WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marrgoo wrote:Dziewczyny z Wrocławia! Chcę sobie zrobić wymaz z kanału szyjki macicy i badanie na czystość pochwy, niestety następną wizytę u mojego ginekologa mam 18 czerwca a moja wydzielina nie za bardzo mi się podoba. Czy wiecie w którym miejscu będę mogła pobrać taki wymaz? Może jakiś szpital? Wiem, że Alab coś takiego wykonuje, ale nie odpowiadają mi godziny otwarcia...Corka - 2018
Syn - 2021 -
kasia1518 wrote:Ehh u mnie też hormony szaleją... mąż zwrócił mi wczoraj uwagę że mam do niego nie gadać jak on rozmawia przez tel bo i tak nie słyszy tego co mu mówię... A ja w ryk...obrazilam się... powiedziałam że wcale się nie będę odzywać. Od rana chodzi i pyta o co mi chodzi i czemu się obrazilam? Czemu mu kawy nie zrobiłam jak sobie robiłam... więc ja żeby dołożyć do pieca ... powiedziałam że ma ręce żeby sobie zrobić i że jeszcze kubka nie umyl po wczorajszej kawie , dorzuciłam że nie jestem służącą , że ma dziś prysznic wyszorowac... takze jestem od wczoraj nieznośna- pierwszy raz mi się tak zdarzyło żeby hormony tak szalały... ogólnie co on się nie odezwie , to mi się ryczec chce ...
Pochlipuję po kątach
Też swojemu dziś kazałam sprzątać łazienkę i WC bo nie jestem jego służącą
Staram się nie myśleć o najgorszym, ale gdyby się coś stało małej, to ja nie chcę żyć.
-
nick nieaktualny
-
Natalia1984 wrote:Kochana, moja tylko 100 gram większa a zresztą sama wiesz, że to nie jest miarodajne. Jestem podłamana po wizycie u swojego prowadzącego. Zapisał już adnotację w książeczce ciąży, o cesarskim cięciu no i to łożysko. Mówił, że jest bardzo nisko i może zacząć się odklejać, w przypadku chociaż jednej kropki krwi czy bólu podbrzusza od razu szpital bo to zagrożenie życia dziecka. Pod koniec lipca mam mieć już przygotowaną torbę do szpitala, w tej sytuacji nie odstawiam luteiny i dupka, do tego mam brać nospę 2x1. Ja tak się boję tej nospy
Czytałam o obniżonym napięciu mięśniowym u niemowląt ponospowych. Nie mogę uwierzyć, że to się dzieje naprawdę. Mówił też, że mamy donosić tą ciążę więc nakaz dużej ostrożności względem siebie. Ja się dziś czuję również fatalnie, w przychodni siedząc miałam wrażenie, że za chwilę zemdleję, pot zaczął mnie oblewać, mroczki przed oczami. Jeszcze 3 długie miesiące. USG wczorajsze nie wykazało żadnych prób odklejania, jednak boję się, że nastąpi to bezobjawowo. Czytałam kiedyś wpis dziewczyny na forum, której synek odszedł po cichutku w 38 tc bo krwawiła gdzieś z drugiej strony łożyska, nie wypłynęło nic na zewnątrz. Ehh Boże dlaczego
Natalia, rozumiem Twój lęk ale dobrze, że lekarz trzyma rękę na pulsie i reaguje. Mam nadzieję, że wszystko będzie, tylko musisz się oszczędzać i przegonić te złe myśliCo do tego czy bedziemy rodzić sn czy cc to bardzo często nie zależy to od nas i nie możemy się o to obwiniać. Ja póki co nastawiam się na poród sn ale zobaczymy jak to bedzie.
Natalia1984 lubi tę wiadomość
-
Marrgoo wrote:http://dcdl.pl/dcdl-w-czolowce-uslug-medycznych/ chyba podjadę tutaj. Pojawiły mi się w śluzie zielone grudki i nie wiem jak reagować. Czy zrobić wpierw posiew a 18 czerwca stawić się na wizycie z wynikiem czy od razu jechać do lekarza...
Marrgoo lubi tę wiadomość
-
Natalia1984 wrote:Ja to samo. Byle co mi powie to ja w ryk od razu
Pochlipuję po kątach
Też swojemu dziś kazałam sprzątać łazienkę i WC bo nie jestem jego służącą
Staram się nie myśleć o najgorszym, ale gdyby się coś stało małej, to ja nie chcę żyć.
Natalia odganiaj te czarne myśli- będzie dobrzeleż, odpoczywaj i się nie forsuj. Będzie Cc to trudno, ważne żeby z mała było ok - I TAK BEDZIE - Inaczej nie myśl.
kasia1518
-
nick nieaktualnyNatalia ja przez całą pierwszą ciążę nie wzięłam ani jednej nospy, a młody i tak miał problemy z napięciem mięśniowym. Musisz ją brać żeby wyciszyć ewentualne skurcze, które Niestety w Twoim orzypadku mogą zagrażać donoszeniu do terminu.
Co do infekcji, to ja radzę z automatu do lekarza, nie koniecznie swojego prowadzącego, bo samemu się grzybicy nie wyleczy, a przedłużone jej występowanie bez leków może zagrażać dziecku. Doraźnie póki nie znajdziesz lekarza to lactovaginal i taki żel jest super od infekcji, który można kupić bez recepty i jest bezpieczny- multi gyn actigel.Marrgoo lubi tę wiadomość
-
Multigin potwierdzam i polecam. Aplikuje go zapobiegawczo 2x na tydz. W pierwszej ciazy mi go lekarz zalecal,bo ten obecny jak mu mowie, ze mam dyskomfort,zapach czy swedzenie to lactovaginal i wsio,juz mnie wkurza. Tylko cena tego multigynu powala
Marrgoo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny już sama nie wiem co robić, bo nie mam żadnego pieczenia ani swędzenia. Wszystko było dobrze a dzisiaj zauważyłam na bieliźnie kilka zółto-zielonych grudek. Pojadę dzisiaj zrobić wymaz i zadzwonię w poniedziałek do przychodni może uda mi się do kogoś dostać. W sumie do wizyty u mojego gina od poniedziałku bedzie tydzień...
-
Marrgoo wrote:Dzięki dziewczyny już sama nie wiem co robić, bo nie mam żadnego pieczenia ani swędzenia. Wszystko było dobrze a dzisiaj zauważyłam na bieliźnie kilka zółto-zielonych grudek. Pojadę dzisiaj zrobić wymaz i zadzwonię w poniedziałek do przychodni może uda mi się do kogoś dostać. W sumie do wizyty u mojego gina od poniedziałku bedzie tydzień...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 13:21
-
nick nieaktualnyMiałam już 3 infekcje w ciąży i orzy żadnej nic a nic mnie nie piekło ani nie swedzialo a dostawałam leki. Nawet byłam u kilku innych lekarzy, bo mojej gin nie było i to samo powiedzieli "leki to podstawa, Żeby dziecku nie zaszkodzić"
Ten multigyn to mój ulubieniecktóregoś razu zapomniałam, że go zaaplilowałam i napadłam na męża, najlepszy sex ever! Połączenie z tym "pieczenioszczypaniem", które od nowa się uaktywniło, no superancko
-
Ja tak samo od samego początku nawracającego infekcje. Żadnego swędzenia, zapachu czy upławów, tylko właśnie pieczenie i ból podczas sexu. Jestem tam strasznie wrażliwa teraz, wydaje mi się, że jest w porządku ale po chwili zaczyna piec jakbym miała żywą ranę
I tak przez całą ciążę
Mam nadzieję, że po ciąży to się zmieni bo to strasznie irytujące jest. Kilka dni abstynencji musi być, żebym się zagoiła, nie mogę siedzieć ani zrobić siku
-
nick nieaktualnyInfekcja a samo pieczenie przy seksie nie musi iść w parze. Może wystarczy do każdego stosunku coś extra nawilżającego?
Asiaf bardzo dziwne, że dostajesz non stop to samo... Moja gin mówi, że za każdym razem musi być coś innego, bo widocznie tamto nie działa tak jak powinno. Ja teraz brałam tydzień macmiror dopochwowo, po tygodniu raz dziennie lactovaginal dowcipnie i probiotyki doustnie też biorę, plus co drugi dzień ten multigyn i to pierwsze dwa tygodnie bez infekcji! A tak to skończyła brać leki, kilka dni spokoju i od nowa... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak się nazywa i w sumie tak wygląda
w 100% naturalne, działa antybakteryjnie i jeśli się go zostawi na skórze to działa jak peeling enzymatyczny. Używam go od kilku lat, ale dopiero teraz wpadłam, że przecież mogę go używać do całego ciała. Do tej pory głównie do oczyszczania twarzy, włosów, do peelingu skóry głowy...
Ja mam z marki Nacomi
Edit:ooo takie http://detal.nacomi.pl/czarne-mydlo/56-mydlo-czarne-savon-noir.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 14:12
mitaka, Natalia1984 lubią tę wiadomość