WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tasia86 wrote:Tak, podobno te fale, które się emituje aby usłyszeć bicie serduszka mogą przegrzać zarodek, a nie jest mu to do niczego potrzebne. No ale nie przejmuj się, mi w pierwszej ciąży też lekarka puściła na kilka sekund bicie serduszka, to był jakiś 6 tydzień z kawałkiem i nic się nie stało, synek jest zdrowy Byle nie robić tego za często.
No to nie wiedziałam,że taki cyrki mogą być.Dam sobie spokój z słuchaniem serducha-wystarczy mi sama świadomość,że bije... -
moli5 wrote:Alunia tak jak biorę acard. Jutro jadę do lekarza rozmawiać o ewentualności włączenia clexane. Biorę również encorton.
W poprzedniej ciąży brałam acard cały czas ale niestety nie pomogło
Myślę ,że acard Ci nie zaszkodzi. Tylko pamiętaj bierze się go na noc -
Moli5 właśnie dziś robikam ten o czułości 10 strumieniowy wczoraj o czułości 25i ten właśnie jakby pokazał cień cienia widoczny dla mnie choć pod światło latarki ale byk nawet moj maz widział dziwne poczekam jeszcze ale czy plemniki tak długo by się uchwały od tego 13dnia cyklu później dopiero miałam stosunek 4dni przed okresem a okres wypada dzisNOWA8686
-
A i jeszcze od domniemanej owulacji często miałam bóle okresowe wiecie jakie często nie maialm tak nigdy dodam jeszcze ze 21dnia cyklu miałam straszni silne klucie w prawym jajniku bardziej po tej stronie w macicy aż mnie wygielo tak czulam to wszystko zapisuje sobie każda reakcje w organizmieNOWA8686
-
natalinka, pocieszyłaś mnie trochę, bo widzę, że już synka masz Mam nadzieję, że mi też się uda. Trzymam kciuki za przybieranie na wadze
moli5, pocieszam się, że dziecko weźmie to, czego potrzebuje, ale z drugiej strony cały czas siedzi mi z tyłu głowy, że niedobory różnych elementów mogą zakłócić rozwój, a z moim beznadzienym wchłanianiem mogę nie być w stanie dostarczyć maleństwu wszystkiego Wczorajsze USG mnie trochę uspokoiło, bo zarodek jest duży - 12mm, wygląda na starszy niż wynika to z terminu owulacji. Także chyba na razie mu tam dobrze.
natalinka lubi tę wiadomość
Leon
-
NOWA8686, generalnie w dniu spodziewanego okresu tylko około chyba 50% kobiet ma test pozytywny z moczu. Najlepiej powtórzyć test po dwóch dniach. Objawy wczesniej ciąży mogą być podobne do objawów przedmiesiączkowych, więc łatwo to pomylić.
Leon
-
NOWA8686 wrote:Moli5 właśnie dziś robikam ten o czułości 10 strumieniowy wczoraj o czułości 25i ten właśnie jakby pokazał cień cienia widoczny dla mnie choć pod światło latarki ale byk nawet moj maz widział dziwne poczekam jeszcze ale czy plemniki tak długo by się uchwały od tego 13dnia cyklu później dopiero miałam stosunek 4dni przed okresem a okres wypada dzis
NOWA8686 lubi tę wiadomość
-
Kochane ja wlasnie wyszlam z kliniki,ale gin mial mine,bo chcial stymulacje rozpisywac;)
Dziewczyny mamy juz 5mm i mamy serduszko!!!!!
Bije jak szalone,lekasz wlączyl na glos,ale ryczałam:-)))))Nat@la, natalinka, KasW91, aLunia, promyczek 39, emka29, Malgonia, anemic, Marzena782, Rucola, Izabelle, matkapatka, MiSia :), JustynaG, Vlinder lubią tę wiadomość
-
Av wrote:Cześć dziewczyny, chciałam się oficjalnie przywitać
Termin mam na 5 września, ale czekałam z postami aż USG potwierdzi zdrową ciążę. Wczoraj lekarz zmierzył kijankę, tętno itp i wszystko wydaje się być w porządku. Mam 35 lat i to moja pierwsza ciąża, więc wolę chuchać na zimne.
Pozdrawiam Was wszystkie cieplutkoAv lubi tę wiadomość
-
Amy333 ogromne gratulacje
Amy333 lubi tę wiadomość
-
Amy333 gratulacje!
Av z niedowaga jest trudniej zajść w ciążę, ale można ja donosic i urodzić zdrowe dzieciątko. W pierwszej ciąży zaczynalam z wagą 42 kg,tuż przed porodem moja waga wynosiła 49 kg Dodam, że nigdy się nie odchudzalam.Amy333, Av lubią tę wiadomość