WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o, to też fajnie, że są inne źródła. Ale jeśli da się o niej zapomnieć to nie dla mnie. Moja upierdliwie daje znać co dwie godziny - PIJ WODĘ! :D

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też ma powiadomienia, przypomnienia itd ale wyłączyłam :) bo jak mi na początku zaczęły wszystkie apki co pościagałam pipczeć to aż było denerwujące. W każdej pipczoki wyłączyłam :)

f2w33e3k8kpk8877.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie też wszystko wyłączam, ale tu się pilnowałam żeby tego nie zrobić. A naprawdę cierpiałam, jak słyszałam, że już czas na kolejną szklankę/butelkę i widziałam, jak mąż biegnie z wodą. ;) ale czego się nie robi dla maluszka :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Bylam wczoraj na wizycie u swojego lekarza i pomiary jak zwykle do du*y. W 26t5d wazy 780gram, tylko glowa sie zgadza z danym tygodniem, brzuch 11dni za maly, kosci udowe 2tygodnie. Te kosci doprowadzaja mnie do rozpaczy bo odkad zaczęliśmy je mierzyc to sa za krótkie:-( ciezko:-( pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kransalova mój ma kości udowe mniejsze o 2tyg i 3dni dokładnie. Ale ja mam krótkie nogi, więc pewnie po mnie.... Przestań sobie wkręcać. Lekarz znając Twój stan w ogóle nie powinien pokazywać Ci jaki pomiar wychodzi, bo od tego tak ześwirowałaś.

Kitkat, Wesoła89 lubią tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa, ja obecnie leżę w szpitalu. Pogadałam trochę z innymi brzuchatkami już na końcówkach ciąż. Sporo było podobnych przypadków,a maluszki nadrabiały. Rozumiem,ze jest Ci bardzo ciężko i życzę z całego serca,żeby córeczka Cię zaskoczyła i było wszystko ok. Jeśli ją kochasz,to walcz o siebie, bo jeśli faktycznie coś pojedzie nie tak,to ona potrzebuje silnej mamy i dużo miłości i czułości.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem. Zeswirowalam do reszty. Od lekarza dostaje caly wydruk z pomiarami i normami i ciagle te kości, ktore nawet na siatce centylowej sie nie mieszcza. Dzieki. Ciesze sie, ze nie tylko moja takie ma.

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa1 wrote:
    Wiem. Zeswirowalam do reszty. Od lekarza dostaje caly wydruk z pomiarami i normami i ciagle te kości, ktore nawet na siatce centylowej sie nie mieszcza. Dzieki. Ciesze sie, ze nie tylko moja takie ma.
    Ale lekarz coś powiedział teraz? Dalej jest źle? Czy on twierdzi że jest ok i mała będzie drobna po mamusi :) ?

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Krasnalowa, ja obecnie leżę w szpitalu. Pogadałam trochę z innymi brzuchatkami już na końcówkach ciąż. Sporo było podobnych przypadków,a maluszki nadrabiały. Rozumiem,ze jest Ci bardzo ciężko i życzę z całego serca,żeby córeczka Cię zaskoczyła i było wszystko ok. Jeśli ją kochasz,to walcz o siebie, bo jeśli faktycznie coś pojedzie nie tak,to ona potrzebuje silnej mamy i dużo miłości i czułości.

Izabelle czytam sobie o diecie cukrzycowej a ty jesteś po rozmowie z diabetologiem. Powiedz mi jak dany produkt ma IG np. 50 to znaczy że ma to na ileś gram np. 50 czy 100? A posiłek ile powninien mieć tego ig?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Ale lekarz coś powiedział teraz? Dalej jest źle? Czy on twierdzi że jest ok i mała będzie drobna po mamusi :) ?
    Nie powiedzial. On ciagle twierdzi, że jest dobrze i jest tylko mniejsza. To tylko ja zeswirowalam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 08:16

• linka220 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Izabelle czytam sobie o diecie cukrzycowej a ty jesteś po rozmowie z diabetologiem. Powiedz mi jak dany produkt ma IG np. 50 to znaczy że ma to na ileś gram np. 50 czy 100? A posiłek ile powninien mieć tego ig?
    Monia ja dostałam w poradni specjalną dietę i wszystko było opisane co jaki produkt ma.. ale i tak miałam z internetu ściągniętą taki specjalny jadłospis na cały tydzień przy diecie cukrzycowej w ciąży i wg tego jadłam :) w ostatnim miesiącu 2 razy w tygodniu ktg w szpitalu :) cieszyłam się z tej diety bo mało przytyłam :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • cziqitka89 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co sądzicie o kokonach? Warto kupić do łóżeczka?

82doj48arfknt48q.png
  • evitkagg85 Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Monika,

Indeks glikemiczny jest ważny, należy wybierać produkty z możliwie najniższym natomiast Twoim wyznacznikiem dla diety będzie wymiennik węglowodanowy WW. Wpisz w Google "dieta cukrzycowa karowa warszawa" i znajdziesz tam dokument do pobrania z rozpisana dieta i zasadami. Jest określona liczba WW i ich rozkład na posilki, rozjasnilo mi to trochę w głowie i teraz już tabele wymiennikow sa moja codziennością . Na tym kazała się opierać lekarka z poradni do czasu wizyty 26.06 (po 3 tyg termin gdy ciąży zostało 12...).

Pozdrawiam

7u22sek2ss7p1b9p.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Dziewczyny macie już wybrane łóżeczka? Myślałam o chicco next2me, ale nie pasuje mi do łóżka.
    Ja kupuję w takim stylu ale Łóżeczko dostawne Kinderkraft NESTE turystyczne Mam zwykłe łóżeczko po synku ale prawie wcale go nie używałam więc nawet nie będziemy skręcać na razie . Mały spał koło mnie bo co 1,5 h w nocy pił cycusia więc spał koło mnie, bo nie wyobrażam sobie wstawać tyle :) a łóżeczko stało jako magazyn :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny narazie dla mnie to czarna magia. Lubię dobrze zjeść i przerażona jestem. Najbardziej przeraża mnie jak będę chciała pojechać gdzieś np. Nad wodę na cały dzień. Wydaje mi się że uwiaze mnie to do domu.

• linka220 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Dzięki dziewczyny narazie dla mnie to czarna magia. Lubię dobrze zjeść i przerażona jestem. Najbardziej przeraża mnie jak będę chciała pojechać gdzieś np. Nad wodę na cały dzień. Wydaje mi się że uwiaze mnie to do domu.
    Eee nie, az tak źle nie Uszykujesz sobie do pudełka przed wyjazdem i zjesz w drodze :) Powiem Ci, że wcale tej cukrzycy źle nie wspominam ... Tyle, że ja boję się krwi a musiałam kłuć palce to było najgorsze :)

Av lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • OctAngel Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa1 wrote:

Może nie bierz tych wydruków? Rozumiem co czujesz, jestem po dużych przejściach, cały pierwszy trymestr świrowałam, nawet do szpitala się spakowałam jeżeli ciąża by nie wyszła, porównywam z innymi i zawsze mój Mały był mniejszy od innych.

Chodzę do jednego z najlepszych specjalistów od "trudnych ciąż", który powiedział mężowi jak się przebierałam, żebym się tak nie stresowała bo szkodzę dziecku a on w to dziecko wierzy, że teraz musi być dobrze i nazwał mojego synka "twardym zawodnikiem".
    I od drugiego trymestru robi najlepszą rzecz na świecie: tak ustawia rozdzielczość monitora, że nie widzę ile ma głowa, noga etc., podaje mi wagę i mówi, że jest dobrze. Szyjkę mierzy zawsze i też nie mówi ile ma tylko, że długa i zamknięta i że ładnie.
    Wracam do domu i wpisuję tę nieszczęsną wagę w kalkulator belly i zawsze jesteśmy na dolnej granicy 5go centyla (owulację miałam w 18dc - tak przypuszczam, więc zawsze jest obsuwa). 3 tygodnie temu ważył 800g, wczoraj skoczył powyżej 50 centyl -1,5kg. Dzieci rosną skokowo.

Kochana, głowa do góry, nie mogę patrzeć jak się zadręczasz i umartwiasz, odkąd zaczęłaś sobie wkręcać to mam wrażenie, że Twoja córeczka to czuje i robi Ci na złość, że tak mało przybiera. Musisz w nią wierzyć, przyszła do Ciebie po wszystkim co przeszłaś, jest Twoim największym szczęściem, nie zabieraj jej tych najlepszych chwil w Twoim brzuchu bo ona się tak samo stresuje jak Ty.
    No i nie wypuściliby Cię z Ligoty gdyby było coś nie tak.

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Dostalam rozpiskę jakiej wielkości mogą byc porcje mięsa czy węglowidanów,w formie rysunku i porównania do własnej pięści ;) .

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby któraś z Was kupowała ubranka dla dziecka to mam kod rabatowy na nanaforagnic.pl na 10%, ja raczej nie wykorzystam, bo już nic więcej nie potrzebuję. To dajcie znać jak coś. Miłego dnia!

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel wrote:
    Może nie bierz tych wydruków? Rozumiem co czujesz, jestem po dużych przejściach, cały pierwszy trymestr świrowałam, nawet do szpitala się spakowałam jeżeli ciąża by nie wyszła, porównywam z innymi i zawsze mój Mały był mniejszy od innych.

Chodzę do jednego z najlepszych specjalistów od "trudnych ciąż", który powiedział mężowi jak się przebierałam, żebym się tak nie stresowała bo szkodzę dziecku a on w to dziecko wierzy, że teraz musi być dobrze i nazwał mojego synka "twardym zawodnikiem".
    I od drugiego trymestru robi najlepszą rzecz na świecie: tak ustawia rozdzielczość monitora, że nie widzę ile ma głowa, noga etc., podaje mi wagę i mówi, że jest dobrze. Szyjkę mierzy zawsze i też nie mówi ile ma tylko, że długa i zamknięta i że ładnie.
    Wracam do domu i wpisuję tę nieszczęsną wagę w kalkulator belly i zawsze jesteśmy na dolnej granicy 5go centyla (owulację miałam w 18dc - tak przypuszczam, więc zawsze jest obsuwa). 3 tygodnie temu ważył 800g, wczoraj skoczył powyżej 50 centyl -1,5kg. Dzieci rosną skokowo.

Kochana, głowa do góry, nie mogę patrzeć jak się zadręczasz i umartwiasz, odkąd zaczęłaś sobie wkręcać to mam wrażenie, że Twoja córeczka to czuje i robi Ci na złość, że tak mało przybiera. Musisz w nią wierzyć, przyszła do Ciebie po wszystkim co przeszłaś, jest Twoim największym szczęściem, nie zabieraj jej tych najlepszych chwil w Twoim brzuchu bo ona się tak samo stresuje jak Ty.
    No i nie wypuściliby Cię z Ligoty gdyby było coś nie tak.
    Twoje dziecko jest bardzo duze. 1,5kg to moja chyba bedzie miala przy porodzie. Niestety nie umiem sie juz cieszyć, wkrecam sobie wszystkie choroby. Nie wiem czy nie branie pomiarow cos da. Wage przeciez i tak bedzie mi podawał, nie moze mi do końca ciąży nie mowic ile wazy dziecko. Dzieki za dobre slowo.

‹‹ 806 807 808 809 810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ