X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • OctAngel Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa, ale 3 tygodnie temu był poniżej 5 centyla, więc teraz dopiero nadrobił, Ty jesteś w młodszej ciąży. Doktor mi mówił, że największy przyrost jest od wejścia w 3 trymestr, za 2 tygodnie Twoja córeczka może tak samo nadrobić i tak pewnie będzie.

Magdalena2202 lubi tę wiadomość

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ci powiem Krasnalowa jako ciekawostkę. Znajoma całe życie na diecie żeby być chuda. W ciąży jeszcze miała cukrzycę ale uznała że za dużo jedzenia i też była na diecie. Lekarz diabetolog zwróciła jej uwagę że za mało je i że dziecko za małe. Ale nie wiem co miała w glowie bo dalej jadła mało. Dziecko urodziło się zdrowe ale za małe na wiek ciążowy. Do czego zmierzam. To co dla Ciebie jest tragedią moja znajoma próbowała urodzić modelkę i idiotka nie jadła. I na nią lekarze wrzeszczeli żeby jadla bo małe dziecko więc pewnie było mniejsze od Twojego.

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj minela mi stodniowka :-) teraz juz z gorki :-)

OctAngel, Angel1988, Asiaf, ola_g89, Izabelle, promyczek 39, Natalia1984 lubią tę wiadomość

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wiem, ze na temat wózków pisalyscie duzo i pewnie coś mi umknelo, ale napiszcie plis ile waza Wasze? Ech nie wyobrażam sobie znoszenia swojego z 2 pietra :/ a przecież nie bede uzalezniona od meza i jego godzin pracy :/

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno spacerówka 13,8kg, spacerówka 14,2kg. Też czeka mnie noszenie na 2. piętro, więc szukałam takiego, w którym łatwo wypina się gondola. Stelaż będzie zostawał na dole lub w wózkowni, gondolę z dzieckiem będę targać na górę. :) póki co plan wygląda dla mnie genialnie, zobaczymy jak wyjdzie w praktyce ;) a jaki masz wózek i ile waży?

Asiaf lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam na 3 piętrze i też będę schodzić z samą gondolą a stelaż albo na dole, albo w bagażniku auta drugiego. Jak ja porównywałam to wagi wózkow przy kołach pompowanych są cięzke ;/
    Ale ja jeszcze wózka nie mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 16:20

Asiaf lubi tę wiadomość

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam Tako Warrior od siostry, super sie prowadzi, ale już sama gondola jest bardzo ciezka i duza. Chyba zostanie w takim razie w domu rodzinnym, bo i tak bede go czesto odwiedzac a do bloku poszukamy czegoś nowego

Hedgehog lubi tę wiadomość

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg producenta sam stelaż to 11kg, a gondola dodatkowe ponad 6kg. 17kg wózka to rzeczywiście masakra. :O

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny male dzieci sie lepiej rodzi :D ja bym tam nie plakala ze dziecko leci niskim centylem jedno bedzie mialo 10 a jedno 90.
    Maz mnie dzis tak wkur..ł ze bym go chyba zabila jakby byl w pl. Zapomniałam ze dzis dzieci z przedszkola maja wyjazd zwiedzac straż pożarna (jezdza co kilka dni gdzies raz policja, raz fabryka warzyw, kraina slodyczy no co chwile) i zwyczajnie zapomnialam ze dzis znow wycieczka i maly nie byl w przedszkolu bo w koncu chcialam go zabrac do lekarza na kontrol a i ja chcialam tez wizyte miec bo od tygodnia bolala mnie jakby watroba (watroba ok, maly naciska tak jak myslalam) a moj maz sie wkurzyl ze jak ja moglam zapomniec o strazy ze przezemnie dziecko nie bylo ze jedyne co mam do roboty to dbac o dom i dziecko. Nabralam strasznego żalu ze tak mi powiedzial chodze poplakuje bo taki cwany, niech sie zamieni jedyne co ma na glowie to 8h 5x w tyg praca ktora lubi i potem lezy se bo matka obiad zrobi, posprzata weekendy wolne na rybki se jezdzi a ja co? Upaly ledwo chodze bo goraco, maly uciska watrobe takze w pozycji siedziacej przezywam horror, maly ma jakies bunty, latam po lekarzach co chwile z nim, zalatwiam wszystko zwiazane z zyciem, domem gotuje sprzatam zajmuje sie dzieckiem a on tak mi powiedział bezczelnie! Burak. Lekarz dzis mowil ze mam duzo lezex na lewym boku zeby skusix malego do innego ulozenia, by zszedl z tej watroby to sie lekarzowi w twarz rozesmialam.

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa1 wrote:
    Hej,
    Bylam wczoraj na wizycie u swojego lekarza i pomiary jak zwykle do du*y. W 26t5d wazy 780gram, tylko glowa sie zgadza z danym tygodniem, brzuch 11dni za maly, kosci udowe 2tygodnie. Te kosci doprowadzaja mnie do rozpaczy bo odkad zaczęliśmy je mierzyc to sa za krótkie:-( ciezko:-( pozdrawiam

Moj ma glowe mniejsza o kilka dni i co. Mam od razu myslec ze ma maloglowie? A znowu brzuch ma wiekszy o prawie 10 dni wiec bedzie gruby po mamie :D

Wesoła89 lubi tę wiadomość

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Dawno się nie odzywałam ale mam mały problem i kogo zapytać jak nie Was :) czy po ugryzieniu kleszcza w ciąży trzeba brać jakieś leki? Bo przed chwilą mąż mi jednego gnoja z nogi wyciągnął i zastanawiam sie czy coś z tym trzeba robić....

Poza tym macie jakieś sposoby na cellulit w ciąży? Dziś spojrzałam w lustro to się przeraziłam :-O

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Hej dziewczyny, wiem, ze na temat wózków pisalyscie duzo i pewnie coś mi umknelo, ale napiszcie plis ile waza Wasze? Ech nie wyobrażam sobie znoszenia swojego z 2 pietra :/ a przecież nie bede uzalezniona od meza i jego godzin pracy :/

Jakieś 10kg spacerówka. Może 11 ale nie więcej

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 13:11

• Marlena Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Jeśli jest rumień to jedź na poz. Jeśli nie to umowilabyn się jutro do rodzinnego wypytać.

Jest czerwone tak na 2 mm wokół tego gdzie był kleszcz, ale jak patrze na foty w necie to jest to naprawdę minimalne.

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Jest czerwone tak na 2 mm wokół tego gdzie był kleszcz, ale jak patrze na foty w necie to jest to naprawdę minimalne.

Rumień robi się do 2 tygodni ale jego brak nie świadczy o tym ze nie doszło do zakazenia. Profilaktycznie podaje się antybiotyk ale w ciazy to zakladam nie można. Możesz zrobić badanie z krwi czy doszło do zakażenia podstawowe igg igm borelioza bo drozsze western blot. Najlepiej dopytać lekarza.

Ja mam okropny cellulit w ciąży pewnie ten wodny. Masuje sie rekawica peelingujaca i smaruje kremem dozwolonym w ciąży. Ale obawiam sie że nic to nie da bo hormony robią swoje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Moj ma glowe mniejsza o kilka dni i co. Mam od razu myslec ze ma maloglowie? A znowu brzuch ma wiekszy o prawie 10 dni wiec bedzie gruby po mamie :D

Haha
    Mój kiedyś miał coś w tył głowę a w przód nogi. Uznałam że będzie piłkarz. Długie nogi niekoniecznie mądry hehe. O taki stereotyp. Mam nadzieję że nie urazilam na forum jakiejś Wags.

ola_g89, Wesoła89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam się pochwalić ze nie mam choleostazy. Wyniki wyszły b. dobre. Uf ale się cieszę. Wystarczy mi już dieta glutenowo-cukrzycowa. :)

Izabelle, promyczek 39, Asiaf, frezyjciada, cziqitka89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Dziewczyny chciałam się pochwalić ze nie mam choleostazy. Wyniki wyszły b. dobre. Uf ale się cieszę. Wystarczy mi już dieta glutenowo-cukrzycowa. :)

Super ale myślę że przy cholestazie to byś wiedziała ze to. Mnie czasem swędzi skóra. Ale przy cholestazie idzie zejść z tego świata.

Ja pewnie w tym tygodniu zaczynam przygodę z dietą cukrzycowa buu

• mitaka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Hej Dziewczyny! Dawno się nie odzywałam ale mam mały problem i kogo zapytać jak nie Was :) czy po ugryzieniu kleszcza w ciąży trzeba brać jakieś leki? Bo przed chwilą mąż mi jednego gnoja z nogi wyciągnął i zastanawiam sie czy coś z tym trzeba robić....

Poza tym macie jakieś sposoby na cellulit w ciąży? Dziś spojrzałam w lustro to się przeraziłam :-O
    Tez mialam kleszcza ze 2 tyg temu, ale siedzial fiut z 10 min tylko. Obserwuje. Moje dziecko mialo za to juz 10 w tym roku i z nim pojde we wrzesniu na te badania dot.boleriozy, a poki co tez obserwuje

Marlena lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zalecam zbadanie z krwi czy nie ma zakażenia żeby tfu tfu nie doszło do postaci rozsianej.

‹‹ 807 808 809 810 811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ