WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Dziewczyny mi na zakwaszenie dietetyk kazała codziennie naczczo szklankę ciepłej wody z sokiem z połowy cytryny i plastrem imbiru.
    A nie jest tak, że cytryna wlasnie działa odwrotnie? Gdzieś kiedyś wyczytałam, że pomimo że jest kwaśna tworzy odczyn zasadowy. Od początku ciąży moj mocz mialam ph ok 7 A teraz spadło do 5 czyli żurawina działa:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 22:58

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Dziewczyny mi na zakwaszenie dietetyk kazała codziennie naczczo szklankę ciepłej wody z sokiem z połowy cytryny i plastrem imbiru.

Ja codziennie rano piję na czczo duży kubal letniej wody z sokiem z cytryny i miodem, to samo wieczorem. Dobrze działa na trawienie i pomaga mi wmusić w siebie pożądaną ilość płynów, bo mimo, że przecież były upały, to wyrodnej matce wybitnie nie chce się pić i tylko ta lemoniada wchodzi w większych ilościach, a jak Mała się po niej ożywia...;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 23:18

Izabelle lubi tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie że mi wczoraj po raz pierwszy w życiu spuchły kostki/ stopy.. Ale przy temperaturze 32st to chyba normalne...

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woda z cytryną zakwasza żołądek,a alkaluzuje organizm,zatem samo dobro :) Żurawinę akurat łykam w kapsułce Pregnofer uro, nie narzekam :) A o tym ile łykam wszystkiego,lepiej nie wspominać ;) Ale obie mamy się dobrze, zatem nsm służy :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też łykam tego wszystkiego sporo: 3x2 magneB6, 2x2 urosept, 1x prenatal DHA, 1x D-vitum forte- bo raczej słońca mam unikać. Do tego wcinam codziennie suszona żurawina bo po tej do picia mam odruch wymiotny.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli w sumie wszystkie mamy podobne zestawy:)

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euthyrox125,Clexane 0,8,pregna dha,zurawina w tabletkach i w soku,witaminy metylowane,vitrum d3,jodid,magnez,luteina dopochwowa,niedawno odstawilam duphaston i steryd,czuje ze dojdzie mi insulina

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę tylko prenatalne Duo i magnez 3x1. A i tardyferon 2x1 :)

Miałam wizytę w czwartek , mała wazy już 1330 gram , szyjka 3,7 cm twarda i zamknięta , mała ułożona głową w dół.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 10:47

kasia1518, Angel1988, Izabelle, Asiaf, Camilla13, ola_g89, JustynaG lubią tę wiadomość

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Euthyrox125,Clexane 0,8,pregna dha,zurawina w tabletkach i w soku,witaminy metylowane,vitrum d3,jodid,magnez,luteina dopochwowa,niedawno odstawilam duphaston i steryd,czuje ze dojdzie mi insulina

Zapomnialam dodac, że ja tez co drugi dzień metylowana b12 ;)

Dziś rano mały kopał mnie jednocześnie po obu bokach na wysokości pępka, więc domyslam się, że jest ułożony poprzecznie:) nie wiem czy na tym etapie to dobrze czy źle...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 10:55

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Paulla89 Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbyście jeszcze chciały uzupełnić szafę maluchów to w lidlu -50% na ubranka dziecięce.

l22ncbxmmqrb6qzk.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od rana strasznie swędzi mnie skóra na brzuchu. Smarowałam się masłem z Nacomi ale nie pomaga nawilżenie. Czyżby rozstępy miały się pojawić? :(
    Czy sądzicie, że warto kupić niemowlakowi kokon?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 12:31

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Dziewczyny, od rana strasznie swędzi mnie skóra na brzuchu. Smarowałam się masłem z Nacomi ale nie pomaga nawilżenie. Czyżby rozstępy miały się pojawić? :(
    Czy sądzicie, że warto kupić niemowlakowi kokon?
    Mnie też bardzo często swędzi a nic jeszcze nie mam. Jak swędzi to nawilżaj często. Ja 2 razy dziennie się szczotkuje do tego i jest super

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 12:48

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Mnie też bardzo często swędzi a nic jeszcze nie mam. Jak swędzi to nawilżaj często. Ja 2 razy dziennie się szczotkuje do tego i jest super
    Masuję brzuszek codziennie pod prysznicem rękawicą szorstką i myję się mydłem naturalnym z miodem od Ajeden, na to masło i olej arganowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 12:50

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Masuję brzuszek codziennie pod prysznicem rękawicą szorstką i myję się mydłem naturalnym z miodem od Ajeden, na to masło i olej arganowy.
    I dalej Cię tak swędzi? To nawilżaj ile się da ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też swędzi. Skóra się rozciąga...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie swedział w pierwszej ciąży a ani jeden rozstęp nie wyszedł. Za to cycki nie swedziały a całe mam wysypane rozstępami :(
    Teraz zauważyłam, że swędzi mnie brzuch jak mam np spodnie,legginsy z panelem na brzuszek. Chyba bluzka jak się rusza to porusza też ten materiał i stąd to swędzenie, bo jak mam sukienkę to mnie nie swędzi nic

aLunia, agaafabka lubią tę wiadomość

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które robiły już ktg jak pisały Wam się skurcze? U mnie ostatnio tetno małej ok między 140-160 ale skurcze (no bo co innego może pokazywać druga liczba na wyswietlaczu) cały czas na poziomie 40 nic nie czułam, a jak czułam że mam skurcz i mi brzuch twardnieje to między 50-60. Ponoć w tym czasie normą są do 25. A jak u Was?

f2w33e3k8kpk8877.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Dziewczyny które robiły już ktg jak pisały Wam się skurcze? U mnie ostatnio tetno małej ok między 140-160 ale skurcze (no bo co innego może pokazywać druga liczba na wyswietlaczu) cały czas na poziomie 40 nic nie czułam, a jak czułam że mam skurcz i mi brzuch twardnieje to między 50-60. Ponoć w tym czasie normą są do 25. A jak u Was?
    Aż takie skurcze się u mnie nie zapisywały,max jakieś 8%.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie miałam ktg. Od którego tygodnia powinno się je robic?
    Mi niestety czesto twardnieje brzuch pomimo leków, szczególnie jak mam parcie na pęcherz ;/

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Ja jeszcze nie miałam ktg. Od którego tygodnia powinno się je robic?
    Mi niestety czesto twardnieje brzuch pomimo leków, szczególnie jak mam parcie na pęcherz ;/
    Ja mam dokładnie to samo - jak muszę do łazienki, to brzuch twardnieje. Gdzieś od 22 tygodnia.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
‹‹ 832 833 834 835 836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ