WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale ten czas leci! Ja nien mogę uwierzyć, jeszcze jakieś 2,5 miesiąca w moim przypadku! A pamiętam jak dziś robiony w styczniu od niechcenia test :D

ola_g89 lubi tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Alab nie chciał skierowania,ale nie bezpośrednio w ich placówce.

Dzięki....

• mitaka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Dziewczyny ale ten czas leci! Ja nien mogę uwierzyć, jeszcze jakieś 2,5 miesiąca w moim przypadku! A pamiętam jak dziś robiony w styczniu od niechcenia test :D
    Tylko jak przezyc te 2,5 miesiaca jak mi sie juz nie chce ruszac :P

kasia1518, kuwejtonka lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja fizycznie jeszcze jakoś dycham. Z psychiką słabiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Kupić glukoze 3 razy samej rozbełtać roztwór i wchodzić co godzinę pewnie bym obeszla zasady. Ale badanie krzywej jako samo w sobie nie zrobią w moim mieście bez skierowania. Prywatnie nawet muszę mieć skierowanie.

Chyba że znacie jakas jakaś sieć labo które robią oggt bez skierowania ciężarnej to chętnie się dowiem. Diag nie robi.
    Ja robiłam bez skierowania w medicover. Ale mam tam kartę i mówię ze jestem w ciazy to dużo badań mam na kartę ciazy za darmo bez skierowania. Np. Krzywa cukrowa, morfologię, mocz, tsh. I mogę to badać bez ograniczeń. Przynajmniej jeszcze nikt mi nie zwrócił uwagi. A chodzę do lekarza gdzie indziej.

• monika_86 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diagnostyka robi wszystkie badania bez skierowania

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_86 wrote:
    Diagnostyka robi wszystkie badania bez skierowania
    Diag? Mi odmówili bo byłam osobiście. Że ciężarna musi mieć skierowanie. Może to zależy od laboratorium.

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Tylko jak przezyc te 2,5 miesiaca jak mi sie juz nie chce ruszac :P
    Ja też już czuję się jak balon, chodzę jak pingwin, a brzuch mam jak na bliźniaki :/ a tu jeszcze tyle do końca...

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jest alab, ale bez skierowania nie zrobią. Dziewczyna przede mną zapomniała wziąć tego skierowania to ją odesłali, bo ponoć w ciąży MUSI być skierowanie, bez ciąży można sobie robić ile się chce

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Ja też już czuję się jak balon, chodzę jak pingwin, a brzuch mam jak na bliźniaki :/ a tu jeszcze tyle do końca...
    Mi się znowu wydaje że mam mały brzuch jak na ten miesiąc... I już sobie zaczynam wkrecac że może mam za mało wód albo coś... W piątek wizyta więc będę musiała zapytać lekarza...

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Mi się znowu wydaje że mam mały brzuch jak na ten miesiąc... I już sobie zaczynam wkrecac że może mam za mało wód albo coś... W piątek wizyta więc będę musiała zapytać lekarza...
    Ja mam taki wielki że jak ktoś pyta na kiedy termin i mówię że wrzesień to lekkie zdziwienie jest :/ Już kilka osób powiedziało mi że mam duży brzuch jak na ten czas. A myślałam że w ciąży nie można mieć kompleksów... :/ ja sobie tłumaczę to tak że skoro duży brzuch to córcia rośnie cała, duuuuża i zdrowa :)

f2w33e3k8kpk8877.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Ja mam taki wielki że jak ktoś pyta na kiedy termin i mówię że wrzesień to lekkie zdziwienie jest :/ Już kilka osób powiedziało mi że mam duży brzuch jak na ten czas. A myślałam że w ciąży nie można mieć kompleksów... :/ ja sobie tłumaczę to tak że skoro duży brzuch to córcia rośnie cała, duuuuża i zdrowa :)
    A wyrzuciła byś zdjęcie :) oczywiście jak nie chcesz to ok ;)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy mogę do Was dołączyć? Co prawda od początku jestem na sierpniówkach, bo termin z OM mam na 30.08, a z USG na 27.08, ale kto wie kiedy urodzę :)

Angel1988, Asiaf, mitaka, Izabelle, Natalia1984, kasia1518 lubią tę wiadomość

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:

U mnie to samo...każdy szok że wrzesień...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Dziewczyny czy mogę do Was dołączyć? Co prawda od początku jestem na sierpniówkach, bo termin z OM mam na 30.08, a z USG na 27.08, ale kto wie kiedy urodzę :)

Witaj pumka :)

pumka1990 lubi tę wiadomość

• mitaka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie za kazdym razem wywala do przodu, jak stoje tylem czy przodem to nic nie widac a bokiem oesuuu. Ale raz, ze slabe miesnie, a teraz rozstep na wiecej niz 5 palcow stwierdzony przed ciaza, a dwa ze mam mala odleglosc miedzy zebrami i miednica i sila rzeczy idzie wszystko do przodu nie na boki (tak mi fizjo mowila).

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    Ja tak samo mam Taki wielki brzuch mam, że każdy mi mówi że na "ostatnich nogach" jestem :/ nawet lekarz ostatnio mówił do męża ze żona lada dzień rodzi :/

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z pierwszym synem też miałam taki wielki bebzol,że każdy pytał za ile dni poród a to był 6-7msc. masakra.... teraz mam wrażenie stanęłam w miejscu z brzuchem, od miesiąca tylko dwa cm do przodu w obwodzie brzucha, a wczoraj w ogóle jak byliśmy na chrzcinach, to mi mówili,że strasznie mi się opuścił nisko.... a ja w sumie nic takiego nie zauważyłam, nie zwróciłam uwagi czy na serio opadł, czy nie. W pierwszej ciąży do końca samego miałam baaaaardzo wysoko brzuch

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumka - witamy :)

Dla mnie mój brzuszek wydaje się malutki. Chociaż obcy ludzie mówią, że jest spory i okrąglutki. A z mężem ostatnio gadałam o myciu okien i mówię mu, że jak będę już bliżej rozwiązania to okna pójdą w ruch, tak bardzo marzę żeby je umyć. Na co mąż spojrzał na brzuch (w za krótkiej bluzce) i stwierdził: "już wyglądasz jakbyś była bliżej terminu" :D KURTYNA!

Ogólnie przestałam się przejmować tym, co ludzie mówią. Brzuch za mały, za duży - wszystkim nie dogodzisz. Widzę, że brzuch rośnie, kg przybywa, córcia daje o sobie znać, lekarz nie ma zastrzeżeń, więc wierzę, że wszystko jest tak, jak trzeba :)

2,5 miesiąca brzmi super <3 jestem ciekawa, która pierwsza się rozpakuje :)

JustynaG, pumka1990 lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b33333f38d6f.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1c4c19d6219.jpg

A to mój brzuchol,wybaczcie jakość tych foto

Asiaf, Angel1988, ola_g89, Wesoła89, Izabelle, Natalia1984, KatarzynaCarmen, kasia1518, JustynaG lubią tę wiadomość

‹‹ 835 836 837 838 839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ