X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Linka a zrobiłaś gdzieś bez skierowania?
    Tak Monia jedne miałam na skierowanie a drugie plus morfologia zrobiłam prywatnie :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Dokładnie tak jak JustynaG pisze, Wstajemy bokiem i powoli. To odciąża mięśnie przykregoslupowe i nie naciaga więzadeł macicy
    A ja właśnie czytałam że na cztery jak kot i powoli tyłem wstajemy :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Eh moje też nisko jest. Ja w ogóle każdy ból to panika że łożysko. Ostatnio boli mnie spojenie przy chodzeniu i pachwina prawa.
    Jejku mnie spojenie bardzo boli Nawet jak leżę bokiem :(

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest krótki filmik jak należy wstawać by nie obciążać kręgosłupa i nie napinać przy tym brzucha:
    https://youtu.be/b3Y3cuW8tvk

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    A z jakiej strony zamawialas? Jaki czas oczekiwania?
    Waham się, czy zamówić nasz przez Internet, ale trochę się boje, ze przyjdzie np. model z zeszłego roku albo inny kolor. Babskie problemy :D
    Dopiero będę zamawiać ze sklepu Wiktoria w białej podlaskiej. To nie babskie problemy, tylko duże problemy, bo stare modele są kilkaset zł tańsze ale ufam, że zamawiam ten konkretny model i ten dostanę. Zresztą mam z nimi kontakt telefoniczny. Nigdy w stacjonarnym sklepie nie dostaniesz tak dobrej ceny jak przez internet. Wysyłka gratis jest a cena wózka Bebetto Bresso 2w1 jaką udało mi się wynegocjować to 1739 zł.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Co myślicie o komodzie z wanienka childhome? Szukam czegoś 2w1 bo niemal za dużo miejsca i myslalam żeby wstawić ja do łazienki

Chodzi Ci o typową komodę czy raczej stojak z wanienką?
    Wygląda ciekawie, choć nie jest to tanie rozwiązanie.

http://matkadentystka.pl/2015/10/wanienka-moja-bolaczka/
    Dzielę się linkiem do artykułu z różnymi wanienkami (również tymi zajmującymi mało miejsca), może coś Ci wpadnie w oko :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Chodzi Ci o typową komodę czy raczej stojak z wanienką?
    Wygląda ciekawie, choć nie jest to tanie rozwiązanie.

http://matkadentystka.pl/2015/10/wanienka-moja-bolaczka/
    Dzielę się linkiem do artykułu z różnymi wanienkami (również tymi zajmującymi mało miejsca), może coś Ci wpadnie w oko :)
    Właśnie o typową komode, dzięki za link :*

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • cziqitka89 Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie bóle krzyża? Ja do tej pory miałam sporadycznie przy wstawaniu i za chwilę przechodziło, a dziś w nocy mnie złapał ostry ból i do tej pory trzyma :( Zmiana pozycji nie pomaga, masowanie też nie... Ból nasila się falami, troche odpuszcza i znów się nasila. Myślicie, że powinam przyśpieszyć wizyte?

82doj48arfknt48q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ithildin wrote:
    Wynik z laboratorium miałam 96, potem z glukometru między 95 a 110.
    A insulina to zastrzyk, w moim przypadku około 22 robię zastrzyk w brzuch, po pół godziny jem ostatni posiłek i w zasadzie od razu po tym mam iść spać.
    Chciałam tylko powiedzieć ze wysłałam zdjęcie z moich pomiarów do diabetologa. Między 90-108, ale najczęściej koło 100 i tez mńie czeka insulina na noc. Dziś dostanę wytyczne i pierwsza dawkę. Eh.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cziqitka89 wrote:
    Dziewczyny czy macie bóle krzyża? Ja do tej pory miałam sporadycznie przy wstawaniu i za chwilę przechodziło, a dziś w nocy mnie złapał ostry ból i do tej pory trzyma :( Zmiana pozycji nie pomaga, masowanie też nie... Ból nasila się falami, troche odpuszcza i znów się nasila. Myślicie, że powinam przyśpieszyć wizyte?

Pewnie ucisk na nerwy przykregoslupowe więc dzidzi nic się nie dzieje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cziqitka89 może Dzieciątko naciskać na jakiś nerw, ale równie dobrze mogą być to skurcze krzyżowe. Jak masz możliwość podejść na ip gdzie nie zatrzymają Cię bez potrzeby(tak jak to jest u mnie) to dla świętego spokoju bym podeszła to sprawdzić. Spróbuj poleżeć z pupą i nogami wyżej, to może dziecko się przesunie i ból odpuści

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie bardzo chcę iść na IP, bo mnie wezmą na 3 dni obserwacji tak czy siak... No nic po 9 zadzwonie do swojej kliniki może mnie jakiś lekarz dziś przyjmie bo mój akurat dziś nie przyjmuje. Ale wolę to sprawdzić bo jak trochę poczytałam w necie, że to może być od łożyska to zaczynam panikować :/

82doj48arfknt48q.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czasem takie bóle ni to biodra krzyż pośladek. Ból nasila się w pozycji leżącej dlatego staram się to zawsze rozchodzic

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogą zatrzymać Was w szpitalu bez Waszej zgody przecież. Zawsze można się wypisać na własne życzenie.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na zakupach i masakra pachwiny i spojenie lonowe przy chodzeniu. Myślałam że te problemy pojawia sie już pod koniec ciąży eh.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh a bedzie tylko gorzej plus upaly :P (to Was pocieszylam :P )

kasia1518 lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że można się wypisać ale u mnie np. Nic w pierwszej dobie się nie dowiesz. Taka paranoja. A najbliższy normalny szpital mam 70km, więc zazwyczaj jak coś się dzieje to podskakuje do jakiegokolwiek gina sprawdzić co i jak

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez takie ataki bolu to nacisk na nerwy bo juz bylam z tym u lekarzy oczywoscie. A pachwiny i bol spojenia to ju chyba norma w tych tyg :D

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma problem z hemoroidami? Nie mam zaparc, ale wystarczy że np dłużej postoje i juz wyczuwam zgrubienia. Na szczęście nie krwawia. Za tydzień wizyta więc zapytam gin ale czy są jakieś domowy sposoby na to? Czy to po prostu teraz będzie tak wychodzić?

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png

Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się na 16:45 na wizyte i przy okazji zrobię usg III trymestru, mam nadzieję, że nie będzie za wcześnie. Bóle w pachwinach też mam, ale ten ból w krzyżu mnie wystraszył, bo wcześniej nie był taki intensywny i wolę to sprawdzić.

Co do hemoroidów to w ciąży jeszcze nie miałam, ale mam tendencje więc pewnie mi jeszcze wyjdą. Czytałam, że od 4 miesiąca można Procto-Glyvenol i mi kiedyś polecono maść Solcoseryl i raczej też nie ma przeciwskazań do stosowania w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 10:25

82doj48arfknt48q.png
‹‹ 825 826 827 828 829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ