X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia ja mogę polecić m.in. wszystko Jespera Juula, E. Kirkilionis, Więź daje siłę - o tym jak ważna jest więź z dzieckeim, P. Grey - Wolne dzieci - o tym jak ważna jest zabawa, też o edukacji, bardzo dobre książki pisze też A. Stein i jedna z najważniejszych książek - W głębi kontinuum, J. Liedloff, - o tym jak to kiedyś było, uzmysławia, że nie wszędzie wychowanie dziecka wygląda tak samo, to tak naprawdę jest książka o życiu, bardzo polecam, Wychowanie bez nagród i kar, A. Kohn - wspaniała książka, która zmienia dużo, bardzo uświadamiająca nasze wbudowane mechanizmy zachowania wobec dzieci..to na razie tyle:) ja jeszcze w ciąży czytałam o rozwoju mózgu dziecka, ale nie pamiętam dokładnie tytułu, a nie jestem w domu, więc nie sprawdzę, ja książki czytam namiętnie, bo od czasu narodzin syna po prostu jestem dziećmi, ich rozwojem i zachowaniem głęboko zafascynowana..trochę chaotyczny wpis, ale jakbyś coś chciała wiedzieć to daj znać:)

Rucola, Malgonia, matkapatka, hawana lubią tę wiadomość

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wiem, że jest pokusa, żeby chodzić na usg co tydzień albo nawet codziennie ;) No ale skoro nic się tak naprawdę niepokojącego nie dzieje to już lepiej poczekać na swojego lekarza. Szybko zleci.

Rucola lubi tę wiadomość

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam książkę "W Paryżu dzieci nie grymaszą". Dowcipnie napisana, fajnie się czyta.

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renjak wrote:
    Malgonia ja mogę polecić m.in. wszystko Jespera Juula, E. Kirkilionis, Więź daje siłę - o tym jak ważna jest więź z dzieckeim, P. Grey - Wolne dzieci - o tym jak ważna jest zabawa, też o edukacji, bardzo dobre książki pisze też A. Stein i jedna z najważniejszych książek - W głębi kontinuum, J. Liedloff, - o tym jak to kiedyś było, uzmysławia, że nie wszędzie wychowanie dziecka wygląda tak samo, to tak naprawdę jest książka o życiu, bardzo polecam, Wychowanie bez nagród i kar, A. Kohn - wspaniała książka, która zmienia dużo, bardzo uświadamiająca nasze wbudowane mechanizmy zachowania wobec dzieci..to na razie tyle:) ja jeszcze w ciąży czytałam o rozwoju mózgu dziecka, ale nie pamiętam dokładnie tytułu, a nie jestem w domu, więc nie sprawdzę, ja książki czytam namiętnie, bo od czasu narodzin syna po prostu jestem dziećmi, ich rozwojem i zachowaniem głęboko zafascynowana..trochę chaotyczny wpis, ale jakbyś coś chciała wiedzieć to daj znać:)
    jeśli u mnie wszystko będzie dobrze i w koncu będe mogła sobie pozwolić na l4 to pomeczę Cię, zebyś wybrała ze 2 pozycje, które wg Ciebie najwięcej wniosą :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to zmienia postać rzeczy, to chyba bym poszła, ale do jakiegoś sprawdzonego ginekologa :)

Ja w poprzedniej ciąży nie zdążyłam nikomu powiedzieć, wiec teraz stwierdziłam, ze co ma być to będzie i moi rodzice już wiedza, co prawda tylko oni, ale lepiej mi z tym :)

Rucola lubi tę wiadomość

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia86 wrote:
    Rucola wiem, że jest pokusa, żeby chodzić na usg co tydzień albo nawet codziennie ;) No ale skoro nic się tak naprawdę niepokojącego nie dzieje to już lepiej poczekać na swojego lekarza. Szybko zleci.
    Tak tak, masz rację, tylko ze moje usg tydzień temu trwało 15 sekund, nawet nie mam zdjęcia :( lekarz bardzo spieszył się na cesarkę, dzwonili cały czas po niego i czuję straszny niedosyt.... a świadomość, ze teraz najprawdopodobniej pięknie bije serduszko a ja się niepotrzebnie martwię odbiera mi radośc :(

Synek 💚 31.08.2018r.
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    jeśli u mnie wszystko będzie dobrze i w koncu będe mogła sobie pozwolić na l4 to pomeczę Cię, zebyś wybrała ze 2 pozycje, które wg Ciebie najwięcej wniosą :)
    Bardzo chętnie, u mnie praktycznie nie ma dnia, żebym nie przeczytała fragmentu jakiejś książki, tak już mam od zawsze, teraz po prostu przerzuciłam się na książki o dzieciach.

Rucola, Mamaawiki lubią tę wiadomość

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia86 wrote:
    Ja polecam książkę "W Paryżu dzieci nie grymaszą". Dowcipnie napisana, fajnie się czyta.
    Nie czytałam jeszcze, ale słyszałam o niej dużo dobrego, szczególnie od koleżanki, która mieszka we Francji:)

veritaserum lubi tę wiadomość

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja bylam dzisiaj dla spokojnosci u lekarza. Jest zarodek bylo serduszko. Pomiarow nie robilismy zrobimy za tydzien. Zmartwilo mnie tylko troszke ze ten pecherzyk plodowy byl z boku macicy anie w srodku i taki podluzny.
    jest zarodek, jest serduszko - to najważniejsze. Jak chodziłam na monitoringi to w jednym gabinecie na usg mój pęcherzyk wyglądał jak jajo a w innym był okrąglutki. Myślę, ze to od sprzętu zależy, więc spokojnie

veritaserum lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renjak wrote:
    Bardzo chętnie, u mnie praktycznie nie ma dnia, żebym nie przeczytała fragmentu jakiejś książki, tak już mam od zawsze, teraz po prostu przerzuciłam się na książki o dzieciach.
    Chwali się, ja niestety mało czytam :(

Synek 💚 31.08.2018r.
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja najwięcej czytałam przy początkowych karmieniach, które trwały po 45 minut, kilka/naście razy dziennie, a nie chciałam siedzieć przy dziecku z telefonem lub laptopem

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:44

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renjak dzieki :)
    Mam nadzieję, ze uda mi się coś znalezc. Zwlaszcza to wychowanid bez nagrod i kar mnie zainteresowalo :)

Tasia czytalam o tej ksiazce i tez mnie kusi. Sa chyba dwie z tej serii.

Rucola rozum podpowiada zebys czekala, ale serce...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 16:36

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Nastka89 Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ale pedzicie ze ledwa was nadrabiam po pracy i zmeczenie wygrywa wiec nic nie pisze. Ale mam nadzieje ze teraz weekend i bede na bierzaco.
    Jutro koncze 5 tydz

Malgonia, Rucola lubią tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Witam nowe mamy :)
    Izabelle ja podobnie jak Ty jestem obstawiona lekami,tak bardzo bym chciała zebysmy urodziły :)
    I chyba w poobny sposób zaszłyśmy w ciążę ;)

Rucola lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kilka(naście?) stron wcześniej któraś z Was pisała, ze jest z Krakowa, a nie mogę tego znaleźć :(
    Jest może ktoś?

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wyniki: progesteron 46,9, Tsh 0,6; beta 88 560

promyczek 39, KasW91, Malgonia, Rucola, Marlena, moli5 lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle akurat zycie mnie zaskoczyło i zaszłam naturalnie po 3 latach starań

Rucola, natalinka, veritaserum, Izabelle lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka, piekne wyniki :)

natalinka lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron i tak trochę niewiarygodny, bo biorę luteine, ale szukam źródła tego plamienia. Powiem Wam, że aż mnie brzuch boli ze stresu. Jak zadzwonilam do lab, pani powiedziała, że beta wynosi 448. Bylam już pewna, że jest bardzo zle, bo to powinien być 7 tc. Nagle przypomniala sobie, że wynik jest bledny i go nie pomnożyly. W efekcie ponad 88 tys., ale na chwilę serce stanęło. W niedzielę lekarz powiedział, że poronienie, a we wtorek serduszko. Dziś ta beta, zejść można na zawał...

Malgonia, MiSia :) lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ