X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wizycie miesiąc wcześniej miała 820g A teraz w piątek dokładnie to było29+5 1700g :) czyli 900 g w miesiąc :) dużo mi się wydaje :) A w sumie też nie ma co dużo myśleć bo wiadomo że pomiary nie są takie bardzo dokładne :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Jejku te wasze dzieciaczki takie malutkie A moja taka kluska :) aż się boję że mi przyjdzie rodzić 4kg kluseczke :)
    Kochana moja tez tutaj zawsze była "kruszynką" i jedna z tych większych :) za tydzień mam wizyte i już się boję jak moja kluska urosła :) Inne sie martwia że mają maluszki a my będziemy sie licytować "kto da więcej" :) 27+3 miała 1298g :) moja kruszynka

Angel1988 lubi tę wiadomość

f2w33e3k8kpk8877.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff dziewczyny a już myslałam, że tylko mój maluch tak ostatnio dużo przypakował :)
    w 3 tygodnie z 670g na 1200g, a był to dokładnie 26+3

Za 2 tyg idę na krzywą, oby wszystko wyszło dobrze...

Angel1988, ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Hanka dzisiaj rano się tak wygięła, aż myślałam, że mi brzuch pęknie. Pierwszy raz mąż był pod wrażeniem, bo on zazwyczaj tak bez większego entuzjazmu reaguje jak mu mówię, że mała ma czkawkę albo się rusza :P

W ogóle ja powiedziałam mężowi, że dwa tygodnie po porodzie chciałabym uniknąć gości u nas w mieszkaniu i żeby poinformował o tym swoich rodziców. Ja swoim już powiedziałam i trochę posmęcili ale jakoś zrozumieli. Mąż za to jest oburzony, że wymyślam, że jak to tak pierwszy wnuk i oni mają go nie odwiedzać... Czy ja przesadzam, że chciałabym ten czas poświęcić na regenerację i na oswojenie się w nowej sytuacji?
    Ja swoją rodzinę uświadamiam powoli, że przez miesiąc po urodzeniu dzieci nie przyjmuję żadnych gości, chcę mieć święty spokój, ja i moje dziecko. Podejrzewam, że moja mama będzie po powrocie ze szpitala spała u nas przez jakiś czas, chociażby po to, żeby gotować.

Marrgoo, Izabelle lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 09:24

Angel1988, Natalia1984, ola_g89, OctAngel, Lunitari, kasia1518, Minns, Marrgoo, linka220, Izabelle, Camilla13 lubią tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja malutka dzis waży 1100,prawie 29 tydzięń ♥ Szyjka i przeplywy ok :)

ola_g89, Lunitari, susełek, Marrgoo, Izabelle, cziqitka89 lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    :) wspaniale :) to moja to faktycznie "kruszynka" :D :D

ola_g89, promyczek 39 lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    Dzień dobry! Mogę dołączyć?
    Poczytuje Was od połowy czerwca, nawet się nie spodziewałam, że tyle cennych informacji zbiorę.
    Czekamy na córcie, planowany termin jej zobaczenia mamy na 19.09 ;)
    Hej... witamy :) może napiszesz coś więcej o sobie i swoim bobasku?? :)

p_tt lubi tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które planują spać z noworodkiem i mają doświadczenie, powiedzcie proszę dokładnie w czym/pod czym spały maluchy? Myślałam o zakupie kokonu, żeby Hania w nim spała między nami w rożku. Co myślicie?

klz9df9hvltz8vcc.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    :) wspaniale :) to moja to faktycznie "kruszynka" :D :D
    Angel a Twoja ile wazyła?
    aaa juz widzę ,ladna Kruszynka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 20:47

Angel1988 lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja bałam się spać z noworodkiem, bo jednak o ile ja czuwałam a nie soałam to mąż niestety już nie. Zrobiliśmy sobie dostawke ze zwykłego łóżeczka odkrecajac jeden bok i było ekstra, szkoda tylko,ze tak późno na to wpadłam i tylw czasu męczyłam się wstając do dziecka co kwadrans max 40minut. Teraz natomiast nie zmieścimy się w ten sposób bo doszlo w pokoju lozko dla starszaka i pewnie będę wstawać do juniorka non stop jak to było przy pierworodnym.... Jeszcze nie wiem, wyjdzie w praniu

• p_tt Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Hej... witamy :) może napiszesz coś więcej o sobie i swoim bobasku?? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 11:02

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja swoją rodzinę uświadamiam powoli, że przez miesiąc po urodzeniu dzieci nie przyjmuję żadnych gości, chcę mieć święty spokój, ja i moje dziecko. Podejrzewam, że moja mama będzie po powrocie ze szpitala spała u nas przez jakiś czas, chociażby po to, żeby gotować.
    Rzadko tutaj piszę, ale staram się być na bieżąco, ciężko ogarnąć 2 fora i inne obowiązki, ale za tydzień syn rozpoczyna wakacje to mam nadzieję, że częściej będę tutaj zaglądać. Wszystkim życzę bezproblemowej końcówki ciąży :)

Moich bliskich również poinformowałam, iż chętnie przyjmiemy gości, ale jak mała podrośnie i dodatkowo gdy syn będzie miał ferie. Od bliskich mieszkamy ponad 1000 km i wiązałoby się to z nocowaniem u nas. Ciężko ogarnąć takie wizyty z noworodkiem w domu i starszakiem chodzącym do szkoły. Oczywiście był foch, ze strony moich rodziców, teściowie zrozumieli. Mam nadzieję, że nikt nie wpadnie na głupi pomysł i nie wpadnie z niezapowiedzianą wizytą.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Ithildin Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadanie z niezapowiedzianą wizytą do rodziców noworodka to wysoka forma abstrakcji, a wiem, że są tacy ludzie :D
    Toć nawet jak człowiek ma ochotę widzieć innych i ich gościć to musi być do tego w domu, w miarę ogarnięty i tak dalej... Zresztą ja jako bezdzietna byłabym wściekła, jakby mi ktoś wpadł z taką kompletnie niezapowiedzianą wizyta, że bym go w samych gaciach w drzwiach powitała.

Vlinder, Av, Camilla13 lubią tę wiadomość

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • Left_ie Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:

Promyczku, to Ty tam kruszyneczkę taką nosisz słodką :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 21:33

promyczek 39 lubi tę wiadomość

k0kdcwa1ru5loe1v.png
    mhsv20mma8j8n7kc.png
    ——————————
    Piotruś [*] 08.2017, 9tc
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    To jest nasze pierwsze dzieciątko, bardzo chcieliśmy, na szczęście nie musieliśmy się długo starać - więcej przygotowań mieliśmy mentalnych, finansowych :)
    Dużo strachu przeszliśmy na początku, musiałam brać luteinę od 7 do 12 tc.
    Później pięknie, wesoło czasem mniej, aż w 26 tc, po wizycie gin stwierdził, że szyjka się skróciła i od teraz leżymy, ograniczyć ruch do minimum. Dostałam luteinę, magnez i odpoczynek. Po wizycie miałam duży niedosyt, poszłam do innego lekarza. Drugi gin dużo więcej wyjaśnił, dołożył duphaston, magnez zwiększył i oszczędny tryb zalecił.
    Tak minęły trzy tygodnie, leżymy sobie, odpoczywamy, mała bardzo żywotna, często obija się od ściany do ściany. Waży już ponad 1250g (28+6).

Czytałam, że wiele nie przytyło zbyt dużo, ja niestety już w granicach 10kg oscyluje, to mnie najbardziej dołuje, ale staram się nie zadręczać.
    witamy w naszym wspaniałym gronie ;)

p_tt lubi tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ithildin wrote:
    Wpadanie z niezapowiedzianą wizytą do rodziców noworodka to wysoka forma abstrakcji, a wiem, że są tacy ludzie :D
    Toć nawet jak człowiek ma ochotę widzieć innych i ich gościć to musi być do tego w domu, w miarę ogarnięty i tak dalej... Zresztą ja jako bezdzietna byłabym wściekła, jakby mi ktoś wpadł z taką kompletnie niezapowiedzianą wizyta, że bym go w samych gaciach w drzwiach powitała.
    Wiem o czym mówisz, bo ja sama wolę się zapowiedzieć i tego oczekuję od innych... ale nie wszyscy to rozumieją...

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi ma Może ktoś kontakt z nadulkiem?? ciekawe co tam u niej...

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie nie wyobrażam wpaść niezapowiedziana... ale to chyba kwestia wychowania jest....
    Mój to też taki kruszynek 1300 z groszami w 30+4 a w sumie według położnej w 31+0(nadal nie pojmuje jak ona to wyliczyla)

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Dziewczyny, które planują spać z noworodkiem i mają doświadczenie, powiedzcie proszę dokładnie w czym/pod czym spały maluchy? Myślałam o zakupie kokonu, żeby Hania w nim spała między nami w rożku. Co myślicie?

Nie planuję spać z noworodkiem choć życie zweryfikuje nasze plany :)
    Czytałam jednak, że jeśli już rodzice chcą by dziecko spało z nimi to najlepiej unikać kładzenia dziecka między rodzicami.

Tu artykuł guru od karmienia piersią, która wypowiada się na temat kontrowersji wokół tematu spania z dzieckiem. Podaje też jakie czynniki należy wziąć pod uwagę aby było to jak najbezpieczniejsze: https://www.hafija.pl/2014/12/spanie-z-dzieckiem-i-sids-najnowsze-badania-i-analizy.html

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 860 861 862 863 864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ