X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Dziewczyny, które planują spać z noworodkiem i mają doświadczenie, powiedzcie proszę dokładnie w czym/pod czym spały maluchy? Myślałam o zakupie kokonu, żeby Hania w nim spała między nami w rożku. Co myślicie?
    Ja spalam tyle ze sama, bo na tej kanapie we dwojke ciasno, a co dopiero we 3... Ale za chooo nie moge sobie przypomniec w czym spal, chyba w rozku na poczatku, potem w pajacu z pieluszka, a kolo 5 miesiaca spal juz u siebie

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie te bóle to niestety... przyczyna skracającej się szyjki - ma tylko 16mm. Dr przepisała mi luteine dopochwowo, nospe. Zrobiła posiew z pochwy, kazała zrobić crp- po tych wynikach stwierdzi czy zakładać pessar. Na szczescie jest twarda i zamknięta. Oczywiście leżeć, odpoczywać i się zrelaksować, a wesele tylko na siedząco. Powiedziała że jak bóle się będę powtarzać to nam jechać od razu do szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 22:49

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Dziewczyny, które planują spać z noworodkiem i mają doświadczenie, powiedzcie proszę dokładnie w czym/pod czym spały maluchy? Myślałam o zakupie kokonu, żeby Hania w nim spała między nami w rożku. Co myślicie?
    Ja spałam z synkiem, spał od urodzenia normalnie na płasko przykryty kocem i nic więcej :) Co 1,5-2 ha budził się do cycka :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 23:08

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    U mnie te bóle to niestety... przyczyna skracającej się szyjki - ma tylko 16mm. Dr przepisała mi luteine dopochwowo, nospe. Zrobiła posiew z pochwy, kazała zrobić crp- po tych wynikach stwierdzi czy zakładać pessar. Na szczescie jest twarda i zamknięta. Oczywiście leżeć, odpoczywać i się zrelaksować, a wesele tylko na siedząco. Powiedziała że jak bóle się będę powtarzać to nam jechać od razu do szpitala.
    Niefajnie, trzymam kciuki, żeby szyjka trzymała. Może wyjście na wesele skroccie do minimum, bo wiadomo, że zawsze tam się człowiek trochę rusza.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Niefajnie, trzymam kciuki, żeby szyjka trzymała. Może wyjście na wesele skroccie do minimum, bo wiadomo, że zawsze tam się człowiek trochę rusza.

Ja to rozważam czy w ogóle jechać na to wesele - bo jest na Pomorzu gdzie mamy 700km. Jak pójdziemy to na pewno tylko na chwilę. A z drugiej strony wyjazd nad morze wiąże się z odpoczynkiem i relaksem. I nie wiem sama ...

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    700 km to bardzo dużo, jeśli już się zdecydujesz jechać to najlepiej chyba na tylnym siedzeniu żebyś mogła polegiwać bo jednak pozycja siedząca też obciąża szyjkę. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :) Ja już w środę dowiem się czy moja szyjka trzyma czy nadal leci w dół...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny

Moje dziecko było do niedawna dość leniwe. Od około 2 tyg dostał jakiegoś szału. Jako że leży prawdopodobnie pośladkowo to rusza się 24 h w okolicy pachwin. Wczoraj w trakcie jazdy z bólu zwinelam sie kilka razy jak przyfasolil mi w pachwine. Coraz bolesniejsze te kuksance. Czy na tym etapie taka ruchliwość i bolesne kopniaki są naturalne? Bo był taki spokojny a teraz szatan.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh dziewczyny jestem załamana...już wam pisałam odnośnie komentarzy na temat mojego dużego brzucha. Dzisiaj w labo babeczka pobierając a krew mówi: OOO widzę, że Pani się niedługo rozpakuje! Ja na to, że nie bo to dopiero 30 tydzień, a ona: nie możliwe ktoś coś pani źle obliczył...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia trasa długa, jeśli się zdecydujecie to częste postoje żebyś mogła poleżeć choć chwilę. No i na przednim siedzeniu jak najbardziej się pochylić żeby tej szyjki nie obciążać. Nie polecam jechać z tyłu na leżąco bo w razie wypadku nie muszę mówić jak to się skonczyc może.
    Najlepiej właśnie tak odsunąć i pochylić fotel żebyś była nadal zapięta. Aaaa w ogóle to najlepiej chociaż wypożyczyć adapter do pasów dla ciężarnych.
    Sam pobyt nad morzem dobrze Ci zrobi, zrelaksujesz się, pooddychasz świeżym powietrzem... Być może to ostatni "oddech" przed porodem

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo nie przejmuj się! Ludzie zawsze komentują, za duży, za mały, za wystający, za rozlany. Oleeeeej to ;) ważne, że dziecko zdrowe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak przy okazji to witam się w 8 już miesiącu!!!!

Minns, Izabelle lubią tę wiadomość

• Minns Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę jest nas tu trochę ze skracającą się szyjką... kasia1518 ja w czerwcu jechałam nad morze, ok 630km i szyjka nie skróciła się, a powiem Wam że tam się o wiele lepiej czułam fizycznie niż tu na śląsku. Jechaliśmy prawie całą trasę autostradą, więc wstrząsów dużo nie było (a one nie sprzyjają skracającej się szyjce). Mam adapter pasów, fotel miałam rozsunięty i machałam sobie nogami (żeby nie być w jednej pozycji zbyt długo). Do tego polecam częste postoje, choć my się zatrzymaliśmy tylko 3 razy bo tak fajnie się jechało. Tylko u mnie szyjka na granicy 3 cm, więc więcej niż u Ciebie. Ale jak pisałam wcześniej, nic się nie zmieniła po tych wojażach choć się stresowałam.

Co do ruchów dziecka to ja czuję je dość intensywnie, czasem aż patrzę na brzuch i mówię do synka co on wyprawia, cały brzuch faluje.

Marrgoo - jakaś nienormalna ta pielęgniarka. Skoro taka mądra to może poprowadzi Ci ciążę?

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydawało zawsze, że brzuch mam normalny... ba patrząc czasami na koleżanki wydawało mi się, że jest mały...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/02ec0eb998ed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 09:09

ola_g89, promyczek 39, JustynaG, Angel1988, kasia1518, lena86, susełek, Wesoła89, Amy333, arya12 lubią tę wiadomość

• Minns Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Mi się wydawało zawsze, że brzuch mam normalny... ba patrząc czasami na koleżanki wydawało mi się, że jest mały...

<a href="https://www.fotosik.pl/zdjecie/41d07f3d29277099" target="_blank">

To na pewno nie jest duży brzuch :P. Mam podobny i wszyscy mi mówią, że jest mały co mnie wkurza bo od razu stresuję się, że mam mało wód czy coś.
    Jutro idę na wizytę i chcę o to zapytać.

Marrgoo lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • Left_ie Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/02ec0eb998ed.jpg

Marrgoo, niech ci nie przyjdzie do głowy się przejmować tym głupim gadaniem, masz naprawdę mały, elegancki brzuszek!

JustynaG, Marrgoo lubią tę wiadomość

k0kdcwa1ru5loe1v.png
    mhsv20mma8j8n7kc.png
    ——————————
    Piotruś [*] 08.2017, 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgrabna mama piękny brzuszek.

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana taki brzuszek to ja miałam z miesiąc temu haha :) masz normalny brzuszek

f2w33e3k8kpk8877.png
  • Ithildin Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam niewiele mniejszy brzuch i ludzie myślą, że dopiero zaczynam drugi trymestr, dziwna ta pielęgniarka, szczególnie, że ktoś ze środowiska medycznego powinien wiedzieć, że rozmiar brzucha o niczym kompletnie nie świadczy.
    Kasia, na Twoim miejscu jakbym jechała to zorientowałabym się na wszelki wypadek w szpitalach w okolicy i zabrała jakąś małą torbę, sama do rodziców dwieście kilometrów jeżdżę już z torbą porodową w bagażniku, bo jakoś tak wolę dmuchać na zimne, a nie mam skracającej się szyjki. Ale sam wypoczynek nad morzem - zazdroszczę, my byliśmy tylko na weekend i było bosko, relaks i wdychanie jodu dobrze robią :)

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margoo przeciez Ty masz piękny brzuszek ,cudnyy :)

Ja mam wiekszy od Twojego :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 09:35

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margoo,masz piękny,okraglutki brzuszek. Jakaś ta baba nawiedzona....

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 861 862 863 864 865 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ