X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    U mnie upal i parówa,pozniej ma deszcz padać ,a od jutra ochlodzenie przyjsc..to dobrze
    Ja tez sobie mierze od 3 dni,po posilkach mam zawsze w normie ,na czczo roznie ,ale wlasnie z tym mialam i mam problem,91,91,95,takie mialam
    Ja mam to samo teraz i przed ciążą też zawsze na czczo było podwyższone. Teraz jak jadę na glukometrze to po śniadaniu, obiedzie, kolacji jest ok ale rano trzymam się granicy a czasem lekko przekraczam mimo tego że wieczorem po kolacji jest normalnie. Dziwne bo myślałam że jeśli kolacja jest ok to do rana powinno wszystko pieknie spadać a to wcale tak nie działa :/

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na południowym wschodzie też ukrop. Ale koleżanka z Poznania pisze do mnie że z niej sie leje jak wytrzymuje.

• OctAngel Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wyniki krzywej 92-159-84 i gin stwierdził, że świetne. Najważniejszy jest podobno ten po 2h. Jutro idę do profesora od wewnętrznych (czyli też ma specjalizację z diabetologi) i zobaczymy co powie. Zawsze na czczo mam tak ok. 90, na początku ciąży miałam powyżej 95 i profesor powiedział, że według niego cukrzyca jest jak na czczo przekracza stale 110-120, a te normy poniżej 90 dla ciężarnych to przesada.

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Tez jestem z dzikiego wschodu i deszcz nas nie lubi :P poszlam do ogrodka po warzywa i wrocilam z jezorem na wierzchu i cala mokra
    Hehe to masz fart, że coś rośnie :D U mojej babci ogród prawie padł. A my mieliśmy siać trawę bo podwórko robimy przy domu, ale zrezygnowaliśmy bo majątek wydamy na codzienne podlewanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a na edukacji mi powiedziano że mój wynik zły po 2 godzinie to jedynie patrzeć na jakość jedzenia że najgorszy jest rano na czczo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fakt nie wiem czemu ciężarne mają 90 a normalnie jest do 100.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Bydgoszczy 29 stopni. Niby mialo się ochłodzić popołudniu, ale jakoś nie widać jeszcze.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dopiero wczoraj przyjechaliśmy nad morze. Do 14 na plaży, a teraz się ochłodziło i leje :( Upał nie dobry ale zimno i deszcz jeszcze gorzej :/

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazowieckie umiera na upał i brak deszczu, lrzez co mój mąż od kilku tygodni sypia godzinę dwie, bo całe noce podlewa, bądź jest z towarem na giełdzie. Masakra. Ja ogólnie kocham upały ale jak chociaż jeden dzień w tygodniu spadnie deszcz.

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Ja mam to samo teraz i przed ciążą też zawsze na czczo było podwyższone. Teraz jak jadę na glukometrze to po śniadaniu, obiedzie, kolacji jest ok ale rano trzymam się granicy a czasem lekko przekraczam mimo tego że wieczorem po kolacji jest normalnie. Dziwne bo myślałam że jeśli kolacja jest ok to do rana powinno wszystko pieknie spadać a to wcale tak nie działa :/

Wlasnie ,ja mialam po kolacji 88 a nastepnego dnia rano na czczo 95 .:( czyli cos wyrzuca,nawet jesi jem te druga kolacje przed snem ,echh

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Wlasnie ,ja mialam po kolacji 88 a nastepnego dnia rano na czczo 95 .:( czyli cos wyrzuca,nawet jesi jem te druga kolacje przed snem ,echh
    Jesz nabiał na kolację? U mnie kosmos po białym serze czy jogurcie...

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie mały obiadowy eksperyment. Na deser zjadłam upieczona przez męża muffinke z czekoladą i marmoladą i banana. Wynik po godzinie 145, czyli 5 powyżej normy.

Izabelle lubi tę wiadomość

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jadłam pizze na kolacje i było ok a następnym razem 3 tosty z tostowego grahama i dobiłam do granicy.

f2w33e3k8kpk8877.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Jesz nabiał na kolację? U mnie kosmos po białym serze czy jogurcie...

Własnie nie ,na ten posilek przed snem jem kanapke z pieczywa chrupkiego ale zytniego pelnoziarnistego,z jakims serkiem ,szynką,i ogorek kiszony

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś po wizycie. Moja mała juz nie taka kruszyna bo 1330 gram :) szyjka pancerna 3,7 cm.jestem przeszczęśliwa :)

ola_g89, Izabelle, KatarzynaCarmen, Natalia1984, Angel1988, susełek, Camilla13, promyczek 39, Cukierniczka, Mum2b, Wesoła89, cziqitka89, JustynaG lubią tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Własnie nie ,na ten posilek przed snem jem kanapke z pieczywa chrupkiego ale zytniego pelnoziarnistego,z jakims serkiem ,szynką,i ogorek kiszony
    Spróbuj chleb,ale nie chrupki,może to za mało treściwe bylo?

promyczek 39 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Zrobiłam sobie mały obiadowy eksperyment. Na deser zjadłam upieczona przez męża muffinke z czekoladą i marmoladą i banana. Wynik po godzinie 145, czyli 5 powyżej normy.
    No właśnie ;) dziwne to wszystko :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, jestem mama z marca tego roku i mam do sprzedania ubranka po corci, szkoda mi ich wyrzucic bo sa naprawde ladne i w dobrym stanie. Sprzedaje komplet w rozmiarze 62, 18 sztuk za 30zl, moze ktoras z Was bedzie zaonteresowana?

https://www.olx.pl/oferta/komplet-ubranek-dla-noworodka-pajacyki-body-polspiochy-rozm-62-CID88-IDwcwKp.html

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    No właśnie ;) dziwne to wszystko :)
    A teraz jeszcze lepiej, na kolacje kanapki z pieczonym boczkiem i 5 kostek czekolady, po godzinie cukier 110.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada to nie cukier, mówię Ci! Przecież czekoladę robi się z kakao, a kakao jest z kakaowca, a kakaowiec to takie krzako-drzewo, więc w sumie można powiedzieć, że czekolada to taka sałatka :D
    PS właśnie zeżarłam loda o smaku tofi, idealnie na noc przed samym snem i myślę, że moja dietetyk była by "zadowolna":D hihihihihihi

Izabelle, ola_g89, Natalia1984, Camilla13 lubią tę wiadomość

‹‹ 829 830 831 832 833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ