WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Ja kocham słodkie...no cóż....regularnosc to podstawa 5 posiłków max co 3 godz:śniadanie 2 sniadanie obiad podwieczorek kolacja. Owoce nie na sniadanie i nie po 18. No i zależy jakie owoce.... Soki nie. Słodycze nie. Aczkolwiek ja podjadam slodkie jak cukoer sie zgadza. Jak masz na czczo ok to nie jest tragedia. Najgorszy jest z rana np. 120 i spadki poniżej 60..
Ja mam kuc się 6 razy dziennie. Po 5 dniach mam już dosyć.86Monia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo dobrze że w Polsce tak szybko i na mocno wyśrubowanych normach ale w większości artykułów jest info że na cukrzycę ciążowa zapada około 4 procent kobiet. Hmmm wczoraj byłam na urodzinach roczniaka były dwie tegoroczne mamy dodatkowo. Cztery mamy trzy z cukrzyca.Ja byłam mega przerażona a odkad mierze to raz po śniadaniu miałam za wysokie. W ogóle po śniadaniu mam najwyższe a to skromny u mnie posiłek w cukry. Potem mam grubo poniżej 130 nawet 70. I podjadam słodkie po posiłku od czasu do czasu. Więc wydaje mi się że to trochę dmuchanie na zimne i dobrze ! Ale prawdziwa cukrzyca ciążowa to jak cukier jest po każdym mierzeniu praktycznie zły i dieta nie pomaga i musi być insulina. Znajoma od 8 tc musiała mieć 25 jednostek insuliny na noc...
-
nick nieaktualnysusełek wrote:Monia te 120 masz na czczo czy po śniadaniu ?
Ja mam kuc się 6 razy dziennie. Po 5 dniach mam już dosyć.
Nie. Ja nie mam 120 napisałam że takie wyniki są najgorsze. Ja na czczo mam max 80 po śniadaniu najwyższe raz 166 a tak to od 120 do 140. Potem mam niski. Kurcze susełek masz tylko z oggt 3 wynik wysoki i tak 5 razy masz się kłuć? A wyniki masz ok? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Nie. Ja nie mam 120 napisałam że takie wyniki są najgorsze. Ja na czczo mam max 80 po śniadaniu najwyższe raz 166 a tak to od 120 do 140. Potem mam niski. Kurcze susełek masz tylko z oggt 3 wynik wysoki i tak 5 razy masz się kłuć? A wyniki masz ok?
-
Wlasnie dostałam dzis glukometr i mam sie kluc 4 razy dziennie
Mialam tez wyklad od dietetyczki i te wymienniki węglowodanowe ,i zakazne rzeczy ,w kazdym razie ja mam jesc 7 posilow dziennie ,masakra ,ostatni posilek tzw nocny o 22 ,tzn jako ktos idzie spac np 22,30 .Ech ,11 dni tej diety i pozniej wizyta u diablo.
Susełek mozesz miec wlasnie za dluga przerwę ,dietetyczk mi dzis to tlumaczyła,dodaj sobie ten nocny posilekWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 19:49
86Monia, susełek lubią tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypromyczek 39 wrote:Wlasnie dostałam dzis glukometr i mam sie kluc 4 razy dziennie
Mialam tez wyklad od dietetyczki i te wymienniki węglowodanowe ,i zakazne rzeczy ,w kazdym razie ja mam jesc 7 posilow dziennie ,masakra ,ostatni posilek tzw nocny o 22 ,tzn jako ktos idzie spac np 22,30 .Ech ,11 dni tej diety i pozniej wizyta u diablo.
Sorki za te lubię to na komórce zle trafiam. Promyczek a jak wyszło ci oggt? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA mówią, że ciąża to nie choroba, no nie?
Ja w pierwszej ciąży byłam razem z moimi 3 kumpelami, między dziećmi jest różnica największa 1,5msc. I tak ja miałam cholestaze, druga cukrzyce, trzecia ciągle nawracające infekcje a czwarta nadciśnienie tętnicze -
Też kiedyś tak myślałam... i niby to nie jest choroba. Ale stan ciągłego obciążenia organizmu, nigdy nie wiadomo jak się będziesz czuła i jakie dolegliwości Cię spotkają.
-
susełek wrote:Wyńiki ok po jedzeniu, ale na czczo mam za duźe. Od 90-108. A w ciągu dnia pojedzeniu tez przeważnie koło 107. U mnie czasami po jedzeniu jest niżej niż na czczo. Tak myśle ze moźe za długa przerwa w jedzeniu ? Po tygodniu mierzenia mam się odezwać do diabetolog ,to może coś podpowie czemu się tak dzieje. U niej jak byłam na wizycie w środku dnia miałam tez tylko 102.
Ja mam bardzo dobre wyniki po jedzeniu, zawsze złe na czczo. Koniecznie zaraz przed snem mam zjeść i to nie "parę orzeszkow" a jakąś kanapkę wg mojej pani doktor. Przy czym po tygodniu mierzenia cukru na czczo i spisywania posiłków dostałam insulinę na noc - niestety u mnie dieta tak naprawdę niespecjalnie ma wpływ na cukier, teraz zwiększam dawki insuliny od 2 tygodni i dopiero ze 3 razy udało mi się mieć dobry cukier na czczo. Mam nadzieje, że u Ciebie uda się samą dietą z tym poradzić, ale chyba w przypadku złego cukru na czczo i dobrego w ciągu dnia stosunkowo najczęściej kończy się z insuliną jak tak obserwowałam internety.
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień -
Natalia1984 wrote:Podkład mineralny Neauty. Rewelacyjny jest po prostu. Mam 33 lata, wypróbowałam milion podkładów, dopiero ten idealnie wpasował się w moją skórę. Można nakładać na kilka sposobów, na sucho, na mokro. Obejrzyj na Youtube filmy, od pędzla też sporo zależy jaki osiągniesz efekt. Nie zapycha porów, na mojej twarzy trzyma się cały dzień.
http://www.srokao.pl/2016/04/neauty-najlepszy-podkad-ever.html?m=0
Natalia po Twoim wpisie zamówiłam próbki tego podkładu no ja również mam problem z trafieniem - dziś użyłam pierwsza próbkę i mimo że kolor za jasny (Ale wzięłam jako pierwszy najasniejszy z 5 zamówionych ) to jestem bardzo zadowolona... buzia jest gładka, nie zatyka porów, dobrze kryje - super wygląda na buzi - także myślę że będzie to mój nowy podklad Tylko teraz kolor pozostaje dobrać. Jedyny minus to nakładanie bo trzeba poświęcić więcej czasu niż na podkłady w płynie, ale myślę że warto. Super sprawa.kasia1518
-
nick nieaktualny
-
Ithildin wrote:Ja mam bardzo dobre wyniki po jedzeniu, zawsze złe na czczo. Koniecznie zaraz przed snem mam zjeść i to nie "parę orzeszkow" a jakąś kanapkę wg mojej pani doktor. Przy czym po tygodniu mierzenia cukru na czczo i spisywania posiłków dostałam insulinę na noc - niestety u mnie dieta tak naprawdę niespecjalnie ma wpływ na cukier, teraz zwiększam dawki insuliny od 2 tygodni i dopiero ze 3 razy udało mi się mieć dobry cukier na czczo. Mam nadzieje, że u Ciebie uda się samą dietą z tym poradzić, ale chyba w przypadku złego cukru na czczo i dobrego w ciągu dnia stosunkowo najczęściej kończy się z insuliną jak tak obserwowałam internety.
Ithildin, a jakie miałaś wyniki na czczo ze lekarz zdecydował o wprowadzeniu insuliny? U mnie póki co 88-91 drugi tydzień a wizytę mam dopiero na 30 czerwca dlatego dopytuje.
Pozdrawiam,
Ewa -
kasia1518 wrote:Natalia po Twoim wpisie zamówiłam próbki tego podkładu no ja również mam problem z trafieniem - dziś użyłam pierwsza próbkę i mimo że kolor za jasny (Ale wzięłam jako pierwszy najasniejszy z 5 zamówionych ) to jestem bardzo zadowolona... buzia jest gładka, nie zatyka porów, dobrze kryje - super wygląda na buzi - także myślę że będzie to mój nowy podklad Tylko teraz kolor pozostaje dobrać. Jedyny minus to nakładanie bo trzeba poświęcić więcej czasu niż na podkłady w płynie, ale myślę że warto. Super sprawa.
Ja wybrałam dla siebie neutral medium Light. Później zamówiłam jeszcze neutral medium, który jest identyczny jak mój odcień skóry Ale wcale nie wygląda dobrze, bo jest za ciemny. Skóra po tym pierwszym jest taka ładna rozpromieniona, jasna a po tym moim odcieniem po prostu pokryta podkładem i nic ponadto. Zamówiłam więc ten ton jaśniejszy duży podkład i jest super.
-
nick nieaktualnyHej my po wczorajszej wizycie
Mała ma 1150 g. Jest na 40 centylu lekarz powiedział, że to bardzo dobrze tym bardziej, że to dziewczynka
Gorzej z moją szyjką 2,5 cm czyli na granicy. Leżymy. Mam nadzieje, że dalej się nie skróci. Nie zaproponował ani luteiny ani innych rozwiązań. Najważniejsze, że z malutką wszystko ok a ja po prostu muszę się oszczędzać
Natalia1984, Angel1988, Izabelle, kasia1518, 86Monia, Asiaf, JustynaG, Camilla13, promyczek 39, Paulla89, Wesoła89 lubią tę wiadomość
-
Umówiłam się na USG trzeciego trymestru na 12 lipca, to będzie 30t3d. Teoretycznie zostanie już tylko 10 tyg do końca
Źle się dziś czuję. Okropny u nas upał. Słabo mi, mam mdłości. Zero energii. Zamawiam też wózek Bebetto Bresso, tylko najpierw wpłacę zaliczkę bo mamy tylko 1000 zł, a później w lipcu resztę. Zastanawiam się jedynie ciągle nad kolorem. Cena to 1739 zł + darmowa przesyłka, za 2 w 1.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 13:05