X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Oj tak, w pierwszej ciąży tego nie Zrobiłam i baaaaaaardzo żałowałam! Mam zamiar zabrać się za to na koniec miesiąca. A co bedziesz jeszcze pichcic? Ja myślałam o leczo w słoiki i zawekować

Wiesz co planuje zrobić ( ale nie wiem co z tego wyjdzie )
    - pierogi ruskie ( już mam)
    - pierogi z mięsem
    -krokiety chyba z mięsem , wolę z kapustą i pieczarami ale nie wiem jak z tymi kapustą po porodzie a chciałabym karmić piersią
    - gulasz
    - leczo
    - sos do spaghetti z mięsem mielonym - wiem że mało z tym roboty i mogłabym niby na bieżąco ale nie wiem czy będę miała głowę do tego ;p
    - jakiś schab ze śliwką upiekę i poporcjuję
    - roladki drobiowe ze szpinakiem
    - gołąbki mam już od mamy to dla męża będą jakbym ja nie mogla
    - fasolkę po bretońsku na mega kryzys dla męża też, ja uwielbaim ale chyba też nie będę mogła?

susełek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu nie będziesz mogła? Nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej :D mleko wytwarza się z krwi a nie z treści żołądkowej ;)

Minns, Camilla13, Natalia1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    A czemu nie będziesz mogła? Nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej :D mleko wytwarza się z krwi a nie z treści żołądkowej ;)

Wiem kochana wiem, ale jednak nie wiem czy kilka dni po będę od razu chciała fasolę jeść nawet ze względu na swój własny układ pokarmowy bo wiem, jak reaguje na to :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Wiesz co planuje zrobić ( ale nie wiem co z tego wyjdzie )
    - pierogi ruskie ( już mam)
    - pierogi z mięsem
    -krokiety chyba z mięsem , wolę z kapustą i pieczarami ale nie wiem jak z tymi kapustą po porodzie a chciałabym karmić piersią
    - gulasz
    - leczo
    - sos do spaghetti z mięsem mielonym - wiem że mało z tym roboty i mogłabym niby na bieżąco ale nie wiem czy będę miała głowę do tego ;p
    - jakiś schab ze śliwką upiekę i poporcjuję
    - roladki drobiowe ze szpinakiem
    - gołąbki mam już od mamy to dla męża będą jakbym ja nie mogla
    - fasolkę po bretońsku na mega kryzys dla męża też, ja uwielbaim ale chyba też nie będę mogła?
    Co za lista :) to naprawdę przygotowujesz się gruntownie.
    Ja myślałam o bigosie i fasolce po bretońsku.
    Wogole to na szkole rodżenia położna rozdała nam materiały o karmieniu piersią. I tam było napisane ze sama dieta matki ma niewielki wpływ na wzdęcia czy ból brzuszka u dziecka. Wzdęcia powstają w jelitach mamy i nie ma fizycznej możliwości przedostania się ich do krwiobiegu a tym samym do mleka. Oczywiście nie można pic alkoholu, uważać z kofeina i konserwantami, alergenach ( uwaga na cytrusy, zwłaszcza mandarynki którymi wszyscy zajadają się na święta).

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek plany planami a co z tego wyjdzie...jak zrealizuje chociaż połowę to będę zadowolona ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy po usg III trymestru. Wymiarami synek wyprzedza o 3 tygodnie, tylko długość nóżek odpowiada tygodniowi ciąży, ale lekarz, specjalista od usg mówi że to normalne i najważniejsze jest czy są zachowane prawidłowe struktury. W ciągu 4 tygodni wagę zmienił z 870g na 1750g. Lekarz jest zadowolony z przyrostow więc my też :) Szyjka ma prawie 3 cm. Łożysko praktycznie w całości przeniosło się na ścianę boczną. Maluszek nadal ułożony główką do dołu, ale poród sn staną pod znakiem zapytania, ze względu na pogarszajacy się stan mojego kręgosłupa.
    Piszecie o puchnieciu dłoni i stóp. Dziś zglosilam ten problem swojemu lekarzowi, nie ma co się martwić jesli obrzęki mijają po spoczynku albo w ciągu dnia a ciśnienie jest dobre. Część kobiet w ciąży dotyka zespół cieśni nadgarstka ale mija po porodzie.
    Współczuję Wam gotowania, dla mnie to zgroza. Na szczęście tym zajmuje się tylko mąż, chyba powinien zmienić zawód :P

Angel1988, Av, kasia1518, Minns, susełek, Natalia1984, promyczek 39, Cukierniczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wielkości brzuszków, w niedziele na imieninach babci były wszystkie jej siostry, ciotki i cała reszta. Wszyscy mówili że jak ładnie wyglądam, że brzuszek taki nie duży ladniutki a jedna z sióstr babci " no no chyba niczego sobie nie zalujesz, brzuch ogromny, buzia jak słońce, ooo i masz na czym usiąść, a biust to po ciąży zobaczysz będziesz w golfach ukrywać a nie chodzić z takim dekoltem" odp "oj ciocia chyba dziś lewa nogą wstała, a może to zazdrość o młodość" a wujek ją dobił mówiąc chodź stara poleje Ci to ciśnienie z Ciebie zejdzie :P Olać gadanie głupich ludzi.

Angel1988, Av, Minns, kasia1518, JustynaG, ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla super że u Was wszystko ok :) I trochę mnie uspokoilas bo moja mała przybrała w ciągu miesiąca prawie tyle samo co twój synek :) nie jestem sama :)

Camilla13 lubi tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez ostatnio sasiadka powiedziala ze za miesiac rodze :-) a tu jeszcze ponad 2.5 miesiaca :-) ale to znaczy ze dziecko rosnie wiec jestem spokojna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 14:10

Camilla13 lubi tę wiadomość

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Camilla super że u Was wszystko ok :) I trochę mnie uspokoilas bo moja mała przybrała w ciągu miesiąca prawie tyle samo co twój synek :) nie jestem sama :)
    Lekarz bardzo zadowolony z takiego przybierania na masie, mówi że to najlepszy dowód na to że łożysko i pepowina dobrze działają :)

Angel1988 lubi tę wiadomość

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Z tym magnezem to racja, ja brałam kolosalne dawki całą ciążę i syn miał onm i wnm, 9miesiecy codziennej rehabilitacji. No i pierwsze pytanie fizjo to było: brała pani magnez w ciąży? I ile?.....
    Na słyszałam że to po nospie tak się dzieje..

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jeśli chodzi o uważanie na alergeny to chodzi o to Żeby ich nie mieszać a nie wykluczyć. Czyli zjadasz manadarynke i jeśli dziecku nie wyskoczą plamy, krosty itd to znaczy, że git. Jak wyskoczą to trzy podejścia od nowa i jeśli za każdym razem jest tak samo, no to trzeba alergen wyeliminować. Ale z tego co zauważyłam us siebie i u znajomych kp to tylko jedno dziecko miało uczulenie na pomarańcze

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc to zaskoczyłyście mnie z tym magnezem.
    Drętwiały mi nogi i gin powiedział, że mogę magne b6 przyjmować.
    Nie miałam podanej dawki więc biorę maksymalnie 2 tabletki dziennie, zazwyczaj łykam 1 co jakieś 2 dni.

Też będę musiała pomyśleć o gotowaniu na zapas ale za to zabiorę się w sierpniu.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Minns Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też się zaskoczyłam tym bardziej, że biorę magnez 3 x 1 od lutego... Ciekawe co powie moja ginekolog jak wróci z urlopu. Mam dość tych lekarzy, przy następnej ciąży poszukam na pewno innego. Raz jedno mówią, raz drugie i bądź tu mądry.

Dziewczyny ze skracającą się szyjką, czy któraś z Was bierze luteinę i czy są efekty?

wrzesień 2018 - synek <3
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie moj gin nastraszyl dzisiaj wadami rozwojowymi w zwiazku z cukrzyca ciazowa :/

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ze skracającą się szyjką, czy któraś z Was bierze luteinę i czy są efekty?[/QUOTE]

Mi lekarz nic nie przepisał... jedynie mówił że jak by pojawiły się bóle miesiaczkowe to wziąść nospe... kazał tylko nie dźwigać i się oszczędzać... tylko że z tego wszystkiego zapomniałam zapytać ile ma ta moja szyjka... powiedział tylko że się skrocila...

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Nie martw sie mam to samo;) Ale kupilam sobie sukienki takie odcinane pod biustem i od razu brzuch sie powiekszyl:D

A ja ostatnio wbilam sie w najciaśniejszy t-shirt jaki mialam. Noo i jak tak wyszłam na miacho, to hoho...cieżarówka pełną parą;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 17:54

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Z tym magnezem to racja, ja brałam kolosalne dawki całą ciążę i syn miał onm i wnm, 9miesiecy codziennej rehabilitacji. No i pierwsze pytanie fizjo to było: brała pani magnez w ciąży? I ile?.....

Kurcze, ja biore Magne + B6 , 4 taby dziennie:/no to teraz mam zgryza:/

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Nika87 Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka moja szyjka ok. 15 tygodnia ciąży miała 31 mm i od tamtej pory biorę luteinę. Wtedy 1 tabl. dziennie i oszczędny tryb życia. Teraz ma 26 mm i biorę 2 tabl. na noc i jutro mam zakładany pessar. Dodam, że tak wcześnie mi zmierzył szyjkę bo miałam kłucia w pochwie i bóle brzucha(pewnie się skracała). Chyba ta luteina coś dała, bo myślę że byłoby gorzej, ale któż to wie na pewno...

f2w3rjjglib587fj.png cudzie trwaj!
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z jaką dietą startować, żeby powoli dodawać produkty, które nie uczulają mi dziecka? Ja właśnie jem ugotowaną kukurydzę-uwielbiam!
    Jeśli używacie naturalnych kosmetyków, to w Rossmannie są ceny na do widzenia kosmetyków Natura Siberica, większość za połowę ceny.

klz9df9hvltz8vcc.png
‹‹ 866 867 868 869 870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ