X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała dziś na usg 1600g ułożona już od kilku tygodni główką do dołu. Stopka ma 6 cm ♡

Izabelle, 86Monia, susełek, Natalia1984, kasia1518, Camilla13, Angel1988, ola_g89, Mum2b, Av, JustynaG, veritaserum, Wesoła89 lubią tę wiadomość

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Eh dziewczyny jestem załamana...już wam pisałam odnośnie komentarzy na temat mojego dużego brzucha. Dzisiaj w labo babeczka pobierając a krew mówi: OOO widzę, że Pani się niedługo rozpakuje! Ja na to, że nie bo to dopiero 30 tydzień, a ona: nie możliwe ktoś coś pani źle obliczył...

Kochana, ja mam jazde w drugą stronę;-) Ostatnio u rodzinnego lekarza mówie, że nie dziękuję nie potrzebuje L4 (bo chciał mi za względu na gardło wypisać). Nie potrzebuje, bo jestem na zwolnieniu ze względu na ciąże. On tak patrzy na mnie zdziwiony i nagle tekst: oj tak już od samego początku na L4? Kurde, mowie jaki początek, to koniec 7 miesiąca! A on: to niemożliwe, pewna Pani jest?
    No myślałam,że padnę. A ja sie dziwie, że mnie jeszcze nikt w żadnej kolejce nigdzie nie przepuścił;-)

Izabelle, JustynaG lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy Wam tez puchna palce u dloni? Ja ostatnio budze sie z serdelkami zamiast palcow az boli jak zaczynam ruszac ale w ciagu dnia przechodzi. Dzis znow to samo ptawa szybko sie rozruszala i to uczucie minelo lewa pomalu tez ale nie moglam az palcow rano zgiac. Cisnienie mam ok 100/60 a opuchlizna kostek jak zawsze zeszla po nocy.. co to zrobic z tymi palcami :(

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Hej. Czy Wam tez puchna palce u dloni? Ja ostatnio budze sie z serdelkami zamiast palcow az boli jak zaczynam ruszac ale w ciagu dnia przechodzi. Dzis znow to samo ptawa szybko sie rozruszala i to uczucie minelo lewa pomalu tez ale nie moglam az palcow rano zgiac. Cisnienie mam ok 100/60 a opuchlizna kostek jak zawsze zeszla po nocy.. co to zrobic z tymi palcami :(
    Ja mam to samo,do tego takie zesztywnienie stawow,wszystkie kosci palcow mnie bolą:/ tez w ciagu dnia przechodzi,ale rano jest kiepsko

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wieczorem przed kremowaniem dłoni nie jestem w stanie już zdjąć pierścionka. Ostatnio przez kilka dni było u nas 9 stopni, więc i palce nie puchły, ale znów idą upały :(

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nic nie puchnie, w pierwszej ciąży dopiero przed samym porodem lekko napuchł mi stopy i palce. Za to moja psiapsi musiała zdjąć obrączkę już w 4 msc, bo taka napuchnięta chodziła. lepiej zdjąć za wczasu, bo potem może być nie ciekawie.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suselek jakie masz przykladowe obiady jeszcze?

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Kochana, ja mam jazde w drugą stronę;-) Ostatnio u rodzinnego lekarza mówie, że nie dziękuję nie potrzebuje L4 (bo chciał mi za względu na gardło wypisać). Nie potrzebuje, bo jestem na zwolnieniu ze względu na ciąże. On tak patrzy na mnie zdziwiony i nagle tekst: oj tak już od samego początku na L4? Kurde, mowie jaki początek, to koniec 7 miesiąca! A on: to niemożliwe, pewna Pani jest?
    No myślałam,że padnę. A ja sie dziwie, że mnie jeszcze nikt w żadnej kolejce nigdzie nie przepuścił;-)
    Nie martw sie mam to samo;) Ale kupilam sobie sukienki takie odcinane pod biustem i od razu brzuch sie powiekszyl:D

Amy333 lubi tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Suselek jakie masz przykladowe obiady jeszcze?
    Dla mnie rewelacja sa gołąbki, bo po nich mam zawsze niski cukier koło 100. Po za tym nie robię ich sama tylko kupuje w sklepie mięsnym ( mam sprawdzony sklepik osiedlowy). A tak jem ogólnie to co lubię, tylko ze ja jestem na diecie bezglutenowej czyli w grę wchodzą kasze tylko jaglana, gryczana, ziemńiaki w mundurkach ( 2-3 sztuki), ryż brązowy. Co zmieniłam to dużo pieke zamiast smażyć. Nawet mielone robiłam ostatnio w piekarniku. Oczywiście bez panierki. Z ryb to dorsz albo łosoś tez w piekarniku. Mięso to ja mogę wszystko kurczaki, wieprzowina, wołowina. I zawsze duża porcja sałaty. Dużo ogórków pod rożna postacią. Ostatnio kupiłam surówkę koperkowa w sklepie. Ońi je dosładzają żeby były smaczniejsze ale cukier był ok. Zup nie bardzo lubię, tylko kremy ewentualnie. Robiłam ostatnio brokułowa, Szparagowa, z kalafiora.
    Przyznam Ci się ze ostatnio na obiad zjadłam tortillę kukurydziana, posmarowałem majonezem, ketchupem dodałam sera. Ze zdrowych rzeczy tylko było dużo roszponki. Trzeba czasami sobie dogodzić :)

mitaka lubi tę wiadomość

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obraczke zdjelam juz kolo 18tc :( no coz aby do wrzesnia

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy, Mum2b pokażcie swoje brzuszki! :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 13:19

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Minns Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Najpierw kardiolog - wszystko ok.
    Moja gin jest na urlopie i badała mnie inna, ta co robi te 3 główne usg.
    Na samym początku mnie wkurzyła bo się pyta jak się czuję, to mówię, że słabawo, a ona na to "co Wy wszystkie takie słabe, jak się urodzi to dopiero będzie itp." Tak będę tryskać energią i wigorem, jak od stycznie prawie leżę, tym bardziej,że mam to zalecane. Mało ruchu, zero ćwiczeń no i w sumie dziecko w brzuchu... Zaczęłam coś jej odpowiadać, ale stwierdziłam, że bezsensu.
    No i okazało się, że szyjka się skróciła z 3 cm do 2,2 cm ;/. Dostałam luteinę dopochwowo 2 x dziennie i mam leżeć. Powiedziała, żebym nie brała magnezu, jak coś mi się stawia to lepiej nospę, bo magnez też wpływa na dziecko i potem te dzieci są, jak to ujęła, "zwiotczałe"...
    Także humor mam dzisiaj zwalony, miałam jechać do rodziców na tydzień, ale muszę zrezygnować, bo to jest ponad 3 godziny drogi, dużo wyboi, nie chcę ryzykować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 12:13

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym magnezem to racja, ja brałam kolosalne dawki całą ciążę i syn miał onm i wnm, 9miesiecy codziennej rehabilitacji. No i pierwsze pytanie fizjo to było: brała pani magnez w ciąży? I ile?.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to mnie przestraszyłyscie z tym magnezem, ja biorę 3x1 i myślałam że to okj, tym bardziej że gin mi zalecił właśnie magnez a nie nospę. Hmm.

Ja to mam chyba ogromne dziecko bo moja w 28 tyg skończonym ważyła 1330g... Kolejną wizytę mam za tydzień w czwartek i jestem ciekawa jak to będzie.

Oczywiście kolejny stres mi doszedł bo mój gin idzie na urlop od mojego 35 do 38+3 tyg. Nie wiem jak to psychicznie wytrzymam ;) Wiem że ginekolog przy porodzie za bardzo nie pomoże albo i w ogole, ale jakoś bym była spokojniejsza jadąc do szpitala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innych tematów, planujecie coś takiego jak zapełniane zamrażarki na czas po porodzie? Martwicie się tym czy idziecie na spontan? Ja mam w planach zaczać gotować i mrozić co się da, wczoraj zrobiłam 90 pierogów ruskich , w szoku jestem że to zrobilam bo ciężko było zaczaćc ;)

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Z tym magnezem to racja, ja brałam kolosalne dawki całą ciążę i syn miał onm i wnm, 9miesiecy codziennej rehabilitacji. No i pierwsze pytanie fizjo to było: brała pani magnez w ciąży? I ile?.....

No weźcie nie straszcie- ja biorę 3x2 codziennie i się cieszę że nie mam skurczy A Tu jeszcze wyjdzie że szkodze małej- no ale tak mi gin zleciła.

Ja w drodze , czuje się Ok- 400km za nami , jeszcze tylko 300km - leżę sobie , co 1.5h przerwy

Angel1988, frezyjciada, JustynaG lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nikogo nie chcę straszyć, tylko przekazuję co nasza fizjo mówiła. Ja brałam całą ciążę 3x3 magnezu i też żadnych skurczy nie miałam. Dawka zalecona przez kardiologa dla ciężarnych, potwierdzona przez gin. O syn miał wnm w barkach i onm w brzuszku. Ale dodatkowo poród był wywoływany a to też na to wpływa niestety.
    Także nikt nie mówi, że jak bierzecie magnez to dzieci urodzą się z problemami z napięciem mięśniowym ;) spokojnie :)

veritaserum, kasia1518 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Z innych tematów, planujecie coś takiego jak zapełniane zamrażarki na czas po porodzie? Martwicie się tym czy idziecie na spontan? Ja mam w planach zaczać gotować i mrozić co się da, wczoraj zrobiłam 90 pierogów ruskich , w szoku jestem że to zrobilam bo ciężko było zaczaćc ;)
    Oj tak, w pierwszej ciąży tego nie Zrobiłam i baaaaaaardzo żałowałam! Mam zamiar zabrać się za to na koniec miesiąca. A co bedziesz jeszcze pichcic? Ja myślałam o leczo w słoiki i zawekować

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja brałam magnez w poprzedniej ciąży i z dzieckiem było ok. Nie spotkałam się ze stwierdzeniem,że dzieci od magnezu mają obniżone napiecie mięśniowe,natomiast po no spa już tak. Magnez to bardzo ważny pierwiastek,a jego braki mają fatalne skutki. Jak boicie się łykać,to można stopy moczyć w soli magnezowej.

Hedgehog lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 865 866 867 868 869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ