X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    96 cm? to ja ostatnio miałam 105 :D tylko zależy też od jakiego startowałysmy A niestety nie pomyślałam o tym żeby zmierzyć :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 106 ale nie wiem jaki start.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 99, a zawsze w pasie 72, ale to niewazne bo zejdzie, gorzej potem ten przeklety rozstep zamknac

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh na rozstępy nie ma mocnych

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OctAngel wrote:
    Ja kupiłam taki kokon żeby Mały
    mógł czasami spać z nami w łóżku oi też na kanapę do salonu się przyda. Mam taki z wyjmowanym materacykiem, prałam już w pralce, nic się nie stało.

Co do wielkości brzucha to każdy jest inny, często wieksze mają niskie dziewczyny oraz te, którym zwykle na brzuchu się odkładają kilogramy. No ale zęby komentować to już przesada. Z dotknięciem też dziwne, my przecież nie obmacujemy ludzi.

w jakim sklepie zamawiałas kokon?

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W maju jak byłam u dietetyk to miałam obwód 92, zazwyczaj to miałam tak między 65-70 ale nie zmierzyłam dokładnie przed ciążą. Bądź co bądź na kolejny raz będę mądrzejsza i zacznę mierzyć co miesiąc, żeby sobie sprawdzać xzy te kg dodatkowe idą tam gdzie powinny. W pierwszej ciąży dużo przytyłam i teraz mam schize na tym punkcie.
    Mitaka a czemu nie wyszło z kp? Nie dostałaś żadnej pomocy od cdl?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i jeśli chodzi o rozstęp mięśnia prostego to od razu umawiaj się do dobrego fizjoterapeuty po porodzie, bo to da się zrobić! I różnica jest nieziemska! Im wcześniej człowiek się za to weźmie

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa rozstęp mięśnia a ja zrozumiałam rozstepy. Kalafior ciążowy nadal aktywny.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    w jakim sklepie zamawiałas kokon?
    Dołączam się do pytania, skąd kupowałaś kokon? Chcę właśnie taki, żeby wyjąć i uprać materac z niego.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a gdzie dokładnie jedziesz na to wesele? Bo coś przeczuwam, że w moje rejony :)

Natalia Piekny kokon. Myślę, że sprawdzi się w łóżku. :)

U mnie w brzuchu jest 97cm. Jakiś czas temu (nie pamiętam kiedy) rozmawiałyście tu o objętości brzucha to wtedy miałam 95cm. Ale od jakiej wartość startowałam? Wiem ile miałam w talii ale ile w brzuchu to nie mam pojęcia.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam u fizjo jakos 3 miesiace przed ciaza, dostalam cwiczenia, ale szczerze watpilam czy udaloby mi sie zamknac cwiczeniami i robilam je tyle o ile. Mam rozejscie chyba na 7 cm az? Flaki na wierzchu,o ile rano brzuch plaski tylko pepek dziwny no i wkolo pepka bylo widac z daleka,ze sie rozeszlo, tak po poludniu 6 miesiac. Jak sie wykaraskam po cesarce to pojde na usg zeby zobaczyc czy tam przepukliny w ogole nie ma.

A z karmieniem to w szpitalu przyszla jakas kobita podusila cyca, stwierdzila ze tryska to mleko jest i wsio. A potem w domu wiecznie wisial na cycu albo beczal,nie mialam kiedy ugotowac, glodna i zla chodzilam. Przyjechaly ciocie dobre rady " on tak placze bo masz chude mleko" i dostal butle, najadl sie i spal z tym ze cycka juz nie chcial, bo mu za wolno lecialo i sie wkurzal, ciumkal tylko w nocy na spiocha

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • OctAngel Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamawiałam tutaj https://poscieldladzieci.pl/category/otulacze-dla-niemowlat
    Kupiłam taki obustronnie bawełniany.

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7222510111

Ja kupuje ten na zatrzask. Też z materacem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 15:49

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Kasia a gdzie dokładnie jedziesz na to wesele? Bo coś przeczuwam, że w moje rejony :)

Natalia Piekny kokon. Myślę, że sprawdzi się w łóżku. :)

U mnie w brzuchu jest 97cm. Jakiś czas temu (nie pamiętam kiedy) rozmawiałyście tu o objętości brzucha to wtedy miałam 95cm. Ale od jakiej wartość startowałam? Wiem ile miałam w talii ale ile w brzuchu to nie mam pojęcia.

Justyna wesele mam w Słupsku, pochodzę że wsi spod Słupska, a najbliższa nadmorska miejscowość to Ustka ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w brzuchu 105cm ale ile miałam przed ciąża to nie wiem ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Ja mam 99, a zawsze w pasie 72, ale to niewazne bo zejdzie, gorzej potem ten przeklety rozstep zamknac
    To wcale nie jest trudne, ja usunęłam rozstępy z pośladków i to nie świeże a takie mające 16 lat, czyli juz w postaci blizny. Te nowe rozstępy laser likwiduje bardzo dobrze, 90-95 procent idzie w zapomnienie. A i koszt nie jest powalający.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    A z karmieniem to w szpitalu przyszla jakas kobita podusila cyca, stwierdzila ze tryska to mleko jest i wsio. A potem w domu wiecznie wisial na cycu albo beczal,nie mialam kiedy ugotowac, glodna i zla chodzilam. Przyjechaly ciocie dobre rady " on tak placze bo masz chude mleko" i dostal butle, najadl sie i spal z tym ze cycka juz nie chcial, bo mu za wolno lecialo i sie wkurzal, ciumkal tylko w nocy na spiocha
    Czyli zaliczyłaś wszystkie punkty z listy jak zepsuć sobie laktację... Smutne....
    Mój też wisiał na cycu, ale nauczyłam się robić wiele rzeczy jedną ręką, bo widziałam, że to normalne i ze tak może być, widziałam czym jest IV trymestr i z czym to się wiąże...
    Dlatego teraz naszykuje sobke obiady tak żeby móc odgrzać i zjeść. ;) Bo też nikogo do pomocy Niestety mieć nie będę a i mąż i dziecko i ja też musimy jakoś jeść ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Aaa rozstęp mięśnia a ja zrozumiałam rozstepy. Kalafior ciążowy nadal aktywny.
    zrozumiałam tak samo :P haha no woda zamiast mózgu

• mitaka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Czyli zaliczyłaś wszystkie punkty z listy jak zepsuć sobie laktację... Smutne....
    Mój też wisiał na cycu, ale nauczyłam się robić wiele rzeczy jedną ręką, bo widziałam, że to normalne i ze tak może być, widziałam czym jest IV trymestr i z czym to się wiąże...
    Dlatego teraz naszykuje sobke obiady tak żeby móc odgrzać i zjeść. ;) Bo też nikogo do pomocy Niestety mieć nie będę a i mąż i dziecko i ja też musimy jakoś jeść ;)
    A ja ambitnie chcialam miec ugotowane i posprzatane jak te mamusie co maja dzieci pt "je i spi odlozone" ;) no niestety...teraz bede lezec i karmic, a jedzenie niech mi przynosza przez te pierwsze tygodnie mordowania po cesarce. A no, tylko znowu sie boje jak to po cesarce bedzie... Corce siare sciagalam do strzykawki na drugi dzien, ale to bylo doslownie 2-4 ml. Na 3 dzien juz mleko sie pojawilo, niewiele, ale z kazdym odciaganiem wiecej. Moze jak sie malego ssaka przystawi bedzie lepiej

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    zrozumiałam tak samo :P haha no woda zamiast mózgu

A tak a propo jak sie nazywa ten laser na rozstępy ?

‹‹ 863 864 865 866 867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ