WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja po kilku szalonych dniach synka od wczoraj a szczególnie dzisiaj cisza. Coś tam z rzadka plumknie ale rzadko. Eh....ani jedzenie ani ruch ani leżenie go nie uruchamia. Serduszko bije mam nadzieję że zwiekszy trochę swój temperament bo matka osiwieje

Wiesz Monika że ja mam to samo - że 4 dni była bardzo aktywa, a dziś cisza- zastanawiam się czy nie za bardzo zaszalelismy z mężem przy przytulankach <3 , a może jej to przeszkadzało i się inaczej ułożyła- no dziś to raczej czuje i to rzadko jak się przemieszcza, a kopniaka nie dostałam żadnego.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    No tak ale to zalecają po 28 tygodniu z tego co mi wiadomo. I różnie co do ilości i jak często. Chyba to takie wytyczne każdego lekarza osobne.
    Dostałam materiały edukacyjne ze szpitala. A mam zacząć liczyć od 30 tygodnia.

ola_g89 lubi tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedz. :) właśnie wizytę mam dopiero w 29. tygodniu, a zapomniałam go ostatnio zapytać o jego wytyczne, co do liczenia. Także tak orientacyjnie pytam :)
    Izabelle - już ktg? Przyjaciółka ma termin na koniec czerwca i dopiero miała pierwsze, przy czym lekarz powiedział jej, ze tak naprawdę robi się je dopiero od terminu porodu. Jak widać co lekarz to inaczej wszystko :)

Izabelle lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 13:12

Izabelle, JustynaG lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio w lidlu mialam tylko chleb i banany wiec ide do kasy pierwszenstwa i mowie ze chcialabym skorzystac :-) kasjerka patrzy na mnie jak na glupia wiec pytam jeszcze raz a ona ze jesli pozostali klienci sie zgodza ????? A nad glowa jak woł narysowana kobieta w ciazy. :-(

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja po kilku szalonych dniach synka od wczoraj a szczególnie dzisiaj cisza. Coś tam z rzadka plumknie ale rzadko. Eh....ani jedzenie ani ruch ani leżenie go nie uruchamia. Serduszko bije mam nadzieję że zwiekszy trochę swój temperament bo matka osiwieje
    U nas to samo ... Dopiero pisałam, że mała się rozkopała i szaleje a od dwóch dni spokój , gdzieś tam puknie stuknie, ale w porównaniu z tym co było to dużo spokojniej hmmm

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O piszecie o imionach u nas będzie Antosia od samego początku :) też żałuję, że powiedziałam rodzinie, tzn moja mama (z radości że to po babci) ale zdania i tak nie zmienimy :) Modlę się do babci, żeby czuwała na moją malutką :)
    Co do skurczu łydek to, jak się zdąży i poczuje że idzie skurcz to szybko stopę do góry to zapobiega na skurcz U mnie się sprawdziło Chociaż biorę magnez i nie mam tego problemu odpukać

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. moja koleżanka też miała potwierdzone na 100% dziewczynka Wszystko różowe łącznie z pokojem , a do domu przywiozła chłopca hahaha ;)

jatoszka lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na skurcze łydek oprócz łykania magnezu świetna jest oliwka magnezowa do smarowania. Można kupić gotową lub zrobić samemu. Koszt nieporównywalny ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie to te liczenie ruchow to jakas pomylka. Przeciez dziecko moze sobie spac spokojnie w ciagu godziny i tych ruchow moze byc 2-3 i co od razu na ip? Ja przy starszym nigdy nie liczylam bo dawal jak szalony i teraz wyglada na to ze tez nie bede tego robic. Wvzoraj o 22 jak zasypialam Brzuchatek tak czadu dawal ze w pol godziny to mialam z 50 ruchow :)

Rucola lubi tę wiadomość

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Jak dla mnie to te liczenie ruchow to jakas pomylka. Przeciez dziecko moze sobie spac spokojnie w ciagu godziny i tych ruchow moze byc 2-3 i co od razu na ip? Ja przy starszym nigdy nie liczylam bo dawal jak szalony i teraz wyglada na to ze tez nie bede tego robic. Wvzoraj o 22 jak zasypialam Brzuchatek tak czadu dawal ze w pol godziny to mialam z 50 ruchow :)
    U mnie tak samo, jazda na maksa do godz. 24. Teraz np absolutna cisza.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczylam tylko w szpitalu jak bylam w poprzedniej ciazy, byla karta i 3x dziennie po posilku trzeba bylo wpisywac i zawsze to bylo powyzej 10. Ale pewnie w niektorych przypadkach jak slabiej czuc to jest to wskazane

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz kazał liczyć tylko w okresie aktywności dziecka, czyli u mnie 22 i 3 w nocy (jeśli się obudzę), bo np moje dziecko jest aktywne głównie w nocy i nad ranem. Gdybym miała liczyć w ciągu dnia to bym była codziennie na IP, bo nigdy nie mam 10 ruchów pod rząd w ciągu dnia. Sensem liczenia ruchów jest to, czy dziecko w okresie swojej aktywności jest aktywne, a nie przez cały dzień. Każde dziecko ma własny rytm plus dziecko śpi min. 15 h dziennie. Poza tym nawet na ostatnim usg dziecko się ruszało, a ja tych ruchów nie czułam. Nie wpadajmy w paranoję. Potem się dziwimy czemu są kolejki w szpitalach na IP.

Asiaf lubi tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma doświadczenie lub slyszala opinie o dwóch poduchach do karmienia: kura i motherhood.

• renjak Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja karmiłam na motherhood i mogę bardzo polecić. Jak coś to dotałam kod rabatowy na 10 procent zniżki po zakupie ręczników więc dawaj znac jak się zdecydujesz to mogę podesłać☺

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, które miały nudności w 1 trymestrze..powróciły wam teraz? mi od kilku dni znowu jest niedobrze a już zapomniałam.jak to vyło w 1 trymestrze..

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czasem zamdli ale na chwilę i rzadko. Biorąc pod uwagę że miałam 24 godziny na dobę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja męczyłam się strasznie 2,5 miesiąca. Czasami zwracałam po wszystkim nawet po wodzie. Naszczescie teraz wszystko ok. Ale słyszałam ze nudności mogą powracać.

• cziqitka89 Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od kilku dni męczy zgaga i ssanie w żołądku rano :/

82doj48arfknt48q.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renjak wrote:
    dziewczyny, które miały nudności w 1 trymestrze..powróciły wam teraz? mi od kilku dni znowu jest niedobrze a już zapomniałam.jak to vyło w 1 trymestrze..
    Mi jest niedobrze, jak jest za ciepło.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
‹‹ 820 821 822 823 824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ