X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdźcie sobie na stronie https://ktomalek.pl/ tutaj pokażą się apteki w okolicy, które mają to czego potrzebujecie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 22:17

Asiaf lubi tę wiadomość

• mitaka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Reeeety ja muszę zajrzeć do mojej karty w takim razie. Do wagi sprzed ciąży jestem 3kg na plusie, ale do najniższej wagi w tej ciąży już +7.... Pierwsza ciążę skończyłam z wagą 72,5kg.... To była masakra dla moich kolan i kręgosłupa, kiedy wcześniej moja max waga pokazywała 54/55kg....
    Ja zawsze startuje z 51 kg :P czyli lapie 18-20 kg, ale tym razem jestem pewna, ze przekrocze, bo juz sie czuje jak slonica i pewnie na wizycie w 28/29 tc bedzie 66kg, a gdzie tu do konca :P Mam nadzieje tylko,ze i tym razem po pol roku wroce do swojej wagi ;)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Sprawdźcie sobie na stronie https://ktomalek.pl/ tutaj pokażą się apteki w okolicy, które mają to czego potrzebujecie :)
    Dzieki, widze ze tylko 2 apteki w mojej miescinie maja ;)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka ja niby wróciłam do wagi sprzed ciąży bez większych problemów, ale moje kolana i kręgosłup są w opłakanym stanie po tym i nie chciałabym im fundować powtórki z rozrywki....
    Chyba poszukam na yt jakiś ćwiczeń dla ciężarnych....

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja sprawdziłam i poszłam do apteki, która wg tej strony posiadała tą glukozę cytrynową a farmaceutka do mnie, że nie istnieje taka glukoza, i że nie mają. Dopiero jak jej powiedziałam, że sprawdziłam na tej stronie to okazało się, że jest :D

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Czy u Was tez byl taki problem by dostac glukoze cytrynowa w aptece? Dzis bylam w 2 tylko zwykla :/

Rzadko chyba jest w aptekach na stanie. Mi sprowadzili na zamówienie ale zaraz na drugi dzień była.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Jeszcze nie kupowalam,ale pytalam swojego gina to nic nie wiedzial o takiej glukozie, kazal mi wziac sobie pol cytryny :P
    Mitaka mi lekarz też powiedział żebym wzięła sobie pół cytryny... jak zapytałam w laboratorium to powiedzieli że absolutnie nie bo w cytynie jest cukier, ale glukoze cytrynowa mi pozwolili przywieźć.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powoli zaczynam wątpić w moją cukrzycę. Nie bylam jeszcze u diabetologa ale na edukacji więc już mierze sobie 3 razy godzina po posiłku i rano na czczo. Dietę zmodyfikowałam, ale to nie jest sztywna diwta. I tak ani raz nie miałam złego. Jako że mi trzeci wynik wyszedł źle to zaczęłam mierzyć 2 godz po posiłku. I też idealny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia mam tak samo, 3 dzień wyniki dobre, godzinę po śniadaniu około 85, po obiedzie trochę wiecej bo około 110. Zjadłam nawet naleśniki z odrobiną syropu. Może wynik ogtt to czysty przypadek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o przybieranie na masie, nie mam w domu wagi dla ochrony zdrowia psychicznego :P korzystam tylko u lekarza, wczoraj 66kg czyli mam na plusie 7kg ale nie wiem gdzie to wszystko idzie bo spodnie w udach i tyłku nadal są dobre, tylko bez szans na zapięcie.

• Av Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Czy u Was tez byl taki problem by dostac glukoze cytrynowa w aptece? Dzis bylam w 2 tylko zwykla :/
    Też, ja kupiłam przez internet.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    86Monia mam tak samo, 3 dzień wyniki dobre, godzinę po śniadaniu około 85, po obiedzie trochę wiecej bo około 110. Zjadłam nawet naleśniki z odrobiną syropu. Może wynik ogtt to czysty przypadek.

Ja fakt po śniadaniu mam max 130 ale w normie a potem spada po obiedzie i kolacji i po dwóch godzinach też. No nic ZobaCzymy co powie diabetolog oczywiście będę mierzyć ale póki mam dobre wyniki nie będę tak sztywno się trzymać diety.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idzie ochlodzenie :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 11:44

ola_g89, Asiaf lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja fakt po śniadaniu mam max 130 ale w normie a potem spada po obiedzie i kolacji i po dwóch godzinach też. No nic ZobaCzymy co powie diabetolog oczywiście będę mierzyć ale póki mam dobre wyniki nie będę tak sztywno się trzymać diety.
    Mam taki sam plan, teraz wizyta 27 czerwca, zobaczymy co powie lekarz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Idzie ochlodzenie :D :D :D
    Mam nadzieje, że dotrze i na wschód bo dziś jest 32 w cieniu, koszmar :|

jatoszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to ochłodzenie nie na rękę, bo w niedzielę mamy chrzciny i jak będzie zimno to nie mam co włożyć na siebie....

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam w niedzielę chrzciny, jak będzie tak jak dziś to padnę. Nie cierpię takiej pogody.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi czasem glukoza przekracza normę po śniadaniu,ale raz czy dwa się zdarzyło. Też wątpię w tą cukrzycę i mega restrykcyjnie diety nie trzymam. No bo kto się zasładza tak jak przy piciu glukozy? Nawet po hot dogach z Ikei mam cukier ok,zatem... Byle nie jeść słodyczy ;)

Camilla13 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Mam nadzieje, że dotrze i na wschód bo dziś jest 32 w cieniu, koszmar :|
    Tez jestem z dzikiego wschodu i deszcz nas nie lubi :P poszlam do ogrodka po warzywa i wrocilam z jezorem na wierzchu i cala mokra

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie upal i parówa,pozniej ma deszcz padać ,a od jutra ochlodzenie przyjsc..to dobrze
    Ja tez sobie mierze od 3 dni,po posilkach mam zawsze w normie ,na czczo roznie ,ale wlasnie z tym mialam i mam problem,91,91,95,takie mialam

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
‹‹ 828 829 830 831 832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ