X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam,czasem trzeba sobie pozwolić na małe szalenstwo i nie dać się zwariować ;)
    Ileż można sobie odmawiać,a tyłek i tak rośnie ;) :)

Camilla13 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Wlasnie ,ja mialam po kolacji 88 a nastepnego dnia rano na czczo 95 .:( czyli cos wyrzuca,nawet jesi jem te druga kolacje przed snem ,echh
    Podobno trzeba zjeść coś delikatnego o 22 żeby cukier był ok :)

promyczek 39 lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    my już po USG III:) płeć pozostała bez zmian:D tzn. będzie Marcelinka:) malutka ma 1200 g (przez tydzień przybrała ok 200 g). Wszystkie pomiary wyszły bardzo dobrze, ku naszej wielkiej radości. Pani dr nawet pokazywała nam sporą czuprynę na głowie:D szczerze to ja nic tam nie widziałam:P ale wierzę jej na słowo. Malutka trochę zasłaniała się rączkami, ale zdjęcia na pamiątkę jakieś są;)Najważniejsze, że wszystko jest dobrze i niech tak pozostanie:)

Marrgoo, ola_g89, Angel1988, Mum2b, KatarzynaCarmen, kasia1518, Paulla89, frezyjciada, susełek, Izabelle, Wesoła89, 86Monia, Asiaf, cziqitka89, Camilla13, GuBo lubią tę wiadomość

w4sq43r85k8egy8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wizytuje dopiero za tydzień! Straaaasznie mi się dłuży :/ po niedzieli muszę do rodzinnego po skierowania na badania, potem zrobić te badania w szpitalu (bo tu w laboratorium przy przychodni zawsze jakieś dziwne wyniki im wychodzą) a w piątek do gin dopiero. Ale i tak szybciej zleci tydzień, bo w sumie co chwilę będzie coś do załatwienia :)

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dopiero za tydzień zobaczę Małą. Dziś za to wątpliwa przyjemność u dentysty :\

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dopiero będę wizytować 2.07. Już nie mogę się doczekać :)
    A jeszcze muszę w międzyczasie załatwić okulistę, bo mam wadę wzroku, wiec muszę zobaczyć, jak tam sprawa z ciśnieniem w oczach itd. Nie chciałabym przez to mieć wskazania do cesarki :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Ja też dopiero za tydzień zobaczę Małą. Dziś za to wątpliwa przyjemność u dentysty :\
    Hej... No to widzę że będzie nas trzy :) ja też za tydzień wizyta A już nie mogę się doczekać :) jestem ciekawa ile waży już moja księżniczka :) I muszę zapytać lekarza do kiedy jest szansa że dziecko się obroci bo cały czas jest poprzecznie ułożona :/ pozdrawiam i miłego dnia :)

Izabelle, ola_g89 lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam już wózek, muszę wpłacić tylko zaliczkę. Tak się zastanawiam, że może za późno umówiłam się na USG, 12 lipca, to będzie 30t3d. Nie wiem już sama. Ukochany przywiózł mi od matki ze wsi wiadro czereśni. Boże jakie wielkie i pyszne owoce. Nic innego nie jemy z Hanką tylko te czereśnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 12:26

Angel1988, Marrgoo, Izabelle lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg jest między 28 a 32 więc idealnie w środku zaplanowalaś.

Natalia1984 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie teraz na wizycie będę mieć to III usg, więc to będzie 30+4, chyba, że znów będzie tłumnie u lekarza to w kolejny wtorek.
    Z tym obróceniem dziecka to nikt nie wie. Koleżanka miała mieć cc z powodu pośladkowego ułożenia, pojechała do szpitala a tam dziecko główkowo, więc odesłali ją do domu :P ja tam zamierzam rodzić w ostateczności pośladkowo, bo to drugi poród to już ode mnie zależy czy będę chciała. Wiem, że przy pierwszym nie chcą się zgodzić. Mój maluch nadal pośladkowo, bo czuję go ciągle pod pępkiem... Poszukam jakiś ćwiczeń na obrót dziecka. Ponoć do 35tc ma spore możliwości zmiany pozycji, potem robi się dość problematycznie

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza tez siedzi pośladkowo :) Syn odwrócił się w 36 tc,jak przyszlam umówić się na cc :) Jak on to zrobił? Nikt nie wie,bo do dorodnych kobiet nie należę,a on był średniej wagi.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja młoda ułożona też miednicowo, nie zmieniła ułożenia bo ciągle czuję jak mnie kopie z prawej strony, czasem wieczorem wyskoczy mi wielka gula, zastanawiam się co to takiego. Plecy? Pupka? U nas i tak cc ze względu na łożysko eh :(

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała też cały czas ułożona nóżkami w dół i cały czas praktycznie po lewej stronie brzucha czaaaaaasem rano jak się obudzę na prawym boku to jest tak jakby lekko po prawej stronie (chyba grawitacja hihi) ale tylko położę się na plecy i ona już hop na lewa stronę i gulkę robi :)

f2w33e3k8kpk8877.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie mamy 1.300 kg:)

Angel1988, kasia1518, cziqitka89, Camilla13, promyczek 39, Asiaf, Izabelle, Natalia1984, JustynaG lubią tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza cały czas ułożona już główką do dołu

Izabelle, Natalia1984 lubią tę wiadomość

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiem jak mały jest ułożony, jedyne co to czuje w większości kopniaki powyżej pepka:)

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam pojęcia, jak młoda jest ułożona. Próbowałam nawet dedukować na podstawie detektora tętna. Znalazłam serduszko baaardzo nisko. Po bokach czuję dwie twarde kulki (pewnie głowa i dupka), więc obstawiam ułożenie poprzeczne. Dodatkowo, mój brzuch jest dość nisko, więc w sumie by się zgadzało. Mam nadzieję, że jeszcze fiknie :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Zamówiłam już wózek, muszę wpłacić tylko zaliczkę. Tak się zastanawiam, że może za późno umówiłam się na USG, 12 lipca, to będzie 30t3d. Nie wiem już sama. Ukochany przywiózł mi od matki ze wsi wiadro czereśni. Boże jakie wielkie i pyszne owoce. Nic innego nie jemy z Hanką tylko te czereśnie :D
    Umowilas się e idealnym terminie, ja mam usg 4 lipca w 30+4 i lekarz, specjalista od usg mówił ze lubi robić usg III nawet tydzień później. Zazdroszczę tych czereśni, mi lekarz zabronił tak samo jak malin.

• asese Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was słyszała o tym, że biorc Clexane powinno się ciąże zakończyć przed terminem porodu i nie powinno sie doprowadzać do przenoszenia? Chodzi o jakieś późniejsze problemy z łożyskiem... nie wiem gdzie to usłyszałam ale jakoś tak zapadło mi w pamięć.

Moja ginka nic o tym nie mówiła, a brałam Clexane przez cały okres starań i mam wstrzykiwać do końca ciąży, to samo z przyjmowaniem Acardu i Luteiny. Jedyny komentarz był taki, że nie zaleca się stosowania leków z grupy c w ciąży, ale dla niektórych to jedyna szansa na utrzymanie ciąży i ja jestem tego przykładem. Nie drążyłam więcej.
    Czy któraś z Was ma wiedzę zaczerpniętą u swoich lekarzy na temat ewentualnych konsekwencji takiego przewlekłego stosowania i czy są jakieś specyficzne zalecenia w kontekście porodu w takich przypadkach? Gdybyście się czegoś dowiedziały, to podzielcie się, proszę.

Izabelle lubi tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Umowilas się e idealnym terminie, ja mam usg 4 lipca w 30+4 i lekarz, specjalista od usg mówił ze lubi robić usg III nawet tydzień później. Zazdroszczę tych czereśni, mi lekarz zabronił tak samo jak malin.
    Czemu czereśni nie możesz?

Corka - 2018
    Syn - 2021
‹‹ 830 831 832 833 834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ