WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa1 wrote:
    Ciezko niestety o dobrego psychologa, a tyn bardziej zeby sie szybko umowic. Wiem ,ze to jest okropne co robie sobie i dziecku. Żałuję że tak duzo wyczytywalam w internecie:-( wmowilam sobie ze na 100% dziecko jest chore, jeszcze przeczytalam ze 30% wczesnych hipotrofii jest spowodowanych przez choroby genetyczne, plus te krotkie kosci udowe, ktore tezbwystepuja orzy chorobach genetycznych. Wpadlam w czarną rozpacz. Siedze cały dzien w domu i płacze i modle sie żeby przetrwac dzien. Jestem w czarnej du*ie. Nie mam siły sie ubrac, umyć, zjesc. Jem na sile, dla dziecka. Nie moge patrzec na jej pokoj. Wpadlam w psychoze:-(

Mogę zapytać jakiego jesteś wzrostu? Jak wysoki jest Twój mąż?

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    To jak juz sie obkupilam w nacomi to moze polecicie cos dobrego do suchych, puszacych sie wlosow? ;) szukam tyle czasu i nic mi nie pasuje
    Co kupiłaś? Chwal się :D polecam Ci odżywkę Garnier, Fructis, Oil Repair 3,Odżywka wzmacniająca do włosów suchych i zniszczonych. Sroka na swoim blogu również ją poleca. Dla moich rozjaśnionych włosów super sprawa. Nakładam na 10-15 min i włosy super sypkie, miękkie i ślicznie pachną. Jak nie chce mi się bawić w czekanie to po umyciu wmasowuję ją, wcieram we włosy, tak jakbym je myła i efekt taki sam :) Co najlepsze, tą odżywką można być włosy tak jak szamponem bo ma wysoko w składzie Behentrimonium Chloride. To substancja powierzchniowo czynna, która sprawia, że odżywka się "pieni" i można nią oczyścić włosy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 14:13

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Mogę zapytać jakiego jesteś wzrostu? Jak wysoki jest Twój mąż?
    Ja mam 160, maz 185. Ale oboje urodzilisny sie w normalnych rozmiarach. Ja 3300, maz wrecz ogromny bo 4200 i 62 cm.

• gosias Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Zamówiłam 3 próbki z podkładów kryjących: neutral Light, neutral fair i neutral medium Light. Najlepszy był ten ostatni, chociaż może powinien być o jeden odcień ciemniejszy, więc zamówiłam wczoraj jeszcze jedną próbkę, właśnie o odcień ciemniejszą, powinien być idealny. Twarz taka promienna jest, piękna skóra. Chodzę po domu i ciągle oglądam się w lustrze :D Nie mam niestety porównania do innych podkładów jeśli chodzi o kolorystykę. Szukałam na Youtube, ale nie znalazłam. Przez kilka lat używałam podkładu Estee Lauder, wydawało mi się, że mam dobrany kolor do skóry. Ale właśnie, tylko mi się wydawało. To moja pierwsza przygoda z minerałami i od razu strzał w 10 :)
    Też się zastanawiam nad tym podkładem:) niestety mam rozszerzone pory na twarzy i nie każdy podkład mogę używać. Myślisz ,że sprawdzi się przy takiej cerze?

o8pzfos.png
    nfb945w.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jestem po rozmowie z diabetologiem. Każde przekroczenie norm testu na glukozę oni traktują jak cukrzycę cuężarnych. Jeśli pomiary wychodza dobrze na czczo i godz. po posiłkach,to starczy trzymać dietę ;) U mnie pierwszy pomiar na glukometrze falstart,wyskoczył jakiś error. Uczymy się siebie ;) Do jutra jeszcze zostaję w szpitalu. Pewnie NFZ płaci za tyle dni. Tęsknię już za domem ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosias wrote:
    Też się zastanawiam nad tym podkładem:) niestety mam rozszerzone pory na twarzy i nie każdy podkład mogę używać. Myślisz ,że sprawdzi się przy takiej cerze?
    Też mam widoczne pory. Możesz pod niego używać bazy, ja nie używam nic i też jest super. Zamów próbkę i sprawdź, ja na Allegro zamawiam za 3,90 za sztukę albo 10 zł za 3 ;) Sroka ma bardzo jasną skórę, widać na zdjęciu w komentarzach i używa neutral medium light. W niektórych miastach są sklepy Neauty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 14:31

klz9df9hvltz8vcc.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa1 wrote:
    Ja mam 160, maz 185. Ale oboje urodzilisny sie w normalnych rozmiarach. Ja 3300, maz wrecz ogromny bo 4200 i 62 cm.

I nie pomyślałaś, że Twoja córcia będzie niska po Tobie? Już na tym etapie, po długości kości udowej można oceniać wzrost dziecka. Mój syn zawsze miał długą kość udową (z wyjątkiem kilku usg, na których wychodziła krótka) i teraz jest wysokim chłopcem. Drugi również ma długie kości udowe i nawet lekarz zaznaczył, że będzie wysoki. Twoja dzidzia będzie zapewne szczupła i możliwe, że niska. Nie doszukuj się więc hipotrofii, bo zapewne jej nie ma. Mała rozwija się w swoim tempie. Teraz już nie możemy porównywać dzieci. Owszem, waga innych maluchów może być jakimś punktem odniesienia, ale pamiętajmy, że tylko do 20 tc dzieci rosną porównywalnie. Później każde w swoim tempie. Twoja mała może wolniej rośnie, równie dobrze za kilka tygodni może tak wystrzelić, że się zdziwisz i będziesz wówczas żałować, że fundowałaś jej w brzuszku tyle stresu. Twój stres na tym etapie rzutuje na charakter dziecka w przyszłości. Wiem, że teraz nie trafiają do Ciebie żadne argumenty, ale jedyne, co możesz zrobić ze swojej strony, by zadbać o dobry przyrost jej wagi to: dieta, dobre witaminy prenatalne, Acard na lepsze przepływy (ale pewnie bierzesz), leżenie na lewym boku i dużo, dużo spokoju. Nam się tylko wydaje, że nasze nerwy nie wpływają na dzieciaczki, ale to pomyłka. One uniemożliwiają im rozwój. Wiem co mówię, bo ja jestem bardzo nadopiekuńczą mamą, ciągle o wszystko się martwię, ale zaczynam się zmieniać i rozumieć, że takim zachowaniem - sobie odbieram radość z macierzyństwa, dziecku - beztroskie dzieciństwo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 14:33

Wesoła89, JustynaG lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Właśnie jestem po rozmowie z diabetologiem. Każde przekroczenie norm testu na glukozę oni traktują jak cukrzycę cuężarnych. Jeśli pomiary wychodza dobrze na czczo i godz. po posiłkach,to starczy trzymać dietę ;) U mnie pierwszy pomiar na glukometrze falstart,wyskoczył jakiś error. Uczymy się siebie ;) Do jutra jeszcze zostaję w szpitalu. Pewnie NFZ płaci za tyle dni. Tęsknię już za domem ;)

Też mi się tak wydaje. Nie powiem jestem przerażona tymi pomiarami i dietą bo nigdy na żadnej nie byłam i nienawidzę być głodna a dla mnie garść warzyw to nie sycacy posiłek. Kłucie w palec to dla mnie trauma. No ale trudno dla dziecka trzeba się poświęcić.

• natalinka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda jest taka, że z pewnością kochasz to dzieciątko i nie pozwoliłabyś zrobić mu krzywdy. Niewiele na tym etapie jednak można zrobić, trzeba tylko małą bardziej monitorować. Ty zaś zregeneruj siły. Jeśli nie musisz leżeć - wyjedź gdzieś z mężem póki jesteście jeszcze we dwoje. Później już nic nie będzie takie proste do zorganizowania ;) Pozwól sobie odpocząć, daj jej czas na rozwój. Nie przeliczaj gramów, nie porównuj z innymi dziećmi. Twoja córka jest jedyna w swoim rodzaju, tak musisz na nią patrzeć...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • gosias Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Też mam widoczne pory. Możesz pod niego używać bazy, ja nie używam nic i też jest super. Zamów próbkę i sprawdź, ja na Allegro zamawiam za 3,90 za sztukę albo 10 zł za 3 ;) Sroka ma bardzo jasną skórę, widać na zdjęciu w komentarzach i używa neutral medium light. W niektórych miastach są sklepy Neauty.
    Właśnie przeglądałam ich stronkę, taka sama cena za próbki jest też u nich. Niestety w Lublinie nie mają sklepu, także będę musiała zamówić kilka. Mam nadzieję, że będzie ok i dla mojej cery;)

o8pzfos.png
    nfb945w.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosias wrote:
    Właśnie przeglądałam ich stronkę, taka sama cena za próbki jest też u nich. Niestety w Lublinie nie mają sklepu, także będę musiała zamówić kilka. Mam nadzieję, że będzie ok i dla mojej cery;)
    Niestety w Lublinie nie ma, najbliżej w DWarszawie :P Na Allegro chyba tańsza przesyłka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 16:16

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kransalova poszukaj w swojej okolicy mszy z modlitwą uwielbienia i uwolnienia. Poszukaj i jedź na nią choćbyś miała jechać i 200km.
    I przeczytaj ksiazke "Jezu Ty się tym zajmij"

Left_ie lubi tę wiadomość

• mitaka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A juz wczesniej pisalam, ze czarne mydlo i maslo kakaowe co niby twarde ;) sprobuje ten garnier moze cos pomoze. Musze cos ze soba zrobic,bo siedze w domu i tez zaczynam doly lapac,zaczne od wlosow ;)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    A juz wczesniej pisalam, ze czarne mydlo i maslo kakaowe co niby twarde ;) sprobuje ten garnier moze cos pomoze. Musze cos ze soba zrobic,bo siedze w domu i tez zaczynam doly lapac,zaczne od wlosow ;)
    Aaa no tak tak :D Dla mnie ta odżywka jest najlepsza, mam też inną, zielona garniera ale to już nie to samo. Żółta rządzi. I ja mam jakiegoś doła życiowego. Pokłóciłam się ze swoim, spakowałam manatki, psa pod pachę i jestem u mamy a ten mi śle rozpaczliwe smsy. Odpoczywam psychicznie, kupiłam sobie dziś w ciuchlandzie chyba z 10 sukienek na ciążę i po ciąży :P

klz9df9hvltz8vcc.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Odpoczywam psychicznie, kupiłam sobie dziś w ciuchlandzie chyba z 10 sukienek na ciążę i po ciąży :P

Dobry myk na poprawe humoru ;) ja jutro w koncu sie wyrwe z domu po luzniejszy stanik, gaciochy, odzywke to troche odzyje, bo jestem uziemiona z przeziebionym dzieckiem i wariuje ;)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Też mi się tak wydaje. Nie powiem jestem przerażona tymi pomiarami i dietą bo nigdy na żadnej nie byłam i nienawidzę być głodna a dla mnie garść warzyw to nie sycacy posiłek. Kłucie w palec to dla mnie trauma. No ale trudno dla dziecka trzeba się poświęcić.
    Jaka garść warzyw? W przykładzie diety,którą dostałam są zestawy jedzenia,których ja nie ogarnę,kasze,ciemne makarony,ryż,chleb itp, ogólnie zbilansowane,niewielkie i częste posilki. Spoko Monia,damy radę ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Aaa no tak tak :D Dla mnie ta odżywka jest najlepsza, mam też inną, zielona garniera ale to już nie to samo. Żółta rządzi. I ja mam jakiegoś doła życiowego. Pokłóciłam się ze swoim, spakowałam manatki, psa pod pachę i jestem u mamy a ten mi śle rozpaczliwe smsy. Odpoczywam psychicznie, kupiłam sobie dziś w ciuchlandzie chyba z 10 sukienek na ciążę i po ciąży :P

Widzę że podobnie jak u mnie - choć u mnie już kryzys zarzegnany. Też się pakowalam- tyle że ja mam 700 km do rodziców, a mój tak się wkurzył - już mnie dosyć miał- że rzucił telefonem i pękł mu wyświetlacz- oczywiście moja wina :) jak patrzę z perspektywy czasu to była też i wina po mojej stronie bo czepialam się dosłownie o wszystko- o każda pierdole i nikt nie dałby rady tego przetrzymać - ale jakis taki był koniec zeszłego tygodnia do d**y. No ale przyszedł przeprosił- obiecał poprawę, ja też przeprosiłam i jest ok :)

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Kin94 Znajoma

Wysłany: 12 czerwca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, po dzisiejszej wizycie jestem trochę zmartwiona, liczę na waszą pomoc, a może ktoś był w podobnej sytuacji? otóz jeszcze miesiąc temu na połówkowych moja mała była z datą idealnie z OM i z usg, dziś na usg okazało się, że jest tydzień wcześniej niż OM czyli usg- 23+2, a om 24+2.
    Druga sprawa jest taka, że wcześniej z moim łożyskiem położonym z tyłu wszystko było ok, dziś okazało się,że trochę mi się obniżyło.. gin powiedziała, że trzeba obserwować, bo może to być wskazanie do CC, ja się naczytałam różnych rzeczy, że może to się nawet kwalifikować do wysokiego ryzyka.. niewiem co myśleć :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dawno nie wchodziłam na forum i musiałam nadrobić chociaż widzę, że u nas trochę ucichło.

Co do palenia papierosów w ciąży to mnie trafia jak o tym słyszę, bo tyle kobiet walczy o dziecko, albo o to żeby dziecko było zdrowe a tutaj ktoś świadomie je truje. Ja sama paliłam 10 lat czasami nawet 15 fajek dziennie, ale jak tylko zobaczyłam pozytywny test ciążowy od razu rzuciłam i od tamtej pory nie tknęłam nawet jednego. Na początku fajki śniły mi się po nocach. Teraz wkurza mnie sąsiad, który pali na swoim balkonie a cały dym leci do mnie do mieszkania a ja nic mu nie mogę zrobić.

Zainteresowałam się też głębiej tematem wód płodowych i zobaczyłam, że moje AFI jest na dolnej granicy normy. Od 3 dni piję wodę jak nienormalna i zauważyłam, że mała zdecydowanie lepiej się rusza. Nigdy nie pomyślałam, że jej delikatne ruchy mogą być spowodowane ograniczoną ilością wód.

• Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kin94 nie ma się co zadręczać na zapas, najlepiej leżeć dużo, jeść i pić zdrowo i monitorować mała u lekarza. Nie czytaj nic na Internecie bo po co (no chyba ze mamaginekolog bo ona sensownie pisze ale nie wiem czy akurat na ten teamt). Mój malutki też ma rożne wymiary z różnych tygodni ale lekarz mówi że wszystko jest w granicach normy. Termin z OM mam na 14 września a z USG I trym na 10...
    Krasnalowa modlitwa i wiara swoją drogą ale moim zdaniem psycholog potrzebny na gwałt!!! Nie ma co zwlekać, bo pewnie urodzisz zdrową dziewczynkę a jak będziesz mieć silną depresję (bo do tego może dojść a już jest nie ciekawie i niejedna osoba Ci to mów) to możesz odrzucić ją nie daj Boże i wtedy krzywdę jej i sobie zrobisz. Poproś męża o pomoc, znajdzcie kogoś i porozmawiaj z nim o swoich obawach a nie ma, że nie chcę go zamartwiać. Jesteście w tym oboje a decyzja o dziecku przecież chyba była świadoma. Trzymaj się

f2wlwn15pyf6mety.png
‹‹ 804 805 806 807 808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ