WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tu jest krótki filmik jak należy wstawać by nie obciążać kręgosłupa i nie napinać przy tym brzucha:
https://youtu.be/b3Y3cuW8tvk -
ola_g89 wrote:A z jakiej strony zamawialas? Jaki czas oczekiwania?
Waham się, czy zamówić nasz przez Internet, ale trochę się boje, ze przyjdzie np. model z zeszłego roku albo inny kolor. Babskie problemy -
Nika312 wrote:Co myślicie o komodzie z wanienka childhome? Szukam czegoś 2w1 bo niemal za dużo miejsca i myslalam żeby wstawić ja do łazienki
Chodzi Ci o typową komodę czy raczej stojak z wanienką?
Wygląda ciekawie, choć nie jest to tanie rozwiązanie.
http://matkadentystka.pl/2015/10/wanienka-moja-bolaczka/
Dzielę się linkiem do artykułu z różnymi wanienkami (również tymi zajmującymi mało miejsca), może coś Ci wpadnie w oko -
JustynaG wrote:Chodzi Ci o typową komodę czy raczej stojak z wanienką?
Wygląda ciekawie, choć nie jest to tanie rozwiązanie.
http://matkadentystka.pl/2015/10/wanienka-moja-bolaczka/
Dzielę się linkiem do artykułu z różnymi wanienkami (również tymi zajmującymi mało miejsca), może coś Ci wpadnie w oko
-
Dziewczyny czy macie bóle krzyża? Ja do tej pory miałam sporadycznie przy wstawaniu i za chwilę przechodziło, a dziś w nocy mnie złapał ostry ból i do tej pory trzyma
Zmiana pozycji nie pomaga, masowanie też nie... Ból nasila się falami, troche odpuszcza i znów się nasila. Myślicie, że powinam przyśpieszyć wizyte?
-
nick nieaktualnyIthildin wrote:Wynik z laboratorium miałam 96, potem z glukometru między 95 a 110.
A insulina to zastrzyk, w moim przypadku około 22 robię zastrzyk w brzuch, po pół godziny jem ostatni posiłek i w zasadzie od razu po tym mam iść spać. -
nick nieaktualnycziqitka89 wrote:Dziewczyny czy macie bóle krzyża? Ja do tej pory miałam sporadycznie przy wstawaniu i za chwilę przechodziło, a dziś w nocy mnie złapał ostry ból i do tej pory trzyma
Zmiana pozycji nie pomaga, masowanie też nie... Ból nasila się falami, troche odpuszcza i znów się nasila. Myślicie, że powinam przyśpieszyć wizyte?
Pewnie ucisk na nerwy przykregoslupowe więc dzidzi nic się nie dzieje. -
nick nieaktualnyCziqitka89 może Dzieciątko naciskać na jakiś nerw, ale równie dobrze mogą być to skurcze krzyżowe. Jak masz możliwość podejść na ip gdzie nie zatrzymają Cię bez potrzeby(tak jak to jest u mnie) to dla świętego spokoju bym podeszła to sprawdzić. Spróbuj poleżeć z pupą i nogami wyżej, to może dziecko się przesunie i ból odpuści
-
No właśnie nie bardzo chcę iść na IP, bo mnie wezmą na 3 dni obserwacji tak czy siak... No nic po 9 zadzwonie do swojej kliniki może mnie jakiś lekarz dziś przyjmie bo mój akurat dziś nie przyjmuje. Ale wolę to sprawdzić bo jak trochę poczytałam w necie, że to może być od łożyska to zaczynam panikować
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czy któraś z Was ma problem z hemoroidami? Nie mam zaparc, ale wystarczy że np dłużej postoje i juz wyczuwam zgrubienia. Na szczęście nie krwawia. Za tydzień wizyta więc zapytam gin ale czy są jakieś domowy sposoby na to? Czy to po prostu teraz będzie tak wychodzić?
-
Zapisałam się na 16:45 na wizyte i przy okazji zrobię usg III trymestru, mam nadzieję, że nie będzie za wcześnie. Bóle w pachwinach też mam, ale ten ból w krzyżu mnie wystraszył, bo wcześniej nie był taki intensywny i wolę to sprawdzić.
Co do hemoroidów to w ciąży jeszcze nie miałam, ale mam tendencje więc pewnie mi jeszcze wyjdą. Czytałam, że od 4 miesiąca można Procto-Glyvenol i mi kiedyś polecono maść Solcoseryl i raczej też nie ma przeciwskazań do stosowania w ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 10:25