WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
promyczek 39 wrote:Wlasnie ,ja mialam po kolacji 88 a nastepnego dnia rano na czczo 95 .
czyli cos wyrzuca,nawet jesi jem te druga kolacje przed snem ,echh
promyczek 39 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
my już po USG III:) płeć pozostała bez zmian:D tzn. będzie Marcelinka:) malutka ma 1200 g (przez tydzień przybrała ok 200 g). Wszystkie pomiary wyszły bardzo dobrze, ku naszej wielkiej radości. Pani dr nawet pokazywała nam sporą czuprynę na głowie:D szczerze to ja nic tam nie widziałam:P ale wierzę jej na słowo. Malutka trochę zasłaniała się rączkami, ale zdjęcia na pamiątkę jakieś są;)Najważniejsze, że wszystko jest dobrze i niech tak pozostanie:)Marrgoo, ola_g89, Angel1988, Mum2b, KatarzynaCarmen, kasia1518, Paulla89, frezyjciada, susełek, Izabelle, Wesoła89, 86Monia, Asiaf, cziqitka89, Camilla13, GuBo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja wizytuje dopiero za tydzień! Straaaasznie mi się dłuży
po niedzieli muszę do rodzinnego po skierowania na badania, potem zrobić te badania w szpitalu (bo tu w laboratorium przy przychodni zawsze jakieś dziwne wyniki im wychodzą) a w piątek do gin dopiero. Ale i tak szybciej zleci tydzień, bo w sumie co chwilę będzie coś do załatwienia
-
Izabelle wrote:Ja też dopiero za tydzień zobaczę Małą. Dziś za to wątpliwa przyjemność u dentysty
ja też za tydzień wizyta A już nie mogę się doczekać
jestem ciekawa ile waży już moja księżniczka
I muszę zapytać lekarza do kiedy jest szansa że dziecko się obroci bo cały czas jest poprzecznie ułożona
pozdrawiam i miłego dnia
Izabelle, ola_g89 lubią tę wiadomość
-
Zamówiłam już wózek, muszę wpłacić tylko zaliczkę. Tak się zastanawiam, że może za późno umówiłam się na USG, 12 lipca, to będzie 30t3d. Nie wiem już sama. Ukochany przywiózł mi od matki ze wsi wiadro czereśni. Boże jakie wielkie i pyszne owoce. Nic innego nie jemy z Hanką tylko te czereśnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 12:26
Angel1988, Marrgoo, Izabelle lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa pewnie teraz na wizycie będę mieć to III usg, więc to będzie 30+4, chyba, że znów będzie tłumnie u lekarza to w kolejny wtorek.
Z tym obróceniem dziecka to nikt nie wie. Koleżanka miała mieć cc z powodu pośladkowego ułożenia, pojechała do szpitala a tam dziecko główkowo, więc odesłali ją do domuja tam zamierzam rodzić w ostateczności pośladkowo, bo to drugi poród to już ode mnie zależy czy będę chciała. Wiem, że przy pierwszym nie chcą się zgodzić. Mój maluch nadal pośladkowo, bo czuję go ciągle pod pępkiem... Poszukam jakiś ćwiczeń na obrót dziecka. Ponoć do 35tc ma spore możliwości zmiany pozycji, potem robi się dość problematycznie
-
Moja mała też cały czas ułożona nóżkami w dół i cały czas praktycznie po lewej stronie brzucha czaaaaaasem rano jak się obudzę na prawym boku to jest tak jakby lekko po prawej stronie (chyba grawitacja hihi) ale tylko położę się na plecy i ona już hop na lewa stronę i gulkę robi
-
nick nieaktualny
-
Ja też nie mam pojęcia, jak młoda jest ułożona. Próbowałam nawet dedukować na podstawie detektora tętna. Znalazłam serduszko baaardzo nisko. Po bokach czuję dwie twarde kulki (pewnie głowa i dupka), więc obstawiam ułożenie poprzeczne. Dodatkowo, mój brzuch jest dość nisko, więc w sumie by się zgadzało. Mam nadzieję, że jeszcze fiknie
-
nick nieaktualnyNatalia1984 wrote:Zamówiłam już wózek, muszę wpłacić tylko zaliczkę. Tak się zastanawiam, że może za późno umówiłam się na USG, 12 lipca, to będzie 30t3d. Nie wiem już sama. Ukochany przywiózł mi od matki ze wsi wiadro czereśni. Boże jakie wielkie i pyszne owoce. Nic innego nie jemy z Hanką tylko te czereśnie
-
Marrgoo wrote:Dziewczyny czy któraś z was słyszała o tym, że biorc Clexane powinno się ciąże zakończyć przed terminem porodu i nie powinno sie doprowadzać do przenoszenia? Chodzi o jakieś późniejsze problemy z łożyskiem... nie wiem gdzie to usłyszałam ale jakoś tak zapadło mi w pamięć.
Moja ginka nic o tym nie mówiła, a brałam Clexane przez cały okres starań i mam wstrzykiwać do końca ciąży, to samo z przyjmowaniem Acardu i Luteiny. Jedyny komentarz był taki, że nie zaleca się stosowania leków z grupy c w ciąży, ale dla niektórych to jedyna szansa na utrzymanie ciąży i ja jestem tego przykładem. Nie drążyłam więcej.
Czy któraś z Was ma wiedzę zaczerpniętą u swoich lekarzy na temat ewentualnych konsekwencji takiego przewlekłego stosowania i czy są jakieś specyficzne zalecenia w kontekście porodu w takich przypadkach? Gdybyście się czegoś dowiedziały, to podzielcie się, proszę.Izabelle lubi tę wiadomość
-
Camilla13 wrote:Umowilas się e idealnym terminie, ja mam usg 4 lipca w 30+4 i lekarz, specjalista od usg mówił ze lubi robić usg III nawet tydzień później. Zazdroszczę tych czereśni, mi lekarz zabronił tak samo jak malin.Corka - 2018
Syn - 2021