Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Moja ginka nic o tym nie mówiła, a brałam Clexane przez cały okres starań i mam wstrzykiwać do końca ciąży, to samo z przyjmowaniem Acardu i Luteiny. Jedyny komentarz był taki, że nie zaleca się stosowania leków z grupy c w ciąży, ale dla niektórych to jedyna szansa na utrzymanie ciąży i ja jestem tego przykładem. Nie drążyłam więcej.
    Czy któraś z Was ma wiedzę zaczerpniętą u swoich lekarzy na temat ewentualnych konsekwencji takiego przewlekłego stosowania i czy są jakieś specyficzne zalecenia w kontekście porodu w takich przypadkach? Gdybyście się czegoś dowiedziały, to podzielcie się, proszę.
    Jeśli chodzi o Polocard to mój lekarz powiedział, że mogę go brać do 34tc i ani chwili dłużej. Tak naprawdę myślałam, że chodzi o ryzyko krwotoku podczas porodu, ale muszę dopytać dokładnie, jak będę na wizycie.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Moja ginka nic o tym nie mówiła, a brałam Clexane przez cały okres starań i mam wstrzykiwać do końca ciąży, to samo z przyjmowaniem Acardu i Luteiny. Jedyny komentarz był taki, że nie zaleca się stosowania leków z grupy c w ciąży, ale dla niektórych to jedyna szansa na utrzymanie ciąży i ja jestem tego przykładem. Nie drążyłam więcej.
    Czy któraś z Was ma wiedzę zaczerpniętą u swoich lekarzy na temat ewentualnych konsekwencji takiego przewlekłego stosowania i czy są jakieś specyficzne zalecenia w kontekście porodu w takich przypadkach? Gdybyście się czegoś dowiedziały, to podzielcie się, proszę.
    Ja tez biorę clexane i aspiryn cardio(podobne do acard). Z tego co mi się obiło o uszy torzeczywiscie aspiryn bierze się do któregoś tygodnia ciazy. Ale clexane wiem ze laski biorą do końca i wszystko ok. Zapytam na następnej wizycie. A ty margoo tez na clexanie?

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clexane bierze sie do porodu ,z tym ze ostatni zastrzyk bierze sie 24 godz przed,no jak cc to wiadomo,gorzej z naturalnym ,bo nie wiadomo kiedy to nastapi :P dlatego wlasnie powinno sie brac zastrzyk rano ,bo wiekszosc dzieci rodzi sie wieczorem lub w nocy

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Czemu czereśni nie możesz?
    Niby najbardziej zakazane przy cukrzycy ciążowej, diabetolog powiedziała to samo. Oczywiście od kilku sztuk nic się nie stanie, ale jak tu poprzestać na kilku :P

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dietetyczka w poradni powiedziala ze zakazane sa tylko winogrona ,a jak banan to niedojrzaly i tylko pol,o czersniach nic nie mowila

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Ja tez biorę clexane i aspiryn cardio(podobne do acard). Z tego co mi się obiło o uszy torzeczywiscie aspiryn bierze się do któregoś tygodnia ciazy. Ale clexane wiem ze laski biorą do końca i wszystko ok. Zapytam na następnej wizycie. A ty margoo tez na clexanie?
    Ja jestem na neoparinie i beda go jeszcze brała 6 tyg po porodzie.
    Ostatnio dostalam 9 paczek, czyli juz do konca ciazy mi wystarczy, gorzej że z miejscem na brzuchu juz srednio.
    Wy dalej w brzuch dajecie czy gdzies indziej? Jak czasem staram sie zlapac fałd na brzuchu to mały kopie w tym miejscu wiec szukam innego heh

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Ostatnio dostalam 9 paczek, czyli juz do konca ciazy mi wystarczy, gorzej że z miejscem na brzuchu juz srednio.
    Wy dalej w brzuch dajecie czy gdzies indziej? Jak czasem staram sie zlapac fałd na brzuchu to mały kopie w tym miejscu wiec szukam innego heh

Tez slyszalam ze 6 tygodnie po porodzie ,hmm chociaz nie wiem czemu ma to sluzyc..Ja wciaz daje w brzuch ,choc mam takie zalane krwiaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 20:48

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Ja teraz na lipcowej wizycie wypytam lekarkę o wszystko. Wczesniej nue chciałam sobie głowy zawracac i raczej funkcjonować z dnia na dzień ;) Kobieta ma wielkie doświadczenie w prowadzeniu takich ciąz z sukcesami.

asese lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Niby najbardziej zakazane przy cukrzycy ciążowej, diabetolog powiedziała to samo. Oczywiście od kilku sztuk nic się nie stanie, ale jak tu poprzestać na kilku :P
    E,maliny? Ja wsuwam i maliny i czereśnie i jest ok. Maliny wręcz zakecane :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Ja od jakiegoś czasu podaję Neoparin w boczki,boli bardziej,ale lekarka tak kazała,zatem słucham ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Acard, luteine dowcipnie, duphaston, euthyrox, nospe. Mam dość tego faszerowania się.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam takiej ilosci lekow. Ja nie biore zupelnie nic prócz witaminki raz dziennie. Czy mozna bez problemu kupic cytrynowa glukoze? Bo cos slyszlaam ze niby nie wolno i musi byc ta zwykla..

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można, ja kupowałam i w pierwszej i teraz. Nie wolno cytryny wciskać, bo najnowsze badania wykazały, że fałszuje wyniki, a tą glukozę smakową można normalnie

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja biorę Acard, luteine dowcipnie, duphaston, euthyrox, nospe. Mam dość tego faszerowania się.
    Ja biorę neoparin, 3x 1 luteina doustnie, 4x1 magnez, doraźnie nospa, 1x prenatal duo i 2x dha
    Codziennie też pije sok z żurawiny na bakterie w moczu, które non stop się pojawiaja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 22:01

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Ja biorę neoparin, 3x 1 luteina doustnie, 4x1 magnez, doraźnie nospa, 1x prenatal duo i 2x dha
    Codziennie też pije sok z żurawiny na bakterie w moczu, które non stop się pojawiaja
    Oo ja też do tego wszystkiego prenatal duo plus omega, magne b6 forte i również piję żurawinę żeby się zakwasić na infekcje. Kwaśna jest jak cholera.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    E,maliny? Ja wsuwam i maliny i czereśnie i jest ok. Maliny wręcz zakecane :)
    Aż się brzydkie słowo na usta ciśnie, z tymi lekarzami wrr :P

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Oo ja też do tego wszystkiego prenatal duo plus omega, magne b6 forte i również piję żurawinę żeby się zakwasić na infekcje. Kwaśna jest jak cholera.
    Kwaśna ale co zrobić, wcześniej bralam jeszcze urinal i urosept ale ile tych tabletek można co dzień brać:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 22:16

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:

Nadal w brzuch, jednak to coraz bardziej bolesne się robi, nie wiem, czy to wynika z tego napięcia skóry na ciążowym brzuszku, czy z mojego "cykania" się (zawsze szło mi to sprawnie i igła wchodziła lekko, a ostatnio robię te wstrzyknięcia b.powoli, bo odczuwam opór i boooli, a co najgorsze, boję się, że dzióbnę dziecko:/ Wiem, że to głupio brzmi, ale takie mam odczucia, może jutro spróbuję w udo).

rg50flw1ig1o65jx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi na zakwaszenie dietetyk kazała codziennie naczczo szklankę ciepłej wody z sokiem z połowy cytryny i plastrem imbiru.

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Nadal w brzuch, jednak to coraz bardziej bolesne się robi, nie wiem, czy to wynika z tego napięcia skóry na ciążowym brzuszku, czy z mojego "cykania" się (zawsze szło mi to sprawnie i igła wchodziła lekko, a ostatnio robię te wstrzyknięcia b.powoli, bo odczuwam opór i boooli, a co najgorsze, boję się, że dzióbnę dziecko:/ Wiem, że to głupio brzmi, ale takie mam odczucia, może jutro spróbuję w udo).

No właśnie też czuje ten opór i czasem po kilka razy próbuje się wkluc, bo boli :/

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
‹‹ 831 832 833 834 835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ