X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Dziewczyny doradzcie mi. Mam wizytę umowioną na 30.01 bo chce zobaczyć już serduszko, ale od wczoraj trochę czuję brzuch. Z jednej strony wiem że to normalne bo wszystko się tam przygotowywuje, z drugiej strony dziś trochę swiruje bo dziś jest rocznica straty mojego pierwszego maluszka. I nie wiem czy nie umówić się już w ten wtorek 23.01 tak dla świętego spokoju by się uspokoić. Doradzcie proszę.

Ja jestem praktycznie na tym samym etapie co Ty i lekarz kazał mi przyjsc w środę żeby zobaczyć zarodek, także idę

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Dziewczyny doradzcie mi. Mam wizytę umowioną na 30.01 bo chce zobaczyć już serduszko, ale od wczoraj trochę czuję brzuch. Z jednej strony wiem że to normalne bo wszystko się tam przygotowywuje, z drugiej strony dziś trochę swiruje bo dziś jest rocznica straty mojego pierwszego maluszka. I nie wiem czy nie umówić się już w ten wtorek 23.01 tak dla świętego spokoju by się uspokoić. Doradzcie proszę.
    Marlena idź do lekarza! Dla swojego spokoju! Lepiej pójść o jeden raz za dużo niż za mało! :)

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena jeśli to cię uspokoi to idz wcześniej na wizyte po co masz sie denerwować

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena ja jestem praktycznie ten sam okres co ty ale nie mam takich boli sprawdziłabym. Ja zdecydowałam się poczekać do 31.01 ale gdyby mnie coś niepokoi szła bym w trymiga. Także nawet jutro idź

w4squgpj8vhcpzbo.png
    44dc serduszko bije dzidzia 4mm
    24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40
  • matkapatka Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Matkapatka współczuję stresu! Z synem już wszystko ok?

Na szczęście tak. Okazuję się, że dla dzieciaków do 3 r.z to normalne. Więc jak kiedyś Wam.się coś takiego przydarzy to trzeba dziecku dmuchać w twarz lub otworzyć okno żeby dostało świeżego powietrza. Teraz już wiem i dzielę się z Wami na przyszłość :)

• matkapatka Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renjak wrote:
    Martapaska a ile lat ma Twój syn?

Zaraz kończy 2 lata :)
    Ja to jestem do tył z książami w tej tematyce, bo zaczęłam interesować się jakoś rok temu. Dużo przede mną nauki i mężem też ale na szczęście zaakceptował mój wybór. :)

Mamaawiki ja zaczęłam, bo nie ogarniałam chaosu i dzięki nim więcej rozumiem jeśli chodzi o.rozwój dzieci ale.także o swoich potrzebach i nie boję się okazywać uczuć i nazywać emocji. Jest to związane z moim dzieciństwem i postawą moich rodziców. Książki dużo mi dają:)

Marlena ja też bym poszła dla spokoju. Zadręczysz się myślami takimi negatywnymi. Myśl pozytywniej proszę ;*

• Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matkapatka jeśli ci te książki pomagają to super bardzo sie ciesze.Ja ogólnie bardzo lubie książki ale horrory,baśnie i bajki dla dzieci taki inny świat odskocznia dla mie

Mam nadzieje że żadna z was się nie pogniewa jak wstawie tu ciekawostkę z pewnej fajnej strony o rozwoju maluszka ja lubie czytać takie ciekawostki.

8 tygodniu ciąży dziecko ma ok. 2 cm długości i waży mniej więcej 1 g. Ma już wszystkie narządy, ale jeszcze na początkowym etapie rozwoju. Od 8 tygodnia ciąży rozpoczyna się okres determinacji płci dziecka.Na początku 8 tygodnia ciąży wykształcają się dłonie i stopy, a pod jego koniec powstaną nawet małe paluszki. W 8 tygodniu ciąży powstaje też ucho wewnętrzne (odpowiedzialne za słyszenie i zmysł równowagi). Dziecko dzięki niemu może już reagować na ruch: niepokoją je gwałtowne zmiany pozycji, a uspokaja - miarowy rytm (gdy maszerujesz, tańczysz, pływasz). Kręgosłup ma grubość szpilki, a żebra - grubość włosa. Zaczynają rosnąć powieki i tworzą się zawiązki mleczaków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 22:27

Amy333, MiSia :), matkapatka lubią tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Amy 333 MOJE GRATULACJE KOCHANA ❤️❤️❤️ Kiedy kolejna wizyta ?:)
    To byla taka dodatkowa wizyta u gina z kliniki, u niego juz zakonczylam wystepy;-) a nastepna planowana u mojej ginki bedzie 29go stycznia. Mam juz miec badania porobione te z krwi + mocz:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Cudownie!! dajesz suwaczek!!

Dziekuje:)) Zaraz sie biore za suwaczek, nie mam pojecia jak to sie ustawia;-)

Rucola lubi tę wiadomość

3i49hdgeac44oma5.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Dziekuje:)) Zaraz sie biore za suwaczek, nie mam pojecia jak to sie ustawia;-)
    Wrzucasz link do suwaczka w miejsce informacji w stopce :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Wrzucasz link do suwaczka w miejsce informacji w stopce :)
    Chyba sie udalo :-)

Rucola lubi tę wiadomość

3i49hdgeac44oma5.png
  • hawana Debiutantka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena jak masz się mocno niepokoić jeszcze prawie 2 tyg. to chyba lepiej przyspieszyć wizytę.

A z książek również polecam "Dziecko z bliska" i "Mądrzy rodzice", ze stron internetowych mataja i hafija.

ckai3e3krjjswkov.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z okolic Bydgoszczy i tych z Bydgoszczy w jakim szpitalu chciałybyście rodzic ?
    MSW , Biziel , dwójka ?:)

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2018, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Dziewczyny z okolic Bydgoszczy i tych z Bydgoszczy w jakim szpitalu chciałybyście rodzic ?
    MSW , Biziel , dwójka ?:)
    Kiedyś myślałam że 2ka ale potem moja koleżanka rodziła tam w meczarniach i chyba zdecyduje się na MSW. Jakoś tak nowocześniejsze mi się tam wydaje. No i wybrałam lekarza który tam pracuje dr Szymczak. Jeszcze dużo czasu przemyśle tak bo w 2ce jest ten oddział ratowania noworodków ale ten poród mnie przerazil

w4squgpj8vhcpzbo.png
  • Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2018, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będziecie uwiecznić swój wygląd ciążowy? Ja kiedyś widziałam. Taka sesje tydzień po tygodniu ale sama się zastanawiam czy nie robić takich zdjęć co miesiąc czyli teraz potem pod koniec 8tc itd. W tej samej sukience. Macie jakieś pomysły na kreatywne foty?

w4squgpj8vhcpzbo.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!!! Ja dzis pracuje, więc nadrobię Was po pracy. nadzieja ciekawy pomysł z tymi zdjęciami, tym bardziej, ze planujemy w tym tygodniu kupić lustrzankę cyfrową, więc tym bardziej będę miać motywację. A Ty co, spania nie masz?? ;) ja o 5tej obudziłam się standardowo na przekąskę, dzis banan:)

moli5, JustynaG lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Chyba sie udalo :-)
    Wspaniały suwaczek :*

Amy333 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Cześć kochane witam się nieśmiało ;)
    Najpierw napisze coś o sobie ...
    Byłam czerwcowa szczęściara .. ale niestety nasze szczęście długo nie trwało w 14t6d ciąży miałam terminację ;( nasz synek miał zespół EDWARDSA i szereg wad z tym związanych . Równe 21 dni po porodzie na wizycie kontrolnej usłyszałam ze nie ma już śladu po ciąży wszystko w pozadku , a i nawet widać ze odbyła się owulka z prawego jajnika , a na lewym drugi duży piękny pęcherzyk i ku mojemu zdziwieniu powiedziała „do dzieła „ i tak było dzisiaj równy miesiąc po terminacji zrobiłam test który wyszedł pozytywny !! Dodam ze 21 dniu po bhcg wychodziła 2,59 ... powiem szczerze ze mam różne myśli w głowie nawet ze może złe zrobili ni badanie wtedy ze się pomylili i to stara ciąża JesCze ... ale po cichu liczę ze nie ! Przecież takie pomyłki chyba się nie zdążają ?? Zwłaszcza ze czuje te same objawy co na poczadku w paznierniku czyli kłucie igła w podbrzuszu dużo śluzu szyjka wysoko zamknięta twarda to musi być to ! Nie ma innej opcji nasz Gabrys czuwa wybrał sobie poprostu inna datę ❤️❤️
    Witaj na kiedy masz termin porodu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat129 wrote:
    Witam :)

Dołączam do Was :) wczoraj 30 dc- rano test pozytywny, blady cień drugi, więc od razu poszłam na betę. Beta 25,51 :)

Mam pytanie- kiedy najlepiej umówić się do lekarza na pierwszą wizytę już w ciąży?:)
    Witaj na kiedy bbf wyznaczył ci termin porodu?

• serena1989 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Dzielę się z Wami wynikiem wczorajszej bety - ładnie przyrasta, nawet nieco ponad normę, wynik z wczoraj to 431,27 :) Także tutaj jestem spokojna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 07:56

Antonina38, moli5, matkapatka, Amy333 lubią tę wiadomość

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ