WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Kochana ja kupiłam wanienke shnuggle. Ni to wiaderko, ni wanienka a posłuży dłużej niż wiaderko. jest lekkie, nalewasz bardzo mało wody i nie trzeba dźwigać. Wadą jest cena 129 zł ale uwaga, stojak jest droższy bo kosztuje 150 zł. Ja stojaka na razie nie kupiłam, ale nie wykluczam :)
    Na ex testerkach jest to topowy produkt ;)
    A czytałam opinie, że dziecko się w tej wanience krzywi, bo do 6 miesiąca nie powinno siadać, to prawda?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Kin94 Znajoma

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, niestety jestem po nieudanej próbie obciążenia glukozą, otóż wypiłam bez problemu, jednakże po kwadransie zwróciłam całość. Moja ginekolog chce wypisać mi skierowanie na poziom z hemoglobiny glikowanej, czy któraś z Was miała taki przypadek? Wiem, że to nie moja wina, ale jestem załamana tą sytuacją.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kin94 wrote:
    Hej, niestety jestem po nieudanej próbie obciążenia glukozą, otóż wypiłam bez problemu, jednakże po kwadransie zwróciłam całość. Moja ginekolog chce wypisać mi skierowanie na poziom z hemoglobiny glikowanej, czy któraś z Was miała taki przypadek? Wiem, że to nie moja wina, ale jestem załamana tą sytuacją.
    Nie slyszalam o takim badaniu, ale jezeli to cos innego niz picie tego badziewia az wyjdzie, to idz bez wahania ;)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Kluska waży 999 gram :) . Na razie diagnozują nas w szpitalu, dziś zrobili mi bafania krwi,również tą hemoglobinę glikowaną,usg,ktg i robią profil glukozy. Mała tak szalała przy ktg,ze dwa razy włączył się alarm ;)

promyczek 39, ola_g89, Asiaf, Natalia1984 lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Natalka1984

Przypomnij mi z nacomi jaki peeling kupiłaś do ciała i inne kosmetyki które polecasz. Ja mam olejek z migdałów z nacomi. Z naturalnych firm bardzo polecam używam od lat fitomed.

Czy któraś z was ma już rozstępy?

Ja niestety dostałam w ciąży okropnego cellulitu. Wcześniej miałam ale teraz uda są jak kalafiory. Po narodzinach syna trzeba będzie się zabrać za to.

Jak z waszymi opuchliznami? Znajoma rodzi 21 czerwca- cesarka bo dzidzia 4 kg już, i już spuchla. Eh chyba czeka na nas trudne lato. Jeżeli opuchlizna idzie w parze z coraz większym brzuszkiem.
    Kupiłam lekkie masło i peeling miodowe gofry. Peeling rewelacja, ale zapach masła bardzo, bardzo intensywny. We wczesnej ciąży nie mogłabym go używać. Polecam ich wszystkie kosmetyki. Dziś przyszła mi biała glinka, olejek arganowy, mam też masło o zapachu pomarańczowego sorbetu, cudowny zapach ale masło trudno się nakłada, trzeba koniecznie na mokrą skórę bo wysuszy. Dziś odebrałam w aptece DOZ mus borówkowy. Właśnie jestem po kąpieli i cała nim pachnę. Rewelacja! Świetną sprawą jest czarne mydło. Zawsze miałam problem z zaskórnikami. Zamiast walczyć skutecznie to tuszowałam problem fluidem, który mi zapychał skórę i tak w kółko. Po dwóch zabiegach tym mydłem skóra jest tak czysta, że to szok. Na codzień od kilku dni używam mocnego filtra do twarzy i na to podkład mineralny. Odebrałam dziś mamę z Włoch, od razu zwróciła uwagę na większy brzuszek i ładną, jednolitą skórę na twarzy. To był strzał w 10 po prostu po wielu, wielu latach poszukiwań podkładu.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Ja zawsze marudzilam Wam ze puchne. I dziwne rzeczy sie dzieja bo od ponad tygodnia kostki mam piekne jak przed ciaza a jest po 35 stopni. Nie rozumiem o co chodzi na prawde ale cieszę sie bardzo
    U mnie tak samo. Wcześniej kostki jak balony, teraz mam normalne od jakiegoś czasu. Tylko cellulit spory się pojawił :(

klz9df9hvltz8vcc.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pojawił się celulit :( całe uda wrrrrrrrrrrrrr ale wolę to niż rozstępy :/ na razie nie mam uff

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kin94 wrote:
    Ja miałam hemoglobinę glikowana badana na początku ciazy. Było ok. Ale teraz Wyszła mi cukrzyca ciążowa. I znów dostałam skierowanie na ta hemoglobinę glkowana, by zrobić na następna wizytę. Ciekawa jestem jak teraz wyjdzie.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Moja Kluska waży 999 gram :) . Na razie diagnozują nas w szpitalu, dziś zrobili mi bafania krwi,również tą hemoglobinę glikowaną,usg,ktg i robią profil glukozy. Mała tak szalała przy ktg,ze dwa razy włączył się alarm ;)
    Kawał dziewczyny! :) Co się dzieje, ze jesteście w szpitalu?

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    To był strzał w 10 po prostu po wielu, wielu latach poszukiwań podkładu.
    To jaki to podklad?

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalova cieszę się, że w końcu dojrzałaś do decyzji o psychologu i widzisz swój problem. Musisz zawalczyć o siebie dla tego dziecka! Trzymam kciuki za znalezienie psychologa z prawdziwego zdarzenia, a nie pierwszego lepszego, który nie wiele pomoże...

• linka220 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam trochę o majtkach i dziewczyny jestem w szoku :) ja nie wyobrażam sobie bez majtek zarowno w dzień i w nocy śpię w majtkach i koszulce :) kocham majtki :) czasem też używam wkładki dla lepszego komfortu... Dodam, że nie miałam jeszcze żadnej infekcji i w poprzedniej ciąży też nie :) W ogóle może z kilka razy miałam w życiu :) Chronię moją muszelkę ;)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wanienki to mamy mniejszą na początek i wkładki plastikowej i ze szwamy nie użyliśmy ani razu. Tylko pieluszkę tetrową do wody i dzidziusia na rękę :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka87 wrote:
    http://www.instytutnoble.pl/prawo-przyciagania/

Tak z innej beczki :) podobno działa, link w szczególności dla krasnalowej :) spróbuj tego kochana

A ja polecam książkę "Potęga podświadomości" Joseph Murphy :) W podobnym klimacie :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    To jaki to podklad?
    Podkład mineralny Neauty. Rewelacyjny jest po prostu. Mam 33 lata, wypróbowałam milion podkładów, dopiero ten idealnie wpasował się w moją skórę. Można nakładać na kilka sposobów, na sucho, na mokro. Obejrzyj na Youtube filmy, od pędzla też sporo zależy jaki osiągniesz efekt. Nie zapycha porów, na mojej twarzy trzyma się cały dzień.
    http://www.srokao.pl/2016/04/neauty-najlepszy-podkad-ever.html?m=0

mitaka lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wypiłam cudowną ambrozję aż wypieków dostałam na policzkach haha

Natalia1984 lubi tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Kawał dziewczyny! :) Co się dzieje, ze jesteście w szpitalu?
    Nic takiego,diagnostyka cukrzycy :)

ola_g89 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko ma bostonke, super :/

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezko niestety o dobrego psychologa, a tyn bardziej zeby sie szybko umowic. Wiem ,ze to jest okropne co robie sobie i dziecku. Żałuję że tak duzo wyczytywalam w internecie:-( wmowilam sobie ze na 100% dziecko jest chore, jeszcze przeczytalam ze 30% wczesnych hipotrofii jest spowodowanych przez choroby genetyczne, plus te krotkie kosci udowe, ktore tezbwystepuja orzy chorobach genetycznych. Wpadlam w czarną rozpacz. Siedze cały dzien w domu i płacze i modle sie żeby przetrwac dzien. Jestem w czarnej du*ie. Nie mam siły sie ubrac, umyć, zjesc. Jem na sile, dla dziecka. Nie moge patrzec na jej pokoj. Wpadlam w psychoze:-(

• linka220 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa1 wrote:
    Ciezko niestety o dobrego psychologa, a tyn bardziej zeby sie szybko umowic. Wiem ,ze to jest okropne co robie sobie i dziecku. Żałuję że tak duzo wyczytywalam w internecie:-( wmowilam sobie ze na 100% dziecko jest chore, jeszcze przeczytalam ze 30% wczesnych hipotrofii jest spowodowanych przez choroby genetyczne, plus te krotkie kosci udowe, ktore tezbwystepuja orzy chorobach genetycznych. Wpadlam w czarną rozpacz. Siedze cały dzien w domu i płacze i modle sie żeby przetrwac dzien. Jestem w czarnej du*ie. Nie mam siły sie ubrac, umyć, zjesc. Jem na sile, dla dziecka. Nie moge patrzec na jej pokoj. Wpadlam w psychoze:-(
    Krasnałowa a modlitwa ?? Jesteś wierząca?? Może pomódl się, za każdym razem jak masz złe myśli...przy modlitwie nie myśli się już tak dużo

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
‹‹ 802 803 804 805 806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ