WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny z lozyskiem na tylnej scianie,czy Wasze dzieci spia? Bo moje chyba nie, co sie rusze, zmienie pozycje, przekrece, siade,noc nie noc - rusza sie. Nie czuje tylko jak ide, ale jak sie zatrzymam na chwile to zaraz sie kreci. Czy to tak wszystko czuc, ze np przez sen dziecko sie wygina czy to taki egzemplarz sie szykuje?
-
Asiaf wrote:A to pochwale sie jeszcze ostatnimi zakupami
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d080a45bba1.jpgale i te 56 to takie tyćki są że aż się wierzyć nie chce że to ubranka dziecięce )
Pocieszyłyście mnie z tymi brzuchami -
mitaka wrote:Dziewczyny z lozyskiem na tylnej scianie,czy Wasze dzieci spia? Bo moje chyba nie, co sie rusze, zmienie pozycje, przekrece, siade,noc nie noc - rusza sie. Nie czuje tylko jak ide, ale jak sie zatrzymam na chwile to zaraz sie kreci. Czy to tak wszystko czuc, ze np przez sen dziecko sie wygina czy to taki egzemplarz sie szykuje?
Leon
-
86Monia wrote:Diag? Mi odmówili bo byłam osobiście. Że ciężarna musi mieć skierowanie. Może to zależy od laboratorium.
We wrocku wszystkie badania, które tylko chcę robię u nich prywatnie, nikt nigdy nie pytał mnie o skierowanie. Krzywą cukrową również robiłam u nich prywatnie będąc w ciąży. Widocznie zależy od miejscowości albo osoby, która przyjmuje. -
A ja mam brzuch mały i myślę że to nie jest tak że duży brzuch= dużo wód i duże dziecko a mały brzuch=małe dziecko/mało wód. Każdy rośnie tak jak mu pasuje. Ja jestem bardzo wysoka i szczupła, mam obwos brzucha 104 cm a brzucha praktycznie nie widać.
Izabelle lubi tę wiadomość
Corka - 2018
Syn - 2021 -
Mum2b wrote:A ja mam brzuch mały i myślę że to nie jest tak że duży brzuch= dużo wód i duże dziecko a mały brzuch=małe dziecko/mało wód. Każdy rośnie tak jak mu pasuje. Ja jestem bardzo wysoka i szczupła, mam obwos brzucha 104 cm a brzucha praktycznie nie widać.
ale tak sobie tłumaczę jak ludzie robią wielkie oczy że mam taaaaaaaki wielki brzuch a to jeszcze ponad 2 msc
-
nick nieaktualnyW pierwszej ciąży tak miałam, młody wiercil się non stop, o każdej porze dnia i nocy i niestety tak mu zostało do dziś. A ten jest baaaaardzo spokojny, w nocy nigdy go nie czuje, ogólnie większość dni ma leniwych, mam nadzieję, że to odwzorowanie charakteru
-
Dokładnie, rozmiar brzucha nie ma znaczenia.
niekoniecznie w dużym brzuchu musi mieszkać duża istotka
Co do ruchów i łożyska na tylnej ścianie - czuję młodą praktycznie cały dzień. W ciągu dnia delikatnie, jakieś plumknięcia, przeciągania, przelewania. Akcja mocniejsza z kopniakami itd. zaczyna się wieczorem i trwa do samego rana. Ulubiona pora 4-6 rano. Także jeśli pory aktywności w brzuchu mają jakiekolwiek przełożenie na godziny aktywności dziecka po porodzie to żegnaj nocny śnie.Mum2b, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny mam klopot. Lekarz kazal mi zrobic toxoplazmowe ale tylko w jednej klasie i nie wiem ktorej. Mialam robiona na poczatku w obu i obie negatywne. Ktira mogl kazac zrobic teraz? Igm czy igg?17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
Ciemnowlosa wrote:Hej dziewczyny mam klopot. Lekarz kazal mi zrobic toxoplazmowe ale tylko w jednej klasie i nie wiem ktorej. Mialam robiona na poczatku w obu i obie negatywne. Ktira mogl kazac zrobic teraz? Igm czy igg?
Leon
-
nick nieaktualnyCiemnowlosa wrote:Hej dziewczyny mam klopot. Lekarz kazal mi zrobic toxoplazmowe ale tylko w jednej klasie i nie wiem ktorej. Mialam robiona na poczatku w obu i obie negatywne. Ktira mogl kazac zrobic teraz? Igm czy igg?
Myślę że IGM bo IGM świadczy o świeżym zakazeniu.Ciemnowlosa lubi tę wiadomość
-
mitaka wrote:Dziewczyny z lozyskiem na tylnej scianie,czy Wasze dzieci spia? Bo moje chyba nie, co sie rusze, zmienie pozycje, przekrece, siade,noc nie noc - rusza sie. Nie czuje tylko jak ide, ale jak sie zatrzymam na chwile to zaraz sie kreci. Czy to tak wszystko czuc, ze np przez sen dziecko sie wygina czy to taki egzemplarz sie szykuje?
Chciały mnie zabić i gdy wychodziłam żadna nie odpowiedziała mi na do widzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 19:09
Camilla13, Asiaf, Hedgehog, agaafabka, Izabelle, ola_g89 lubią tę wiadomość
-
U mnie na wizytach na NFZ prawie same ciężarne, więc zawsze spędzam tam ok. 2 godz. W poczekalni, ale juz przywyklam
Moj chlopczyk najbardziej aktywny kolo północy, ale zeby kilka godzin z rzędu to jeszcze sie nie zdazylo
Podczytuje czasem inne watki i na sierpniowkach jest już jedna mamusia wcześnieniaczka... Bardzo szybko czas leciAntoś
-
Ja czuje się jak słoń...jakoś mi ciężko chodzic i szybko lapie zadyszke ... mam tylko taką piłkę z przodu choć mój mąż stwierdził że wcale nie mam dużego brzucha, to mnie on jakoś przeraża.
U mnie mała też szaleje w nocy, ale i w dzień ja czuje- czasami są dni spokojne , a czasami tak szaleje ze spać nie mogę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 08:10
kasia1518
-
Asiaf wrote:Podczytuje czasem inne watki i na sierpniowkach jest już jedna mamusia wcześnieniaczka... Bardzo szybko czas leci
Krasnalowa co u Ciebie? Byłaś już na wizycie? Teraz to pewnie częściej chodzisz oglądać córcięAsiaf lubi tę wiadomość