X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja wtedy nadal kp i ta ciąża w ogóle nie miała mieć miejsca, bo bylam na usg i w jajnikach nic się nie działo. Miałam od kolejnego cyklu ruszać z pomocą medyczną, stymulacja. Moja gin do tej pory mówi, że naukowo nie potrafi tego wyjaśnić, bo wszystkie badania wskazywały na cykle bezowulacyjne. Także wiecie :) dlatego też brałyśmy z gin tylko pod uwagę termin z usg=3wrzesnia. Pierwszy poród był wywoływany i lekarz wyraźnie mówił, że przez tydzień dwa na bank by dziecko w brzuchu jeszcze było, także w sumie wolałabym wcześniej, bo mam traumę po wywoływaniu

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usg III trymestru mam 30+4, 4 lipca. Jeśli chodzi o podanie tej konkretnej szczepionki to nigdy więcej! Fakt była tu też wina lekarza, bo byłam wtedy nie do końca zdrowa, a szczepionki skojarzone to świństwo, skończyło się poważnym powiklaniem.
    Jeśli chodzi o ruchu naszego maluszka, to obija się po wszystkich ścianach i moich organach do granic możliwości. Korzysta póki plac zabaw nie jest zbyt mały i ciasny :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie przy chodzeniu czasem ból pachwin i boku taki kolkowy?

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez przede wszystkim kopniaki :) przemieszczania sie nie wyczulam.

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    No właśnie ja wtedy nadal kp i ta ciąża w ogóle nie miała mieć miejsca, bo bylam na usg i w jajnikach nic się nie działo. Miałam od kolejnego cyklu ruszać z pomocą medyczną, stymulacja. Moja gin do tej pory mówi, że naukowo nie potrafi tego wyjaśnić, bo wszystkie badania wskazywały na cykle bezowulacyjne. Także wiecie :) dlatego też brałyśmy z gin tylko pod uwagę termin z usg=3wrzesnia. Pierwszy poród był wywoływany i lekarz wyraźnie mówił, że przez tydzień dwa na bank by dziecko w brzuchu jeszcze było, także w sumie wolałabym wcześniej, bo mam traumę po wywoływaniu

Frezyjciada, moja mama miała nieregularne miesiączki. Według jej opowieści, gdy poszła do ginekologa na wizytę kontrolną bo miesiączki nie miała od 3 miesięcy! - okazało się, że jest w ciąży. Ale zdjęcie USG pokazało tylko małą kropkę co sugerowało bardzo wczesną ciążę. (w tamtych czasach tylko raz miała robione usg). Gdy jej pokazałam zdjęcie Małej z 12tc to była w szoku, że takie dzieciątko duże.
    Myślę,że wszystko może być możliwe.
    U mnie najpóźniejsza owulacja (jaką udało mi się zaobserwować) pojawiła się w 28dc.

Myślę, że skoro u Ciebie jest tak duża rozbieżność to nikt nie będzie brał pod uwagę terminu om. U mnie różnica to zaledwie tydzień a to powoduje, że niektórzy lekarze nie chcą korygować terminu.
    Mam nadzieję, że nie będą mi chcieli 4 września wywoływać tylko dlatego, że ktoś stwierdzi, że to przecież już tydzień po terminie.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Left_ie Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Dziewczyny macie przy chodzeniu czasem ból pachwin i boku taki kolkowy?

Miewam, a i owszem, a najgorzej jak czasem zbyt gwałtownie wstanę :)

k0kdcwa1ru5loe1v.png
    mhsv20mma8j8n7kc.png
    ——————————
    Piotruś [*] 08.2017, 9tc
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Left_ie wrote:
    Miewam, a i owszem, a najgorzej jak czasem zbyt gwałtownie wstanę :)
    Dokladnie tak samo, az musze sobie przytrzymac, ale nie wiedzialam czy to wiazadla czy zrosty czy blizna

Ruchy czuje rozne: kopniaki,wypychanie, bulgoty, wibracje. Calkiem inaczej niz z lozyskiem na przedniej (mam wrazenie, ze pierworodny duzo spal ;) a ja go moze po prostu nie czulam)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    To trzymamy kciuki żeby się obyło bez wywoływania :) u nas z pierwsza ciąża tez nikt nie umiał wyjaśnić. Zdiagnozowali policystyczne jajniki, stwierdzili, ze będę miała problem z zajściem w ciąże lub w ogóle nie będę mogła mieć dzieci (!). Poszłam do lekarza, bo po pół roku od odstawienia tabletek anty zaczęły mi świrować miesiączki, a chciałam je uregulować przed ślubem we wrześniu. Nie chciałam żeby spóźniona o 2 miesiące miesiączka zaskoczyła mnie w dniu ślubu. Poszłam do lekarza, oczywiście wcześniej zrobiłam test - negatywny. Lekarz stwierdził, ze rozpulchniona macica wskazuje na bliski okres. Po tygodniu wróciłam i stwierdził ciąże. Tadam :) natura lubi płatać figle ;)

frezyjciada lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekam w kolejce do lek. Na razie odebralam wyniki glukozy. Na czczo 4.75. Po godz. 8.93. Po 2 godz. 9.36 mmol/l.

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Dziewczyny czekam w kolejce do lek. Na razie odebralam wyniki glukozy. Na czczo 4.75. Po godz. 8.93. Po 2 godz. 9.36 mmol/l.

Hmm na tych mmol sie nie znam ale wychodzi że trzeci wynik masz za wysoki?

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie tez nie moge znaleźć tych norm. Zaraz wchodzę juz do lekarza to sie dowiem :O

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli wyjdzie Ci trzeci zły to tak jak Ja

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Po dwóch godzinach masz podobny wynik do mojego ja miałam 9,55 i tez mi wzrósł w stosunku do po godzinie. Chyba słodka mamusia. Sa przeliczniki w internecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 16:56

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie mi powiedział, ze wynik za wysoki i ze 5 dni diety bezcukrowej i powtarzamy to badanie, ech :/

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Na razie mi powiedział, ze wynik za wysoki i ze 5 dni diety bezcukrowej i powtarzamy to badanie, ech :/
    9,36 to 169. To trochę odbiega. Jakby co link do przelicznika.
    https://cukrzycapolska.pl/narzedzia-kalkulatory/przelicznik-jednostek-cukru-we-krwi/
    Mój odrazu wysłał mńie do diabetologa. Bo diecie bezcukrowej pewnie wyjdzie Ci ok. Ale będziesz musiała uważać na słodycze w ciazy.

Asiaf lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też odrazu zostałam wysłana do diabetologa. I nawet chciałam powtórzyć krzywa ale absolutnie nie zaleca się. Jak wyszła znaczy że jest jakaś nietolerancja. Ja powiem szczerze to jem uważniej ale nie do końca bezcukrowo ale pilnuje regularnosci i wyniki mam świetne. Zobaczymy jak będzie dalej...

promyczek 39 lubi tę wiadomość

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze mam zrezygnować z sokow i słodyczy. A owoce jecie? Czyli regularnosc posilkow tez jest wazna? Ja czasem potrafię w ciągu dnia miec przerwe nawet 6 godz. Bo nie czuje głodu tym bardziej w upaly, a potem jem obiadokolacje. Myslalam, ze nie jem dużo slodkiego,ale czasem przegryzam ciastka albo cukierki, ktore leza pod reka, zupelnie niepotrzebnie. No i uwielbiałam lody ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 18:06

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kocham słodkie...no cóż....regularnosc to podstawa 5 posiłków max co 3 godz:śniadanie 2 sniadanie obiad podwieczorek kolacja. Owoce nie na sniadanie i nie po 18. No i zależy jakie owoce.... Soki nie. Słodycze nie. Aczkolwiek ja podjadam slodkie jak cukoer sie zgadza. Jak masz na czczo ok to nie jest tragedia. Najgorszy jest z rana np. 120 i spadki poniżej 60..

Asiaf lubi tę wiadomość

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Wiem, ze mam zrezygnować z sokow i słodyczy. A owoce jecie? Czyli regularnosc posilkow tez jest wazna? Ja czasem potrafię w ciągu dnia miec przerwe nawet 6 godz. Bo nie czuje głodu tym bardziej w upaly, a potem jem obiadokolacje. Myslalam, ze nie jem dużo slodkiego,ale czasem przegryzam ciastka albo cukierki, ktore leza pod reka, zupelnie niepotrzebnie. No i uwielbiałam lody ;(
    Moja diabetolog mówiła że owoców góra dwie garstki dziennie i to nie wszystkich natomiast warzyw można ile wlezie. U mnie wyszło wszystko ok, mam mierzyć teraz tylko raz dziennie przez 4 tyg (jeden dzień na czczo, drugi po sniadaniu itd) Mam rozpiskę co można a co nie więc staram się uważać ale jem praktycznie normalnie jak do tej pory. Glukometr dobra rzecz bo można zaobserwować kiedy cukier rośnie i czego lepiej unikać :)

f2w33e3k8kpk8877.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Ortodonta odpisal, ze tak ma być :O no to zobaczymy jak to bedzie finalnie wygladalo. Gratulacje, ze już sciagasz, ja bardzo chcialam zdążyć przed weselem brata w sierpniu, no i wiadomo... Przed porodem. Ale nie wiem czy sie uda. W lipcu mina juz 2 lata od założenia pierwszego luku.
    Co do szczepien to nic w ciąży nie planowalam, ginekolog tez nic o nich nie wspominal. Wiem tylko, ze muszę mieć podana immunoglobuline, bo mam grupe 0 RH -
    Ja w tamtym roku zdjęłam aparat, wybieliłam zęby. Cierpiałam wcześniej strasznie bo wiecznie poranione policzki miałam.

klz9df9hvltz8vcc.png
‹‹ 822 823 824 825 826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ