WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, że zanim się przeciwciała pojawią to też trzeba trochę odczekać, nawet te wczesne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Tylko, że zanim się przeciwciała pojawią to też trzeba trochę odczekać, nawet te wczesne.

Tak. Ale żeby zrobić badanie nie zaniedbać bo to paskudna choroba.

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Haha
    Mój kiedyś miał coś w tył głowę a w przód nogi. Uznałam że będzie piłkarz. Długie nogi niekoniecznie mądry hehe. O taki stereotyp. Mam nadzieję że nie urazilam na forum jakiejś Wags.
    Ja mialam wlasnie naposac ze moj moze glupi bedzie haha ale juz se darowalam xD

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cellulit mam też okropny choć nigdy nie miałam widocznego, dopiero teraz w ciąży się pokazał. Ja się szczotkuje codziennie rano i wieczorem i wcieram naturalny olejek na cellulit ale efektów spektakularnych póki co Jeszce nie ma :)

• Paulla89 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam tez zależało na lekkim wózku i kupiliśmy Emmaljunga. Wazy 11,6 kg. Wiem, ze z firmy Mutsy są jeszcze lżejsze.

Asiaf lubi tę wiadomość

l22ncbxmmqrb6qzk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten cellulit to koszmar przynajmniej u mnie. Jak stoję przed lustrem to już nad kolanami mam widoczny grrr.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wypiciu magicznego środka- miałam glukoze cytrynowa- nie była zła, tak jak pisałyście taka przeslodzona lemoniada. Teraz 2 godz siedzenia- Panie mi powiedziały że pierwsza godzina najgorsza, później już lepiej. Powiedziała że mogę wypić do 2 kubeczkow wody, ale jeśli nie będzie potrzeby to nie pić.

W ogóle najpierw przed zylnym pobraniem, sprawdzała mi cukier z palca.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Left_ie Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ten cellulit to koszmar przynajmniej u mnie. Jak stoję przed lustrem to już nad kolanami mam widoczny grrr.

Monia, wiem co czujesz. Mam niestety to samo. Jak się zbliżę do lustra w czymś, co nie zasłania nóg do kolan to dół murowany. :/

k0kdcwa1ru5loe1v.png
    mhsv20mma8j8n7kc.png
    ——————————
    Piotruś [*] 08.2017, 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Agaafabka mój stary Nick był katarzyna89op zmieniłam tera z na inny
    Napisz co u Ciebie i jak malutka robili ci może glukoze? Bo u mnie stwierdzili że ja nie miałam w rodzinie i cukier od początku był dobry to nie trzeba .... za 3 tygodnie będę miała groeie echo przed ostatnie już Ale to zleciało

agaafabka lubi tę wiadomość

• linka220 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wasze dzidziusie też się tak "rozkopały" Tak jak czułam małą, jak się położyłam i uspokoiłam tak teraz co chwilę gdzieś kopnie i mam wrażenie, że non stop się rusza. Jak jest u Was ??

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Jestem po wypiciu magicznego środka- miałam glukoze cytrynowa- nie była zła, tak jak pisałyście taka przeslodzona lemoniada. Teraz 2 godz siedzenia- Panie mi powiedziały że pierwsza godzina najgorsza, później już lepiej. Powiedziała że mogę wypić do 2 kubeczkow wody, ale jeśli nie będzie potrzeby to nie pić.

W ogóle najpierw przed zylnym pobraniem, sprawdzała mi cukier z palca.

Kasia mi też badali przed bo jak jest ponad normę to nie podają glukozy bo jest niebezpieczna. Ja mialam dobry na czczo niestety wyszła mi nietolerancja glukozy.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj złapał straszny ból pod piersią, taki jakby ktoś mi wbijał nóż pod żebrem. Całą noc nie spałam bo w każdej pozycji boli. Miałam to samo kilka lat temu, to od krzywego kręgosłupa. Chodziłam na rehabilitację, ale to już wtedy gdy przeszło samo, ratował mnie Ketonal. Nie mam pojęcia co robić. Masaże? Szukać osteopaty?

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Dziewczyny, czy Wasze dzidziusie też się tak "rozkopały" Tak jak czułam małą, jak się położyłam i uspokoiłam tak teraz co chwilę gdzieś kopnie i mam wrażenie, że non stop się rusza. Jak jest u Was ??

Linka mam to samo. Miałam nawet pisać. Wcześniej synuś był raczej z tych niemrawych. Od pewnego czasu jeśli nie chodzę sprzatam itp to cały czas się tłucze. Na boku lewym lewą pachwine na prawym prawą na wznak rozpycha się po całości. Nie uspokoi się na moment.

linka220 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatarzynaCarmen wrote:
    Napisz co u Ciebie i jak malutka robili ci może glukoze? Bo u mnie stwierdzili że ja nie miałam w rodzinie i cukier od początku był dobry to nie trzeba .... za 3 tygodnie będę miała groeie echo przed ostatnie już Ale to zleciało

Kasia. W Polsce nie robią Ci glukozy? Ja na czczo mam dobry od początku...ale wyszło mi na krzywej że cukier po 2 godz mi nie spada.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Left_ie wrote:
    Monia, wiem co czujesz. Mam niestety to samo. Jak się zbliżę do lustra w czymś, co nie zasłania nóg do kolan to dół murowany. :/

Na co dzień noszę sukienki do ziemi bo ogólnie takie uwielbiam ale mam kilka w które jeszcze wejdę takie do pracy na lato przed kolano ale masakra. Wiem że to ciąża itp. Ale przez cukrzycę zaczne chodzić na basen. Stroju jednoczęściowego nie chce kupować specjalnie więc mam bikiniw które jeszcze wejdę. Ale nogi mi płakać się chce mam wrażenie że każdy będzie patrzył. Chyba że skupia sie na brzuchu. Oczywiście pokaże Brzuch zanim rozstępow nie bedzie choć i tak mam liczne blizny po laparo. Wiem że to egoistyczne trochę ale dołuje mnie mój wyglad.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Mnie wczoraj złapał straszny ból pod piersią, taki jakby ktoś mi wbijał nóż pod żebrem. Całą noc nie spałam bo w każdej pozycji boli. Miałam to samo kilka lat temu, to od krzywego kręgosłupa. Chodziłam na rehabilitację, ale to już wtedy gdy przeszło samo, ratował mnie Ketonal. Nie mam pojęcia co robić. Masaże? Szukać osteopaty?

Natalka ja jestem po dwóch godzinnych seansach u osteopaty / fizjo. Jest lepiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatarzynaCarmen wrote:
    Hej hej u nas dobrze. Mała rośnie choć brzuszek i tak mam mały w porownaniu do innych ciężarnych to dla mnie jest on i tak już duży. Mała bryka strasznie tylko fale przechodzą pod skórą :) miałam robiona krzywa cukrzycową 3 tyg temu bo moja babcia miała cukrzycę i jej wszystkie dzieci procz mojej mamy więc powiedziałam że chce też zrobić. My dzisiaj mamy 3d mam nadzieję że mała pokaże buźke :) a za 2 i pół tyg mam znów echo w szpitalu żeby zobaczyć czy łożysko się podciągło. A jak u was? Jak sie czujesz

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Kasia. W Polsce nie robią Ci glukozy? Ja na czczo mam dobry od początku...ale wyszło mi na krzywej że cukier po 2 godz mi nie spada.
    My mieszkamy w Holandii i tu się nie robi jeśli nikt w rodzinie nie mial cukrzycy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 10:21

• lena86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:

Moja też jest wiercipiętka:) a już wieczorami i nocą to już w ogóle:D w niedzielę to już w ogóle myślałam, że mnie zakopie (ale to chyba efekt "obżarstwa" urodzinowego u mojej siostry: 2 szklanki Pepsi i ciasta:P) chyba za duża dawka cukru;)

w4sq43r85k8egy8f.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:

U mnie to samo - od jakis 3-4dni jest tak aktywna , bryka jak szalona i czuje ją nie tylko jak leżę.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
‹‹ 808 809 810 811 812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ