X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    DZis wyladowalam w szpitalu ,bo mala nie ruszala sie caly dzien ,gdzie zawsze czulam ruchy wieczorem i rano ale wszystko ok ,przeplywy i Ktg ,mam obserwowac te ruchy ,jakby co to do szpitala .Tez macie takie dni gdzie dziecko mniej ruchliwe?
    U nas też są takie dni Zauważyłam, że w upały jest mniej ruchliwa jak mi jest gorąco... Ale każde zaniepokojenie warto sprawdzić ....

promyczek 39 lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wam tez puchną dłonie? Mam spuchniete palce, obolałe kostki w placach, no normalnie łapy jak grabie. Cieżko cokolwiek zrobic, szczególnie rano zanim sie rozruszają. Kupiłam pokrzywe do picia, tylko sie zastanawiam ile szklaneczke dziennie mozna, bo tez nie chce przesadzić.

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi puchną palce ale tylko jeśli dużo chodzę i po prostu trzymam dłonie w dol. W domu jest okej. Codziennie pije kubek pokrzywy też ze względu na żelazo. Jest ok.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) jeśli któreś brakuje jeszcze ciuszkow to od poniedziałku w Lidlu ponownie będą ubranka : body, pajace, spodenki , bluzy , sweterki , okrycia po kąpaniu, czapeczki , buciki itp.

Rucola lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle na moją mała slodkie nie dzialalo ..ale pokopala mnie troche wieczorem i z rana juz ,wiec jest ok :)
    Ja wlasnie sie wybieram do Lidla

Izabelle lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Dziewczyny, czy Wam tez puchną dłonie? Mam spuchniete palce, obolałe kostki w placach, no normalnie łapy jak grabie. Cieżko cokolwiek zrobic, szczególnie rano zanim sie rozruszają. Kupiłam pokrzywe do picia, tylko sie zastanawiam ile szklaneczke dziennie mozna, bo tez nie chce przesadzić.
    Mam dokladnie to samo. Palce bola sa jak serdele zwlaszcza po wstaniu. Juz sie przyzwyczajam eh

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak mam :( najgorzej jest rano, ale ogólnie mam to cały czas... mam wrażenie, że kostki na palcach sie powiekszyly i mam taki rumień na dłoniach, juz go kiedyś tutaj pokazywałam.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tej diecie cukrzycowej mam wrazenie, ze dzien sie kreci wokol jedzenia, w dodatku mam wrazenie, ze niedojadam :P pewnie za chwile przywykne

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Alam Znajoma

Wysłany: 7 lipca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mała od wczoraj też wybitnie spokojna, praktycznie nie kopie tylko lekko się kręci i to bardzo rzadko. Też mnie to od rana martwiło bo w ostatnich tygodniach była mega aktywna. Nawet w nocy budziła mnie całymi seriami kuksańców.

Dziś rano robiłam badania, krew + mocz zaraz po, zjadłam batona bakaliowego i dopiero poczułam maleńkie kopniaczki. Ta jej cisza zbiegła się z tymi pierwszymi zastrzykami z Fraxiparine, czyżby to miało związek ?

A propos zastrzyków to udało mi się wczoraj wkłuć za pierwszym razem samej u udo i było to zdecydowanie mniej bolesne niż ten pierwszy w brzuch. Kupiłam dziś w aptece strzykawki + igły insulinówki. Jak powiedziałam pani o co mi chodzi to od razu mi komplecik dała, mówiła że dziewczyny tak właśnie robią. Tak że jeszcze raz dzięki Wam za pomoc bo bym pewnie sama tego nie wymyśliła.

8une3e3kohp2vnnf.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Lidlu już dziś były rzeczy dla dzieci. Kupiłam fajne śliniaki,zapinane na zatrzask,bo nie lubię wiązanych.

Zosia juz nie kopie i nie szaleje tak jak jeszcze niedawno. Teraz raczej mam wrażenie, że nie ma juz miejsca,raczej przesuwają się jakieś części ciała i brzuch faluje,a to coś wypina i notorycznie na pęcherz mi uciska,że jak idę to szybko muszę się zatrzymać i zacisnąć nogi,bo grozi wypadkiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 12:53

Marrgoo, p_tt lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak patrze na ten moj suwaczek 29 to jeszcze tak daleko, ale jak tak patrze na Wasze 32 czy 31 to kurcze to zaraz :P

Amy333, Izabelle lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy już był poruszany ten temat, ale pijecie olej z wiesiołka albo liście malin? Trzeba to konsultować z lekarzem?

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje ale po 35 tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liście malin pije od tygodnia, ale to raczej dlatego Żeby potem sobie w brodę nie pluć, że czegoś nie wypróbowałam. Bo ogólnie to średnio wierzę w ich działanie.... Olej z wiesiołka zamierzam łykać od 35tc, a dowcipnie po skończonym 37.
    A no i w tym tygodniu chyba zacznę masaż krocza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 13:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Na tej diecie cukrzycowej mam wrazenie, ze dzien sie kreci wokol jedzenia, w dodatku mam wrazenie, ze niedojadam :P pewnie za chwile przywykne

Zgadzam się.z zegarkiem posiłki i kłucia. Ja jestem najedzona ale ja nie pilnuje sie mega póki cukry mam ok.

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Ja piję pokrzywę na tą opuchliznę już od 3 tyg po szklance i powiem szczerze że nie pomaga nic :/ Macie jeszcze jakiś pomysł? Zastanawiam się nad tymi masażami limfatycznymi bo po całym dniu ledwo już chodzę :/ Jak znajdę kogoś to na urlopie chyba spróbuję

f2w33e3k8kpk8877.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planowałam pić liście malin, ale z tą szyjką nie wiem czy to dobry pomysł.
    Już mam dość tego leżenia, a i tak nie leżę plackiem całe dnie, czasem muszę wstać. Mam nadzieje, że ta luteina pomoże.

wrzesień 2018 - synek <3
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam położnej w przyszłym tygodniu, albo lekarza co oni na to. Ja też jakoś się nie nastawiam, że to nie wiadomo jakie efekty przyniesie, ale próbować zawsze można:)

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A leżenie musi być naprawdę ciężkie..pocieszające jest to, że już niedługo:)

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Zgadzam się.z zegarkiem posiłki i kłucia. Ja jestem najedzona ale ja nie pilnuje sie mega póki cukry mam ok.
    Tez sie najadlam zupa krem z brokula :P a gdzie drugie danie? :P potraktuje ja jako normalny posilek, a drugie zjem po ok 2,5 godz, bo pekne

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
‹‹ 874 875 876 877 878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ