WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia częściej = co ile?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co 3 tygodnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak częściej? Od trzeciego trymestru zawsze są wizyty co 3tygodnie. Przynajmniej moja gin zawsze tak przyjmuje. Najdalej od 30tc są co trzy tygodnie.... Więc dla mnie to normalna częstotliwość

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Co 3 tygodnie
    Ja od początku mam wizyty co 3 tyg, ze względu na wcześniejsze trudne przeżycia ustaliłyśmy z moją gin, że dla mojego spokoju będę chodzić co 3 tyg i mi to bardzo pasuje :)

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie nie uśmiecha powtarzac OGTT,ale będę słuchać prowadzącego. Ja od poczatku ciąży mam wizyty co 3 tyg. Teraz mam zrobić ponownie mocz i morfologie jeszcze. I odczyn Coombsa a potem pewnie immunoglobuline mi podadzą a po zabiegu znowu 2 godz. W ośrodku ech... Niestety sprzęt do usg ma beznadziejny to prenatalne robię prywatnie. Powiedział zeby usg III trym. w 30 tyg. Zrobić wiec przepisuje sie jutro z 9go lipca na gdzies okolo 18go. :) ps obkupilam sie dziś w ostatnie potrzebne rzeczy w Smyku, sliiiiczne :) a wiecie juz jakie ciuszki dzidziusiowi do szpitala? U mnie na stronie szpitala jest cala długa lista dla matki a dla dziecka jedynie: "kilka pampersow, chusteczki nawilzane, ubranka opcjonalnie" wiec trochę mnie to zastanawia. Czy tylko na wyjście? Koleżanka byla w tym szpitalu na dniach otwartych i dostała wtedy ciuszki do szpitala a teraz jak na złość nie organizowali już od pol roku... Ona urodzila w ramtym tyg. Ale napisala ze odezwie się jak odpocznie i nie odzywa sie do tej pory to nie będę jej molestowac :D a na watku Krakowianek przeczytałam, ze rzadko podaja tam znieczulenie i rzadko wykonuja cc, a ja się cholernie boje ze będę się meczyc w nieskończoność :/ za tydz. W nd pierwsze zajęcia w szkole rodzenia. Temat "poród aktywny i świadomy". To moze sie troche uspokoje jak więcej info będę na ten temat miala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 21:20

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem. Może lekarz prywatnie a na Nfz inaczej przyjmuje. Ja chodzę na NFZ i większość moich znajomych chodziła co miesiąc dopiero pod koniec co dwa tygodnie. Ale to na nfz. Też bym wolała częściej bo dłużą się te przerwy.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na nfz co 5 tygodni, ale jak dla mnie ok, bo nie lubie wizyt :P a na usg swoja droga chodze. Ciekawe czy od tej wizyty bedzie czesciej czy dopiero od nastepnej

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez NFZ

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmm to może w moim mieście ginowie mają taką zasadę, bo bratowe chodziły na nfz i też od trzeciego trymestru miały co 3tyg.
    A co do ciuszkow do szpitala to wkasnke w każdym jest inaczej. Ale ja i tak biorę, bo te szpitalne to czasem są w baaaaardzo kiepskiej formie. W szpitalu gdzie rodziłam pierworodnego trzeba było mieć swoje, a ten który wybrałam teraz zapewnia ciuszki, ale ja i tak zapakuje swoje. Nawet na wszelki wypadek.

• linka220 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja bym chciała powtórzyć krzywą ale nie chcą dac mi ani rodzinna ani ginekolog ani diabetolog. Prywatnie też nie zrobię bo o ile w jednym labo u mnie można bez skierowania to ciężarne to nie obejmuje. Mi wyszedł wynik zły po 2 h. Mierze ponad 10 dni 4 razy dziennie raz na czczo 3 razy godzina po posiłku i jest wszystko ok. Nawet z ciekawości zaczęłam 2h po i też dobry. Także nie wiem o co chodzi. Fakt że mam najwyższy blisko normy godzina po śniadaniu.
    Jak to nie możesz bez skierowania??? Przecież prywatnie każdy może sobie zrobić Ja poszłam i 8 zł x 3 za cukier zapłaciłam Żadnego skierowania nie miałam hmm

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatarzynaCarmen wrote:
    Tak jak wan pisalam ze robienie badań cukrzycy nie mając na czczo wysokiego cukru to.jest bez sensu.

Dlatego u mnie nie było wykonywania takiego badania. Bo na czczo miałam super i po jedzeniu miałam super więc czego się doszukiwać na siłę .
    Ja też miałam na czczo super dopiero po 2h wyszła cukrzyca w pierwszej ciąży Właśnie chodzi o ten wynik po 2h

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już co 3 tyg wizyty. Ale podoba mi się to :) tydzien temu miałam usg 3d/4d widziałam buźke naszej żabki:D CUDOWNIE ♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 00:29

Izabelle, ola_g89, KatarzynaCarmen, Angel1988, kasia1518 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Jak to nie możesz bez skierowania??? Przecież prywatnie każdy może sobie zrobić Ja poszłam i 8 zł x 3 za cukier zapłaciłam Żadnego skierowania nie miałam hmm
    Kupić glukoze 3 razy samej rozbełtać roztwór i wchodzić co godzinę pewnie bym obeszla zasady. Ale badanie krzywej jako samo w sobie nie zrobią w moim mieście bez skierowania. Prywatnie nawet muszę mieć skierowanie.

Chyba że znacie jakas jakaś sieć labo które robią oggt bez skierowania ciężarnej to chętnie się dowiem. Diag nie robi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 06:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale jak widać u wiele osób po posiłku jest dobry ten cukier więc nie oznacza cukrzycy ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Ja też już co 3 tyg wizyty. Ale podoba mi się to :) tydzien temu miałam usg 3d/4d widziałam buźke naszej żabki:D CUDOWNIE ♡

Masz zdjęcie nowe swojej córeczki to pochwal się ja też robiłam w 26 tygodniu . I też widziałam buziaczka mojego .

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę na wizytę też 3d 4d a na nastepny tydzień mam usg III trymestru będę wtedy w 30 i 3d po tym za miesiąc będę miała usg położenia dziecka w brzuszku a już później to pójdzie z górki tak to szybko zleciało . Ciekawa jestem jak to będzie z dzidzia moja :*:*

• linka220 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Kupić glukoze 3 razy samej rozbełtać roztwór i wchodzić co godzinę pewnie bym obeszla zasady. Ale badanie krzywej jako samo w sobie nie zrobią w moim mieście bez skierowania. Prywatnie nawet muszę mieć skierowanie.
    Ja weszłam z proszkiem z glukozy z apteki do zwykłego laboratorium przy przychodni w moim mieście i mówię, że na krzywą, więc pani mi pobrała krew, zrobiła glukozę która przy niej wypiłam, skasowała za 3 pobrania i czekałam... nawet nie zapytała o skierowanie ...

Chyba że znacie jakas jakaś sieć labo które robią oggt bez skierowania ciężarnej to chętnie się dowiem. Diag nie robi.
    Ale jak 3 razy rozbełtać?? Wchodzisz z proszkiem glukozy i pijesz to tylko raz i to laborantka dla Ciebie przygotowuje (wystarczy zresztą zalać ciepła wodą) Pobierają krew pijesz napój i krew po godzinie i po dwóch hmmm Ja miałam 2 razu krzywą, nic strasznego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 07:55

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zrozumiałam Ciebie. Bo napisałaś że kupiłaś 3 razy glukoza a nie badanie Oggt. Chodzi mi o to że w moim mieście żadne laboratorium nie zrobi krzywej ciężarnej bez skierowania. Cześć osób tak obchodzi że sami robia glukoze i wykupuja badanie glukozy co godzinę. Tam gdzie pytałam to nie wydaja bez skierownia bo nie chcą brać odpowiedzialnosci jakby coś sie stało. Oggt mocno obciąża trzustke.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już miałam badanie gdzie stwierdzono mi cukrzycę na podstawie pomiaru po dwóch godzinach.. Tylko już dwa tygodnie badam cukier i mam w normie dlatego chciałam powtórzyć badanie czy może był to incydent. Chyba że taka dawka glukozy jest w stanie ocenić pracę trzustki i wynik jest nie do podwazenia.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:

Alab nie chciał skierowania,ale nie bezpośrednio w ich placówce.

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 834 835 836 837 838 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ