WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Dziewczyny z Wrocławia! Chcę sobie zrobić wymaz z kanału szyjki macicy i badanie na czystość pochwy, niestety następną wizytę u mojego ginekologa mam 18 czerwca a moja wydzielina nie za bardzo mi się podoba. Czy wiecie w którym miejscu będę mogła pobrać taki wymaz? Może jakiś szpital? Wiem, że Alab coś takiego wykonuje, ale nie odpowiadają mi godziny otwarcia...
    Diagnostyka na weigla albo kozanow. Tez możesz w luxmed jesli masz pakiet

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Ehh u mnie też hormony szaleją... mąż zwrócił mi wczoraj uwagę że mam do niego nie gadać jak on rozmawia przez tel bo i tak nie słyszy tego co mu mówię... A ja w ryk...obrazilam się... powiedziałam że wcale się nie będę odzywać. Od rana chodzi i pyta o co mi chodzi i czemu się obrazilam? Czemu mu kawy nie zrobiłam jak sobie robiłam... więc ja żeby dołożyć do pieca ... powiedziałam że ma ręce żeby sobie zrobić i że jeszcze kubka nie umyl po wczorajszej kawie , dorzuciłam że nie jestem służącą , że ma dziś prysznic wyszorowac... takze jestem od wczoraj nieznośna- pierwszy raz mi się tak zdarzyło żeby hormony tak szalały... ogólnie co on się nie odezwie , to mi się ryczec chce ...
    Ja to samo. Byle co mi powie to ja w ryk od razu :D Pochlipuję po kątach :D Też swojemu dziś kazałam sprzątać łazienkę i WC bo nie jestem jego służącą :P Staram się nie myśleć o najgorszym, ale gdyby się coś stało małej, to ja nie chcę żyć.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dcdl.pl/dcdl-w-czolowce-uslug-medycznych/ chyba podjadę tutaj. Pojawiły mi się w śluzie zielone grudki i nie wiem jak reagować. Czy zrobić wpierw posiew a 18 czerwca stawić się na wizycie z wynikiem czy od razu jechać do lekarza...

• cziqitka89 Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Kochana, moja tylko 100 gram większa a zresztą sama wiesz, że to nie jest miarodajne. Jestem podłamana po wizycie u swojego prowadzącego. Zapisał już adnotację w książeczce ciąży, o cesarskim cięciu no i to łożysko. Mówił, że jest bardzo nisko i może zacząć się odklejać, w przypadku chociaż jednej kropki krwi czy bólu podbrzusza od razu szpital bo to zagrożenie życia dziecka. Pod koniec lipca mam mieć już przygotowaną torbę do szpitala, w tej sytuacji nie odstawiam luteiny i dupka, do tego mam brać nospę 2x1. Ja tak się boję tej nospy :/ Czytałam o obniżonym napięciu mięśniowym u niemowląt ponospowych. Nie mogę uwierzyć, że to się dzieje naprawdę. Mówił też, że mamy donosić tą ciążę więc nakaz dużej ostrożności względem siebie. Ja się dziś czuję również fatalnie, w przychodni siedząc miałam wrażenie, że za chwilę zemdleję, pot zaczął mnie oblewać, mroczki przed oczami. Jeszcze 3 długie miesiące. USG wczorajsze nie wykazało żadnych prób odklejania, jednak boję się, że nastąpi to bezobjawowo. Czytałam kiedyś wpis dziewczyny na forum, której synek odszedł po cichutku w 38 tc bo krwawiła gdzieś z drugiej strony łożyska, nie wypłynęło nic na zewnątrz. Ehh Boże dlaczego :(

Natalia, rozumiem Twój lęk ale dobrze, że lekarz trzyma rękę na pulsie i reaguje. Mam nadzieję, że wszystko będzie, tylko musisz się oszczędzać i przegonić te złe myśli :) Co do tego czy bedziemy rodzić sn czy cc to bardzo często nie zależy to od nas i nie możemy się o to obwiniać. Ja póki co nastawiam się na poród sn ale zobaczymy jak to bedzie.

Natalia1984 lubi tę wiadomość

82doj48arfknt48q.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    http://dcdl.pl/dcdl-w-czolowce-uslug-medycznych/ chyba podjadę tutaj. Pojawiły mi się w śluzie zielone grudki i nie wiem jak reagować. Czy zrobić wpierw posiew a 18 czerwca stawić się na wizycie z wynikiem czy od razu jechać do lekarza...
    Zrób wymaz i idź do lekarza może na planowaną wizytę, w międzyczasie kwas mlekowy dowcipnie i doustnie. Jogurty, kiszona kapusta, zero słodyczy!!! I tantum rosa

Marrgoo lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja to samo. Byle co mi powie to ja w ryk od razu :D Pochlipuję po kątach :D Też swojemu dziś kazałam sprzątać łazienkę i WC bo nie jestem jego służącą :P Staram się nie myśleć o najgorszym, ale gdyby się coś stało małej, to ja nie chcę żyć.

Natalia odganiaj te czarne myśli- będzie dobrze <3 leż, odpoczywaj i się nie forsuj. Będzie Cc to trudno, ważne żeby z mała było ok - I TAK BEDZIE - Inaczej nie myśl.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja przez całą pierwszą ciążę nie wzięłam ani jednej nospy, a młody i tak miał problemy z napięciem mięśniowym. Musisz ją brać żeby wyciszyć ewentualne skurcze, które Niestety w Twoim orzypadku mogą zagrażać donoszeniu do terminu.
    Co do infekcji, to ja radzę z automatu do lekarza, nie koniecznie swojego prowadzącego, bo samemu się grzybicy nie wyleczy, a przedłużone jej występowanie bez leków może zagrażać dziecku. Doraźnie póki nie znajdziesz lekarza to lactovaginal i taki żel jest super od infekcji, który można kupić bez recepty i jest bezpieczny- multi gyn actigel.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multigin potwierdzam i polecam. Aplikuje go zapobiegawczo 2x na tydz. W pierwszej ciazy mi go lekarz zalecal,bo ten obecny jak mu mowie, ze mam dyskomfort,zapach czy swedzenie to lactovaginal i wsio,juz mnie wkurza. Tylko cena tego multigynu powala

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny już sama nie wiem co robić, bo nie mam żadnego pieczenia ani swędzenia. Wszystko było dobrze a dzisiaj zauważyłam na bieliźnie kilka zółto-zielonych grudek. Pojadę dzisiaj zrobić wymaz i zadzwonię w poniedziałek do przychodni może uda mi się do kogoś dostać. W sumie do wizyty u mojego gina od poniedziałku bedzie tydzień...

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Dzięki dziewczyny już sama nie wiem co robić, bo nie mam żadnego pieczenia ani swędzenia. Wszystko było dobrze a dzisiaj zauważyłam na bieliźnie kilka zółto-zielonych grudek. Pojadę dzisiaj zrobić wymaz i zadzwonię w poniedziałek do przychodni może uda mi się do kogoś dostać. W sumie do wizyty u mojego gina od poniedziałku bedzie tydzień...
    Mi trzech lekarzy u których byłam w ciąży mówiło, że dopóki nie piecze, nie swędzi to nie leczyć i jak mnie nękają infekcje od początku ciąży to nigdy nic nie dostałam na nie, jedynie właśnie kwas mlekowy, raz maść Pimafucort i zewnętrznie tantum rosa. Kupiłam jakiś czas temu Provag żel, nie pomaga. Ile płaciłyście za ten Multigin?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 13:21

klz9df9hvltz8vcc.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto ten multigyn bo on jest i na drozdzaki i na bakterie i ogolnie na dyskomfort, tylko systematycznie. I fajnie piecze jak sie zaaplikuje (czuc, ze dziala :P )

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak stosuję Provag od razu po przytulankach to mam łzy w oczach :D

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam już 3 infekcje w ciąży i orzy żadnej nic a nic mnie nie piekło ani nie swedzialo a dostawałam leki. Nawet byłam u kilku innych lekarzy, bo mojej gin nie było i to samo powiedzieli "leki to podstawa, Żeby dziecku nie zaszkodzić"
    Ten multigyn to mój ulubieniec :D któregoś razu zapomniałam, że go zaaplilowałam i napadłam na męża, najlepszy sex ever! Połączenie z tym "pieczenioszczypaniem", które od nowa się uaktywniło, no superancko

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech mnie infekcje męczą cały czas, już chyba 3 razy miałam w ciąży przepisany Pimafucin - globulki dopochwowe, a przecież nie mogę tego brać bez końca :/ muszę wypróbować te żele, które polecacie

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech mnie infekcje męczą cały czas, już chyba 3 razy miałam w ciąży przepisany Pimafucin - globulki dopochwowe, a przecież nie mogę tego brać bez końca :/ muszę wypróbować te żele, które polecacie

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo od samego początku nawracającego infekcje. Żadnego swędzenia, zapachu czy upławów, tylko właśnie pieczenie i ból podczas sexu. Jestem tam strasznie wrażliwa teraz, wydaje mi się, że jest w porządku ale po chwili zaczyna piec jakbym miała żywą ranę :/ I tak przez całą ciążę :/ Mam nadzieję, że po ciąży to się zmieni bo to strasznie irytujące jest. Kilka dni abstynencji musi być, żebym się zagoiła, nie mogę siedzieć ani zrobić siku :/

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Infekcja a samo pieczenie przy seksie nie musi iść w parze. Może wystarczy do każdego stosunku coś extra nawilżającego?
    Asiaf bardzo dziwne, że dostajesz non stop to samo... Moja gin mówi, że za każdym razem musi być coś innego, bo widocznie tamto nie działa tak jak powinno. Ja teraz brałam tydzień macmiror dopochwowo, po tygodniu raz dziennie lactovaginal dowcipnie i probiotyki doustnie też biorę, plus co drugi dzień ten multigyn i to pierwsze dwa tygodnie bez infekcji! A tak to skończyła brać leki, kilka dni spokoju i od nowa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i nie używam żadnego płynu do higieny intymnej tylko mydło czarne do mycia, bo ibo działa antybakteryjnie. Śpię bez bielizny i kiedy tylko wkładam kieckę to też bez bielizny :)

• mitaka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez chodze w samej sukience :P a co to za czarne mydlo?

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się nazywa i w sumie tak wygląda :D w 100% naturalne, działa antybakteryjnie i jeśli się go zostawi na skórze to działa jak peeling enzymatyczny. Używam go od kilku lat, ale dopiero teraz wpadłam, że przecież mogę go używać do całego ciała. Do tej pory głównie do oczyszczania twarzy, włosów, do peelingu skóry głowy...
    Ja mam z marki Nacomi
    Edit:ooo takie http://detal.nacomi.pl/czarne-mydlo/56-mydlo-czarne-savon-noir.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 14:12

mitaka, Natalia1984 lubią tę wiadomość

‹‹ 797 798 799 800 801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ