WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Natalia1984 U mnie też jak nie Hania to miała być właśnie Łucja, ale mąż powiedział kategoryczne nie... A zdrobnienie od Łucji to chyba Lusia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 08:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Miałam dzisiaj wielkie plany pospać sobie a tu przed 7 znowu mnie taki skurcz łydki złapał że wiłam się z bólu :/ i już pospaniu :/ teraz chodzić nie mogę taki zakwas zrobił się w łydce :/
    Zbadaj poziom magnezu i potasu, bo to zwyczajnie mogą być niedobory tych pierwiastków

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Natalka w doz są dobre ceny? Ja uwielbiam tej olejek migdałowy skóra jest długo nawilżona a czy pomoże na rozstępy to czas pokaże.
    Tak, tam najtaniej wychodzą kosmetyki i przesyłka jest darmowa, ale wielu produktów nie mają na stanie.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Natalia1984 U mnie też jak nie Hania to miała być właśnie Łucja, ale mąż powiedział kategoryczne nie... A zdrobnienie od Łucji to chyba Lusia :D
    Albo Łućka :D Coś jak mućka... Oj nie nie nie. W brzuszku siedzi Hania i koniec. Moja Hania dziś o 3 w nocy była na trampolinach. Ona nigdy nie śpi :-|

klz9df9hvltz8vcc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła89 wrote:
    Krasnalowa mój w 26t ważył 780 lub 750g (nie dosłyszałam lekarza ale chyba bardziej 780) i wszystkie wymiary młodsze ale to już Ci pisałam, jak widzisz nie jesteś sama z mniejszym dzieckiem wśród nas...

Dziewczyny a powiedzcie mi macie już wybrane imiona dla pociech takie na 100% pewne? My ciągle się zastanawiamy... frezycjada a u Ciebie w kwestii imienia mąż dalej obstawia przy swoim?

U nas już na 100% Zosia, ni chyba że się zaskoczymy przy porodzie, ale już mi lekarz pokazal wargi sromowe na usg więc niespodzianki nie powinno być.

Ostatnio koleżanka mi opowiadała że w szpitalu facet nie chciał uwierzyć że to jego dziecko- urodził się chłopak, w wszyscy za każdym razem na usg mówili że będzie dziewczynka - dobrze że tego dnia byl tylko jeden poród w szpitalu :)

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Pola. Tak naprawdę od samego początku miał być Franek, nie zakładaliśmy w ogóle opcji, ze będziemy musieli wybrać damskie imię. :D ale natura zrobiła nam żarcik. I powiem Wam, ze gdyby teraz okazało się, ze to chłopak to bylibyśmy z mężem w szoku :D

Asiaf lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    A piękne mięciutkie kolorowe wkłady do łóżeczka kupiłaś? Jeśli tak to najpierw wywal ten zakup. Gdy w domu są 22 stopnie a maluch ma na sobie odpowiednie ubranko to nie ma potrzeby przykrywania go czymkolwiek. Przeszliśmy dość długa drogę zanim zaszlam w ciążę, ale nie mam zamiaru demonizowac wszystkiego co z nia związane i późniejszym okresem gdy dzidzia będzie juz z nami. Synka od pierwszego dnia umieszczamy w jego pokoju co dla wielu osob jest nie do pomyslenia.

Camilla, też nie chcę demonizować wszystkiego. Ale jeśli według zaleceń, coś jest zbędne i może wyrządzić więcej szkód niż pożytku - to nie mam argumentu dlaczego miałabym wydać na to pieniądze :) Ale ze mnie sknera teraz wyszła :P
    Dlatego też nie kupuję żadnych kołderek, poduszek, ochraniaczy na łóżeczko (podobno zbędne bo dziecko sobie krzywdy nie zrobi a ograniczają cyrkulację powietrza)
    Mam na początek rożek. Jeśli będzie ciepło to wtedy może rzeczywiście nie być potrzeby przykrywania i ubranko wystarczy. A później pomyślę czy do spania kupić śpiworek czy jakiś inny wynalazek. W dzisiejszym czasach, to zrobienie zakupów to kwestia włączenia komputera :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanka cala ciaze chodzila z mysla ze dziewczynka :-) ma 2 chlopcow w domu wiec przeszczesliwa pokoj na rozowo :-) a urodzil sie chlopiec :-) a ma 40 lat wiec tez byla badana dosc czesto :-)

kasia1518 lubi tę wiadomość

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Izabelle

Podaj mi co kupiłaś i za ile bo na www hebe nie ma cen a mam taki sklep allegro z odbiorem w moim mieście i bym porównala ceny. Też mam chrapkę na kilka produktow. Narazie smaruje brzuch nacomi olejek z migdałów.
    Monia,nie mam paragonu :( Mały olejek z migdałów kosztuje w sklepie ok 10 zł, duży 24, to pamiętam bo kupuję często ,a teraz juz kupiłam też dla Małej. Nie poraziły mnie jakoś bardzo ich ceny i mają też czysty olej kokosowy,super :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Zosia,jakoś od samego początku wiedziałam,że pod moim sercem siedzi Zosia :)

KatarzynaCarmen, kasia1518 lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Moja kolezanka cala ciaze chodzila z mysla ze dziewczynka :-) ma 2 chlopcow w domu wiec przeszczesliwa pokoj na rozowo :-) a urodzil sie chlopiec :-) a ma 40 lat wiec tez byla badana dosc czesto :-)

W Polsce wszystkiego można się spodziewać . Lekarze bardzo często się mylą albo nie mają dobrego sprzętu . Genitalia widoczne są na usg 3d i 4d a także normalnym 2d więc wydaje mi się że chyba lekarze nie bardzo znają się na rzeczy .

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    U nas będzie Zosia,jakoś od samego początku wiedziałam,że pod moim sercem siedzi Zosia :)
    Ja też od razu wiedziałam że pod sercem noszę Natalię

Izabelle lubi tę wiadomość

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam oczopląsu od tych kocyków :) wszystkie są sliczne i oczywiście nic nie wybrałam

Wesoła89 lubi tę wiadomość

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyszliśmy z mężem z zakupów w Biedronce. Jutro sklepy zamknięte więc nie trudno się domyślić co się dzieje, większość ludzi szykuje sie3 jak na wojnę. Podchodzi do Nas młody sprzedawca i mówi "proszę podejść do kasy nr 1 już poinformowalem koleżankę i na cały głos bo Polacy mają duży problem z kulturą" podziękowałam i powiedziałam że czuję się dobrze więc mogę poczekać. W kolejce zawrzało :P Chłopak był uparty i znowu na cały głos "zapraszam Panią do kasy nr 2, (otworzył specjalnie dla mnie), a reszta niech nawet nie drgnie" Wybuchłam śmiechem :P Do wyjścia odprowadzily Nas wrogie spojrzenia :P

86Monia, ola_g89, Cukierniczka, Izabelle, cziqitka89, kasia1518, Hedgehog, KatarzynaCarmen, Asiaf lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kilku szalonych dniach synka od wczoraj a szczególnie dzisiaj cisza. Coś tam z rzadka plumknie ale rzadko. Eh....ani jedzenie ani ruch ani leżenie go nie uruchamia. Serduszko bije mam nadzieję że zwiekszy trochę swój temperament bo matka osiwieje

kasia1518 lubi tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatarzynaCarmen wrote:
    W Polsce wszystkiego można się spodziewać . Lekarze bardzo często się mylą albo nie mają dobrego sprzętu . Genitalia widoczne są na usg 3d i 4d a także normalnym 2d więc wydaje mi się że chyba lekarze nie bardzo znają się na rzeczy .
    My na połówkowym USG i teraz wyraźnie widzieliśmy pipkę, nie da się tego z niczym innym pomylić, dlatego dziwię się jak można pomylić jedno z drugim.

KatarzynaCarmen, ola_g89 lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja po kilku szalonych dniach synka od wczoraj a szczególnie dzisiaj cisza. Coś tam z rzadka plumknie ale rzadko. Eh....ani jedzenie ani ruch ani leżenie go nie uruchamia. Serduszko bije mam nadzieję że zwiekszy trochę swój temperament bo matka osiwieje
    Tez wychodzę z takiego założenia - lepiej żeby kopała i się wiercila niż cisza i spokój. Można zwariować wtedy. Nasza na szczęście jest kochana, bi tak jak była mniej aktywnym dzieckiem to przed samym 28 tygodniem zaczęła się pięknie ruszać i jestem spokojna :) mam nadzieje, ze nie będę świrowała z liczeniem ruchów.
    Dziewczyny, a od razu pytanie - jak Wasi lekarze kazali Wam liczyć ruchy? Bo słyszałam o dwóch szkołach. Jedna to 10 ruchów w ciągu godziny w okresie aktywności dziecka, a druga to 10 ruchów w ciągu dnia. Rozbieżność raczej duża - godzina a cały dzien.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Tez wychodzę z takiego założenia - lepiej żeby kopała i się wiercila niż cisza i spokój. Można zwariować wtedy. Nasza na szczęście jest kochana, bi tak jak była mniej aktywnym dzieckiem to przed samym 28 tygodniem zaczęła się pięknie ruszać i jestem spokojna :) mam nadzieje, ze nie będę świrowała z liczeniem ruchów.
    Dziewczyny, a od razu pytanie - jak Wasi lekarze kazali Wam liczyć ruchy? Bo słyszałam o dwóch szkołach. Jedna to 10 ruchów w ciągu godziny w okresie aktywności dziecka, a druga to 10 ruchów w ciągu dnia. Rozbieżność raczej duża - godzina a cały dzien.
    Na razie nikt nam nie kazał liczyć ruchów,ale ktg mam zacząc robić co 10 dni.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjeść posiłek, położyć się i poczekać na ruchy. Jesli w ciągu godziny bedzie ich 10 wszystko ok. Jeśli 6-7 liczyć przez kolejną godzine. Gdy znowu nie bedzie 10 zgłosić sie na IP. Tak samo IP od razu po pierwszej godzinie jesli ruchów bedzie 4-5 lub mniej.

ola_g89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Zjeść posiłek, położyć się i poczekać na ruchy. Jesli w ciągu godziny bedzie ich 10 wszystko ok. Jeśli 6-7 liczyć przez kolejną godzine. Gdy znowu nie bedzie 10 zgłosić sie na IP. Tak samo IP od razu po pierwszej godzinie jesli ruchów bedzie 4-5 lub mniej.

No tak ale to zalecają po 28 tygodniu z tego co mi wiadomo. I różnie co do ilości i jak często. Chyba to takie wytyczne każdego lekarza osobne.

‹‹ 819 820 821 822 823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ