WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem właśnie po wizycie u diabetologa. Dostałam sprzęt do kucia i książeczkę do wypełnienia tzw. Dzienniczek samokontroli. Zaczynam od jutra. Mam kuc palca 6 razy dziennie. I po tyg wysłać SMS jak będzie ok to wizyta dopiero za miesiąc. A jak nie to wcześniej, ewentualnie insulina. W gabinecie mi pobrała cukier i miałam, 102 czyli ok. Ja mam badać na czczo i godzinę po posiłkach. Narazie odbyło się bez szpitala. Nie idę do dietetyka, spróbuje sama coś kombinować. Wybieram się tylko na warsztat dietetyczny dla cukrzyków. Pozdrawiam wszystkie słodkie mamusie

Izabelle lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj rano zły wynik po 2 godzinach. Byłam u rodzinnej po skierowanie i już za dwa dni mam edukację i dostanę sprzęcior i dietę i 26 wizyta. Szukam pozytywów że zdrowa dieta i ruch z musu będzie korzystna dla mnie i dla maluszka. Bylem głodna nie była...

Izabelle lubi tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kin94 wrote:
    hej dziewczyny, po dzisiejszej wizycie jestem trochę zmartwiona, liczę na waszą pomoc, a może ktoś był w podobnej sytuacji? otóz jeszcze miesiąc temu na połówkowych moja mała była z datą idealnie z OM i z usg, dziś na usg okazało się, że jest tydzień wcześniej niż OM czyli usg- 23+2, a om 24+2.
    Druga sprawa jest taka, że wcześniej z moim łożyskiem położonym z tyłu wszystko było ok, dziś okazało się,że trochę mi się obniżyło.. gin powiedziała, że trzeba obserwować, bo może to być wskazanie do CC, ja się naczytałam różnych rzeczy, że może to się nawet kwalifikować do wysokiego ryzyka.. niewiem co myśleć :(
    U mnie łożysko jest bardzo nisko, ani trochę się nie podniosło, opiera się o szyję macicy, co może grozić odklejeniem. Muszę bardzo na siebie uważać, niestety już dwa razy upadłam w ciągu tygodnia. Na 99% będę miała cesarkę niestety :(

klz9df9hvltz8vcc.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Aaa no tak tak :D Dla mnie ta odżywka jest najlepsza, mam też inną, zielona garniera ale to już nie to samo. Żółta rządzi. I ja mam jakiegoś doła życiowego. Pokłóciłam się ze swoim, spakowałam manatki, psa pod pachę i jestem u mamy a ten mi śle rozpaczliwe smsy. Odpoczywam psychicznie, kupiłam sobie dziś w ciuchlandzie chyba z 10 sukienek na ciążę i po ciąży :P
    Dziewczyny, dziękuję! Pocieszyłyście mnie! :) mi też ostatnio włączyły się hormony i sama ze sobą nie mogę wytrzymać. Chodzę zdołowana, wymyślam sobie problemy i teorie spiskowe, czuję się brzydka i wielka (mimo, że mój brzuch to wzdęcie :D). Mąż ma przekichane, wszystko kumuluje się na nim. Ale mam nadzieję, że jakoś się ogarnę, bo naprawdę... U fryzjera byłam niedawno, więc może czas na jakieś inne przyjemności. Kupno miliona sukienek brzmi super :D

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie już wybrane łóżeczka? Myślałam o chicco next2me, ale nie pasuje mi do łóżka.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Zainteresowałam się też głębiej tematem wód płodowych i zobaczyłam, że moje AFI jest na dolnej granicy normy. Od 3 dni piję wodę jak nienormalna i zauważyłam, że mała zdecydowanie lepiej się rusza. Nigdy nie pomyślałam, że jej delikatne ruchy mogą być spowodowane ograniczoną ilością wód.
    Mam ogromny problem z piciem wody... Jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży to ściągnęłam aplikację, która przypomina o kolejnej "dawce" :D i rzeczywiście - w dniach, w których sobie odpuszczę z wodą czuję małą o wiele mniej. Za to jak piję dużo to mała fika jak szalona. Coś musi być na rzeczy :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Dziewczyny macie już wybrane łóżeczka? Myślałam o chicco next2me, ale nie pasuje mi do łóżka.
    Zakochałam się w tym:
    https://www.bellamy.pl/oferta/marylou-lozeczko-60x120
    Cena niestety niezbyt mała, ale z drugiej strony... To w końcu dla mojego maleństwa. :) póki co numer 1, ale ostatecznej decyzji nie ma.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak nazywa się ta aplikacja?

Mi zasugerowała to położna. Powiedziała, że kobiety często przyjeżdżają na IP bo nie czują ruchów dziecka, a już godzinę po wypiciu litra wody sytuacja się poprawia. Nie do końca w to wierzyłam a jak widać to prawda :)

ola_g89 lubi tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:

Mi się podobają bialo szare z darland np.
    https://www.darland.pl/lozeczko-dzieciece-tapczanik-anim-z-szuflada-120x60-biale-szare-misie-na-hustawce.html

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero w ciąży nauczyłam się pić wodę niegazowaną, wcześniej tylko z gazem i to też rzadko. W ogóle już też nie puchną mi nogi, dziwne. Odnośnie humoru, to chyba mnie nudzi już ten stan powoli, czuję się wielka, jest gorąco, nudzi mi się, gdy siedzę i czytam to bolą mnie plecy, na spacery za bardzo nie chodzę bo upał. Chodzę z kąta w kąt i pochlipuję :P Koleżanka mnie uprzedzała, że w 7 miesiącu hormony znów zaczną buzować i zaczną się jazdy w domu. Wróżka? :P Mnie narazie ratuje przyjazd mamy z Włoch, siedzimy u niej we cztery - ja, mama, dzidzia w brzuszku i nasza piesełka. Ojczym został za granicą, więc mamy święty spokój :D Przeżywam fascynację naturalnymi kosmetykami, smaruję się więc namiętnie olejkiem arganowym, hydrolatem z czystka, kosmetykami Nacomi, białą glinką, czarnym mydłem, pryskam się wodą termalną Uriage (poczytajcie o niej) i czuję się ładniejsza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 20:05

ola_g89 lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam kupić Radek X biały i materacyk hevea lateksowy-kokosowy. Ostatnio prźegladam pościel do łóżeczka. Miałam kupić choć noworodek ma spać bez pościeli. Tzn na później a narazie tylko korzystać z ochraniaczy na loźeczko. Ale przeczytałam artykuł ze te ochraniacze choć piękne mogą być niebezpieczne jak się w nie dziecko zapłacze. I na dzień dzisiejszy już ma być bez ochraniaczy. Tylko w łóżeczku będzie na początku trochę łyso bo z pościeli tylko prżescieradlo. Przynajmniej może kupię jakieś kolorowe wypasione. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą wodą to jak najbardziej prawda ;) Mówili nam o tym na szkole rodzenia. Ja nie mam problemów z piciem wypijam po 2-3 litry dziennie, mam ogromne pragnienie i ciągle mnie ,,suszy" jak na jakimś kacu ;)

Co do jazd hormonalnych dopadły i mnie. Wczoraj płakałam pół godziny bez powodu. Dosłownie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 20:13

Marrgoo lubi tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Ja zamierzam kupić Radek X biały i materacyk hevea lateksowy-kokosowy. Ostatnio prźegladam pościel do łóżeczka. Miałam kupić choć noworodek ma spać bez pościeli. Tzn na później a narazie tylko korzystać z ochraniaczy na loźeczko. Ale przeczytałam artykuł ze te ochraniacze choć piękne mogą być niebezpieczne jak się w nie dziecko zapłacze. I na dzień dzisiejszy już ma być bez ochraniaczy. Tylko w łóżeczku będzie na początku trochę łyso bo z pościeli tylko prżescieradlo. Przynajmniej może kupię jakieś kolorowe wypasione. :)
    Nie tyle zaplącze się, co utrudniają cyrkulację powietrza.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam doła. Brzuch mam duży i czasem pobolewa. Dzisiaj nie mogłam wyjść z auta 3drzwiowego z tyłu bo sie zaklinowałam. Kręgosłup boli. Jeszcze cukrzyca która chyba sobie przyciagnelam bo czułam że będę miała. Choć cukier mialam zawsze w normie. Nigdy nie byłam na diecie no koszmar. Do tego cellulit. I czasem demony wracają czy dzidzia zdrowa. Ogólnie z ta cukrzyca to wyć mi sie chce że na długo nie wyjdę z domu bo trzeba posiłek konsumowac o stałych porach dniach i te ukłucia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o łóżeczko to waham się pomiędzy tymi dwoma:
    1. https://www.klups.pl/radek-iii-2/ (szare)
    2. http://www.bocian-meble.pl/jas.htm (całe ze szczebelkami bez aplikacji z misiem)

W ogóle zakochałam się w tym sklepie z pościelą i chyba będę składała u nich zamówienie <3 https://www.dolly.com.pl/pl/

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:

Ja kupuje od razu pościel, nasze mamy A przynajmniej moja, nie miały takich wynalazków jak śpiworki, otulacze. Dzieci spały normalnie pod pościelą, ewentualnie w rożkach i wszystko było Ok, więc ja stwierdziłam że będę postępować tak samo. Zresztą ani śpiworki ani otulacze mi się nie podobają.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    O jak nazywa się ta aplikacja?

Mi zasugerowała to położna. Powiedziała, że kobiety często przyjeżdżają na IP bo nie czują ruchów dziecka, a już godzinę po wypiciu litra wody sytuacja się poprawia. Nie do końca w to wierzyłam a jak widać to prawda :)
    Na iPhonie znalazłam "Piję wodę z kranu" - jako jedyna na iPhona liczyła na szklanki wody. Można ustawić sobie, co ile chcemy pić, jaką ilość dziennie itd. Ale jest ich kilka. Mi akurat ta najbardziej przypadła do gustu :) polecam, bo naprawdę odkąd mam bardziej się pilnuję. :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Ja kupuje od razu pościel, nasze mamy A przynajmniej moja, nie miały takich wynalazków jak śpiworki, otulacze. Dzieci spały normalnie pod pościelą, ewentualnie w rożkach i wszystko było Ok, więc ja stwierdziłam że będę postępować tak samo. Zresztą ani śpiworki ani otulacze mi się nie podobają.
    Nie praktyczna, mam i nigdy nie uzywana :P ale moze u kogos sie sprawdza

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez kupuje pościel, ale bardziej dla efektu wizualnego :D a do spania na początek śpiworek. Czaje się tez na otulacz, ale nie wiem, czy do końca się sprawdzi. Dlatego czekam na promocje. Ostatnio fajne przeceny były na small design, otulacz nawet za ok. 30 zł. Ale przegapiłam moment i wykupili mój wzór :D

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Na iPhonie znalazłam "Piję wodę z kranu" - jako jedyna na iPhona liczyła na szklanki wody. Można ustawić sobie, co ile chcemy pić, jaką ilość dziennie itd. Ale jest ich kilka. Mi akurat ta najbardziej przypadła do gustu :) polecam, bo naprawdę odkąd mam bardziej się pilnuję. :)
    Ja mam Aqualert. Fajna bo jest nie tylko woda ale i mleko, zupa, różne pojemności itd. Szkoda tylko że w ciąży zapominam o niej :/

f2w33e3k8kpk8877.png
‹‹ 805 806 807 808 809 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ