porozmawiaj na ten temat ze swoim lekarzem jeśli pracuje w szpitalu w którym planujesz rodzić, bo co szpital to inne standardy i inne poglądy. Np. w moim przypadku kiedy miałam już CC w niektórych szpitalach mówi się że od razu kolejna też cesarka a ja będę próbować rodzić naturalnie bo szpital w którym będę jest zwolennikiem tego i ja się cieszę, moja siostra urodziła dziecko normalnie naturalnie również z hipotrofia i wszystko było i jest ok także porozmawiaj z lekarzem i nie czytaj za duzo...
-
Agatek_gagatek wrote:Któraś z Was bodajże w czwartek pisała, że kupiła w rossmanie olej migdałowy, 100% czysty i to w promocji. Byłam dzisiaj i niestety żadnej promocji już nie było- normalna cena za 500 ml ok 62 zł. Pytanie zatem- jaka promocja mnie minęła? Ile kosztował? Pochwalić się tą okazją, żebym wiedziała na zaś
Niezależnie, kupiłam dzisiaj w auchan proszek lovela (28,99 zł) + 2l płyn do tkanin lovela za 1 gr. Łączna cena 29 zł. Gdyby ktoś był zainteresowany samym proszkiem to w rossmanie jest za 21,99 zł- ta sama waga czyli 1,6 kg.
Nawet do twarzy i pod oczy olej z migdałów jest super -
nick nieaktualnyDopiero nadrabiam wasze dzisiejsze wpisy. Chyba pierwszy raz dziś poczułam się naprawdę kiepsko. W cieniu 33 stopnie, mimo klimy w aucie i sklepie, wracając do domu straciłam przytomność, dobrze że mąż zachował zimną krew. A od zawsze kocham upalne lato a tu taka sytuacja. Przespalam kilka godzin. Czas zacząć poważnie na siebie uważać.
-
Camilla13 wrote:Dopiero nadrabiam wasze dzisiejsze wpisy. Chyba pierwszy raz dziś poczułam się naprawdę kiepsko. W cieniu 33 stopnie, mimo klimy w aucie i sklepie, wracając do domu straciłam przytomność, dobrze że mąż zachował zimną krew. A od zawsze kocham upalne lato a tu taka sytuacja. Przespalam kilka godzin. Czas zacząć poważnie na siebie uważać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 19:38
-
nick nieaktualny
-
Izabelle wrote:Nie jest lekko,musimy juz teraz poważnie na siebie uważać. Dziś to też nie mój najlepszy dzień
Mała uciska na żołądek i jelita,nie mogę zaczerpnąć porządnie powietrza..
Izabelle lubi tę wiadomość
Corka - 2018
Syn - 2021 -
Mum2b wrote:Wow Izabelle wysoko czujesz małą. Czy jest ktoś z Was kto czuje ruchy na wysokości pępka max? Moje dziecko ma głowę na wysokości pępka.
Moja tez ma główke w okolicach pępka, a ruchu czuje bardzo nisko, tak jakaby mnie po pęcherzu kopała:)Izabelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatalia1984 wrote:Ja mam to samo. U lekarza dwa razy myślałam że zemdleję, mimo klimy. Teraz znów upadłam na balkonie, zdarłam rękę, mam jakieś zachwainia równowagi. Eh. Coś czuję, że całe lato spędzę w domu przez te upały.
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Zgadzam się...mnie już się pojawiła delikatna opuchlizna. Poza tym po fizjoterapii wszystko boli i brzuch dołem jak wstaje dokucza. W nocy zmiana pozycji okupiona jękiem.
-
nick nieaktualnyIzabelle wrote:Nie jest lekko,musimy juz teraz poważnie na siebie uważać. Dziś to też nie mój najlepszy dzień
Mała uciska na żołądek i jelita,nie mogę zaczerpnąć porządnie powietrza..
Izabelle lubi tę wiadomość
-
Mozecie mnie zlinczowac ale ja tez uwazam ze Krasnalowa powinna udac sie do jakiegos specjalisty po pomoc. I nie dlatego ze cos z nia nie tak tylko dlatego ze widac ze ciezko znosi ciaze i zeby ktos jej pomógł fachowo zeby sie kobieta nie wykonczyla bo bedzie albo juz jest klebkiem nerwow. Jak urodzi obawiam sie ze wtedy bedzie mogla szukac problemow zdrowotnych u swojego dziecka. Po prostu powinna sięgnąć po pomoc, z kims rozmawiac o swoich zmartwieniach tak by ktos umial jej wytlumaczyc jak jest.
Rucola, Hedgehog, JustynaG lubią tę wiadomość
17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
nick nieaktualnyCamilla13 wrote:Jakie masz robione zabiegi podczas fizjo? Uważaj, mi fizjo zalecił tylko basen, bo mam uszkodzony dysk l5/s1 i po masazach i lekkich ćwiczeniach ból nasilil się. Tak jak piszesz ból brzucha w dole a każda noc staje się koszmarem.
Ponieważ mi dokucza lewa strona- ból z lewej ledzwi to rozluznial mi lewy posladek i udo na zasadzie ucisku punktów. Bardziej to osteopatyczne. Bolało jak szlag. Ale mówił że bedzie boleć po. Zresztą mój mąż chodził do niego i wyciągnął go z problemów z kręgosłupem. Zobaczymy jak będzie. Ból się już tak nasilil że podjęłam krok pomocy specjalisty a może być coraz gorzej. -
nick nieaktualny86Monia wrote:Ponieważ mi dokucza lewa strona- ból z lewej ledzwi to rozluznial mi lewy posladek i udo na zasadzie ucisku punktów. Bardziej to osteopatyczne. Bolało jak szlag. Ale mówił że bedzie boleć po. Zresztą mój mąż chodził do niego i wyciągnął go z problemów z kręgosłupem. Zobaczymy jak będzie. Ból się już tak nasilil że podjęłam krok pomocy specjalisty a może być coraz gorzej.