WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Moja ginka nic o tym nie mówiła, a brałam Clexane przez cały okres starań i mam wstrzykiwać do końca ciąży, to samo z przyjmowaniem Acardu i Luteiny. Jedyny komentarz był taki, że nie zaleca się stosowania leków z grupy c w ciąży, ale dla niektórych to jedyna szansa na utrzymanie ciąży i ja jestem tego przykładem. Nie drążyłam więcej.
    Czy któraś z Was ma wiedzę zaczerpniętą u swoich lekarzy na temat ewentualnych konsekwencji takiego przewlekłego stosowania i czy są jakieś specyficzne zalecenia w kontekście porodu w takich przypadkach? Gdybyście się czegoś dowiedziały, to podzielcie się, proszę.
    Jeśli chodzi o Polocard to mój lekarz powiedział, że mogę go brać do 34tc i ani chwili dłużej. Tak naprawdę myślałam, że chodzi o ryzyko krwotoku podczas porodu, ale muszę dopytać dokładnie, jak będę na wizycie.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Moja ginka nic o tym nie mówiła, a brałam Clexane przez cały okres starań i mam wstrzykiwać do końca ciąży, to samo z przyjmowaniem Acardu i Luteiny. Jedyny komentarz był taki, że nie zaleca się stosowania leków z grupy c w ciąży, ale dla niektórych to jedyna szansa na utrzymanie ciąży i ja jestem tego przykładem. Nie drążyłam więcej.
    Czy któraś z Was ma wiedzę zaczerpniętą u swoich lekarzy na temat ewentualnych konsekwencji takiego przewlekłego stosowania i czy są jakieś specyficzne zalecenia w kontekście porodu w takich przypadkach? Gdybyście się czegoś dowiedziały, to podzielcie się, proszę.
    Ja tez biorę clexane i aspiryn cardio(podobne do acard). Z tego co mi się obiło o uszy torzeczywiscie aspiryn bierze się do któregoś tygodnia ciazy. Ale clexane wiem ze laski biorą do końca i wszystko ok. Zapytam na następnej wizycie. A ty margoo tez na clexanie?

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clexane bierze sie do porodu ,z tym ze ostatni zastrzyk bierze sie 24 godz przed,no jak cc to wiadomo,gorzej z naturalnym ,bo nie wiadomo kiedy to nastapi :P dlatego wlasnie powinno sie brac zastrzyk rano ,bo wiekszosc dzieci rodzi sie wieczorem lub w nocy

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Czemu czereśni nie możesz?
    Niby najbardziej zakazane przy cukrzycy ciążowej, diabetolog powiedziała to samo. Oczywiście od kilku sztuk nic się nie stanie, ale jak tu poprzestać na kilku :P

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dietetyczka w poradni powiedziala ze zakazane sa tylko winogrona ,a jak banan to niedojrzaly i tylko pol,o czersniach nic nie mowila

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Ja tez biorę clexane i aspiryn cardio(podobne do acard). Z tego co mi się obiło o uszy torzeczywiscie aspiryn bierze się do któregoś tygodnia ciazy. Ale clexane wiem ze laski biorą do końca i wszystko ok. Zapytam na następnej wizycie. A ty margoo tez na clexanie?
    Ja jestem na neoparinie i beda go jeszcze brała 6 tyg po porodzie.
    Ostatnio dostalam 9 paczek, czyli juz do konca ciazy mi wystarczy, gorzej że z miejscem na brzuchu juz srednio.
    Wy dalej w brzuch dajecie czy gdzies indziej? Jak czasem staram sie zlapac fałd na brzuchu to mały kopie w tym miejscu wiec szukam innego heh

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Ostatnio dostalam 9 paczek, czyli juz do konca ciazy mi wystarczy, gorzej że z miejscem na brzuchu juz srednio.
    Wy dalej w brzuch dajecie czy gdzies indziej? Jak czasem staram sie zlapac fałd na brzuchu to mały kopie w tym miejscu wiec szukam innego heh

Tez slyszalam ze 6 tygodnie po porodzie ,hmm chociaz nie wiem czemu ma to sluzyc..Ja wciaz daje w brzuch ,choc mam takie zalane krwiaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 20:48

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Ja teraz na lipcowej wizycie wypytam lekarkę o wszystko. Wczesniej nue chciałam sobie głowy zawracac i raczej funkcjonować z dnia na dzień ;) Kobieta ma wielkie doświadczenie w prowadzeniu takich ciąz z sukcesami.

asese lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Niby najbardziej zakazane przy cukrzycy ciążowej, diabetolog powiedziała to samo. Oczywiście od kilku sztuk nic się nie stanie, ale jak tu poprzestać na kilku :P
    E,maliny? Ja wsuwam i maliny i czereśnie i jest ok. Maliny wręcz zakecane :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Ja od jakiegoś czasu podaję Neoparin w boczki,boli bardziej,ale lekarka tak kazała,zatem słucham ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Acard, luteine dowcipnie, duphaston, euthyrox, nospe. Mam dość tego faszerowania się.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam takiej ilosci lekow. Ja nie biore zupelnie nic prócz witaminki raz dziennie. Czy mozna bez problemu kupic cytrynowa glukoze? Bo cos slyszlaam ze niby nie wolno i musi byc ta zwykla..

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można, ja kupowałam i w pierwszej i teraz. Nie wolno cytryny wciskać, bo najnowsze badania wykazały, że fałszuje wyniki, a tą glukozę smakową można normalnie

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja biorę Acard, luteine dowcipnie, duphaston, euthyrox, nospe. Mam dość tego faszerowania się.
    Ja biorę neoparin, 3x 1 luteina doustnie, 4x1 magnez, doraźnie nospa, 1x prenatal duo i 2x dha
    Codziennie też pije sok z żurawiny na bakterie w moczu, które non stop się pojawiaja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 22:01

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Ja biorę neoparin, 3x 1 luteina doustnie, 4x1 magnez, doraźnie nospa, 1x prenatal duo i 2x dha
    Codziennie też pije sok z żurawiny na bakterie w moczu, które non stop się pojawiaja
    Oo ja też do tego wszystkiego prenatal duo plus omega, magne b6 forte i również piję żurawinę żeby się zakwasić na infekcje. Kwaśna jest jak cholera.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    E,maliny? Ja wsuwam i maliny i czereśnie i jest ok. Maliny wręcz zakecane :)
    Aż się brzydkie słowo na usta ciśnie, z tymi lekarzami wrr :P

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Oo ja też do tego wszystkiego prenatal duo plus omega, magne b6 forte i również piję żurawinę żeby się zakwasić na infekcje. Kwaśna jest jak cholera.
    Kwaśna ale co zrobić, wcześniej bralam jeszcze urinal i urosept ale ile tych tabletek można co dzień brać:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 22:16

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:

Nadal w brzuch, jednak to coraz bardziej bolesne się robi, nie wiem, czy to wynika z tego napięcia skóry na ciążowym brzuszku, czy z mojego "cykania" się (zawsze szło mi to sprawnie i igła wchodziła lekko, a ostatnio robię te wstrzyknięcia b.powoli, bo odczuwam opór i boooli, a co najgorsze, boję się, że dzióbnę dziecko:/ Wiem, że to głupio brzmi, ale takie mam odczucia, może jutro spróbuję w udo).

rg50flw1ig1o65jx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi na zakwaszenie dietetyk kazała codziennie naczczo szklankę ciepłej wody z sokiem z połowy cytryny i plastrem imbiru.

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Nadal w brzuch, jednak to coraz bardziej bolesne się robi, nie wiem, czy to wynika z tego napięcia skóry na ciążowym brzuszku, czy z mojego "cykania" się (zawsze szło mi to sprawnie i igła wchodziła lekko, a ostatnio robię te wstrzyknięcia b.powoli, bo odczuwam opór i boooli, a co najgorsze, boję się, że dzióbnę dziecko:/ Wiem, że to głupio brzmi, ale takie mam odczucia, może jutro spróbuję w udo).

No właśnie też czuje ten opór i czasem po kilka razy próbuje się wkluc, bo boli :/

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
‹‹ 831 832 833 834 835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ