WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mnie sie nie uśmiecha powtarzac OGTT,ale będę słuchać prowadzącego. Ja od poczatku ciąży mam wizyty co 3 tyg. Teraz mam zrobić ponownie mocz i morfologie jeszcze. I odczyn Coombsa a potem pewnie immunoglobuline mi podadzą a po zabiegu znowu 2 godz. W ośrodku ech... Niestety sprzęt do usg ma beznadziejny to prenatalne robię prywatnie. Powiedział zeby usg III trym. w 30 tyg. Zrobić wiec przepisuje sie jutro z 9go lipca na gdzies okolo 18go.
ps obkupilam sie dziś w ostatnie potrzebne rzeczy w Smyku, sliiiiczne
a wiecie juz jakie ciuszki dzidziusiowi do szpitala? U mnie na stronie szpitala jest cala długa lista dla matki a dla dziecka jedynie: "kilka pampersow, chusteczki nawilzane, ubranka opcjonalnie" wiec trochę mnie to zastanawia. Czy tylko na wyjście? Koleżanka byla w tym szpitalu na dniach otwartych i dostała wtedy ciuszki do szpitala a teraz jak na złość nie organizowali już od pol roku... Ona urodzila w ramtym tyg. Ale napisala ze odezwie się jak odpocznie i nie odzywa sie do tej pory to nie będę jej molestowac
a na watku Krakowianek przeczytałam, ze rzadko podaja tam znieczulenie i rzadko wykonuja cc, a ja się cholernie boje ze będę się meczyc w nieskończoność
za tydz. W nd pierwsze zajęcia w szkole rodzenia. Temat "poród aktywny i świadomy". To moze sie troche uspokoje jak więcej info będę na ten temat miala.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 21:20
Antoś
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHmmmm to może w moim mieście ginowie mają taką zasadę, bo bratowe chodziły na nfz i też od trzeciego trymestru miały co 3tyg.
A co do ciuszkow do szpitala to wkasnke w każdym jest inaczej. Ale ja i tak biorę, bo te szpitalne to czasem są w baaaaardzo kiepskiej formie. W szpitalu gdzie rodziłam pierworodnego trzeba było mieć swoje, a ten który wybrałam teraz zapewnia ciuszki, ale ja i tak zapakuje swoje. Nawet na wszelki wypadek.
-
86Monia wrote:Ja bym chciała powtórzyć krzywą ale nie chcą dac mi ani rodzinna ani ginekolog ani diabetolog. Prywatnie też nie zrobię bo o ile w jednym labo u mnie można bez skierowania to ciężarne to nie obejmuje. Mi wyszedł wynik zły po 2 h. Mierze ponad 10 dni 4 razy dziennie raz na czczo 3 razy godzina po posiłku i jest wszystko ok. Nawet z ciekawości zaczęłam 2h po i też dobry. Także nie wiem o co chodzi. Fakt że mam najwyższy blisko normy godzina po śniadaniu.
-
KatarzynaCarmen wrote:Tak jak wan pisalam ze robienie badań cukrzycy nie mając na czczo wysokiego cukru to.jest bez sensu.
Dlatego u mnie nie było wykonywania takiego badania. Bo na czczo miałam super i po jedzeniu miałam super więc czego się doszukiwać na siłę .
-
nick nieaktualnyJa też już co 3 tyg wizyty. Ale podoba mi się to
tydzien temu miałam usg 3d/4d widziałam buźke naszej żabki:D CUDOWNIE ♡
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 00:29
Izabelle, ola_g89, KatarzynaCarmen, Angel1988, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnylinka220 wrote:Jak to nie możesz bez skierowania??? Przecież prywatnie każdy może sobie zrobić Ja poszłam i 8 zł x 3 za cukier zapłaciłam Żadnego skierowania nie miałam hmm
Chyba że znacie jakas jakaś sieć labo które robią oggt bez skierowania ciężarnej to chętnie się dowiem. Diag nie robi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 06:20
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagaafabka wrote:Ja też już co 3 tyg wizyty. Ale podoba mi się to
tydzien temu miałam usg 3d/4d widziałam buźke naszej żabki:D CUDOWNIE ♡
Masz zdjęcie nowe swojej córeczki to pochwal się ja też robiłam w 26 tygodniu . I też widziałam buziaczka mojego . -
nick nieaktualnyJutro idę na wizytę też 3d 4d a na nastepny tydzień mam usg III trymestru będę wtedy w 30 i 3d po tym za miesiąc będę miała usg położenia dziecka w brzuszku a już później to pójdzie z górki tak to szybko zleciało . Ciekawa jestem jak to będzie z dzidzia moja :*:*
-
86Monia wrote:Kupić glukoze 3 razy samej rozbełtać roztwór i wchodzić co godzinę pewnie bym obeszla zasady. Ale badanie krzywej jako samo w sobie nie zrobią w moim mieście bez skierowania. Prywatnie nawet muszę mieć skierowanie.
Ja weszłam z proszkiem z glukozy z apteki do zwykłego laboratorium przy przychodni w moim mieście i mówię, że na krzywą, więc pani mi pobrała krew, zrobiła glukozę która przy niej wypiłam, skasowała za 3 pobrania i czekałam... nawet nie zapytała o skierowanie ...
Chyba że znacie jakas jakaś sieć labo które robią oggt bez skierowania ciężarnej to chętnie się dowiem. Diag nie robi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 07:55
-
nick nieaktualnyNie zrozumiałam Ciebie. Bo napisałaś że kupiłaś 3 razy glukoza a nie badanie Oggt. Chodzi mi o to że w moim mieście żadne laboratorium nie zrobi krzywej ciężarnej bez skierowania. Cześć osób tak obchodzi że sami robia glukoze i wykupuja badanie glukozy co godzinę. Tam gdzie pytałam to nie wydaja bez skierownia bo nie chcą brać odpowiedzialnosci jakby coś sie stało. Oggt mocno obciąża trzustke.
-
nick nieaktualnyJa już miałam badanie gdzie stwierdzono mi cukrzycę na podstawie pomiaru po dwóch godzinach.. Tylko już dwa tygodnie badam cukier i mam w normie dlatego chciałam powtórzyć badanie czy może był to incydent. Chyba że taka dawka glukozy jest w stanie ocenić pracę trzustki i wynik jest nie do podwazenia.
-
86Monia wrote:Kupić glukoze 3 razy samej rozbełtać roztwór i wchodzić co godzinę pewnie bym obeszla zasady. Ale badanie krzywej jako samo w sobie nie zrobią w moim mieście bez skierowania. Prywatnie nawet muszę mieć skierowanie.
Chyba że znacie jakas jakaś sieć labo które robią oggt bez skierowania ciężarnej to chętnie się dowiem. Diag nie robi.