WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny Z niedowierzaniem ale dołączam, termin wg belly 22 wrzesień, w przyszłym tygodniu dzwonię się zapisać na wizytę. Jestem już mamą 3latki styczniówki
Gratulacje i powodzenia!Herbata, matkapatka, promyczek 39, Amy333, Izabelle, Antonina38 lubią tę wiadomość
-
Justyna podwójne szczęście super z mężem też byśmy chcieli ale nie mamy w rodzinie więc raczej się nie uda a jak nie to rok po roku ale zobaczymy czy nie zmienimy zdania jak już się pojawi na świecie nasz kociamber
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 10:36
44dc serduszko bije dzidzia 4mm
24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40 -
MamaIgi wrote:Hej
Wczoraj w nocy trafilam na patologie ciazy.. krwawienie bylo tak silne, ze lekarz nie dal rady mnie dobrze zbadac.. dostalam jakis zastrzyk, po ltorym krwawienie znacznoe sie zmniejszylo, po badanou okazalo sie, ze moj krwiak zajmuje polowe macicy, a ciaza kest zagrozona:( serduszko bije, malenstwo Zyje. A podejscie lekarzy takie, jakby spisali mojego malucha na straty...
teraz juz wszystko w rekach Boga. Sciskam Was mocno i prosze, pomodlcie sie o moja fasolke..
;* Musi być dobrze! Wierzę w to bardzo!
Nadzieja odnośnie zdjęć ja miałam plan w pierwszej ciąży tak robić i nic z tego nie wyszło. Może w tej się uda
Polecam Pinterest tam.jest mnóstwo inspiracji.
Są też karty z napisami od ciąży do 1 r.z dziecka.
Mamaawiki ja też uwielbiam książki dla dzieci. Już nie mam gdzie ich trzymać a lista chciejstw jest ogromna
Justyna2212 cudowna informacja -
Mi teściowa w święta życzyła od razu bliźniaków, a wtedy o ciąży jeszcze nie było mowy jak jej życzenia się spełnia to padnę zawsze chciałam mieć bliźniaki, ale od kiedy pracuje w żłobku to trochę zmieniłam zdanie na pewno po pierwszym szoku bardzo bym się cieszyła. U mojego męża w rodzinie kilka razy się zdarzyły
Justyna gratulacje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 10:46
-
Kawaa wrote:Cześć dziewczyny Z niedowierzaniem ale dołączam, termin wg belly 22 wrzesień, w przyszłym tygodniu dzwonię się zapisać na wizytę. Jestem już mamą 3latki styczniówki
Gratulacje i powodzenia!
Witaj w naszej grupie. ☺
Oj bliźniaki bardzo bym chciała może się trafi, w dzisiejszych czasach zdarzają się coraz częściej ☺ -
Nadzieja2018 wrote:Justyna podwójne szczęście super z mężem też byśmy chcieli ale nie mamy w rodzinie więc raczej się nie uda a jak nie to rok po roku ale zobaczymy czy nie zmienimy zdania jak już się pojawi na świecie nasz kociamber
Justyna2212 lubi tę wiadomość
-
KasW91 wrote:Mi teściowa w święta życzyła od razu bliźniaków, a wtedy o ciąży jeszcze nie było mowy jak jej życzenia się spełnia to padnę zawsze chciałam mieć bliźniaki, ale od kiedy pracuje w żłobku to trochę zmieniłam zdanie na pewno po pierwszym szoku bardzo bym się cieszyła. U mojego męża w rodzinie kilka razy się zdarzyły
Justyna gratulacje!
Rodzina już wie? My powiemy jutro mimo że nie byłam jeszcze u lekarza ale mam dobre przeczucia. Planujemy iść na śniadanie do tesciow i później jak kawa będzie to złożyć życzenia i dać małe kartonik a w srodku Kinder nieskodzianki u taty później na obiad a do mamy zadzwonię bo pracuje w Niemczech w wraca za 1.5miesiaca i zadzwonię zapytać się jak tam babcia się czuje ona zacznie pewnie opowiadać o tej którą się opiekuje a ja zdementuje i powiem że nie o tamta mi chodziWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 11:08
Nadzieja2018 wrote:Rodzina już wie? My powiemy jutro mimo że nie byłam jeszcze u lekarza ale mam dobre przeczucia. Planujemy iść na śniadanie do tesciow i później jak kawa będzie to złożyć życzenia i dać małe kartonik a w srodku Kinder nieskodzianki u taty później na obiad a do mamy zadzwonię bo pracuje w Niemczech w wraca za 1.5miesiaca i zadzwonię zapytać się jak tam babcia się czuje ona zacznie pewnie opowiadać o tej którą się opiekuje a ja zdementuje i powiem że nie o tamta mi chodzi
Moi rodzice wiedzą, bo byli u nas w tym tygodniu i nie potrafiłam powiedzieć dlaczego nie chodzę do pracy a mąż do swoich rodziców chce zadzwonić jutro i złożyć dziadkom życzenia moje przeczucia są bardzo mieszane, raz czuje ze będzie dobrze, a raz jestem załamana, masakra jakaś -
KASW91 a jaka reakcja rodziców? To ich pierwszy wnuk? U mnie podejrzewam że będzie szaleństwo bo z obu stron będzie to pierwsze mimo że mam szwagierke która ma 38lat ale nie chciała mieć dzieci a ja mam brata ale ma dopiero 21 lat więc w nas poukładane były całe nadzieję od ślubu (2 lata marudEnia o wnuka)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 11:25
Herbata wrote:Mnie też kusiło żeby powiedzieć w ten weekend ale wspólnie z mężem ustaliliśmy że to za wcześnie bo nawet serduszka nie słyszeliśmy ☺
Cześć dziewczyny Dzielę się z Wami wynikiem wczorajszej bety - ładnie przyrasta, nawet nieco ponad normę, wynik z wczoraj to 431,27 Także tutaj jestem spokojna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 11:39
-
Kurczę, cos mi wiadomości ucina. Chciałam Wam napisać, że beta ok, ale bardziej martwi mnie wynik progesteronu bo praktycznie wcale się nie zmienił a wraz z kolejnymi tygodniami ciąży powinien rosnąć. Wyszedł 14,86 a był tydzień temu 14,37. To bardzo mało. Nawet czytałam, że progesteron już na tym etapie ważniejszy niż beta... Już i tak biorę 3x1 Duphaston no i czekam do wizyty 30.01. Czy któraś z Was miała tak mały?
-
Nadzieja2018 wrote:KASW91 a jaka reakcja rodziców? To ich pierwszy wnuk? U mnie podejrzewam że będzie szaleństwo bo z obu stron będzie to pierwsze mimo że mam szwagierke która ma 38lat ale nie chciała mieć dzieci a ja mam brata ale ma dopiero 21 lat więc w nas poukładane były całe nadzieję od ślubu (2 lata marudEnia o wnuka)
U nas też z żadnej strony nie ma wnuka, bo mąż jest jedynakiem, a ja mam młodszych braci
Moi rodzice się bardzo ciesza, mama cały czas powtarza, ze będzie dobrze, ale wszyscy jesteśmy dość ostrożni z emocjami po wcześniejszej stracie.
Ze strony moich rodziców nigdy nie było nacisków i tematu dziecka (może dlatego ze są jeszcze młodzi, maja 50lat), za to moi teściowie od ślubu (w tym roku 4 lata) cały czas o dziecku i nawet po poronieniu nie byli w stanie się powstrzymać tylko na każda okazje życzyli sobie wnuka, a to nie było dla mnie miłe. Powinni mnie chociaż trochę zrozumieć, bo sami o dziecko starali się 7 lat. Oni są już po 60-tce i na pewno będą się mega cieszyć. -
Kurcze dziewczyny okresu nadal brak cykle 28dniowe dwa dni spozniejai wczoraj troszkę wyniotowalam i miałam dreszcze wg obliczeń 4tydzien testy jeszcze negatywne nigdy tak nie miałam oprócz tego śluz bialy wg nie czuje się na okres nic a nic piersi nadal czuje wrazliwsze pełniejszeNOWA8686
-
Mam juz dwoje dzieci i odkąd pamiętam okres zawsze byk co miesiąc regularnie a teraz nic dodam ze w marcu syn kończy 5lat i z nim miałam taki sam cykl jak teraz jakby historia się powtarzała co do dnia jeśli jestem. W ciąży nawet termin porodu na dzień taki sam by wypadł tylko rok i miesiąc inny heee ale by były jajaNOWA8686
-
Nadzieja2018 wrote:Jutro świetna okazja ale rzeczywiście z tym serduszkiem. Z drugiej strony ja sobie myślę że jak by się coś wydarzyło odpukać oby nie to chciałabym mieć wsparcie w rodzicach i teściach a nie dusić w sobie czy tylko z mezem
To też ważne takie wsparcie. Ja najchętniej to bym wszystkim już dawno powiedziała ale szanuję to że mąż chce poczekać. ☺
Serena niestety nie pomogę, jestem trochę głupia z tych wszystkich badań o których piszecie. -
NOWA8686 wrote:Kurcze dziewczyny okresu nadal brak cykle 28dniowe dwa dni spozniejai wczoraj troszkę wyniotowalam i miałam dreszcze wg obliczeń 4tydzien testy jeszcze negatywne nigdy tak nie miałam oprócz tego śluz bialy wg nie czuje się na okres nic a nic piersi nadal czuje wrazliwsze pełniejsze
Nowa a zrobiłaś betę jak dziewczyny radziły?