WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Malgonia ja mogę polecić m.in. wszystko Jespera Juula, E. Kirkilionis, Więź daje siłę - o tym jak ważna jest więź z dzieckeim, P. Grey - Wolne dzieci - o tym jak ważna jest zabawa, też o edukacji, bardzo dobre książki pisze też A. Stein i jedna z najważniejszych książek - W głębi kontinuum, J. Liedloff, - o tym jak to kiedyś było, uzmysławia, że nie wszędzie wychowanie dziecka wygląda tak samo, to tak naprawdę jest książka o życiu, bardzo polecam, Wychowanie bez nagród i kar, A. Kohn - wspaniała książka, która zmienia dużo, bardzo uświadamiająca nasze wbudowane mechanizmy zachowania wobec dzieci..to na razie tyle:) ja jeszcze w ciąży czytałam o rozwoju mózgu dziecka, ale nie pamiętam dokładnie tytułu, a nie jestem w domu, więc nie sprawdzę, ja książki czytam namiętnie, bo od czasu narodzin syna po prostu jestem dziećmi, ich rozwojem i zachowaniem głęboko zafascynowana..trochę chaotyczny wpis, ale jakbyś coś chciała wiedzieć to daj znać
Rucola, Malgonia, matkapatka, hawana lubią tę wiadomość
-
renjak wrote:Malgonia ja mogę polecić m.in. wszystko Jespera Juula, E. Kirkilionis, Więź daje siłę - o tym jak ważna jest więź z dzieckeim, P. Grey - Wolne dzieci - o tym jak ważna jest zabawa, też o edukacji, bardzo dobre książki pisze też A. Stein i jedna z najważniejszych książek - W głębi kontinuum, J. Liedloff, - o tym jak to kiedyś było, uzmysławia, że nie wszędzie wychowanie dziecka wygląda tak samo, to tak naprawdę jest książka o życiu, bardzo polecam, Wychowanie bez nagród i kar, A. Kohn - wspaniała książka, która zmienia dużo, bardzo uświadamiająca nasze wbudowane mechanizmy zachowania wobec dzieci..to na razie tyle:) ja jeszcze w ciąży czytałam o rozwoju mózgu dziecka, ale nie pamiętam dokładnie tytułu, a nie jestem w domu, więc nie sprawdzę, ja książki czytam namiętnie, bo od czasu narodzin syna po prostu jestem dziećmi, ich rozwojem i zachowaniem głęboko zafascynowana..trochę chaotyczny wpis, ale jakbyś coś chciała wiedzieć to daj znać#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
A to zmienia postać rzeczy, to chyba bym poszła, ale do jakiegoś sprawdzonego ginekologa
Ja w poprzedniej ciąży nie zdążyłam nikomu powiedzieć, wiec teraz stwierdziłam, ze co ma być to będzie i moi rodzice już wiedza, co prawda tylko oni, ale lepiej mi z tymRucola lubi tę wiadomość
-
Tasia86 wrote:Rucola wiem, że jest pokusa, żeby chodzić na usg co tydzień albo nawet codziennie No ale skoro nic się tak naprawdę niepokojącego nie dzieje to już lepiej poczekać na swojego lekarza. Szybko zleci.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola wrote:jeśli u mnie wszystko będzie dobrze i w koncu będe mogła sobie pozwolić na l4 to pomeczę Cię, zebyś wybrała ze 2 pozycje, które wg Ciebie najwięcej wniosą
Rucola, Mamaawiki lubią tę wiadomość
-
veritaserum wrote:Ja bylam dzisiaj dla spokojnosci u lekarza. Jest zarodek bylo serduszko. Pomiarow nie robilismy zrobimy za tydzien. Zmartwilo mnie tylko troszke ze ten pecherzyk plodowy byl z boku macicy anie w srodku i taki podluzny.
veritaserum lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
renjak wrote:Bardzo chętnie, u mnie praktycznie nie ma dnia, żebym nie przeczytała fragmentu jakiejś książki, tak już mam od zawsze, teraz po prostu przerzuciłam się na książki o dzieciach.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualny
-
Renjak dzieki
Mam nadzieję, ze uda mi się coś znalezc. Zwlaszcza to wychowanid bez nagrod i kar mnie zainteresowalo
Tasia czytalam o tej ksiazce i tez mnie kusi. Sa chyba dwie z tej serii.
Rucola rozum podpowiada zebys czekala, ale serce...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 16:36
-
Progesteron i tak trochę niewiarygodny, bo biorę luteine, ale szukam źródła tego plamienia. Powiem Wam, że aż mnie brzuch boli ze stresu. Jak zadzwonilam do lab, pani powiedziała, że beta wynosi 448. Bylam już pewna, że jest bardzo zle, bo to powinien być 7 tc. Nagle przypomniala sobie, że wynik jest bledny i go nie pomnożyly. W efekcie ponad 88 tys., ale na chwilę serce stanęło. W niedzielę lekarz powiedział, że poronienie, a we wtorek serduszko. Dziś ta beta, zejść można na zawał...
Malgonia, MiSia :) lubią tę wiadomość