X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to właśnie bardziej dumam jakie ubrania naszykować, bo nie wiem jaka pogoda będzie. A szpital w ktorym chce rodzić jest jakieś 70km ode mnie i wolałabym żeby mąż nie musiał mi dowozić... Nie wiem kuuurka

• Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się cały czas zastanawiam jak ubrać maluszki jeśli przyjdzie nam rodzić w dni upalne? Młoda jest ze stycznia i nie miałam z tym problemu ale latem? 50km będziemy wracać do domu, w aucie duszno bo przecież nie włączę klimy..

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • OctAngel Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@la wrote:
    Ja się cały czas zastanawiam jak ubrać maluszki jeśli przyjdzie nam rodzić w dni upalne? Młoda jest ze stycznia i nie miałam z tym problemu ale latem? 50km będziemy wracać do domu, w aucie duszno bo przecież nie włączę klimy..

A dlaczego nie włączysz? Przecież niektóre porodowki są klimatyzowane. Pytałam położnej na szkole rodzenia czy możemy używać w domu przy noworodku to powiedziała, że oczywiście, tylko nie bezpośredni nawiew i temperatura ok 22-22stopnie.

Camilla13 lubi tę wiadomość

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie wiedziałam.. Jakiś czas temu mała była przeziębiona to lekarz mi zarzucił że teraz same przeziębienia u dzieci od klimy i wentylatorów :/ Niby wiem, że przesadza ale ograniczylam używanie

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja też mam tą zagwostke :D rodziłam w grudniu to było wiadomo, że będzie zimno, bardzo zimno, bądź w ch**** zimno :D i nie było problemu!
    A teraz może być rześko, chłodno, ciepło, gorąco, upalnie i w ch** upalnie....

Minns, Ithildin, Nat@la, Camilla13, promyczek 39, Angel1988, kasia1518, Amy333, *SmoczycA*, ola_g89, Natalia1984 lubią tę wiadomość

• Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Natalia ja też mam tą zagwostke :D rodziłam w grudniu to było wiadomo, że będzie zimno, bardzo zimno, bądź w ch**** zimno :D i nie było problemu!
    A teraz może być rześko, chłodno, ciepło, gorąco, upalnie i w ch** upalnie....
    :D Chłodno czy ciepło nie ma problemu ale przypuscmy, że będzie upalnie lub w ch** upalnie i co wtedy? Same spioszki lub body i spodenki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 21:21

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi proszę ile jakich ciuszków kupujecie i z jakiego rozmiaru?
    Dzisiaj przejrzałam to co mam i mam tak:

*10 pajacy
    *4 komplety śpiochy+ kaftanik
    *5 szt. body długi rękaw
    *5 szt. body krótki rękaw
    *5 szt. półśpiochy

Mam tyle na 56 i 62. Moim zdaniem chyba wystarczy, chodzi mi tylko o te podstawowe jakby to nazwać łóżeczkowe ciuchy. Co myślicie?
    jeżeli mam być szczera ale może źle myślę to ja bym dokupila bodow troszkę więcej... bo chodzi nawet oto czy będzie Ci się chciało tak co chwilę wrzucać do pralki po parę rzeczy A zanim to wyschnie to może braknac. Ale to jest moja opinia... musisz sama zdecydować...

bl9c8ribv6acupjv.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że jak jest ciepło to najmniejszy problem. Bo wtedy wystarczy body i ewentualna pieluszka do przykrycia. Gorzej gdy jest chłodniej.
    Mój szpital poleca kaftaniki i śpioszki. Choć ja myślałam raczej o body kopertowym i do tego półśpiochy...

Ale jak się zacznie coś dziać to dopakowanie do torby zajmie nam 5 minut więc chyba damy radę :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, ze po dokupuje jeszcze ale chyba na rozmiar 62, nie wiem czy na 56 się opłaca...Hanka co prawda na usg wychodzi mała ale ja też ważyłam 3000 przy porodzie a byłam długa na 58 cm :D Dzięki dziewczyny za podpowiedzi! :)

Ja też nie wiem co na wyjście, ze szpitala myślałam o bodziaku na krótki rękaw a na to pajacyk do tego mam taki specjalny kocyk do nosidełka z miejscem na pasy i jak bedzie chłodno to może tym się po prostu małą przykryje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będzie upalnie=czyt 30° i tak, że ja będę w krótkich spodenkach i bluzce na ramiączka to dziecko w samych bodach na krótki rękaw i np krótkie spodenki do tego, bądź rampers, a jeśli bedzke w ch* upalnie tak że mi będzie gorąco w ubraniu to dziecko same body na ramiączka... Chyba... No ja tak to widzę... Ewentualnie narzucone pieluchą bambusową, bo ona ma termoregulacje i jak jest chłodno to pod nią ciepło, a jak upał to daje chłodek. No nie wiem, może któraś co rodziła o tej porze się wypowie.
    Ja od razu mówię, że jestem z tych co to zimny chów preferują-mnie jako dziecko przegrzewali i do tej pory noszę tego konsekwencje

Ithildin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie nienawidzę spiochow i kaftaników i nie kupiłam ani jednej sztuki, mam kilka po pierworodnym i nawet nie zamierzam tego wyciągać, bo wiem, że nke będę używać. Upierdliwe toto, te kaftaniki się podwijają,a śpiochy są brzydkie :D przy pierwszym miałam głównie body kopertowe i półśpiochy.
    A któraś sprawdzała może w długoterminowych pogodach jaki wrzesień zapowiadają?

Marrgo jeśli mogę... To ekhmmm, ja jak się urodziłam to ważyłam 3800 a miałam 50cm długości, mój syn z usg miał mieć 3870 a miał 3450 i 53cm-wiekszosc ubranek na 56 byla za duża, w 62 zaczął chodzić pod koniec 3msc mimo, że na wadze przybierał baaaaardzo, taki typowy ludzik michelin był :D także wiesz ;) ja wychodzę z założenia, że lepiej mieć za dużo i nie założyć, niż za mało i ubierać dziecko w ubrania w których się topi. Nawet trzyma się niewygodnie tak ubrane dziecko, bo zawsze gdzieś ten nadmiar materiału się zawinie, przez co maluszkowi też nie wygodnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten komfort jeszcze, że moja mama ma sklep z artykułami dziecięcymi i tak sobie myślę, że jak się okaże, że brakuje to po prostu sobie od niej dobiorę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 22:09

Vlinder lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeeee to superancko! Mi na gwałt dokupowali ubranek na rozm 50 i niestety nie są one w moim typie :D więc te maleńkie jeszcze kupię :)

• mitaka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzilam pod koniec wrzesnia bo 28, ale wtedy pazdziernik byl cieply 20 stopni, ubieralam glownie body z krotkim rekawem rozpinane po calosci i na to pajac, a jak bylo cieplej to body z dlugim i polspiochy. Na dwor ubieralam spodenki i ciepla bluze

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@la wrote:
    A to nie wiedziałam.. Jakiś czas temu mała była przeziębiona to lekarz mi zarzucił że teraz same przeziębienia u dzieci od klimy i wentylatorów :/ Niby wiem, że przesadza ale ograniczylam używanie
    Myślę że nie przesądza. Wiele ludzi nie czyści i nie odgrzybia klimy przed sezonem. Wtedy choroba spowodowana klima to kwestia chwili. Mnie wystarczy nie przeczyszzona klima u kogoś w aucie przez pół godziny i zatoki zawalone następnego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 23:15

Amy333 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny prośba o pomoc. Ma któraś z Was ból bioder? Mnie budzi w nocy okropny ból bioder przy spaniu na bokach, na zmianę raz jeden raz drugi. Masakra. Wkładam poduszkę między nogi ale boli dalej. Co robić z tym?

kasia1518 lubi tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Dziewczyny prośba o pomoc. Ma któraś z Was ból bioder? Mnie budzi w nocy okropny ból bioder przy spaniu na bokach, na zmianę raz jeden raz drugi. Masakra. Wkładam poduszkę między nogi ale boli dalej. Co robić z tym?
    Mnie bolą biodra w nocy. Pomogło własnie zrezygnowanie z ciążowej poduchy i zabranie poduszki między kolanami :)

Mum2b lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:

Ja chodzę do fizjoterapeuty ale z innymi bólami. On mi mówi że nic nie pozostaje jak przetrwać. Powiedział mi że ciąża masakruje szczególnie naszą miednice. Niestety w ciazy nie jest w stanie zrobić mi pełnego leczenia. Aczkolwiek dzieki jego działaniom osteopatycznym zapobiegam rwie kulszowej. Rozluznia mi spojenie lonowe, przepuklinę żebra na ile może itp. W każdym razie Zazwyczaj takie bóle to po prostu fizjologia ciąży. Jak będzie Ci ciazyc ból coraz bardziej polecam dobrego fizjoterapeute lub osteopate.

JustynaG, Mum2b lubią tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodziłam we wrześniu i było bardzo ciepło. Młodego ubierałam w kopertowe body i półśpiochy. Jak było gorąco to body tylko z krótkim rękawem i przykryty pieluchą.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Niestety nie zrobisz z tym nic. Ulgę przynosi masaż albo ciepły oklad żelowy, ale ja mimo tych zabiegów budzę się średnio co godzinę. Nad ranem mąż masuje mnie póki nie zasne bo wtedy ból jest największy. Nie ma też żadnych bezpiecznych leków czy maści. Fizjoterapeuta, neurolog i ginekolog kazali uzbroić się w cierpliwość i zacisnąć zęby bo niestety ból będzie jeszcze silniejszy. Ale kto ma to wytrzymać jak nie my ;)

Mum2b lubi tę wiadomość

‹‹ 871 872 873 874 875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ