X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    U mnie upal i parówa,pozniej ma deszcz padać ,a od jutra ochlodzenie przyjsc..to dobrze
    Ja tez sobie mierze od 3 dni,po posilkach mam zawsze w normie ,na czczo roznie ,ale wlasnie z tym mialam i mam problem,91,91,95,takie mialam
    Ja mam to samo teraz i przed ciążą też zawsze na czczo było podwyższone. Teraz jak jadę na glukometrze to po śniadaniu, obiedzie, kolacji jest ok ale rano trzymam się granicy a czasem lekko przekraczam mimo tego że wieczorem po kolacji jest normalnie. Dziwne bo myślałam że jeśli kolacja jest ok to do rana powinno wszystko pieknie spadać a to wcale tak nie działa :/

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na południowym wschodzie też ukrop. Ale koleżanka z Poznania pisze do mnie że z niej sie leje jak wytrzymuje.

• OctAngel Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wyniki krzywej 92-159-84 i gin stwierdził, że świetne. Najważniejszy jest podobno ten po 2h. Jutro idę do profesora od wewnętrznych (czyli też ma specjalizację z diabetologi) i zobaczymy co powie. Zawsze na czczo mam tak ok. 90, na początku ciąży miałam powyżej 95 i profesor powiedział, że według niego cukrzyca jest jak na czczo przekracza stale 110-120, a te normy poniżej 90 dla ciężarnych to przesada.

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Tez jestem z dzikiego wschodu i deszcz nas nie lubi :P poszlam do ogrodka po warzywa i wrocilam z jezorem na wierzchu i cala mokra
    Hehe to masz fart, że coś rośnie :D U mojej babci ogród prawie padł. A my mieliśmy siać trawę bo podwórko robimy przy domu, ale zrezygnowaliśmy bo majątek wydamy na codzienne podlewanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a na edukacji mi powiedziano że mój wynik zły po 2 godzinie to jedynie patrzeć na jakość jedzenia że najgorszy jest rano na czczo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fakt nie wiem czemu ciężarne mają 90 a normalnie jest do 100.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Bydgoszczy 29 stopni. Niby mialo się ochłodzić popołudniu, ale jakoś nie widać jeszcze.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dopiero wczoraj przyjechaliśmy nad morze. Do 14 na plaży, a teraz się ochłodziło i leje :( Upał nie dobry ale zimno i deszcz jeszcze gorzej :/

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazowieckie umiera na upał i brak deszczu, lrzez co mój mąż od kilku tygodni sypia godzinę dwie, bo całe noce podlewa, bądź jest z towarem na giełdzie. Masakra. Ja ogólnie kocham upały ale jak chociaż jeden dzień w tygodniu spadnie deszcz.

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Ja mam to samo teraz i przed ciążą też zawsze na czczo było podwyższone. Teraz jak jadę na glukometrze to po śniadaniu, obiedzie, kolacji jest ok ale rano trzymam się granicy a czasem lekko przekraczam mimo tego że wieczorem po kolacji jest normalnie. Dziwne bo myślałam że jeśli kolacja jest ok to do rana powinno wszystko pieknie spadać a to wcale tak nie działa :/

Wlasnie ,ja mialam po kolacji 88 a nastepnego dnia rano na czczo 95 .:( czyli cos wyrzuca,nawet jesi jem te druga kolacje przed snem ,echh

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Wlasnie ,ja mialam po kolacji 88 a nastepnego dnia rano na czczo 95 .:( czyli cos wyrzuca,nawet jesi jem te druga kolacje przed snem ,echh
    Jesz nabiał na kolację? U mnie kosmos po białym serze czy jogurcie...

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie mały obiadowy eksperyment. Na deser zjadłam upieczona przez męża muffinke z czekoladą i marmoladą i banana. Wynik po godzinie 145, czyli 5 powyżej normy.

Izabelle lubi tę wiadomość

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jadłam pizze na kolacje i było ok a następnym razem 3 tosty z tostowego grahama i dobiłam do granicy.

f2w33e3k8kpk8877.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Jesz nabiał na kolację? U mnie kosmos po białym serze czy jogurcie...

Własnie nie ,na ten posilek przed snem jem kanapke z pieczywa chrupkiego ale zytniego pelnoziarnistego,z jakims serkiem ,szynką,i ogorek kiszony

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś po wizycie. Moja mała juz nie taka kruszyna bo 1330 gram :) szyjka pancerna 3,7 cm.jestem przeszczęśliwa :)

ola_g89, Izabelle, KatarzynaCarmen, Natalia1984, Angel1988, susełek, Camilla13, promyczek 39, Cukierniczka, Mum2b, Wesoła89, cziqitka89, JustynaG lubią tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Własnie nie ,na ten posilek przed snem jem kanapke z pieczywa chrupkiego ale zytniego pelnoziarnistego,z jakims serkiem ,szynką,i ogorek kiszony
    Spróbuj chleb,ale nie chrupki,może to za mało treściwe bylo?

promyczek 39 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Zrobiłam sobie mały obiadowy eksperyment. Na deser zjadłam upieczona przez męża muffinke z czekoladą i marmoladą i banana. Wynik po godzinie 145, czyli 5 powyżej normy.
    No właśnie ;) dziwne to wszystko :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, jestem mama z marca tego roku i mam do sprzedania ubranka po corci, szkoda mi ich wyrzucic bo sa naprawde ladne i w dobrym stanie. Sprzedaje komplet w rozmiarze 62, 18 sztuk za 30zl, moze ktoras z Was bedzie zaonteresowana?

https://www.olx.pl/oferta/komplet-ubranek-dla-noworodka-pajacyki-body-polspiochy-rozm-62-CID88-IDwcwKp.html

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    No właśnie ;) dziwne to wszystko :)
    A teraz jeszcze lepiej, na kolacje kanapki z pieczonym boczkiem i 5 kostek czekolady, po godzinie cukier 110.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada to nie cukier, mówię Ci! Przecież czekoladę robi się z kakao, a kakao jest z kakaowca, a kakaowiec to takie krzako-drzewo, więc w sumie można powiedzieć, że czekolada to taka sałatka :D
    PS właśnie zeżarłam loda o smaku tofi, idealnie na noc przed samym snem i myślę, że moja dietetyk była by "zadowolna":D hihihihihihi

Izabelle, ola_g89, Natalia1984, Camilla13 lubią tę wiadomość

‹‹ 829 830 831 832 833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ