WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
86Monia wrote:Ja po kilku szalonych dniach synka od wczoraj a szczególnie dzisiaj cisza. Coś tam z rzadka plumknie ale rzadko. Eh....ani jedzenie ani ruch ani leżenie go nie uruchamia. Serduszko bije mam nadzieję że zwiekszy trochę swój temperament bo matka osiwieje
Wiesz Monika że ja mam to samo - że 4 dni była bardzo aktywa, a dziś cisza- zastanawiam się czy nie za bardzo zaszalelismy z mężem przy przytulankach, a może jej to przeszkadzało i się inaczej ułożyła- no dziś to raczej czuje i to rzadko jak się przemieszcza, a kopniaka nie dostałam żadnego.
kasia1518
-
nick nieaktualny86Monia wrote:No tak ale to zalecają po 28 tygodniu z tego co mi wiadomo. I różnie co do ilości i jak często. Chyba to takie wytyczne każdego lekarza osobne.
ola_g89 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedz.
właśnie wizytę mam dopiero w 29. tygodniu, a zapomniałam go ostatnio zapytać o jego wytyczne, co do liczenia. Także tak orientacyjnie pytam
Izabelle - już ktg? Przyjaciółka ma termin na koniec czerwca i dopiero miała pierwsze, przy czym lekarz powiedział jej, ze tak naprawdę robi się je dopiero od terminu porodu. Jak widać co lekarz to inaczej wszystkoIzabelle lubi tę wiadomość
-
Ja ostatnio w lidlu mialam tylko chleb i banany wiec ide do kasy pierwszenstwa i mowie ze chcialabym skorzystac
kasjerka patrzy na mnie jak na glupia wiec pytam jeszcze raz a ona ze jesli pozostali klienci sie zgodza ????? A nad glowa jak woł narysowana kobieta w ciazy.
Izabelle lubi tę wiadomość
-
86Monia wrote:Ja po kilku szalonych dniach synka od wczoraj a szczególnie dzisiaj cisza. Coś tam z rzadka plumknie ale rzadko. Eh....ani jedzenie ani ruch ani leżenie go nie uruchamia. Serduszko bije mam nadzieję że zwiekszy trochę swój temperament bo matka osiwieje
-
O piszecie o imionach u nas będzie Antosia od samego początku
też żałuję, że powiedziałam rodzinie, tzn moja mama (z radości że to po babci) ale zdania i tak nie zmienimy
Modlę się do babci, żeby czuwała na moją malutką
Co do skurczu łydek to, jak się zdąży i poczuje że idzie skurcz to szybko stopę do góry to zapobiega na skurcz U mnie się sprawdziło Chociaż biorę magnez i nie mam tego problemu odpukaćIzabelle lubi tę wiadomość
-
Jak dla mnie to te liczenie ruchow to jakas pomylka. Przeciez dziecko moze sobie spac spokojnie w ciagu godziny i tych ruchow moze byc 2-3 i co od razu na ip? Ja przy starszym nigdy nie liczylam bo dawal jak szalony i teraz wyglada na to ze tez nie bede tego robic. Wvzoraj o 22 jak zasypialam Brzuchatek tak czadu dawal ze w pol godziny to mialam z 50 ruchow
Rucola lubi tę wiadomość
17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
Ciemnowlosa wrote:Jak dla mnie to te liczenie ruchow to jakas pomylka. Przeciez dziecko moze sobie spac spokojnie w ciagu godziny i tych ruchow moze byc 2-3 i co od razu na ip? Ja przy starszym nigdy nie liczylam bo dawal jak szalony i teraz wyglada na to ze tez nie bede tego robic. Wvzoraj o 22 jak zasypialam Brzuchatek tak czadu dawal ze w pol godziny to mialam z 50 ruchow
-
Mi lekarz kazał liczyć tylko w okresie aktywności dziecka, czyli u mnie 22 i 3 w nocy (jeśli się obudzę), bo np moje dziecko jest aktywne głównie w nocy i nad ranem. Gdybym miała liczyć w ciągu dnia to bym była codziennie na IP, bo nigdy nie mam 10 ruchów pod rząd w ciągu dnia. Sensem liczenia ruchów jest to, czy dziecko w okresie swojej aktywności jest aktywne, a nie przez cały dzień. Każde dziecko ma własny rytm plus dziecko śpi min. 15 h dziennie. Poza tym nawet na ostatnim usg dziecko się ruszało, a ja tych ruchów nie czułam. Nie wpadajmy w paranoję. Potem się dziwimy czemu są kolejki w szpitalach na IP.
Asiaf lubi tę wiadomość
Corka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny