WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Krasnalowa, ale 3 tygodnie temu był poniżej 5 centyla, więc teraz dopiero nadrobił, Ty jesteś w młodszej ciąży. Doktor mi mówił, że największy przyrost jest od wejścia w 3 trymestr, za 2 tygodnie Twoja córeczka może tak samo nadrobić i tak pewnie będzie.
Magdalena2202 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak ci powiem Krasnalowa jako ciekawostkę. Znajoma całe życie na diecie żeby być chuda. W ciąży jeszcze miała cukrzycę ale uznała że za dużo jedzenia i też była na diecie. Lekarz diabetolog zwróciła jej uwagę że za mało je i że dziecko za małe. Ale nie wiem co miała w glowie bo dalej jadła mało. Dziecko urodziło się zdrowe ale za małe na wiek ciążowy. Do czego zmierzam. To co dla Ciebie jest tragedią moja znajoma próbowała urodzić modelkę i idiotka nie jadła. I na nią lekarze wrzeszczeli żeby jadla bo małe dziecko więc pewnie było mniejsze od Twojego.
-
Podobno spacerówka 13,8kg, spacerówka 14,2kg. Też czeka mnie noszenie na 2. piętro, więc szukałam takiego, w którym łatwo wypina się gondola. Stelaż będzie zostawał na dole lub w wózkowni, gondolę z dzieckiem będę targać na górę.
póki co plan wygląda dla mnie genialnie, zobaczymy jak wyjdzie w praktyce
a jaki masz wózek i ile waży?
Asiaf lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mieszkam na 3 piętrze i też będę schodzić z samą gondolą a stelaż albo na dole, albo w bagażniku auta drugiego. Jak ja porównywałam to wagi wózkow przy kołach pompowanych są cięzke ;/
Ale ja jeszcze wózka nie mam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 16:20
Asiaf lubi tę wiadomość
-
Oj dziewczyny male dzieci sie lepiej rodzi
ja bym tam nie plakala ze dziecko leci niskim centylem jedno bedzie mialo 10 a jedno 90.
Maz mnie dzis tak wkur..ł ze bym go chyba zabila jakby byl w pl. Zapomniałam ze dzis dzieci z przedszkola maja wyjazd zwiedzac straż pożarna (jezdza co kilka dni gdzies raz policja, raz fabryka warzyw, kraina slodyczy no co chwile) i zwyczajnie zapomnialam ze dzis znow wycieczka i maly nie byl w przedszkolu bo w koncu chcialam go zabrac do lekarza na kontrol a i ja chcialam tez wizyte miec bo od tygodnia bolala mnie jakby watroba (watroba ok, maly naciska tak jak myslalam) a moj maz sie wkurzyl ze jak ja moglam zapomniec o strazy ze przezemnie dziecko nie bylo ze jedyne co mam do roboty to dbac o dom i dziecko. Nabralam strasznego żalu ze tak mi powiedzial chodze poplakuje bo taki cwany, niech sie zamieni jedyne co ma na glowie to 8h 5x w tyg praca ktora lubi i potem lezy se bo matka obiad zrobi, posprzata weekendy wolne na rybki se jezdzi a ja co? Upaly ledwo chodze bo goraco, maly uciska watrobe takze w pozycji siedziacej przezywam horror, maly ma jakies bunty, latam po lekarzach co chwile z nim, zalatwiam wszystko zwiazane z zyciem, domem gotuje sprzatam zajmuje sie dzieckiem a on tak mi powiedział bezczelnie! Burak. Lekarz dzis mowil ze mam duzo lezex na lewym boku zeby skusix malego do innego ulozenia, by zszedl z tej watroby to sie lekarzowi w twarz rozesmialam.17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
Krasnalowa1 wrote:Hej,
Bylam wczoraj na wizycie u swojego lekarza i pomiary jak zwykle do du*y. W 26t5d wazy 780gram, tylko glowa sie zgadza z danym tygodniem, brzuch 11dni za maly, kosci udowe 2tygodnie. Te kosci doprowadzaja mnie do rozpaczy bo odkad zaczęliśmy je mierzyc to sa za krótkie:-( ciezko:-( pozdrawiam
Moj ma glowe mniejsza o kilka dni i co. Mam od razu myslec ze ma maloglowie? A znowu brzuch ma wiekszy o prawie 10 dni wiec bedzie gruby po mamieWesoła89 lubi tę wiadomość
17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
Hej Dziewczyny! Dawno się nie odzywałam ale mam mały problem i kogo zapytać jak nie Was
czy po ugryzieniu kleszcza w ciąży trzeba brać jakieś leki? Bo przed chwilą mąż mi jednego gnoja z nogi wyciągnął i zastanawiam sie czy coś z tym trzeba robić....
Poza tym macie jakieś sposoby na cellulit w ciąży? Dziś spojrzałam w lustro to się przeraziłam -
Asiaf wrote:Hej dziewczyny, wiem, ze na temat wózków pisalyscie duzo i pewnie coś mi umknelo, ale napiszcie plis ile waza Wasze? Ech nie wyobrażam sobie znoszenia swojego z 2 pietra
a przecież nie bede uzalezniona od meza i jego godzin pracy
Jakieś 10kg spacerówka. Może 11 ale nie więcej[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Hedgehog wrote:Jeśli jest rumień to jedź na poz. Jeśli nie to umowilabyn się jutro do rodzinnego wypytać.
Jest czerwone tak na 2 mm wokół tego gdzie był kleszcz, ale jak patrze na foty w necie to jest to naprawdę minimalne. -
nick nieaktualnyMarlena wrote:Jest czerwone tak na 2 mm wokół tego gdzie był kleszcz, ale jak patrze na foty w necie to jest to naprawdę minimalne.
Rumień robi się do 2 tygodni ale jego brak nie świadczy o tym ze nie doszło do zakazenia. Profilaktycznie podaje się antybiotyk ale w ciazy to zakladam nie można. Możesz zrobić badanie z krwi czy doszło do zakażenia podstawowe igg igm borelioza bo drozsze western blot. Najlepiej dopytać lekarza.
Ja mam okropny cellulit w ciąży pewnie ten wodny. Masuje sie rekawica peelingujaca i smaruje kremem dozwolonym w ciąży. Ale obawiam sie że nic to nie da bo hormony robią swoje. -
nick nieaktualnyCiemnowlosa wrote:Moj ma glowe mniejsza o kilka dni i co. Mam od razu myslec ze ma maloglowie? A znowu brzuch ma wiekszy o prawie 10 dni wiec bedzie gruby po mamie
Haha
Mój kiedyś miał coś w tył głowę a w przód nogi. Uznałam że będzie piłkarz. Długie nogi niekoniecznie mądry hehe. O taki stereotyp. Mam nadzieję że nie urazilam na forum jakiejś Wags.ola_g89, Wesoła89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysusełek wrote:Dziewczyny chciałam się pochwalić ze nie mam choleostazy. Wyniki wyszły b. dobre. Uf ale się cieszę. Wystarczy mi już dieta glutenowo-cukrzycowa.
Super ale myślę że przy cholestazie to byś wiedziała ze to. Mnie czasem swędzi skóra. Ale przy cholestazie idzie zejść z tego świata.
Ja pewnie w tym tygodniu zaczynam przygodę z dietą cukrzycowa buu -
Marlena wrote:Hej Dziewczyny! Dawno się nie odzywałam ale mam mały problem i kogo zapytać jak nie Was
czy po ugryzieniu kleszcza w ciąży trzeba brać jakieś leki? Bo przed chwilą mąż mi jednego gnoja z nogi wyciągnął i zastanawiam sie czy coś z tym trzeba robić....
Poza tym macie jakieś sposoby na cellulit w ciąży? Dziś spojrzałam w lustro to się przeraziłamMarlena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny