WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Izabelle wrote:Aż takie skurcze się u mnie nie zapisywały,max jakieś 8%.
ale jak czułam że mi twardnieje brzuch i mam skurcz to zaraz podskoczyło do tych 50 i wyżej
Ja takie skurcze mam kilka razy dziennie i jak mówiłam położnej to mówiła że niby to normalne. Ale ja już nie wiem czy normalne
-
Mycha321 wrote:No ja właśnie zdurniałam bo wysoko coś, chyba że to nie pokazywało skurczy tylko coś innego
ale jak czułam że mi twardnieje brzuch i mam skurcz to zaraz podskoczyło do tych 50 i wyżej
Ja takie skurcze mam kilka razy dziennie i jak mówiłam położnej to mówiła że niby to normalne. Ale ja już nie wiem czy normalne
Ola i Julia 2.07.18 ☺
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, mierze cukier i wczoraj po kolacji bylo 93 a dziś na czczo 88. Nie wiem czemu krzywa byla tak skopana, ale muszę powtórzyć skoro dal mi skierowanie
... Na papierku razem z innymi badaniami. Po śniadaniu wybieramy się z mezem do smyka, może nie wykupili jeszcze wszystkiego
Antoś
-
nick nieaktualnyJa bym chciała powtórzyć krzywą ale nie chcą dac mi ani rodzinna ani ginekolog ani diabetolog. Prywatnie też nie zrobię bo o ile w jednym labo u mnie można bez skierowania to ciężarne to nie obejmuje. Mi wyszedł wynik zły po 2 h. Mierze ponad 10 dni 4 razy dziennie raz na czczo 3 razy godzina po posiłku i jest wszystko ok. Nawet z ciekawości zaczęłam 2h po i też dobry. Także nie wiem o co chodzi. Fakt że mam najwyższy blisko normy godzina po śniadaniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 10:02
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
KatarzynaCarmen wrote:Tak jak wan pisalam ze robienie badań cukrzycy nie mając na czczo wysokiego cukru to.jest bez sensu.
Dlatego u mnie nie było wykonywania takiego badania. Bo na czczo miałam super i po jedzeniu miałam super więc czego się doszukiwać na siłę .
Już myslalam że tylko ja nie mialam zleconego krzywej do zrobienia baa nawet podstawowej glukozy nie robilamKatarzynaCarmen, agaafabka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKatarzynaCarmen wrote:Tak jak wan pisalam ze robienie badań cukrzycy nie mając na czczo wysokiego cukru to.jest bez sensu.
Dlatego u mnie nie było wykonywania takiego badania. Bo na czczo miałam super i po jedzeniu miałam super więc czego się doszukiwać na siłę .
Mnie wyszła po krzywej cukrzyca po 2 h według PTG i PTD -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa to już w pierwszej ciąży się zastanawiałam na diabła się tak zasładzać jeśli naczczo jest ok... Dla mnie to dziwne i nadal tego nie pojmuje. Trochę bez sensu, bo każdy organizm może inaczej ten cukier trawić, w innym czasie, ba nawet jednego dnia może być inaczej a za parę dni inaczej. Także to miało by sens jakby ktoś miał naczczo źle no to wtedy krzywa, a tak to wychodzą takie dziwne rzeczy....
Camilla13, agaafabka lubią tę wiadomość
-
frezyjciada wrote:Ja to już w pierwszej ciąży się zastanawiałam na diabła się tak zasładzać jeśli naczczo jest ok... Dla mnie to dziwne i nadal tego nie pojmuje. Trochę bez sensu, bo każdy organizm może inaczej ten cukier trawić, w innym czasie, ba nawet jednego dnia może być inaczej a za parę dni inaczej. Także to miało by sens jakby ktoś miał naczczo źle no to wtedy krzywa, a tak to wychodzą takie dziwne rzeczy....
KatarzynaCarmen, agaafabka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny